Италия, 146

• 50 997
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Феиам, сега спечелих мъжа ми за каузата да чистим заедно (виноват) и вече почнахме. Утре на хубава светлина ще направя реални снимки и ще ти пиша.

# 721
  • в едно миланско село
Ми да, Фей. Синът ми е роден 95-та година, юли, а аз тогава бях на 21 Simple Smile Гледах бебе и студентствах. Е, и нашите много ми помогнаха за бебето. Дъщеря ми се пръкна, когато навърших 38. Няма скука при мен Grinning

а аз си мислех, че на моите им е голяма разликата!  Laughing
бомба си, щом успяваш да се справяш  Wink
ако можех да се върна назад, след 32 не бих раждала (втората съм я родила на 35), но си е до характер - аз съм пълен егоист и въобще вече не ми се занимава с дечурлига. в предстоящия и' пубертет, смятам да се гръмна, или да си ходя  Joy

Барбич, не ми трябва за понеделник, та - кога можеш  Wink Heart Eyes

# 722
Много ви благодаря за отговорите и вниманието! Много си ги обичам и искам да ги изненадаме приятно, та българските армагани ще са достатъчни.  Grinning Подбутвам мъжа ми да поддържа връзки с италианските си роднини, откакто се преместихме в Гърция.  Simple Smile

Четох някакво инфо за стари неща, изхвърляни от прозореца, особено в някои части на Неапол. Е, оказва, се че и в това отношение действам по италиански, макар и не през балкона. Но пък няма да пропусна да си сложа червеното бельо като всяка новогодишна вечер.  Wink

Чантите в зелено са много свежи, но тази година квотата ми за италиански чанти се изчерпа с поръчката по интернет. Simple Smile Тамън запасих и майка. Simple Smile Тук Италия е синоним на дизайн и добър вкус, да не говорим за Турция. Мъжът ми също я отъждествява с това, поне ако се съди по одобрението за вкуса ми.  Laughing Италианските роднини също са дали одобрение.

На нашия остров реплика от вида на "Come stai" минава за нещо много модерно  Laughing , аз също разбирам достатъчно, минавам през испанския, но нямам практика с говоренето. Като ми идват на гости си говорим основно на гръцки и ги уча на кирилица, български и т.н. Simple Smile

На Великден се придържаме към източноправославните порядки, та по Коледа ще е според католическите. Simple Smile Преди две години празнувахме Нова Година в Загреб и Любляна на открито, та предположих, че католоцизмът си оказва влияние на тия порядки.  Grinning Обичам студа, а времето тогава ще е топло в Рим.

Благодаря ви, ще се допитвам до вас за други тристранни тържества.  Grinning

bouquet

# 723
  • Италия
Ооо, Фей, идва ми нанагорно, come no. Още повече, че сега няма и кой да ми помага. Не си е лесно на тез години да бягам по малко дете, а мойта си е и разбойничка Grinning, ама а, де, късмета ми такъв Simple Smile

# 724
  • UK
Барбич, ахаххахахаха! Чантите ги виждам в един особено омразен за мен цвят, който майка ми обожава - "резеда"  Laughing Умирам от смях мъжете какви са буквалисти като им поръчаш нещо, изпълнява се без никакво размишление Grinning

Леле, дами, много рано сте раждали. Имам чувството вече, че никоя жена не забременява лесно като преди - включително и аз явно  Rolling Eyes Бая време се опитваме вече и нищо Sad Нещо се изкривих днес на тази тема, защото ходих за още подаръци и не искам да купувам за възрастни вече.

Фей, да е жива и здрава щерка ти, да не бърза да се обвързва, че има още толкова време да вкусва от удоволствията на живота - а дано покрай това и да не й разбиват (много) сърцето  Hug

# 725
  • в едно миланско село

Фей, да е жива и здрава щерка ти, да не бърза да се обвързва, че има още толкова време да вкусва от удоволствията на живота - а дано покрай това и да не й разбиват (много) сърцето  Hug

Благодаря ти, много добро пожелание, защото, м/у другото, тя не е имала сериозно гадже досега и, честно, много се притеснявам, че първият дрисльо, който и' завърти главата ще и' скъса нервите  Rolling Eyes

що се отнася до другото : ти си от поколението, живеещо в постоянен стрес, планове, промени, кариери и т.н. явно това инибира някои биологични процеси. пожелавам ти повече спокойствие и, щом сте решили, стиснати палци за добри новини догодина  Hug

# 726
Чантите ги виждам в един особено омразен за мен цвят, който майка ми обожава - "резеда"
Тихо сега! От ръководството са го кръстили "лайм", значи не е резеда. Laughing
Феиам, да знеш, че като за теб чантата ще бъде с омаджо тенджера. Joy Нещо щеше да мериш, нещо щеше да ми казваш дали е ок. Още я държа, а Нова година наближава, пък тогава викам "butta la vecchia" и мятам през прозореца!
Leo, и аз съм чувала за тази традиция, но за съжаление никога не съм виждала подобно зрелищно нещо на живо. Предполагам, че в миналото се е правило, а сега вече не. Едва ли само в Неапол, понеже си спомням една сцена от "Амаркорд" на Фелини (действието се развива в Римини) как на Н.Г. горят на площада една огромна купчина от изхвърлени стари мебели и други неща. Виж, в Неапол винаги е по-"раздвижено" на Нова година, възможно е да хвърчи наоколо какво ли не, без оглед на традициите. Wink

