Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 535
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Тонини, има една мама от темата, която прекара варицела и не зарази бебето. Не искам да споменавам тук. Освен това, аз някъде бях чула, че ако ти имаш имунитет и бебето има от теб, пък ти казваш обратно, не зная вече. Котката Марта така беше писала някъде, ако съм я разбрала правилно. Стискам палци да не се зарази малкия! А ти си карала, така ли?

Камелия, да се оправяте!

За килограмите аз писах, имам 3-4, но нямам воля. Има дни, в  които изяждам цял шоколад на екс. Преди повече се стараех. Не съм имала такива изцепки, или поне не толкова често. Не намирам сили за спорт, а трябва. Днес, преди да взема детето правих 30 мин упражнения, а после много ефикасен домашен фитнес - почистване на целия апартамент.Simple Smile Реших и да не вечерям, само малко пъпеш и диня, но не се сдържах и излапах и половин купичка крем супа.

# 106
  • гр.София
  bouquet
Хелоуу! Тази варицела,май ме е притеснила на подсъзнателно ниво,щом снощи сънувах,че детето ми е с шарка  Shocked
Още са мн.малки,дано не се случва!
Аз искам да се намрънкам:сега тази неделя сме на сватба,и викам на свеки,айде да гледаш детето,да не карам мама да идва от 230км за един ден.А тя,ми добре,изкъпете го,нахрани го и като заспи ходете,той нали не се буди през нощта?  #Crazy
Направо щях да падна,незнаех да се ядосам ли или да се смея.Първо-да буди се,и второ-имах предвид за целия ден,егати сватбата в 10ч.вечерта.Тя въобще не е в час,всъщност се чудя дали наистина е луда,прави се на такава или ми се подиграва.Майка ще дойде,тя и за един час акои кажа,че ми трябва,пак ще ги мине тези км,но въпроса е принципен.Иначе акъл,колкото искаш и неискаш дава,но на практика,внучето не го е гледала и за час.Мрън!

# 107
Теорията за кърмено бебе и имунитет срещу шарката се разби нагледно в моя случай - племенницата ми е на 2,5 м., изцяло кърмена и има шарка. Май ще я мине само с 5-6 пъпки и без температура, защото първите дни вече отминаха, а тя не се е влошила.
Иначе аз съм я карала като малка и за себе си нямам страх. Както уточних обаче дори да я прекара бебе под 6м. не изгражда имунитет и пак ще я изкара като по-голямо. Моят син е на ръба точно, затова стискам зъби и 20 дни напрежение. Засега му няма нищо.

# 108
  • Стара Загора/Сливен
Здравейте, и от мен  Hug . Докато ви изчета... писали.. писали.. Simple Smile  Пандичка дано тези масажи ти помогнат, съжалявам за каката и бебо много е неприятно, но с децата е така все има за какво да се тревожиш. Честит рожден ден, на патерици на твоето момиче да ти е жива и здрава, и много да те радва   bouquet. Тонини дано се разминете с варицелата, но да ти кажа и на мен ми се върти в главата, че майката ако я е карала, предава с кърмата антитела ето и това:Кърмачетата до 6 месечна възраст не боледуват от варицела, ако имат предаден от майката имунитет (през плацентата минават защитни молекули-антитела, които майката е образувала при прекарана в миналото варицела).

Прочети още на: http://www.puls.bg/illnes/issue_254/part_4.html

Кобчо има вече едно зъбче и като гледам и второто е на път, пюретата са ми само домашни, продуктите са от нашата градина. Каша давам от около 3 седмици, яйца, месо мисля по-нататък към края на 6-ти началото на 7-ми месец. Продължавам с кърменето през деня няколко пъти 3-4, но кратки като продължителност около 5-6 мин. Вечер ставам поне 2 пъти + нощното кърмене преди сън значи около 6 до 7 кърмения за 24часа + пюре на обед и каша следобед. Пробвах да му дам парче праскова но, аз я държах и му давах да опитва по-малко, и след 2-3 опитвания като захапа едно голямо парче и се задави...се поуплаших , така че засега мисля да взема мрежичка за плодове , а сам ще се пробва като поотрасне още малко. Гледах снимките от срещите ви, страхотни сте.. Hug  много сме далече, ако бях там със сигурност щях да се присъединя. Поздрави и хубав ден на всички мами и бебоци Heart Eyes

# 109
Здравейте мами,аз сьм новобранец  Laughing И ние сме от януарската дружина,обаче си нямаме зьбчета  Confused

# 110
И ние сме на 7 м и 3 дни и още си вямаме зъбче. Днес и кърлеж ни намери...извасиха го, дано не е бил заразен и да няма последствия. Тежим вече 10200...папка колкото да не ме убиди!

# 111
Izvinete me za latinicata.Malkia zapochna da se budi noshtem otnovo,no ne smqtam che e glad zashtoto go hranih vecherta opitah nqkoi neshta i taka.Qvno za cokane i gushkane se sabujda..a ako ne mu dam vecherta pochvada se gurchi i dere..snoshti sme spali zaedno pochti zashtoto kak go ostavq v legloto se razsunva a e zaspal na gurda i zapochva da reve..nqkoi imal li e takuv problem kak da go procediram..Ne jelaq da spim zaedno..

# 112
  • гр.София
Няма как да процедираш,освен да се водиш по детето,щом се буди в креватчето,а до теб спи,имаш два варианта-1-да го оставиш сам,и да не спите двамата,или да го вземеш при теб.Най-вероятно е период,щом не намираш причина за буденето му.Може да го мъчат зъбки,но това е предположение,на базата на неспокойните нощи на моето дете. Peace

# 113
  • София
Здравейте. Ние ходихме до педиатъра заради една екзема на бузката. Предписа му нещо за мазане. Между другото каза да въвеждам глутен, да давам попара и да замествам хранене. Не знам кое ще изпълня. Попара мразя аз, дано детето я хареса. А за глутен - днес дадох да лигави коричка хляб. Хареса му.
Мария, някои свекърви едно училище са завършили. Не й се връзвай, да си гледа работата.
За буденето нощем, моя така нощес. Еми няма цяла нощ да вися над креватчето - взех го между нас. Не заспа пак. И накрая яде в 5, вместо в 7. Тогава заспа.

# 114
  • София
Среща в Борисовата: сряда, от 10.30 ч. натам, алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Носете си одеало за пикник  Mr. Green (аз няма да мога да дойда обаче)

# 115
  • София
Дано не вали

# 116
ЗДравейте! Благодаря отново за пожеланията към мен и моя гръб, и към порасналото ми детенце! Simple Smile  Hug  bouquet 4 дни бях на инжекции и станах на крака тамън за партито в неделя. А то мина суууупер. Градинско парти, имаше и аниматори, които бяха доста зле, нооо като цяло беше страхотно и личеше, че всички прекараха много приятно. Simple Smile

Беба обаче нещо пак не ще да суче... От жегата ли? Ма тя не е от сега. От зъби ли? Но нали уж тогава сучели повече...? Мъжо вика да й намаля другия вид храна, но някак не ми допада идеята при положения, че на нея й харесват пюретата и кашите, аз умишлено да намаля порциите. Другото му предложение е да спра да й давам каша вечер, но пък след кашата спи цяла нощ. Преди да зпочна да й давам каша се бъудеше на 3-4 часа да суче. Ми и това вече не ми е вариант...  Crossing Arms Няма угодия. Това, което се старая, но н винаги успявам да направя е да я кърмя преди всяка "твърда" храна...

# 117
Това, което се старая, но н винаги успявам да направя е да я кърмя преди всяка "твърда" храна...
много странно...И моето бебе иска кърма "преди"..Така се успокоява и с кеф си яде другото. Ако пък дам първо твърдата храна понякога плаче и не иска да яде.  Tired
При нас нищо ново, нямам време да се обърна, чета ви...но само до там.
Утре май няма да успея за срещата, с каката водим преговорикъде точно да отидем и как да изкараме деня  Whistling
Усмихнат ден!

# 118
Здравейте,мамчета!Зная,че Вие ще сте наясно,затова питам:как да процедирам с кьрма в пюрето и консервирането му?Завирането достатьчно ли е или пьк да я добавя,непосредствено преди яденето?Благодаря Ви!

# 119
Здравейтее! Съвсем изоставам аз с писането, чета когато мога ноо...пиша от дъжд на вятър! Всяка свободна минутка която имам ( малкия като спи се случва) съм се зачела в една книжка...направооо ужас!! Седя и гледам кога му е време да спи че да сядам да чета!  Laughing Кръста и мен ме боли но не чак толкова...като де надвесвам над легло или каквото и да е било изпитвам болка и гледам общо взето да не застававам в такова положение! Но знам че е мн болезнено да си с болка в кръста, баща ми от години е с такъв проблем...случвало се е като си обува чорапите и това е...неможе да стане...абе неприятна работа!! Добре че всичко се е оправило! При нас какво ново, малкия се изправя вече, катери се по мен когато съм легната, на възглавници като има и на тях др подпира и се изправя, бе ходи му се ба това момче и това е! А седнал е толкова нестабилен!! Неиска и това е! Като го хващам за ръце да го сложа седнал от легнало положение, той целия се стяга и иска прав!! Замислям се за проходилка, но мисля че му е рано, макар и да показва според мен че е готов! Другата седмица почвам месо да давам, намерихме си домашно зайче и май с това ще започна! Общи взето май е това!! Хубав ден на всички! Много ви се радвам на срещите, а в това топлото не вирея...мн ми е готещо навън! Добре че сме в къща с градина и седим под сянката! Но ще се радвам майките от Варна като стане малко по приятно втемето да се съберем!!  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт