Майчинството счетоводно-61

• 38 137
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Разликата в брутната заплата е голяма, но при обезщетението разликата ще е около 1.50 на ден. Грубо 30лв. на месец. Ако са ми верни сметките  Simple Smile
Точно това ми трябваше! Благодаря на всички за мненията bouquet  bouquet  bouquet

Ала-Бала е права,вписах данните в КИК и излезе, че ако си до 20 октомври дневното обещетение ще ти е 54.79 лв. , а ако си до 1 ноември-56.10лв , тоест 1.31лв на ден разлика... Изобщо не го очаквах, съжалявам, че те обърках, лека бременност ти пожелавам. Simple Smile

# 451
Здравейте,
Искам да попитам мамитата, които са преносили своето бебче как са им се изчислили болничните/майчинството? Казуса е следния: Родих на 29 май  (термина ми беше на 21 май), съответно сега кога трябва да се явя на работа? Четох, че 45 дни преди термина влизат в 410.  Но за 9те дни пренасяне аз получих отделен болничен от педиатъра. Тези девет дни отделно ли са от 410 дни или се включват в тях? Благодаря за отговора... Rolling Eyes

# 452
На 22.05 трябва да се явиш на работа.

# 453
Значи влизат в 410те дни

# 454
колкото и дни да преносиш ти влизат в общия брой дни болничен!!!!

# 455
Здравейте, въпросът ми е: Ако ползвам неплатен отпуск за гледане на дете до 8-годишна възраст и ми бъде издаден болничен за детето, то той прекъсва ли отпуска и след изтичането на болничния какво се случва с отпуска?
Благодаря!

# 456
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, въпросът ми е: Ако ползвам неплатен отпуск за гледане на дете до 8-годишна възраст и ми бъде издаден болничен за детето, то той прекъсва ли отпуска и след изтичането на болничния какво се случва с отпуска?
Благодаря!

Прекъсваш си отпуска и след изтичане на болничния, пускаш молба да го продължиш...

# 457
  • пловдив
здравейте , искам да попитам какво се прави след изтичане на болничният, който е последен и се дава от педиатърката на бебето ? доколкото четох се подава приложение номер 1 от сайта на нои , така ли е ? има ли друго , което се прави и подготвя като документ ? и какъв е срока ?, болничният ми изтича на 03,10,2014 - до кога трябва да подам документа за отпуск по майчинство
ще бъда благодарна някой , който е минал през това да ми отговори

# 458
  • В полите на Пирин планина
здравейте , искам да попитам какво се прави след изтичане на болничният, който е последен и се дава от педиатърката на бебето ? доколкото четох се подава приложение номер 1 от сайта на нои - подава се приложение 2 , така ли е ? има ли друго , което се прави и подготвя като документ ? и какъв е срока ?, болничният ми изтича на 03,10,2014 - до кога трябва да подам документа за отпуск по майчинство - може и няколко дни преди изтичане на болничния лист, а може и в деня на изтичане. Представя се и копие от акта за раждане на бебето, а също при работодателя се попълва заявление за отпуск.
ще бъда благодарна някой , който е минал през това да ми отговори

# 459
Здравейте! Извинявам се предварително ако вече има отговор на моя въпрос, но аз не можах да го открия. Моят случай е следният: до Края на август месец бях в майчинство (социално по 100лв. На месец) нямам нито един ден трудов стаж, а към настоящия момент съм на работа на пълен работен ден. По принцип трябваше да вземам до април 2014г. майчинство, но сега съм го прекратила. Въпросът ми е имам ли право на 50% от майчинството до навършване на 1 година на детето и ако да какво тряябва да направя и къде да отида, за да подам съответната молба. Има ли някакъв срок? Задължително ли е да ходя до съответното място по адрес на лична карта или може навсякъде?
Благодаря предварително!

# 460
  • Пловдив
Въпросът ми е имам ли право на 50% от майчинството до навършване на 1 година на детето

Не
Като направиш 12 м осигурителен стаж през живота си,ще имаш право на майчинство или на 50 процента такова,ако работиш

# 461
Здравейте, моля за инфо ако някой знае.. Предстои ми скоро раждане, издадоха ми болничен 45 дни преди раждане, който чинно предадох на работодателя... живот и здраве ще дам и втори и трети болничен и т.н. подред всички документи... и всички ги подавам до работодателя. Въпросът ми е какво се случва ако работодателя обяви фалит? Къде подавам документите и въобще имам ли право да си ползвам  обещетенията? Благодаря предварително.
Никой ли няма идея какво се случва при тази ситуация или да ме посъветва към кого да се обърна за съвет????

# 462
  • Русе
Здравейте! Извинявам се, ако въпроса ми, не е за тук, но интересува ме какво ще стане с отпуската ми натрупана по време на майчинство от 2012, 2013 и тази години, ако се върна на работа от октомври, но не ползвам цялата? Може ли да се прехвърлят повече от 10 дена за следващата година и ако да, колко е максимума.
Благодаря предварително   bouquet

# 463
и на мен ми предстои да пускам това приложение 2 ,аз ли трябва да го принтирам или ще ми го дадат в готов вариант, и къде в ТРЗ на работодателя ли?

# 464
  • В полите на Пирин планина
ronieta, процедурата по обявяване на фалит е дълга. Обаче, ако просто реши да спре дейност, т.е. фирмата да си съществува трябва да се оговорите с него как ще процедирате, съответно дали ще ти бъде прекратен договора или не. Ако се прекрати по принцип след подаване на Приложение 2 имаш право на обезщетение от НОИ до изтичане на 410 дни. Обаче този период не важи за осигурителен стаж, ако договортът е прекратен и за това време трябва сама да си внасяш здравни вноски, ако искаш да не си за губиш здравноосигурителните права.
За да вземаш обезщетение до навършване на 2 години от детето трябва да помислиш за фиктивен договор при някой познат.

и на мен ми предстои да пускам това приложение 2 ,аз ли трябва да го принтирам или ще ми го дадат в готов вариант, и къде в ТРЗ на работодателя ли?

Може и сама да го принтираш и попълниш, а може да потърсиш формуляр при ТРЗ на работодателя ти и да го попълниш на място.

Здравейте! Извинявам се, ако въпроса ми, не е за тук, но интересува ме какво ще стане с отпуската ми натрупана по време на майчинство от 2012, 2013 и тази години, ако се върна на работа от октомври, но не ползвам цялата? Може ли да се прехвърлят повече от 10 дена за следващата година и ако да, колко е максимума.
Благодаря предварително   bouquet

За текущата година може да прехрърлиш само 10 дни, но в случай, че си имала възможност да я ползваш, т.е. не си ползвала друг вид отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт