Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 540
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!

Чудя се дали и при някои от вас се случва бебето ви да кашля сухо отвреме-навреме?

Имам чувството, че след като започнах захранването, синът ми започна да кашля и то не само когато яде, а и в други моменти, но си личи, че не е болен.
В четвъртък ще го водим за противохепатитната ваксина, след като вече го отлагаме от цял месец...
В началото мислих, че е тръгнал да се разболява, но толкова дълго време вече няма нищо друго.

# 121
Здравейте!

Чудя се дали и при някои от вас се случва бебето ви да кашля сухо отвреме-навреме?

Имам чувството, че след като започнах захранването, синът ми започна да кашля и то не само когато яде, а и в други моменти, но си личи, че не е болен.
В четвъртък ще го водим за противохепатитната ваксина, след като вече го отлагаме от цял месец...
В началото мислих, че е тръгнал да се разболява, но толкова дълго време вече няма нищо друго.

Може странно да ти прозвучи, но нашият юнак започва да кашля когато иска да привличе внимание.Когато го оставя някъде сам за по-дълго време, започва да мрънка и като не му обърна внимание започва да кашли, но си личи,че е насила.Същото е и като не му се яде вече, а аз продължавам да му давам.Бебетата са много умни от малки и според мен е забелязъл, че разкашля ли се веднага дотичвам и му се обръща нужното внимание Simple Smile

# 122
Здравейте! Peace
Гледам,че Пандата я е налегнала болка в гърба-и аз имам,но моята е когато стоя по-дълго време наведена,понякога едва се изправям. При мен се получи още в болницата ,след раждането. Като се преуморя е най-гадно,защото не мога да мръдна.
Моята трябва утре да я водя на ДК,ще й бият противохепатитната,сигурно ще трябва да й взимат кръв и урина,а при нас лабораторията е на долният етаж и там сама няма как да сляза с детето,та ще я мислим! ooooh!
Дребната продължава да не яде зеленчукови и месни пюрета,пие си млякото,яде плодове,хареса си плодовите пюрета на Бейболов. Дано като захладнее пак да си прояде всичко,че иначе зооооорррр! Thinking
Аз духвам,че след малко ще скокне пак! Peace

# 123
bebetoo, благодаря за отговора!

Може наистина да привлича вниманието, но кашля по няколко пъти и когато съм го гушнала, не винаги, разбира се.
Все пак утре педито ще го прегледа и ще разберем, надявам се  Simple Smile

# 124
  • гр.София
Добър ден!
И моя се прокашля постоянно,и определено в повечето случаи е,за да привлече внимание.
Вчера след консултация:+300гр,+2см. Каза,че мога да давам риба и телешко ако искам,и да слагам спагети например в пюрето.Настоява си да заменим закуската,о аз ще отложа още.Така и така яде мляко само два пъти вече.
Показа се и трето зъбче,мн.е смешен.

# 125
Polleen, също така съм забелязала, че като насъбере много плюнки в устата и в същото време започне да вика или плаче, говори, смее се или каквото там му се иска, се задавя и започва да кашля. Ноо, както казах си личи,че не е от болест Simple Smile

# 126
  • София
И ние сме с кашлица от вчера. И друг път се е случвало, но от вчера е по-сериозно. Увеличи се и лигавенето, обаче. Не знам от лиги ли е, от какво е. Много се надявам да не е болен. Иначе, освен кашлицата, нищо му няма. В понеделник сме на консултация, да видим.
Мария, аз още не съм заместила нито едно хранене. Храни се 5 пъти, 2 пъти има пюре по 125 мл и си допива с мляко, другите 3 хранения са мляко. Оня ден баща ми даже ми разправя, че много съм изоставала в захранването Grinning. Педиатърът каза попара да давам, но аз се мотая още. Ми той е от старата школа, на 1 месец ми разправяше сокче и аз го отсвирих за храненето, та не знам сега...

# 127
Привет и от нас!

Нищо ново, но и липсата на новини е добра новина - тоест засега няма варицела. Наистина сте прави за имунитета май, а аз пропуснах фактът, че на сестра ми бебчето има, защото тя не е карала като малка и не й е предала имунитет докато я кърми.

Иначе моят май се оказва месоядно животно. Откакто почнах месните пюрета виждам голям зор да яде само зеленчукови, а преди това си ги приемаше. Голяма грешка - не я допускайте, отлагайте месните пюрета възможно най-много е моят съвет, а за мамите пък, които имат бебчета с проблеми с яденето на зеленчукови, това е решение - да сложат месо. Иначе плодовите ги пука като стой та гледай. Като стане на 7 м. ще пробвам и сутрешна закуска - вие какво предлагате /като изключвам попара/?

Кашлица и моят има, но само когато си играе с гласа си - той постоянно експериментира и се забавлява по този начин. Има случаи по цял ден да ръмжи например. Няколко дни кашляше по този начин. Но най му харесва да крещи прегракнало - голям сеир сме като излезем на разходка.

Зъбите още го морят, но не излизат. Реших частично проблема с ръцете в устата /залъгалките вече тотално ги отхвърли/ като му купих чесалка за зъби на МАМ - уникална е и си струва всяка стотинка. Какви ли не му бях купила преди това не ги и полеждаше, а с тая доста се чеше и то сам.

Валейто, кърма или АМ в пюрето не се замразява, нито пък се консервира, слага се непосредствено преди ядене и трябва да се изяде, иначе се хвърля всичко.

Панди, няма нищо чудно в това, което си открила - да кърмиш преди твърдата храна. Аз го открих с моя - гладен ли е не иска нищо друго освен кърма, тоест за да му предложа твърда храна или трябва да сукне малко, или да го издебна половин час преди да огладнее. Аз правя второто и му додавам да досуче, така се и приспива на обед. Но както казах огладнее ли, твърдата храна не ще и да я погледне!

