Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 33 521
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Сина две години подред е с тези обувки и казва ,че са му страшно удобни.

http://www.sportsdirect.com/karrimor-summit-childrens-walking-shoes-036023

# 421
  • Sofia
Morena кога е коментирано за фейса? Нещо съм пропуснала. Защо да правим там група ?
Вела, не съм писала такова нещо.  Simple Smile  
А защо да правим... Мирама предложи, пък аз разбирам. Защото тук чете "сульо и пульо", както е изразът. Wink И само за по-дискретни споделяния може и да ползваме групата, с подсказа тук и там ще се четем и покоментираме. А иначе тук да си остане основното.  Така си го представям.
Всъщност в предния пост забравих да спомена, че и сега съм в една група, но откакто съм в нея (почти година), не ми се е налагало да пиша там или да чета някой от останалите, пишем си тук.
Та така.  Simple Smile

# 422
Аз само предложих, нищо повече. Simple Smile
С отчетната на малкия се прехвърлихме във фейс и там си коментираме и споделяме неща за децата и т.н., които тук няма да седна да пиша нито аз, нито друг човек. Simple Smile

Да похваля Калина....както си мислех, че няма грам интерес към четенето и че няма да се научи...вече чете, та се носи. Книжките си сяда и ги изчита наведнъж (не много едър текст, по половин страница към 15-20стр. книжка), навсякъде се четат надписи и т.н. )
Някои думи все още си ги срича, други успява вече като ги види и да прочете без сричане.

# 423
  • Sofia
Добро утро!  Grinning
Тъкмо разбрах, на 02.09. е нашата РС. Ще резервирам билетите вече. Simple Smile

Хубав ден на всички!  Hug

# 424
Нашата ще е на 3ти септември, но за час май не се уточни.
Ще трябва да мина покрай училището и да проверя другата седмица.

За часовници, аз още зимата взех този. Имат хубави модели и момичешки и момчешки.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004UKJJ80/ref=oh_aui_detailp … ie=UTF8&psc=1

И още една рокля, снощи по късна доба спечелих. Имам и една трета заложена, която всъщност ми е фаворит..с тези двете се застраховах. Simple Smile Ще има пак избор госпожицата.
Само обувки ми остават да вземем, че наличните са ни във всякакви други цветове, но не и черно, бяло. Simple Smile
рокля  материята, която е плътна и подходяща за хладните септемврийски сутрини. Simple Smile

# 425
  • София
Здравейте !

Върти ми се една мисъл тия дни дали трябва да му давам някакви пари?
Угодихме му на една прищявка вчера и му купихме телефон,като знам как ще ми звъни във всяко междучасие и всеки път сърцето ми ще се удря в петите...ще трябва да се обясняваме кога да звъни и кога не...

За ФБ група,идеята не е лоша никак,и нашата отчетна там на второто ми дете въврви супер,въпреки,че тръгнахме с около 150 участници,след време нещата се пресяха и останахме активни около 30-40,виждаме се чат-пат и нещата са готини.Нашия набор също има група там,но като че ли не върви хич.

# 426
  • София
Здравейте, откривам много полезни неща в тази тема.   bouquet

За раниците съм се ориентирала към Ташев, имат един ученически модел - http://www.tashev.bg/shop/show_pics.php?idpics=6258.
Бутилки ми изпратиха от чужбина - алуминиеви тип туристически с неопренов калъф. Макар че въобще нямам представа за какво ще са им на децата, нали си има вода в училището.
За дрехите, май съм извадила късмет, имам две момчета. За първия учебен ден няма да купувам допълнителни дрехи и смятам да заложа на дънки, сандали и риза, ако не е твърде топло.

Нашата родителска среща също е през септември и дотогава няма да купувам друго. Докато четох темата леко се паникьосах, че изобщо не съм подготвена, но засега се удържам да не се шашна много  Mr. Green

# 427
  • Sofia
Добре дошла, Узи! Simple Smile
Диди, един материл за Джобните на децaта.

И да припомня Наръчник за родители на първокласници.

Прибрахме се от разходка и ангажирах билетите, на 2ри сутринта се прибираме.

# 428
  • ГОре на черешата...
Нашата РС е на 10-ти септември.
Днес минахме през личната и взех здравно-профилактичните карти. Калоян вече е 176 см Whistling, Андриан - 134.
Раницата на Ташев я гледахме в един магазин, хубава е и изключително лека - 400 г само, материалът е супер - кордура /моторджийските ни якета са от такъв материал и като знам какви дъждове са ни прали, а ние вътре сухички, струва си Peace/. Не я взехме, защото и двамата искахме по-свежи цветове, а тя се предлага само в черно.

За джобните - Калоян почти никога не си носи пари. Закусва задължително вкъщи, за училище правя сандвич + плод. Така ще процедирам и с Андриан. Лафката е една, натрупват се много деца в голямото междучасие, а храна е забранено да се изнася - няколко пъти като по-малък Калоян е хвърлял в коша отхапан само веднъж хамбургер. Сандвичите от вкъщи изяждат или на двора, или в класната стая. Училището ни е на 100 м, връщат се на обяд и хапват топла храна.
Телефон големият почти никога не носи, само вечер на английски. На Андриан също ще разрешавам само за английския да взема, защото тази година ще ходи сам. Ако не дай боже нещо се случи - учителка ни има телефоните, ще звъни, така както правя и аз Wink.
Иначе за звънене за щяло и не щяло и ред други глезотии - не разрешавам Crossing Arms.

# 429
Добре дошли на новите мамчета!
Maryse много са сладки братче и сестричка. ЧРД на Калина! Страхотни рокли си избрала.
Morena пропуснала съм явно, къде ще почивате? Приятно изкарване.
При нас няма да им РС. Директно на 1-я учебен ден ще се видим с г-жата. За джобните не мисля че трябва да даваме, при това че около нашето у-ще няма лавка. Ще правя сандвич, дават плод в голямото междучасие, и още нещо трябва да слагам като кроасан или какво тя ще иска. Чух че занималнята при нас щяла да започне от 1 ви октомври. При вас дали е така?
За фейсбук групата съм за, но имам опасенията, че изцяло там може да се изместим, както се получи при отчетната в която пиша за наборът на малкия.
За зимата и аз се чудя какво да купувам, но има време. Дали ще е топло на 1-я учебен ден, че не съм купила обувки, а се чудя дали ще има нужда още от сега за тях.

# 430
  • ГОре на черешата...
Пропуснах - за фейса съм ЗА затворена група - поне снимки ще можем да си качваме спокойно, тук като пропусна да редактирам и остават.

# 431
За джобните, още от миналата година и даваме, въпреки че имаха безплатни закуски. Всички носеха и тя да не остане по-назад.
Първият месец всичко се харчеше за боклуци (1лв), след това и мина мерака и рядко ходеше да си взима нещо.
Сега за 1ви клас не мисля да и давам, въпреки че междучасията с големите ще са различни, са 5класа и си представям какво струпване ще има.
Ще и купувам каквото иска за следващият ден и ще си го носи.

Ако решите за група, ще я направя и който иска да ми драсне на ЛС да го добавям. Ще е затворена, за да може да си четем и споделяме ние. Не мисля, че ще се изместят нещата от тук, ще има хора които не желаят да се добавят във фейс, или просто не го използват.

# 432
  • Варна
Привет и от мен Simple Smile
Ще карам малко телеграфно, но съм се заринала в работа, пък мислите ми все към 15.09 теглят Rolling Eyes
За фейс групата - ако има бих се включила, но не ми се иска и тукашната тема да замре.
Мaryse, прекрасна ти е и Калина и роклите ѝ!   bouquet Братчето не го видях, но с такава кака предполагам, че и той е хубавец Wink
Моренка, много благодаря за статията и наръчника - веднага го пратих на таткото да чете!
Мариета, да са ти живи и здрави момчетата - големи мъже ще стават!
За джобните - със сигурност ще ѝ давам някакви парички, но още не съм решила. Искам първо да мине РС и да ни посъветва учителката от досегашния си опит как е най-добре. Все пак ще е сума, която да ѝ стига за допълнителна вода, ако я изпие или за нещо дребничко за хапване, ако нещо се случи с обяда ѝ (изпусне си сандвича или си раздаде плодовете, черпейки приятелчетата си - тези неща вече са й се случвали неведнъж, та ще ги взема предвид Rolling Eyes).
И да споделя - вчера девойката обяснявала на баба си: "Абе бабо, ти да не мислиш, че в училище ще ни карат толкова много да пишем?! НЕ! Там пишеш малко и после - междучасие. Мама тука с тея домашни нейните само ме плаши, ама аз знам истината!" Завалийчето ми то...

# 433
  • София
Моренка,мерси за материала,помогна ми...  bouquet

Мирама,ако ти се занимава направи я групата пък ще видим как ще тръгне.

Мариета,и аз бях против телефон,но мъжа ми настоя този път.

Другата седмица и аз ще ходя за тоалет да видим,но мисля да е кежуъл  Wink ,скоро купих страхотни индигови дънки,ще му взема една риза,маратонки купихме преди 2 седмици,така,че мисля да не се охарчваме излишно.

И нашата РС е на 03,а като ходихме онзи ден до там да вземем бележката за еднократната помощ,та то цялото училище е обърнато с краката нагоре,все едно беше паднала бомба,не знам дали ще успеят с ремонта до 15.09.

# 434

Maryse
  Страхотни рокли  си избрала   Heart Eyes  
Аз още съм в търсене  Confused

Общи условия

Активация на акаунт