# 727
  • UK

що се отнася до другото : ти си от поколението, живеещо в постоянен стрес, планове, промени, кариери и т.н. явно това инибира някои биологични процеси. пожелавам ти повече спокойствие и, щом сте решили, стиснати палци за добри новини догодина  Hug

И аз съм си го мислила. Искам вече и ние по-спокойно да го даваме. Благодаря ти!  Hug

Барбич, ти като WS Teleshop  Mr. Green Чанта в ексклузивния цвят "лайм" и само който си я заплюе до 24 часа получава подарък - тенджера  Joy

# 728
  • в едно миланско село
умрях от срам!  Shocked
помня, че дискутирахме тенджерата и размерите и, но ебаси, грам спомен нямам, че съм те оставила на stand-by  Rolling Eyes Embarassed

задръж ми покупките за 2-3 дена още да си прегледам ангажиментите и ще организираме транспорта  Laughing

# 729
Фей, честито за щерката на патерица, да е жива и здрава. Ти кога тръгваш?
Сега, за подобна традиция из нашите ширини не съм чувала, нито виждала. Не знам дали някога в далечното минало са хвърляли нещо през прозорците, но определено сега никой нищо не хвърля  Mr. Green. Освен голямо тъпчене по Коледа, друго съществено няма. На 31-ви е голямото гърмене, с фоерверки имам предвид. Небето е озарено, и отвсякъде се гърми..... Като на война е  Laughing

# 730
Мислех че хвърлянето от балконите на боклуци и какво ли не е български  патент,всъщност и в Наполи е същата цигания,всеки гледа вкъщи да му е чисто и подредено,а че отвън е кочина на никой явно не му пука....манталитет,кво да правим.
Приятни празници на всички,че след няколко дена се задават големите трапези и после трябва да се смалтира.
П.с. голям кич резедавите чанти както всичко на гес,поне аз така ги преценявам,без да засягам продукт мениджърите им разбира се,ако тук има такива.

# 731
Че е кочина, кочина е, но през балконите никой нищо не хвърля, заявявам го най-отговорно. Даже и покривка няма да видите някой да изтупа. Не мога да разбера каква е тази измишльотина....

# 732
  • в едно миланско село
Деси, мерси! тръгваме на 1-ви сутринта.
аз работя до последно, вкл. 31-ви, бидейки (почти) всичките ни снабдители с американско седалище , и имайки много поръчки, които са просто license key (не знам как да го кажа на бг), трябва да ги изчакаме и фактурираме. колежките от администрацията ще откарат и до полунощ, добре че всички  можем и от къщи да ги свършим тези работи.

независимо от марка, всички нюанси на зеленото са ми любими открай време. имам снимки (като млада  Embarassed) и с отровно зелено дори  Mr. Green
черно-зелено ми е лична комбинация от комунистическо време, независима от мода и маркетинг-трикове (които, ако зависеше от мен, просто нямаше да съществуват  Wink)

инак, при мен ще е съвсем спокойно по празниците. майка ми си е в София тази година, мъжката рода се изнася на морето, малката щерка отива на скаут лагер на 26-ти и ще я приберем на 31-ви. сън, багаж и последни приготовления. никакво готвене, никакви маси, рахат!

честно казано, толкова съм уморена, че само чакам да се кача в самолета и да поспя едно 7-8 часа  Rolling Eyes

# 733
  • в едно миланско село
пс. Лени, или Барбич, готови сме за Коледна тема!  Laughing

# 734
Да хвана последния влак и аз, т.е. последната страница на предколедната тема.

Льоли, стискам палци!!! Нацелете си някой особено неблагоприятен момент за забременяване, напр. когато ви предстои да се местите, или някой иска да сменя работа, и тогава действайте - безотказно е  Mr. Green. С една дума - не го мисли, млада си, пъргава, радвай се на последните си мигове свобода  WhistlingHeart Eyes.

Ние имахме гости - в събота един приятел от Белгия, в неделя една моя стара приятелка от София, кояо изпратих днес, слад два дни идва свекърва ми, някъде междувременно купих най-голямата елха, която досега сме имали, много кръгла и пухкава, заема по-голямата част от хола  Laughing. Играчките, които са купувани за тройно по-малки елхи, не стигат, а и 90% от тях са разположени по най-горните клонки, точно под върха, за да не ги стигат бебетата. Освен това по някаква причина не намирам върха, та Матео изобрети и с голяма гордост закрепи най-отгоре една "звезда" от кръстосани клечки за зъби. С една дума - хубава елха, и единствена по рода си украса!

Време е да съставям коледното меню, но след всичкото гости днес ме боли глава и кафето ме издигна дотолкова, че да пиша тук, но не и да правя нещо полезно.  Rolling Eyes Една патица сък купила замразена, реших, че патица - това звучи готино; но общо взето дотук съм с организацията Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт