Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 32 405
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Kally May, да ти е жив и здрав рожденикът!   ura

# 586
  • Перник
Kally May, да ти е живо и здраво момчето!   bouquet

Мен ме тревожи един въпрос - ако класният ни е мъж, да му занесем ли цветя на 15.09? А ако - не - какво друго е подходящо?  newsm78
Той, човекът вероятно е свикнал на всякакви изцепки, ама все пак...

# 587
  • Варна
Привет, девойки! Simple Smile Нямате изчитане! Уж темата щеше да замира Laughing
Кали, да ти е жив и здрав рожденика! Безгрижно детство и добри приятели му желая!  bouquet
Много неща сте обсъждали, да се включа и аз с малко закъснение:
- пластелин - взех и аз на Херлиц - 16 цвята в кутийка. Много добре изглежда като твърост, цветовете са ярки. Има го в Метро (4-5 лв беше, не погледнах точно). После видях и същия, но 8 цвята в Карфур.
- стол - и нашия е от Икеа (цялата стая е от там, та нямаше как и стол да не вземем) - въртящ, без подлакътници. Хареса ми това, че може да си слага крачетата на тези стойки за колцата, иначе видят във въздуха.
- родителската среща - и аз съм започнала един списък с въпроси, които ще чакам учителката да ми изясни, а ако нещо остане некоментирано - ще питам. Можем да обменим идеи, ако някой също прави списък Simple Smile

# 588
Нашата родителска е в сряда, уж ми се въртят разни въпроси в главата, но сигурно ще забравя. Май ще правя списък и аз. Simple Smile
Който вече е готов с въпросите и ако има желание може да ги напише и тук. Simple Smile

За етикети, взехме някакви от Джъмбо, но хич не помня какви са, както и няколко тетрадки. Ще допълвам тези дни като излезем по магазините.
Обувки има достатъчно, само гуменки някакви трябва да вземем.

Разглеждах шишета в амазон и попаднах на шишета Брита с филтър. Струват ми се доста добри, така детето може да си пълни вода от всяка чешма. Още умувам поръчването, но ще взема едно със сигурност, пък когато пристигне.
Ето го
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008MYP2T0/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE

# 589
  • Sofia
Мей, да е жив и здрав младежът и да му е забавно в у-ще! Честит празник и на теб!  Hug

...родителската среща - и аз съм започнала един списък с въпроси, които ще чакам учителката да ми изясни, а ако нещо остане некоментирано - ще питам. Можем да обменим идеи, ако някой също прави списък Simple Smile
Dive, точно същото си помислих преди да ти дочета поста.  Чудесна идея!
Давайте въпросите, които са ви хрумнали.  Grinning

За етикетите... събрала съм си идеи от нета и сега излизам да видим какво ще принтираме. Понеже не мога да си направя за съжаление.

# 590
  • Варна
Веднага слагам моя списък Simple Smile)) Ще почакам да взаимствам идеи и от вас и ще допълня. Оставила съм места да си попълвам отговорите, после принирам и съм готова за срещата.

Скрит текст:
Въпроси към учителката на първата родителска среща

1. Униформите
1.1. Кои части са задължителни?
1.2. Има ли ден от седмицата, в който не е задължително да са с униформа?
2. Физическо
2.1. Какъв да е екипа?
2.2. Маратонки или гуменки?
2.3. Колко често ще имат физическо?
2.4. Има ли къде да се преобличат?
2.5. Има ли възможност да стои екипа в училище и да се взима в петък само?
3. Тетрадки и учебници
3.1. Има ли изисквания за начина на подвързване (цветове)?
3.2. Организация на раницата с папки?
3.3. Допълнителни помагала ще има ли?
3.3.1. Кои ще са те – автори, издателство?
3.3.2. Как ще се закупуват? Цена?
4. Изобразително изкуство
4.1. Блок или скицник?
4.2. Ще рисуват ли с акварелни бои?
4.3. Моливи, флумастери, пастели – всичко ли ще се носи всеки ден или някои неща ще са само за часовете по ИИ?
4.4. Мушамичка за рисуване? Размери?
4.5. Има ли възможност да се направи кутия за всяко дете, в която да оставим всички материали по ИИ и ДБТ и да стоят в училище?
5. Храненето на стол – условия
6. Занималня
6.1. Името на учителката –
6.2. От кога започва занималнята?
6.3. Изисквания на учителката:
7. Пари, телефони
8. От какво има нужда да се помогне за първия учебен ден? Питка, мед, сол? Нещо за принтиране, рязане, лепене? Материали?

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 15:08 от Dive

# 591
  • София
Лелеле, явно с влизането в септември и наближаването на големия ден, се активирате с писането. Едвам ви изчетох Simple Smile

Kally May, честит ви рожден ден! Здраве и успешен старт!

Нашата РС е на 16 септември чак, което леко ме притеснява, но от друга страна е практика за училището. Най-вероятно тогава ще се разберем да съберем пари и всички материали за децата да се купят общо и еднакви.

Иначе, уикенда прибрахме първокласника в София и тази седмица мисля да направя пазар за дрехи. Исках да е с мен, че не знаех колко е пораснал Simple Smile

Раници Белмил има в Буктрейдинг (в Мол-овете).

