Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 32 357
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Едва ли има значение какъв е.
На нас по принцип не ни искат, аз попитах дали да купувам.

# 541
  • София
Плейдо е супер пластелин и не виждам защо да не бъде такъв.
Тия старите, от едно време, докато ги разточиш да може да се моделира с него, то учебния час свършил  Confused

# 542
Плейдо е супер пластелин и не виждам защо да не бъде такъв.
Тия старите, от едно време, докато ги разточиш да може да се моделира с него, то учебния час свършил  Confused

Точно. Много дървен и цапа. То едва ли ще работят повече от пет-шест пъти. Но ние в списъка имаме пластелин, до колкото помня, затова се зачудих.

# 543
Аз не помня в нашия списък да е имало такива картончета, но пък и аз го загубих и няма как да съм сигурна! Embarassed
Пластилин ще купя обикновен, както и другите пособия - като знам колко пъти ще се наложи още предпочитам да не купувам скъпи!
При нас пазаруването ще остане за след морето, т.е. след 10ти. Поне ще сме по-организирани  и ще се занимаваме само с това. Утре потегляме към дългоочакваната почивка и сега за пореден път приключих с подреждането на багажи - вече съм такъв спец, че мога да отоворя агенция по темата...
И аз не мисля, че ще се изместим там - и в двете ми отчетни си имаме групи във ФБ, но и там активността намаля с порастването на децата...Коментарите са спорадични, а пък тук - никакви! Но се чудя там как сме сигурни, че се включват само пишещи тук дами - знам, че ни четат не малко и може да има и такива, които са се включили и там, без да пишат тук... newsm78 Или пък Maryse знае кой кой е...? Гледам писали сме не повече от 20-ина, пък в групата членуват 39...Може и да прекалявам с мнителността и ще се радвам да е така! Wink
Хайде, надявам се, че ви оставям всички в добро здраве и ведър дух и така да ви заваря след 10-ина дена!
 Hug

# 544
  • София
 Картончета и при нас не са искали. Ще видя дали няма да разширят списъка на втората родителска среща.

Само за протокола - не смятам да се присъединявам към групата във ФБ. Държа на анонимността си, а и никога не качвам снимки на децата си в Интернет под каквато и да е форма.

# 545
На други места може да са измислили нещо друго за тези звукови модели, но при нас си ги искат картончетата. Добре че ме подсетихте, трябва да купя картон и да нарежа.

По повод групата във Фейсбук.
Всеки е свободен да се присъедини, или не. Това по никакъв начин не смятам, че ще окаже влияние върху писането във форума. Подмятания за "тук" и "там" не са приятни, смятам че сме големи хора.
Който е имал желание ми е изпратил заявка, който не си пише само тук и толкова.

# 546
....
По повод групата във Фейсбук.
Всеки е свободен да се присъедини, или не. Това по никакъв начин не смятам, че ще окаже влияние върху писането във форума. Подмятания за "тук" и "там" не са приятни, смятам че сме големи хора.
Който е имал желание ми е изпратил заявка, който не си пише само тук и толкова.

Това не знам дали е по повод написаното от меня, но май не съм разбрана правилно - аз съм активна и на двете места и ще си остана, когато имам време, но все пак във ФБ повечето сме с истинските си имена и т.н. и ако се присъединяват и хора, които не пишат тук, то анонимността от форума се изпарява...

# 547
Уточнявам по принцип.
Групата там е затворена, повечето записали са, са се представили и с никовете си.
Тези, които не са, ще напиша и тук и там, че им давам срок от няколко дни, за да го направят.
След като няма никакво инфо от всички записани членове, ще трия тези, които не са оповестили кои са.

# 548
  • София жк Бъкстон
Здравейте,
Досега не съм писала, но ви чета от близо година Embarassed.
Първокласничката се казва Стели, ще учи във 2 СОУ. Ученичката засега е много ентусиазирана. Засега сме купили раницата и нещата от списъка, остана само тоалета за 15.09 и екип за физическото.

# 549
  • Sofia
Да ви питам, пластелинът има ли значение какъв е? 
Какви марки да са материалите няма изисквания по принцип.
Например в ПГ на кварталното ни у-ще госпожата имаше конкретни такива.  Пък в ПГ на сегашното ни у-ще нямаше такова нещо.  Но това са по-малки деца, градинска възраст (особенно на 5г.) по-друго е.  Wink

Иначе и аз няма да пращам никакви скъпи материали в у-ще (допускам неколкократно подновяване на това-онова), те са за вкъщи.  Simple Smile

О, и аз съм мнителна...  Mr. Green
Скрит текст:
За анонимноста на групата моите опасения са относно това, че се приема всеки пожелал. Някои се прескачаме тук от цяла година вече или се знаем и от други теми, но дали няма да има и желаещи прясно регистрирани.  Thinking 
Например чете точно този, от който искаме да се скрием. Регистрира тук, се скалъпва ни история за представяне и иска да се писъедини в групата...  newsm78
Та така...  Wink

Добре дошла,  hellbornGrinning

# 550
Много благодаря за информацията.
Аз също няма да взимам скъпи неща, но за това се зачудих, защото не е пък чак толкова скъпо, едва ли ще се ползва често, а е доста удобен. Едновремешните наистина са малко кофти.

Да ви кажа, много не мисля да се вживявам. Сега всичко има. Дето се казва, веднага може да купиш. Дори и от денонощен магазин, ако е толкоз зор. И боички, и пластелин, и тетрадки дори има във Фантастико.

Аз като бях малка все в книжарницата висях.

Разбира се, че подготовката е вълнуваща от емоционална гледна точка обаче. И детето се вълнува, та ще набавим всичко. Пък после ще се допълва.

Аз няма да се присъединя към ФБ.

# 551
  • София
Пластелин взех на Херлиц - такъв . Хареса ми, че е в кутийка и ще е по лесно и нецапащо, затова го избрах.

# 552
  • Sofia
Разбира се, че подготовката е вълнуваща от емоционална гледна точка обаче. ....
Тино, за нищо.  Hug
Да ти кажа за мен не е много вълнуващо.
Скрит текст:
Главно заради това, че никак, ама никак не харесвам образователната ни система и много ме е яд, че не се допуска алтернатива.
Вълнувам се само за това, че детето ми навлиза в нов етап от живота си, но не и че влиза в днешното у-ще.
И ако пренебрегнем това, малко ни се притъпи и на детето, и на нас емоцията, от това, че беше ПГ в у-ще и преживаяхме вече таква подготовка. Да, сега е по -официално, вече си е баш у-ще, но...  Wink

Иначе да, вече навсякъде има материали, друг е въпросът дали има достатъчно добър избор.  Simple Smile

Home raider, казвай бързо от къде и за колко, моля!  Simple Smile

# 553
Разбира се, че подготовката е вълнуваща от емоционална гледна точка обаче. ....
Тино, за нищо.  Hug
Да ти кажа за мен не е много вълнуващо.
Скрит текст:
Главно заради това, че никак, ама никак не харесвам образователната ни система и много ме е яд, че не се допуска алтернатива.
Вълнувам се само за това, че детето ми навлиза в нов етап от живота си, но не и че влиза в днешното у-ще.
И ако пренебрегнем това, малко ни се притъпи и на детето, и на нас емоцията, от това, че беше ПГ в у-ще и преживаяхме вече таква подготовка. Да, сега е по -официално, вече си е баш у-ще, но...  Wink

Иначе да, вече навсякъде има материали, друг е въпросът дали има достатъчно добър избор.  Simple Smile

Home raider, казвай бързо от къде и за колко, моля!  Simple Smile

И нашия пластелин е такъв/ от миналата година де/ ,сега купих  на Пеликан / голяма съм фенка нпоследните години на тази марка/ ,но в кутия като за сандвичи. Кутийката от показания ни се счупи.

Цветни, разкошни картони има в Лидл в момента. Погледнете брошурата, от четвъртък бяха.

http://broshura.bg/lidl/view/lidl-%D0%91%D1%80%D0%BE%D1%88%D1%83 … 0%B4%D0%BE-31-082

Стр. 25 Купих листове и картони.

Морена- аз взех пластелина от Херлиц. Снимки не намирам в нета, то на тази марка трудно се намират нещата. Аз затова ходя в Херлиц в началото на уч. година и оставям по 100-120 лв. за пособия. Но цяла година не купувам. При нас няма избор. Ама никакъв. Направиха тази година книжарница, но всичко е като от магазин за 1 лв. , но три пъти по- скъпо.
Скрит текст:
Купих ученическа карта за 0,3 лв. ,при цена на нея 0,03 лв.

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 06:58 от vela

# 554
  • София
Споделям притесненията на Морена относно влизането на децата ми в образователната система. Виждам, че там няма гъвкавост и съобразяване със спецификата на отделното дете.
По-конкретно двете ми дъщери имат много различен темп на развитие и овладяване на информация. Опасявам се, че малката няма да се справя добре, а голямата се оплаква, че нещата за нея не са интересни и увлекателни, а по-скоро скучни и повтарящи се до втръсване.

Другите "кривици" на системата няма да споменавам, защото това е пост, не монография.

Та моето чувство в началото, ако не страх е поне притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт