Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 32 396
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
# 571
  • София
Аз каквото реша да отговоря и vela вече го е казала. И все пак:

За стол мислих, гледах и търсих дълго. И аз не исках да се върти, но накрая взех точно такъв. Много е удобен, много ми харесва, дамаската се сваля за пране, има го и в други цветове. Подарък от баба и дядо и за двете ученички по един стол, че голямата имала юбилей. Ето го:

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=83420

Изобщо в Икеа има избор, обиколих и други от по-големите мебелни и съм най-доволна от Икеа.

За подвързване и етикети: аз подвързвам с едноцветна хартия и си отпечатвам етикети в същия цвят. Всеки предмет ми е в отделен цвят. Много красиво става, аз го правя вече 3 години и дано децата помогнат да се справя и тази есен. Недостатъци: не се виждат картинките на тетрадките, ако държите на това, също и на учебниците. Но е прегледно и се ползват цяла година, само сменям тетрадките. Заедно с найлонова подвързия може и да става малко по-тежко. Установила съм, че най-тежкото е водата.

Може да ви хареса моята идея за мушама за рисуване. Аз преди 3 години купих от пазара най-обикновена завеса за баня. Гледах десенът да се хареса на детето и режа от нея спрямо размерите на чина. Още имам нова и тази есен ще отрежа нови парчета и за двете момичета. Почти не заема място, сгъната е като кърпа, лесно се почиства, ако нещо стане, режа нова, много евтина излиза.

Тоалет, майка ми е уникално сръчна. Навремето много шиеше за мен. Сега и прави удоволствие да шие за момичетата. Купихме плат и кройки, и вече са готови. Аз не обичам да публикувам снимки, но за 15 септември може и да се прежаля. Иначе накупих и за двете клинчета от Дино-Габрово. И за всекидневни, и черни за физическо. Не обичам дънки и се възползвам от актуалните комбинации клин с туника или къса рокличка. В тяхното училище държат екипът за физическо да не е облечен за цял ден, а да се сменя. Мисля, че изпотяване беше основния аргумент.

# 572
  • БГ
благодаря за отговорите до момента.
снимки-може да сложите на тоалетите и без главата на момичето.Разбирам че някои не искат да качват снимки на децата си.
стол-имаме въртящ се , детски, малко е нестабилен при голямо мърдане,купен преди от мебели Явор.
за мушама-мерси за идеите аз не съм предивидила все още такава.
подвързване-мисля само с прорачни подвързии и етикети напечатани дали няма да е подходящо, но не съм пробвала.

# 573
  • София
Аз купих подвързия на Херлиц от Метро, по 10 броя в пакет, всички са с различен цвят. За учебниците и тетрадките. Също мисля всеки предмет да е в различен цвят.  Hug

Идеята за мушама за рисуване ми хареса.   bouquet

# 574
  • Sofia
Освен мушама за чина, ако можете и престилка да си спретнете... за мен втората е по-важна, да пази дрехите на детето.  Simple Smile
Писала съм... ние имаме комплект от Лидл, мисля че съм чувала, че в Джъмбо има, та оглеждайте се по магазините/книжарниците също.

# 575

Благодаря, ще се обадя да питам дали имат бяло.

# 576
Здравейте, бих искала да се присъединя към вас.
Бих искала да попитам, къде в София в района център, ИСУЛ, могат да се потърсят раници от типа на Белмил например? Благодаря за отговора.
Дени, Hug, не знам за тип Белмил, но в Ориндж на ул.-Граф Игнатиев има доста разнообразни модели раници, които може да се пробват, а ние купихме от магазини "Меркюри" има на Стамболийски, но и на Пиротска има такъв / за немски стоки/, с твърди страни и анатомичен гръб за 39 лв., но няма голям избор - само светлосини и тъмносини.
Вела, мерси за инфото за цветните картони в Лидл, ще проверя.
Яна, много готини столове. Нашият е от една мебелна къща, засега е стабилен, въртящ е, но с регулируема облегалка, пък и е в тон с цвета на стаята - лилав - ето такъв http://tkmebel.com/shop/product.php?ProductID=753