ИНтересен въпрос за класен-мъж и цветя. Аз май бих му взела цветя Simple Smile

Мисля и аз да поръчам един комплект анцуг от линка от фейс-а, че този му е все още доста голям.

# 592
  • София
Нашата родителска среща ще е на 10.09. Част от въпросите на Dive ние ги уточнихме на първата среща, но въпроси, естествено, ще има. Трябва и аз да си ги запиша.  Thinking

# 593
  • София
Здравейте,
искам и аз да се присъединя към вашата уютна и полезна темичка, която скоро открих.  Heart Eyes

Ние сме почти готови за първия учебен ден. Купихме раница, торба за физическото, тетрадки, несесер, подвързии, моливи, водни бои и други. Избрах раница на Белмил с анатомичен гръб, която не е от типа кутия, но тя засега няма много да се ползва, защото ще я караме с кола, а и всичко ще стои в училище, единствено нещата за домашно през почивните дни ще се взимат в петък. За физическото съм взела едни платненки и ще ходи с клин и тениска. В нашето училище униформата е задължителна и всъщност тя под сукмана ще е с клин, по който ще остава за физическото и само ще сменя тениската. Това според родителите е най-удобния вариант, имайки предвид малкото време за преобличане.

На първия учебен ден ще е с униформа, като съм купила чорапогащник и жилетка, ако е по-хладно. Обувки тип балеринки има в подходящия цвят, но са й големи, че ги взех намалени и малко съм се уляла. Ще пробвам със стелка, ако не ще трябва да купувам и това.  Sad

Родителската среща ще е на 8, тогава ще кажат и какви помагала ще се купуват, както и другите изисквания.

В училище са с пантофи или подобни, така че и това трябва да купувам. Аз харесвам едни пантофи с дишащи подметки, но не успях да намеря нейния номер. И това ще трябва да търся тази седмица/ Храна няма да носи, тъй като там ще е осигурена (закуски плюс обяд). Шише имаме на Тапър и ще е с него.

Големият ми проблем е със стола, тъй като не искам да е въртящ, че личната ни лекарка каза, че децата масово получават изкривявания в следствие на въртенето на него. В голяма чуденка съм, тъй като си мисля, че типа посетителски стол са по-ниски.  newsm78

Това е за сега от мен. Благодаря Ви за темичката, много ми беше полезна!   bouquet

Връщам се назад, за да намеря линка за фейсбук групата и ще изпратя заявка. Simple Smile

# 594
  • София
Големият ми проблем е със стола, тъй като не искам да е въртящ, че личната ни лекарка каза, че децата масово получават изкривявания в следствие на въртенето на него.

Това е много интересно. Как точно се получава изкривяването, обясни ли? Според мен това не е болка за умиране особено първата година, тъй като се предполага, че повечето домашни и уроци ще се подготвят в училище, в случай, че детето ходи на занималня.
Освен това както с всичко въртенето ще е всяко чудо за три дни: купихме въртящи столове (пластмасови от Икеа), за една седмица интересът на децата клони към нулата. Сега искат да им сглобим бюрата, но и там изгубиха интерес, след като им казах, че трябва да изхвърлят по-голямата част от играчките, за да се отвори място.

Много ми хареса идеята за мушама за чина - аз обмислях да изрежа от стара кухненска, но сте прави, че ще тежи.
За подвързиите мисля да използвам изостанали тапети - с бялото навън и тогава може всякакви етикети да се лепят.

# 595
  • Sofia
Лиличка, добре дошла! Grinning

Кати, то нормално да се активираме, а и увеличаваме все повече с наближаването на старта.  Grinning
Dive, благодаря за списъка с въпроси. Аз не съм мислила изобщо, та ще.  Simple Smile

Ако ще подвързвам с хартия, ще ползвам опаковъчна, възможно най-леката.

# 596
  • София
Узи, нищо повече не ми каза. Аз я питах за ортопед и тя каза да купим не въртящ се, а обикновен стол, защото децата много се кривяли и въртяли на въртящите се и получавали изкривявания. Аз не успях да заведа Дара на ортопед, за да разпитам и него подробно, но и аз мисля като теб, че едва ли особено в първи клас има толкова значение, а и у нас също всяко чудо е за три дни. Peace

# 597
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
оплаквам се Sad
не мога да намеря ортопеда, на който имам доверие за детето.
или е във ваканция или е напуснал града, телефонът е сменен Cry
единият от другите двама не става, лично проверено, за втория не знам нищо Cry

# 598
само да попитам-каква е идеята да се опаковат учебниците и тетрадките с хартия
подвързиите не предпазват ли достатъчно
 newsm78

# 599
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
само да попитам-каква е идеята да се опаковат учебниците и тетрадките с хартия
подвързиите не предпазват ли достатъчно
 newsm78

доколкото разбрах идеята е да има цветова кодировка - сините са математика, червените български, и т.н. Simple Smile практично е за по-бързо намиране и изваждане от раницата

другата идея е да са в папчици с различен цвят - пак е бързо

малчо с такъв мерак си избираше картинките на тетрадките, че сърце няма да ми даде да ги скрия  Blush

Общи условия

Активация на акаунт