Италия, 146

• 50 997
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
ох, това за страната на обувките е малко като страната на дизайна. нищо общо с реалността.
насам няма нищо коледно, аз съм със силна хрема, но все някога ще ми мине, напролет например...
ставам по нощите напоследък, днес вече бих и на котката рекорда - 4:20 Rolling Eyes.  Поне си купих една книжка от амазон, която с триста зора успях да прехвърля на четеца си, който не е киндъл.
Сега отивам на работа, после чистене ме чака  и утре пристига наш приятел за една седмица.

# 706
Е  точно на Игнажден ли ще чистиш, Лени?

# 707
Здравейте, дами в Италия. Simple Smile

Извинявам се, че нахлувам в темата ви и ви пожелавам само добри гости за Игнажден. Simple Smile

След няколко дни пътуваме за Рим, роднините ще ни разведат и до Флоренция и Неапол. Simple Smile Сицилия и Лесвос са си "менкали" поне две булки в рамките на един век, та мъжът ми има кръв от Сиракуза, както и добри италиано-гръцки братовчедки и братовчеди. Simple Smile Досега сме им гостували в Сицилия, но не и в Рим. Хората са чудесни, но никой не ми е разказвал по-подробно за празничните обичаи на място, освен че ще празнуваме 2015-та на открито. Бихте ли ми дали и съвети, за които се сетите, от туристическо естество. Мъжът ми е пътувал из целия Ботуш по работа, но друго си е инфото от местни хора.  Grinning

Желая ви хубави празници!   bouquet

# 708
  • в едно миланско село
Mirena, обикновено, при тези промоции, някъде с малки букви пише, че най-евтиният артикул е на 1 евро, нема безплатна промоция дет се вика  Wink

Калатеа, радвам се, че добре си изкарала, надявам се така да продължава  Hug

Дами, почерпете се за здравето на голямата ми щерка, която днес навършва 19 години  Shocked
навремето на толкова се запознах с баща и'  ooooh! Twisted Evil

Приятен уикенд на всички, и аз днс ще трябва да позачистя, но без много напъване, отгоре-отгоре  Grinning

# 709
Е, защо да се отрича на Италия, че е страна на дизайна? Според мен си заслужава с пълно право титлата. Peace

От промоциите с "безплатен" втори или трети продукт, винаги иде реч за най-евтината стока, а не за реда им на донасяне на касата. Зарибявки. Rolling Eyes

Защо не се чисти на Игнажден? Blush

Льоли, лек път!

Феиам, честит рожден ден на дъщеря ти! Фио още преди няколко месеца ти подхвърли да я жениш вече в Америка. Laughing

# 710

Дами, почерпете се за здравето на голямата ми щерка, която днес навършва 19 години  Shocked
навремето на толкова се запознах с баща и'  ooooh! Twisted Evil

.........и тъй като крушата не пада по-далеч от дървото  Laughing, аз пък си мисля че е време да се запознае със зетя американец... Peace Joy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!  bouquet

# 711
O, да! Хич не съобразих че днес е Игнажден.
Нашата къща беше посетена  първо от котката, което също е много добър знак:)

Честит рожден ден на дъщерята на Феиам!   bouquet

# 712
  • в едно миланско село
е, надявам се, че крушата е малко по-умна от дървото и ще избегне ранни бракувания  Wink
не ми требва зет, ба бил той и американски   Crossing Arms

и аз, всъщност, не знам защо не се чисти на Игнажден  newsm78

# 713
"Според християнската традиция от този ден започват родилните мъки на Богородица. Това е периодът, през който младите и нераждали жени, наричани "мъченици" не работят, за да забременяват и раждат по-леко своите деца."

И аз знам, че поверието се отнася основно за нераждалите жени, за да е по-леко раждането им, но всеки може да се осланя на него.  Grinning

Честита рожденичка на feiam, а ние явно ще импрозивираме и смесваме традициите, както винаги.  Grinning

# 714
  • в едно миланско село
Лео, мерси!   bouquet
значи, аз като раждала спокойно мога да почистя  Laughing

приятно изкарване ти желая и щом познати ще ви разхождат, не му мисли много-много, те си знаят къде си заслужава да ви заведат  Wink
Нова Година на открито не е типично италиански обичай, май навсякъде има такива празненства, аз лично не бих си го причинила в Милано, но вие поне ще сте на по-топли ширини  Wink
иначе, нищо различно от България няма - много ядене, сложи се на диета за следващите 3 дни, ако искаш да се представиш достойно  Laughing

# 715
След няколко дни пътуваме за Рим, роднините ще ни разведат и до Флоренция и Неапол. Simple Smile ...
Бихте ли ми дали и съвети, за които се сетите, от туристическо естество. Мъжът ми е пътувал из целия Ботуш по работа, но друго си е инфото от местни хора.  Grinning
Аз не се сещам за специални съвети от туристическо естество, освен че има празнични почивни дни и трябва да се съобразите с тях, ако ще посещавате места с работно време. За нещата, свързани с яденето, няма начин да не ви просветяват обилно и напоително домакините ви и едва ли ще пропуснете да опитате типичните лакомства. Wink На 24 декември няма традиция за постна вечеря, да знаеш, да не те учуди, че ще ти предлагат животинска храна. Peace

# 716
  • Италия
Фей, да ти е жива и здрава младата госпожица! В една година сме раждали с теб Simple Smile
Това за промоциите явно е по подразбиране, защото в моя случай никъде не беше упоменато - четох най- внимателно, а и девойката спомена тази подробност чак, като се реших да взема ботушите. Както и да е, мина ми.
Ооо, Игнажден и чистене, та и бременеене - хммм, след малко яхвам прахосмукачката значи. Аз съм си изпълнила дълга към природата! Grinning

# 717
И аз ще се наложи да приема поканата на Игнат да поизчистя. Twisted Evil

Нали знаете вица за жената на програмиста, която му казала да иде до магазина, за да купи мляко, а ако има яйца, да вземе 12. Програмистът се прибрал с 12 кутии мляко, понеже имало яйца.
Е, и ние така. Rolling Eyes
Казах на мъжа ми да види има ли "нещо интересно, цветно, примерно в зелено", от фирмената им разпродажба. Но не съм си представяла, че ще се прибере с една торба зелени неща, при това не някое благородно зелено, каквото (естествено!!!) съм си представяла, а някакъв отровен biohazard цвят.
Познавате ли някой, който може да ме отърве от мъките ми: _1_ и _2_ ?
Имам и няколко блузки в тези цветове, да не мислите, че само с чанти ми се е разминало. Всяка година се караме след тия разпродажби. Laughing

# 718
  • в едно миланско село
Хм, Барбич, 1 не е никак лошо, я  пусни цена на лични, може и да те отърва (имам шал в този цвят, както и да го нарече  Joy)

Мирена, вярно ли?  Shocked
е, ама ти сигурно си била много млада, за да имаш малко дете сега  Rolling Eyes Embarassed

# 719
  • Италия
Ми да, Фей. Синът ми е роден 95-та година, юли, а аз тогава бях на 21 Simple Smile Гледах бебе и студентствах. Е, и нашите много ми помогнаха за бебето. Дъщеря ми се пръкна, когато навърших 38. Няма скука при мен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт