Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 32 359
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, бих искала да се присъединя към вас.

Споделям, че сме нагласили ученика, без най- важната част - раницата. Много изчетохме по въпроса и докато изберем и поръчаме по интернет, нашите желания вече са изчерпани като количества  Simple Smile

Бих искала да попитам, къде в София в района център, ИСУЛ, могат да се потърсят раници от типа на Белмил например? Благодаря за отговора.

# 556
  • София
Здравейте мацки..и аз ви чета отдавна..Вчера понакупих разни нещица...
Раницата още юли я купих - доста се чудех и в крайна сметка заложих на Габол - като се замисля основно аз или баща й ще я носим...или ще седи в шкафчето...където ще са и нещата за рисуване, физическото...и т.н. А догодина пък ще си избере друга и така...тетрадки - пак ми похвалиха габолските - но още не съм купила...Вчера от Джъмбо купих няколко, но най-вероятно ще са за упражнения в къщи, защото са с много меки корици, но пък с разни приказни герои и са забавни...Взех и папки с копче, като си мисля, че би могла да си сложи всички неща - учебник, тетрадка и т. в една папка /защото разбрах, че учебниците също не са с много дебели корици и така си мисля, че ще е по-прибрано/ в друга български и т.н. Ще видим дали ще сработи или не, но купих такива папки...
Искам да сверя часовника си относно тоалета ...Та ще има ли мацки, които ще си облекат децата да кажем по ученически... Миналата година първокласниците около нас бяха с почти бални рокли, което честно казано не го приемам...Аз съм приготвила  сив сукман /от серията ученически облекла на hello kitty/, бяла ризки и черни обувки......
Относно скъпостта на ученическите пособия - ще заложа на някои качествени неща - моливи, татрадки с хартия, която не позволява размазване на молива или химикалката, хубава острилка, гумичка - или поне това са препоръките от приятелки минали по този път...Несесер - последно няколко приятелки споделиха, че най-удобен при техните деца се оказал този с циповете и купих такъв.... , но вече в самия процес явно ще се доизкусуряват нещата....В нашия списък има и мушамичка за постилане  за час по рисуване - та вчера от Джъмбо взех от тези за РД - има всякакви десени и модели и без да имат надпис/честит рожден ден/ ..Друго не се сещам... newsm78
Хубави цветни картони има Orange center....

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 08:58 от EmiR

# 557
  • Стара Загора
Здравейте момичета и от мен.
Изчетох темата малко по диагонал и вече съм готова да се присъединя към вас. Моят син е първокласник и си хареса раница на Pulse / според мен само защото имаше дъждобран за раницата, който се вади от дъното/.  Искам да попитам за отзиви за тази марка.
Ето това е раницата
 http://www.moliv.bg/Uchenicheski-ranici/Pulse/Anatomic-Basketball
Струва ми се тесничка

# 558
  • София
Доста раници гледахме докато изберем. Накрая се спряхме на Херлиц. Показаната раница не ми говори нищо на мен, но най-добре вижте я на живо, огледайте я, сложете я на гърба на детето и преценете.
Еми, аз за мушамичка бях забравила. Нашата учителка иска да е мека и да се навива, за да се събере в шкафчето. Твърдите били неудобни и за ползване. Ти каква точно купи?

# 559
  • София
Home raider, казвай бързо от къде и за колко, моля!  Simple Smile
От Метро за 4 лева и нещо беше такава опаковка като показаните.
Между другото в Метро има почти всичко на Херлиц. Само нещо не харесах тетрадки. Освен това се чудя от колко листа е добре да са тетрадките newsm78
Давайте идеи за стол - какъв и от къде?

# 560
  • София
 Home raider, нашата учителка препоръча тетрадките да са от 20 листа.

В момента има промоция на столове в Карфур, но на живо са доста нестабилни и не ми вдъхват доверие. И аз съм в търсене на стол за ученика.

# 561
  • София
Давайте идеи за стол - какъв и от къде?

Нашето столче е ТАКОВА, купено от същия сайт.
Вярно е, че краката на детето висят, но самото столче е с регулируема височина и става за различни по височина бюра. Когато обзавеждахме детската стая взехме всичко като за голям човек - легло, бюро, гардероб, секция, от гледна точка, че детето ще расте, няма да намалява  Laughing

Преди малко получих Е-мейл от директорката, че нашата РС ще е на 11-ти.

# 562
Столове има в Икеа, нашите са от там.
Тетрадки по възможност най- тънките, за да не тежат.

# 563
  • Sofia
Добре дошли, Дени, Еми, ДариGrinning

Искам да сверя часовника си относно тоалета ...Та ще има ли мацки, които ще си облекат децата да кажем по ученически... Миналата година първокласниците около нас бяха с почти бални рокли, което честно казано не го приемам...
Еми, аз го обмислях, не като тоалет за 1я ден, а като облекло за у-ще изобщо. За тази година не, но за следващата го замислям като вариант.
Сега не, защото както съм споделяла и преди, за пролет/есен и зима няма рокли в гардероба на Гушкан. Та сукмана ще поиска и по друго яке - палтенце, чорапогащници, а и обувки, все неща каквито сега няма. Сегашният и гардероб е спортен - дънки/клинове, блузки, къси якета/суитчери и кецки, гуменки и маратонки. А не се сетих по-рано, та затова се отлага за догодина. Simple Smile
Много ми харесва толалетът, както си го решила!  Grinning
Нашият поне не е многоцветен. В бяло и малко тъмно (много) синьо. И цикламени аксеоари за акцент.  Grinning
   Пък последното в цитата направо не ми се коментира.
Скрит текст:
Не само 1я ден, ми изобщо у-щето в не малка степен е поле за таква изява... част от причините да не харесвам днешното у-ще и ценности изобщо По дрехите приемат и по тях изпращат...  чалгата е в учебниците...офф.... ooooh!

Стол, пак да кажа, ще вземем обикновен/не въртящ и то, ако топка не става за бюрото ни.
Тетрадките ги избирам по други критерии, страниците са ми последна грижа... то къде 24, там и 20, че не знам имаше ли и по 16  newsm78, но такива и без това не са в моята сметка, много са малко.    Simple Smile

# 564
  • София
Морена   bouquet
Доста раници гледахме докато изберем. Накрая се спряхме на Херлиц. Показаната раница не ми говори нищо на мен, но най-добре вижте я на живо, огледайте я, сложете я на гърба на детето и преценете.
Еми, аз за мушамичка бях забравила. Нашата учителка иска да е мека и да се навива, за да се събере в шкафчето. Твърдите били неудобни и за ползване. Ти каква точно купи?
Ами мека е, прибрана и спокойно може да влезе в шафчето,  размера е за цяла масичка /ще са на маси, не на чинове/ и ако седи с момче евентуално няма да му допадне, защото светло розова, но спокойно може да се отреже....и да се слага само в нейната част....
Стол и ние харесахме в Икеа, но още не сме го купили....
А как мислите да подвързвате учебниците, тетрадките...Вчера гледах и етикетите  #Crazy то не са барбита, камбанки, принцеси - сигурно е хубаво и весело и най-вероятно ще ползвам такива....явно така е модерно....но шаренийката ми идва в повече...

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 10:15 от EmiR

# 565
При нас за облеклото нямам много избор.-
Щом е официален повод, задължително иска да е с рокля.
Чак бална не мисля, че е нашата. Сега обаче тръпна дали ще пристигне за 15ти септември, че иначе лошо.
Имаме и подходящи есенни такива, няколко броя, ще видим колко ще са удобни за училище.
Всичко останало са панталони, дънки, клинове и т.н. спортно облекло.
Като се сложат и часовете по физкултура, в 2 от дните ще си ходи съвсем спортно облечена.

# 566
  • Sofia
Home raider, Вела, благодаря за отговорите за пластелина на Херлитц!   bouquet

А как мислите да подвързвате учебниците, тетрадките...Вчера гледах и етикетите  #Crazy то не са барбита, камбанки, принцеси - сигурно е хубаво и весело и най-вероятно ще ползвам такива....явно така е модерно....но шаренийката ми идва в повече...
Ще видя (на РС на 02.09.) има ли изисквания учителката и ако не, може и да оставя тетрадките да се виждат, с бецветна прозрачна подвързия и етикет отвътре (ще си ги познава по картинката, коя за кой предмет или ще са в папка).
Това са тетрадките и етикетите ни от ПГ, сега пак на такива ще заложа.
Барби (в никакъв случай и за нищо) и приказни герой не са ми вариант, само Мечо Пух прави изключение и героите на Беатриск Потър биха (любими са на щерката, пък и на мен... има ги като играчки и са неизменно с нея ту един, ту друг от тях), но ги няма.

Мирама, според смисъла, който аз влагам в "бална" рокля,  тук, до сега не бе показана такава.  Simple Smile

# 567
И нашият гардероб е подобен на този на Maryse. В детската градина ходеше предимно с анцузи, но ми се ще да се научи, вече като голямо момиченце, да облича и панталон, дънки или нещо подобно, подходящо за възрастта й. Удобството е на първо място, де.
За първия ден и Кристина ще е с рокля, както отбелязах, мисля, че сме подбрали подходяща.
За физическото се чудя дали в дните с такова да си ходи направо с анцуг или да се научи да се преоблича. Май ще опитаме второто. Че тя много се поти. Вир вода става.

# 568
  • БГ
Здравейте и от мен.
Случайно намерих темата и ви чета от дни.
Да споделя, че сме купили раница, но не съм се спряла на тоалет. Трябва да е рокля или пола ризка болеро, но в нета не намирам нищо подходящо.Все си мисля, че трябва за 1ви ден да е нещо официално но не тип бална рокля.Ако някой поръчва от сайт нека сподели моля, благодаря за което!
усмихнат ден!

# 569
Тези дни ще снимам нашата рокля и ще ви я покажа. Официална , изчистена, семпла. Даже вече се наложи да я облече. Търся бяло болеро.В НМ не намерих. Черни обувки купувам всяка година/ пее нар. песни и танцува ,та трябват/.

Друга не мисля да купувам. Има една еснно зимна пола, другото са дънки и клинове.

Сега за етикетите да кажа как аз процедирам. Понеже тетрадките са с хубави картинки, шаренките етикети само ще ги загрозят , а мястото за писане е малко, съм  си направила етикетите на компютъра. Печатно, изчистено, лесно за четете  за детето. После през годините само сменям класа.

Общи условия

Активация на акаунт