# 577
  • у дома

Благодаря, ще се обадя да питам дали имат бяло.

http://kosara.bg/za-bebeto/drehi-za-bebe-momiche/bolero-kudrichki-d1309-momiche
http://www.dreamskids.com/index.php?route=product/product&product_id=416
http://www.jiletki.com/component/virtuemart/category/9/%D0%91%D0 … D0%B5%D1%80%D0%B0 -това последното обаче е склад на едро,нямам представа продават ли единични бройки,иначе има красиви.

# 578
  • Sofia
На мен това, от втория линк на Светлето (колко хбаво, че не спираш да ни наглеждаш  Hug) ми хареса най-много от всички предложени.  Grinning

# 579
Аз чакам с нетърпение РС във вторник. Толкова въпроси ми се въртят в главата, че мисля да си ги запиша.
За облеклото кой как е облечен претенции нямам. Мисля че всеки си има вкус и че ще има от всички видове ми е ясно. А и всеки си облича детето според собствената си култура и ако има желание някой да си облече детето с бална рокля не виждам моите представи за облекло какво го засягат.
Плей до мисля имат моделин, а не пластелин. Разликата е че оставен на въздух моделинът се втвърдява и става негоден за повторна употреба. Иначе е по-мек и удобен за работа, мирише по-добре и не цапа. Но ако произведенията се оставят на изложба да речем, моделинът не може да се прибере след това. Би трябвало учителите да си кажат изискванията по този въпрос.

# 580
  • София
Благодаря за споделеното за подвързването на тетрадките и учебниците...Аз взех от Джъбмо някакви прозрачни самозалепващите се....Най-вероятно за учебниците, ако няма да ги подвързвам с картон /все още не съм решила/ И идеята за етикети ми хареса   bouquet

# 581
  • на Мелмак
Привет  Hug

Аз да се похваля - май вече сме готови за у-ще  Laughing
Взех обувки , маратонки , случайно купих от квартална книжарница всички тетрадки и други нещица  , даже и отстъпка правиха хората на първокласници - 10 % . Взех тетрадки на Габол - 20 л. страхотни корици , бели листа .
Днес ще ходя при личната за здравните карти , а другата седмица идва ред и на малчо за детската Laughing

Само подвързии не съм взела - като ви чета ще са на херлитц , че ни искат различни цветове по различните предмети.

# 582
  • София
Идвам да ви почерпя, че моето момче днес навършва 7г.

Днес го изпратих на лагер и ще празнува с децата от ДГ.
Наред с всички подаръци-играчки, му купихме и нови спортни обувки за каратето.
Какво друго ще имаме да пазаруваме за училище ще стане ясно на 11-ти, когато ще е РС.

# 583
Добре дошли на новите мамчета.

Kally may  да е много здрав и щастлив рожденика. Желая му много безгрижно детство и много шестици в училище.

За подвързването - купила съм безцветна подвързия и като я сложих върху пъстрата тетрадка стои супер. Сега оставя да намеря и едноцветни изчистени етикети. Идеята на Вела за етикетите ми хареса и ако не намеря ще се възползвам.

За фейсбук - при отчетните като си имахме списък беше лесно да се следим, но тук наистина е трудно, защото се включиха много мами дето досега само са ни чели във форума. Като стане скрита темата после, който иска да се присъедини единствено Maryse трябва да го одобри, та си мисля че няма как там да дойдат не мами на първолаци.

Аз направих пазара за дрехи. Ученичката вече е облякана, остава само обувки да и купя.

# 584
за етикетите- продават лепящите листове-тип етикети нарязани
ето такива http://www.labelsourceonline.co.uk/Laser_inkjet_printer_labels_A … ite-Prodview.html
на работата ги ползвам-даже съм им направила същата форма на word и печатам върху тях
може да се добави и картинка

Общи условия

Активация на акаунт