Студенти в UK - 2

• 73 210
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Тя не е ли в 1 АЕГ?
Преди две години им организираха там курс за подготовка, но май не се събраха желаещи.
Моята се готви сама, ама не съм виждала учебници и помагала в къщи. Знам, че правеше райтинги и упражняваше със сестра си спийкинг.
А бе лъжа те нещо, ще я питам и ако не са ти дали междувременно отговор, ще ти кажа как се е готвила.
Със сигурност не беше нещо специално, по-скоро запознаване с формата на теста. Подготовката им в училище е достатъчна.

# 631
  • Там, където ме обичат
Тя не е ли в 1 АЕГ?
Преди две години им организираха там курс за подготовка, но май не се събраха желаещи.
....... Подготовката им в училище е достатъчна.

Да, в Първа е. Но не знам дали им стига подготовката по АЕ за добри резултати. Знам че зависи от детето, но се притесних, понеже чух за две познати дечица от Втора, които не са постигнали този резултат, който им трябваше, май 7 на всяка компонента.
За спиикинга имам тренинг, бях спаринг патньор на студента.  Laughing

# 632
В DMCA-removal-from-Google  има един торент с материали за IELTS.  Мойте познати деца (3 на брой  от математическа гимназия) се готвиха само с материалите достъпни от сайтата след плащане на таксата за изпита и имаха отлични резултати (над 7.0)

# 633
Ами да чуеш и за Първа - там нямаше издънки.  Laughing Моята изкара 8.5
И при най-несериозните най-ниските резултати бяха 7.5.
Разбира се, не бих могла да съм запозната на 100 %, но и при двете ми деца за ниски резултати и повторно явяване не се е чуло.
Но си права, до дете си е. Ако прецениш/те, че има нужда и на курс не е лошо да я запишеш.

# 634
  • Там, където ме обичат
Ами да чуеш и за Първа - там нямаше издънки.  Laughing Моята изкара 8.5
И при най-несериозните най-ниските резултати бяха 7.5.
Разбира се, не бих могла да съм запозната на 100 %, но и при двете ми деца за ниски резултати и повторно явяване не се е чуло.
Но си права, до дете си е. Ако прецениш/те, че има нужда и на курс не е лошо да я запишеш.
Браво на твоето дете.  Peace
Не знаех за общото добро представяне на Първа, признавам си и този факт много ме радва.
Колкото за курса знам, че е алтернатива, но искам първо да пробваме нещо вкъщи и самостоятелно, ако не можем - тогава да.
Ще съм ти благодарна, ако разбереш нещо от детето и го споделиш.   bouquet

# 635
  • Там, където ме обичат

Мерси Зехира , не бях се сетила за замунда, ще проверя и там  Hug

# 636
Ще я питам, но не обещавам за бързина. Много е заета в последно време и не се чуваме много често

# 637
  • UK
foxy, аз също с две ръце препоръчвам Замунда, а също така в youtube има доста клипчета с практически съвети и т.н., вижте и там.  Simple Smile

# 638
  • Там, където ме обичат
foxy, аз също с две ръце препоръчвам Замунда, а също така в youtube има доста клипчета с практически съвети и т.н., вижте и там.  Simple Smile
Мерси,Адорабъл, ти в УК ли си наистина?

# 639
# 640
Здравейте, мами,
отдавна не съм била тук.Ще споделя проблема ни със мъдрец.Тези деца явно помъдряват като отидат там. Моят син е в Манчестър и от една седмица се оплаква от болки от  мъдреца. Ден преди да замине имаше същия проблем със венеца на другия мъдрец и тук му бяха изписали антибиотик от който нещата отшумяха. И така,опита се да си вземе антибиотик от тяхна аптека но са му отговорили че без рецепта няма как да стане. Звънна на личния си лекар с молба за рецепта и отговора му беше че това е работа на зъболекар а не негова.Предложил му е преглед след една седмица...... А болките му се усилваха и мина на обезболяващи. Трябваше да се търси зъболекар. Някое от местните деца му казало да набере 111 и от там ще получи помощ.На този номер го попитаха как се казва и къде живее и какъв е проблема.... Намерихме и търсачка в интернет на която задаваш местоположението си и тя ти намира най-близкия зъболекар до теб - слагам я тук, дано не се налага но ако потрябва... http://www.manchester.nhs.uk/findyournearest/finda.aspx?service=Dentist Най-накрая намерихме един който се намираше на околу миля от неговото общежитие, прие го и го записа за след 3 дни. Казал му е че трябва да представи документ с който доказва че плаща на училището в което учи за да не плаща прегледа.Сина ми за прегледа си е взел този документ но се е оказало че трябва и още някакъв за който се кандидатства... Взел му е 20 паунда,направил му е снимка и му изписа антибиотик. Извода-слагайте антибиотици в багажа на децата си-всичко останало от рода на панадол и нурофен могат да си го вземат без проблем от всеки хранителен магазин. Защото първия панадол сина ми го е купил от аптеката и е струвал 8.50 паунда а във Лидъл който е до него струва 2 паунда. От четири дни вече е на антибиотик и чакаме да отшуми болката. Пожелавам на всички успех и със здраве !!! Simple Smile

# 641
Kaleope, ще се оправи момчето ти с антибиотик newsm10 newsm10Явно е доста стресова обстановката за нашите деца и там избива. Дъщеря ми е записана от зъболекаря в болница за вадене на мъдреца, но вече 20 дена никой не и се обажда от там за час  /казали са около два месеца чакане #Crazy/
Аз пък от друго да се оплача - изпратих картичка за рождения ден  на детето, преди повече от месец  приоритетно с бг пощи и ни вест,  ни кост - много ме е яд! Синът ми също  изпрати на следващия ден и за пет дена я е получила! За първи път ми се губи кореспонденция, но на фона на събитията в страната е като бял кахър!

# 642
  • някъде из облаците
Kaleope, антибиотици наистина без рецепта няма как да вземеш. Важното е че вече всичко е наред. Аз на твое място щях една консултация с вашия стоматолог и веднага тичам до аптеката и пощата, с приоритет за 1 седмица  пристига писмото. За сега не ни се е налагало да ходят там на зъболекар, голямата имаше проблем с мъдрец, но търпимо. Малката ми дъщеря, която е в Манчестър, първата година живееше с 2 българчета, по-големи студенти. Те й бяха казали, че ходили в университета, имат стоматологичен факултет и било по-евтино,  така че и това е вариант, става въпрос за Ман. университет. В кой университет е синът ти?
Няма как да ги запасим с лекарства за всички случаи, аз първата година им сложих по един широкоспектърен  антибиотик, но като му изтече срокът се отказах.

сиси, много неприятно, за 4 години нито веднъж не ни се е губило писмо, а първата и втората година на голямата постоянно пращах тънкописци, специални моливи и какво ли още не, за по-евтино обикновена поръчка и никога до сега не е имало проблем. Но пък там дъщеря ми си беше пазарувала онлайн дрехи и добре, че беше предупредила съквартирантите си,   #Crazyединият случайно е видял как прелита някакъв пакет, та беше го прибрал, иначе не е ясно дали щеше да го намери, даже и на звънеца не е звънял пощальонът.

И понеже се коментираше спането по летищата, вчера случайно попаднах на една класация за най-лоши летища, от там и на този сайт http://www.sleepinginairports.net/2014/best-airports-europe.htm

# 643
сиси ,благодаря за подкрепата,съжалявам за изгубеното писмо.Стискам палци при дъщеря ти всичко да мине както трябва и бързо да се оправя.
valha , благодаря за инфото за стоматологичния факултет.Синът ми е в Ман. университет специалност компютърни науки-1 година. Харесва му,още е в еуфория но вече ги натиснаха да учат сериозно Simple Smile Тази година е на общежитие но каза че втората ще си търси квартира. Бързо свикват децата. Пожелавам на всички успех!

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 13:31 от kaleope

# 644
  • София
Ако има все още търсещи билети, в момента полета на WizzAir на 01.01 е 215 лв. с карта.
Да похваля и аз пощите, миналата година даже ми върнаха 2 писма с мартеници обратно, защото бях пропуснала в бързината да напиша номера на улицата : ). Иначе, дори без препоръка пращам, пристигали са навреме.
Знам, че има и някакви международни купони-отговор, но не съм ги ползвала досега. Може би са удачни за документи, ако се налага.

Общи условия

Активация на акаунт