Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 10

• 60 974
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • на Мелмак
Благодаря Сиси  Hug
Ще погледна и там .
Аз винаги съм купувала книжки от книжарници , от сергии - старите .
избираме заедно с децата , отделно баща ми всяка седмица им подарява някоя.
Странно ми беше да поръчам он-лайн , но вече ще го правя  Heart Eyes

Зора ми беше миналата седмица един сборник по математика - който беше изчерпан навсякъде в квартала , детето даваше зор и аз го поръчах он-лайн , разбира се от само сборника , станаха 6 книжки  Crazy

Иначе - да - точно "Казвам се ...." от Хеликон , това , което имаше налично го взех .

# 271
  • Sofia
.книжките от поредицата "Казвам се.." ние си ги взехме от Хеликон доста отдавна, все още са 3,95 лв. ...
Понеже и аз съм от взелите ги тогава  Grinning ... само да уточня за Ети, че са 4 книжките:

Проредица „Казвам се...“,   изд. Кибеа
Казвам се Алберт Айнщайн    
Казвам се Леонардо да Винчи
Казвам се Марко Поло
Казвам се Моцарт

п.п. И да те окуража, Ети... Simple Smile
Аз  например 99 % онлайн пазарувам книги (антикварни и нови). И сборници дори предимно онлайн. За повечето съм чела/чула препоръки, останалите сама си ги преценявам по резюме/анотация..., сканирани станички.  Simple Smile
Вече направих голяма детска библиотека и доста по-рядко от преди купувам.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 11:33 от Morena

# 272
  • на Мелмак
Благодаря ВИ !  Hug

Значи аз от тази поредица не съм взела само за Моцарт .
Аз пазарувам основно он-лайн , без храна и книги  Laughing
Сега ще е само без храна  Laughing
Започнах да ви следя редовно и се доверявам  Hug

Благодаря Ви , Много сте отзивчиви !  smile3525

# 273
  • у дома
А аз поръчвам най-вече онлайн  Embarassed - просто ми е по-изгодно...
За малкия поръчах тази поредица

http://www.helikon.bg/author/%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%B8%20%D0%9F%D … %80%D0%BD_111420/ -като дойде и прочете нещо ще дам отзиви...
Тази също - отдавна й се чудя,даже и питах тук за отзиви,но понеже харесва Лили Чудото,а тези са от същата авторка ги пуснах,преди ги бях пускала за подаръци на позанти дечица като допълнение на основния подарък,но сега са си за нас...
Тази също - не че нямаме де,ама да се намира...
За големия тези

Като ме изгонят от къщи,че сме фалирали някоя от вас-или Сиси,или Морена или Жасмин да ме вземат  Hug

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 13:47 от svetlaem

# 274
Като ме изгонят от къщи,че сме фалирали някоя от вас-или Сиси,или Морена или Жасмин да ме вземат  Hug

С най-голямо удоволствие! Тъкмо с дружни сили ще можем да отворим детска библиотека.  Laughing

На Йоко и аз му се позачудих, но отложих засега, имаме да изчитаме поне 20 нови книги, няма защо да трупам още.

# 275
  • Ямбол
То за тези, които не искат да фалират има библиотеки и електронни четци. Перфектно ми е, когато успявам да удържа фронта и купувам не повече от 5-6 книги годишно общо за мен и децата.

# 276
  • София
Оххх, ама много сте заразителни тук.....винаги съм обичала да купувам книги (особено детски), но откакто ви чета моето си е чиста проба пристрастяване  Crazy Та много скаро може да се окажа и аз сред изгонените Grinning

Светле, чакам с интерес отзиви за поредицата от Мери Поуп Озбърн. Рицари, мумии и прати - най-новата страст на дъщеря ми  Crazy

# 277
  • у дома
То за тези, които не искат да фалират има библиотеки и електронни четци. Перфектно ми е, когато успявам да удържа фронта и купувам не повече от 5-6 книги годишно общо за мен и децата.
Има-да-ние и библиотека имаме и четец имаме,но нито в нашата провинциална библиотека зареждат всички нови книги,да не кажа че един път годишно става това,нито пък ги намирам точно новите да кача на четеца.Пък и честно казано предпочитам да си четат хартиен вариант,аз чета най-вече на четеца,та спестявам най-вече от книгите за мен...Добре,че големият е в МГ,та през учебната година няма време за много четене,но си намира де,но за Коледа може и да му везма за подарък четец,още го обмислям... Пък децата обичат да минават през книжарницата и да си харесват нови книги-успоредно с тях четат и стари,но аз просто не мога да откажа книга-може да не е в момента,но си имаме списък и я вкл в него и чака време,когато мога да отделя средства.

Жас,аз по твой пример започнах да подарявам доста от новите,които са прочетени и от двамата и които преценявам ,че няма нужда да останат в семейната ни библиотека на Детския отдел на нашата библиотека-хората са ни много благодарни,даже ни завериха и трите карти-моята и двете на децата безплатно в знак на признателност.

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 20:12 от svetlaem

# 278
И аз обичам да купувам детски книжки, но в някои случаи не ми се отваря парашута  Grinning Все пак се събират по 3-4 книжки месечно.
Ние имаме много книжки, подарени ни от нашите, останали от моето детство.
Но поради липсата на хубави илюстрации, каквито имат новите издания, на 4 и половина моят син не го влече към тях; въобще не иска да ги четем; предпочита да препрочитаме отново и отново от новите, с "хубавите картинки"  Wink ; библиотеката при нас не е опция, както казах и в предишен пост. Сега съм намислила да изтегля сериите за Карлсон, после ще го пробвам да чета от нея, ако хареса филмчето; аз съм я чела във втори клас, но ми се струва, че като лексика вече е достъпна за него. Ще положа всички усилия и наличните си умения да чета "изразително"  Laughing (какво да ви кажа, направо се правя на палячо, но с дребния много се забавляваме)

# 279
  • Sofia
По-новите момичета тук не ме знаете, но... ако се върнете в последните няколко теми да видите аз каква луда калинка съм...  Laughing 
Що книги изпонакупих... 3/4,та дори и повече от детската ни библиотека ( пускала съм списъка  Grinning)  са книги, които купих за близките 4 години.  Напоследък вече съм се кротнала... няма къде да ги слагаме, а и определено не може всичките да бъдат прочетени в подходящия момент (възраст).
Та сега съсвем спорадично купувам, че вече и ученически сборници/помагала и други тежат на перото "финанси".  ooooh!
Иначе и списъкът ми с желани е дъъъълъг...  Whistling 
Всякакви книги обичам да купувам, но най-вече детски, за детето - тогава радостта ми е двойна.  Heart Eyes

# 280
Честити книжки на всички! Hug

Светле, добре си ни дошла, и с децата, и с книгите!  Heart Eyes И аз ще чакам отзиви за книжките на М. П. Обзърн, а също и за Йоко (П.П. Книстер е мъж Wink).

Определно купувам по-малко (особено антикварни) откакто дъщеря ми чете активно и електронни книги, но едното не бива да изключва другото. Взимаме и от библиотека, но обичаме да купуваме, аз също подарявам или дарявам тези, които преценя, че вече не са ни нужни.

# 281
  • София
По-новите момичета тук не ме знаете, но... ако се върнете в последните няколко теми да видите аз каква луда калинка съм...  Laughing 
Видях ви аз какви сте луди и ти, и Светлето, и Жасмин , и Сиси.  Simple Smile Чета старите теми с удоволствие.
Морена, аз мисля, че списъка на вашата библиотека не си го пускала публично. Може ли да ми го дадеш и  на мен?

И аз смятам, че купуването на книги е по-скоро страст и удоволствие. Аз обаче не искам да се включвам във вашия клуб, защото нямам място.  Grinning

# 282
  • Sofia
Чета старите теми с удоволствие.
Морена, аз мисля, че списъка на вашата библиотека не си го пускала публично. Може ли да ми го дадеш и  на мен?
То и аз търсейки нещо попадам на някоя стара тема и се зачитам с удоволствие.  Grinning
Давам го списъка разбира се, с удоволствие.  Grinning  Стоеше в 1ви пост, но нямам акаунт в докс.бг и не е перманентен линкът ми, затова го няма.  Заповядай - http://dox.bg/files/dw?a=45e8f5da0e - активен до Неделя 16.11.14г.

# 283
Сейвнах си списъка   bouquet За информация, пък и за вдъхновение  Heart Eyes
Ще се върна и аз назад да почета, събудихте любопитството ми  Simple Smile

# 284
  • у дома

Светле, добре си ни дошла, и с децата, и с книгите!  Heart Eyes И аз ще чакам отзиви за книжките на М. П. Обзърн, а също и за Йоко (П.П. Книстер е мъж Wink).

Joy Joy Joy Мерси за уточнението-въобще не съм се и задълбочила и ако зависеше аз да избирам,не бих ги купила,но децата ги харесват и ги четат неусетно,а аз съм на мнение,че трябва най-вече да се чете...

Мириам ,по-скоро пробвай с Емил от Льонеберя-поне на децата ми им бяха странни шведските имена и Карлсон го възприеха по-трудно от Емил...

Общи условия

Активация на акаунт