Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 131 353
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
w958-h639-no/shkafa%2Bpredi.jpg[/url][/spoiler]

Повече детайли можете да видите тук

Ако имате въпроси, питайте  Simple Smile

Здравейте и извинявайте, че нахълтвам така. Чета ви редовно. Искам да питам ~Ружа~ на какво са закачени перденцата в кухнята. От доста време се оглеждам за такива "корнизи", но явно не знам къде да търся, а точно това ми трябва и на мен. Благодаря предварително!

# 271
w958-h639-no/shkafa%2Bpredi.jpg[/url][/spoiler]

Повече детайли можете да видите тук
Ако имате въпроси, питайте  Simple Smile

Здравейте и извинявайте, че нахълтвам така. Чета ви редовно. Искам да питам ~Ружа~ на какво са закачени перденцата в кухнята. От доста време се оглеждам за такива "корнизи", но явно не знам къде да търся, а точно това ми трябва и на мен. Благодаря предварително!

Например тук
Има ги по големите строителни маркети, аз може би ги взех от Баухаус. С повече търсене може да се открият и далеч по-красиви. Телескопичен корниз се води, има ги при корнизи, щори и т.н. В пакети, които приличат на такива за авточистачки  Simple Smile
В "Икеа" има съвсем тънки, като тел. Имах идея и за тях, не помня защо се отказах, но май са по-красиви.

# 272
~Ружа~, благодаря! Виждала съм ги, просто не им обръщах внимание. Не знам защо съм решила, че за монтаж върху PVC дограма трябва да е нещо по-специално.

# 273

По-специалното е това, че трябва да се внимава къде точно се дупчи по рамката. При мен с разпробивания, откачване, закачване, занитване и т.н. се занимава Човекът Simple Smile 
Така че ако не си сигурна къде да дупчиш, преди това "три пъти мери" Simple Smile

# 274
Ооо, да! Изобщо не правя експерименти сама. Още при монтажа на дограмата съм се разбрала с фирмата те да монтират корнизи, щори или каквото там реша да слагам. Благодаря още веднъж и спирам да спамя темата.

# 275
  • Русе
Ружа, невероятно е. Особено ниския шкаф е божествен.
Моето легло върви ужасно. Взех шлайф машина от приятел и както Ружа казва ми се откъснаха ръцете от вибрациите. а и да шкуриш рамка със стара руска шлайф машина  ooooh!. Тежи около 2кг и така вибрира че като я спрях не можах да си отворя пръстите. На всичкото отгоре, като свалих лака се оказа че дървото на двете рамки е различно. Дано стане интересно. Сега като видях ефекта на шкафа може да пробвам нещо такова да направя с рамката.
Другата идея която ми дойде е - някой правил ли е подобни красоти върху ламинат на пода. Моя е доста одраскан вече и на места има вдлъбнатини от мебелите и от изтървани тежки предмети. Ако се надере покритието, мине се с обезмаслител и после с осмо и този лак на сократес дали ще се получи Thinking такъв ефект на пода?

# 276
Другата идея която ми дойде е - някой правил ли е подобни красоти върху ламинат на пода. Моя е доста одраскан вече и на места има вдлъбнатини от мебелите и от изтървани тежки предмети. Ако се надере покритието, мине се с обезмаслител и после с осмо и този лак на сократес дали ще се получи Thinking такъв ефект на пода?

Осмо и другите масла действат само в контакт с дърво, защото принципът им е да се просмучат във фибрите и порите му, и като засъхнат, да образуват твърд филм отгоре. Затова и нямат ефект, ако се нанасят върху лак или синтетична и др. повърхност, която не е голо дърво.
Не знам какъв е ламинатът, но ако е от тези с "мушама" отгоре, няма да стане и с боя, ще се излющва - то ще е все едно да пробваш да боядисваш или омасляваш балатум или кофичка от кисело мляко, не всяка боя хваща върху пластмаса, PVC и подобни.
За да си спестиш материал, време и усилия, винаги пробвай първо на някое неутрално място, което мислиш, че няма да се вижда, за да си наясно горе-долу какво можеш да очакваш като ефект. Или дори отиди до някой магазин за ламинат и поискай едно парче (ламина ли се казва) от бракуваните им, което е подобно на твоя ламинат, за да експериментираш върху него.
Паркетът, който се вижда на снимките ми е много стар, 40-годишен единият, а другият - 15-годишен. Циклен е и след това е омасляван, но не с Osmo, а с IRSA.

# 277
Ех, Ружа, знаех си аз, много се радвам, че се появи в темата!  bouquet Чудесни неща си сътворила! Peace  chef (готварския майстор, щото няма друг) Laughing

За шлайф машината си мисля, че може би не работим правилно с нея. newsm78 В началото и на мен ми изтръпваше ръката и точно така трудно си разтварях пръстите. Но си мисля, че беше от силното стискане. Сега просто я придържам и направлявам, не стискам, оставям я сама да си върши работата Laughing и не ми се схващат ръцете. Е, почивам си по малко, де, но пък върши работа. Иначе на ръка ми е по-трудно. Peace

# 278
  • София
Според мъжът ми, който има сервиз за коли и чат пат извършва подготовка за боядисване / че ги пръскат и сушат в камера / , та центъра на тежестта трябва да е в средата, в никакъв случай не напред или назад.  Аз естествено не го направих баш така  Mr. Green. По удобно ми беше с лек натиск напред ...

Моята маса е с нови лалета и пипируди. Из темите назад срещан прекрасен съвет за мацането с пръсти. Сега ще видим какво се е получило. Ако не - машинката....

# 279
  • Русе
не знам къде ги намирате тези масла. У наше село нищо такова няма - ни Осмо ни без осмо - нищо. Само бои и лакове. Оръшках де що има хипермаркет - едно и също. Сега ще го мисля как да стане - това, което ми хрумва е отдоли с някаква сивкава боя акрилна и отгоре с бяла и да се изшкури за де се покаже долната за да се придаде рустик вид, а имам и един златен спрей - може да пръсна тук там с него и да изшкуря, че имам златисто в тапетите. Ще пробвам от невидимата страна и дано се получи.
а от шлайфа се отказах. Пробвах и с натискане и без натискане (и на мен момочето дето ми я даде каза да не натискам) - без натиск направо подскача и понеже не е стабилна голяма повърхност излиза и ще стане беля. Като стигнах до ъглите на рамката се отлепи и излязоха нутовете - смятай за какво става дума. Малко по-късно може да снимам сегашния етап и да видите за какво иде реч.

# 280

За маслата - може и онлайн с поръчка.
IRSA е от тук - това са официалните представители. А офисът им е на едно забутано място в София, на границата м/у Студентски град и Дианабад. Ние от един момент нататък поръчвахме само онлайн.
Това е бялото масло - общо взето стига за 1 ръка на стая ок. 17 квадрата. Това ползвам и за мебели. Зависи и какво е дървото - букът попива по-малко, съответно върви по-икономично, дъбът попива повече.
При получаване с доставка трябва много внимателно да се гледа срокът на годност. Аз се излъгах да поръчам масло в пясъчен цвят от разпродажба и се оказа гранясало.
Осмо също си имат представител - "Фивекс" - и също доставят. Ползвала съм само това.

За работа с препарати за отстраняване на боя, от сорта на "Дунав", "Ремовал" - сега работя 2 стола, покрити с лак в ръждиво. Единият го мазах с "Дунав" и лакът падна, но отдолу дървото стана на петна - мисля, че на една от снимките се вижда. Имах и "Ремовал", но реших изобщо да не почвам с него и го подарих. Явно и с тях първо трябва да се пробва малък участък.

еlan, това, което описваш, че ще направиш, звучи като сякаш ще се получи добре Simple Smile

labrexHug

# 281
  • София
Ружа, всичко което си показала е направо УАУУУ! Очите ми изтекоха  Shocked  Mr. Green Много стилно и красиво   bouquet

# 282
Такива плочки някой в Пловдив да знае от къде да намеря :

# 283
 ~Ружа~  невероятно добре се е получило, адмирации и успех във всяко начинание с новите/стари мебели.smile3501 smile3501

# 284
   Искам и аз да се включа с молба за съвет по повод  един отдавна замислен от мен проект . Гледам тук как смело пребоядисвате в бяло старите мебели и толкова ми харесва и искам и аз!!! Отдавна искам да направя промени и да сменя омръзналата ми "череша".  Mr. Green Проблемът е в това, че мебелите ми са от Арон-знаете как е там-мдф  с ламинатно фолио. Искам да се оплача, че почти навсякъде по ъглите фолиото се е отлепило. Отдолу се показва МДф-предполагам,че като го отлепя, няма да е трудно да се боядиса отдолу с акрилна боя? Повърхността там е гладка и почти няма нужда от шкурене. Но икам да питам следното:
Там,където ламинатното фолио е здраво,мога ли да мина с боя направо върху него? Дали ще има ефект и дали ще е хубаво? Някой правил ли е така? newsm78

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 22:28 от valya_bl

Общи условия

Активация на акаунт