# 128
  • София
Пандичка, както и тонини е отбелязала, някои бебета категорично отказват всичко, освен кърма, когато са наистина гладни. За тях удачен вариант може да е другата храна да се предлага между кърменията, напр. час-два след кърмене. Хем да не са съвсем сити, хем да не са адски гладни. Друг вариант е да се кърми преди другата храна, ако са склонни да се хранят после, де.
Разбирам, че се притесняваш за намаляването на сукането. При някои бебета болката от зъбоникненето наистина може да повлияе по този начин. Имали сте празник, вероятно доста труд си хвърлила в организация, отделно не си била в обичайната си (здравна) форма - това са също фактори, които може да подействат на едно кърмаче. Виждам, че се стараеш да следваш желанията на Луиза - обикновено това е добро начало. Ако искаш, би могла да споделиш по-детайлно кое те притеснява, за да премислим има ли нужда от някаква реорганизация на кърменето.

Valeyto, добавянето на кърма в храната на бебето не е задължително, особено ако то продължава да суче на поискване  Peace Правилно ли разбирам, че ти държиш да слагаш кърма в домашно приготвената храна преди да я консервираш?

# 129
Simple Smile ехо, привет от Камен бряг.

преди да му се отпусна да пропиша, малко по актуалните теми.
Яна също кашля, но по-скоро като окашляне. Експериментира и си придава важност. Simple Smile Доста е смешна, защото си личи, че го прави нарочно.
Дано вашата кашлица не е на болест.

Честит рожден ден на малката Пандичка. Аз малко попропуснах, защото интернета ми е малко накъсан и като го видя, че аха зарежда изключвам... после пък забравям. Пфу и подробности, оправдания....
Да ви е здрава голямата кака, и лъчезарна и да расте умна и щастлива!

Ние сме съвсем безбрежни... даже небрежни до такава степен, че не съм се ресала от седмица Grinning Ако не беше ръчкането на мъжът ми сигурно щяхме да му се опъваме по цял ден с Яна, около и в къщата. Аз изчетох два романа за седмица. Така съм зажадняла, че започнах третия със същия ентусиазъм.
Яна яде и расте. Топи се в морето и се кефи максимално Simple Smile Морето е топло, а навън пари Simple Smile Камен бряг е невероятно спокойствие. А да живееш в къща с малко съседи е свобода за която мечтая и за останалата част от годината... пак ръчка...

ха да сте здрави!

# 130
Мамии нямам време да пиша, но искам съвет! Малкия кашля от вчера, има и сополи. Всички в къщи са болни!! Педиатърката каза да давам Проспан капки, но на него пише за деца над 1 год и е ужасен на вкус!! Разрева се като му давах! Някои ако знае нещо бабино и изпитано моля да каже!! Много благодаря!!

# 131
Мамии нямам време да пиша, но искам съвет! Малкия кашля от вчера, има и сополи. Всички в къщи са болни!! Педиатърката каза да давам Проспан капки, но на него пише за деца над 1 год и е ужасен на вкус!! Разрева се като му давах! Някои ако знае нещо бабино и изпитано моля да каже!! Много благодаря!!

ladybb, и ние вкъщи точно бяхме настинали, и на моя му тръгнаха сополи преди да го заведа в четвъртък за ваксинация (отложихме я за пореден път). И така, хем кашляше, хем много често кихаше и сополки се появиха. Педиатърката му предписа едни хомеопатични капки "Еуфорбиум" за носа, които само вечер пръскам, едни хомеопатични гранули "Дросера" - 5 счукани гранулки и в малко вода пак вечер, а за сутринта Шуслерова сол номер 4 - по 2 хапчета с малко вода.
А отделно продължавам да му давам сребърна вода - и за пиене и в носа му капвам - това е много добро средство.

Не знам от кое точно, но още на следващия ден, т.е. вчера той си беше вече в перфектна форма  Grinning

Между другото, за всеки случай 2 нощи подред му обличах боди с дълъг ръкав и с лятно спално чувалче, което е много тънко и с презрамки. А преди това спеше само по къс ръкав с чувалчето и на отворен прозорец.

А пък аз се оправих мигновено с чаена лъжица мед, смесена с 1/4 ч.л. канела три пъти на ден. Гърлото ми мина за едно денонощие!

Пожелавам ви много бързо да се оправите!!!

# 132
  • София
Среща в Борисовата - вторник, от 10.30 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Носете си одеало за пикник  Peace

# 133
Среща в Борисовата - вторник, от 10.30 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Носете си одеало за пикник  Peace

Аз пиша веднъж на 5 месеца, но ако приемате нови попълнения бих се включила в срещата:)
Зелено човече, попаднах на една твоя стара тема (от 2010) и опитах да ти изпратя лично съобщение, но си ги забранила  Embarassed
Може ли да се свържа с теб по някакъв начин? Моята Вики е 99% с таласемия минор и имам нужда от няколко съвета. Предварително благодаря  Hug

# 134
  • София
barboran4e, лелеее, как лети времето.... забравила съм, че си спрях ЛС покрай раждането  Rolling Eyes . Май скоро още някой се оплака от същото  Embarassed Ще взема да ги отключа ей сега. Само да кажа, че имаме и други майки/родители/съмнения за деца с таласемия минор - във Фб групата има някоя друга дискусия. Това - ако прецениш, че не е нещо съвсем лично и си ОК да обсъждаме в темата.

За срещата аз съм на кантар и ще потвърдя утре, че момата ми лепна летен вирус и не излизаме от дома тези дни Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт