Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 547
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз може би няма да успея за срещата, защото се оказа, че ще имаме гости.
Ние сме ок тези дни, ММ е отпуска и направо съм друг човек, като той си е в нас. Не усещам, че има бебе. Беше кошмарно последните 2 седмици, от 6.30 до 21ч бях сама с бебо. Напоследък само аз се оправям с  малкия, майка ми има много проблеми покрай баба ми и почти й е невъзможно да ме отменя вече. И все повече ще са проблемите - така е със стари хора. Понякога ходя аз да го виждат, но пак си е на моите ръце. Сега по изключение й го дадохме, за да ходим на концерт, а вчера баща ми го взе за 2-3 часа да идем на басейн. И това ще е. Иначе онзи ден майка ми се опита да го гледа, докато аз правя пюрета - почти безпредметно беше. Седя половин час, тръгна си преждевременно и трябваше да тичам между детето и печката, та това е положението. За тези дето благородно ми завиждаха, че имам отмяна - вече няма.
Нашата кашлица си я има и почвам да си мисля, че се дължи на обилното слюноотделяне. Вече без лигавник не седи, защото бодито става мокро за 10 минути. 2 зъба пробиха, може скоро и други да има. В сряда ще го водим на консултация и ще го прегледат. Това е около нас. До скоро!

# 136
Как мога да се включа във Фейс групата ви? Доста по-удобно ми е от форума Heart Eyes
За таласемия минор- бихте ли препоръчали добър хематолог в София? И какви насоки ви дадоха за храненето? Също правилили сте изследвания на АСАТ и АЛАТ и какви са стойностите на вашите бебчета?
Аз съм правила доста изследвания на Вики защото наддава супер малко и исках да съм сигурна,че няма други проблеми освен факта,че явно просто ми се падат такива ненаддаващи деца  Joy
Каката беше същата, но Вики се роди 3850 и мислех,че с нея ще е различно, но не би  Laughing
Зелено човече, да се оправя вашата кака!

# 137
  • София
Днеска ние сме пас за срещата, че егати вируса, значи, пфу!

barboran4e, АСАТ и АЛАТ са чернодробни изследвания, доколкото знам.
За таласемията, обикновено толкова малки бебета не изследват (освен ако не се е променило нещо, де). Навремето за батко беше "над 3 години", но ние някак си успяхме да го изследваме на 1 г. С него правихме консултация с хематолог, но за мое съжаление той не ни каза нищо по същество. Момата не сме изследвали още, че на нея нещата са й в норма и сякаш няма да има. Мисля с Лимонката заедно да ги заведен обаче, като стане той на 1 г. (тя ще е на 3 г.), защото от резултатите му почти сигурно има и той. Та да си е изследвано всяко дете, да се знае. Който ме е виждал, знае, че съм, меко казано, едра и навремето ми беше адски смешно като се разбра, че съм с анемия. Винаги съм си мислела, че анемичните хора са бледи и слаби.
За Фб групата мисля на първа страница има указания. Имаше някои разпри по въпроса, но нещата се натаманиха и сега би следвало да няма проблеми.

# 138
Polleen мерси за отговора!! Ходихме ние на лекар, някакъв вирус хванал, пие сега сироп очи физиологичен разтвор в носа, че да изтичат тея сополи! При нас какво ново...забавям сега месото че нали не е добре, ходихме на нефролог там всичко е ок, изследванията и те...и да го похваля малкия, от вчера пълзи!!   Heart Eyes Party Голям ми е сладурко, сега няма спирка вече!!  Laughing Хубав ден на всички желая!

# 139
  • filibeto-maina:)
Момичетa, дaдохте ли вече диня? Aз трети ден пaсирaм диня,но днес женaтa нa брaт ми ме предупреди че динятa трябвaло сaмо сокa, зaщото имaлa жили които и пaсирaнa дрaзнило стомaхa. Нaистинa ли е тaкa или е неосновaтелно.
Моля споделете, че мaлко се стреснaх дa не му повредя стомaхче.
Блaгодaря ви предвaрително!

# 140
  • София
Яде диня, нектарина, пъпеш, банан, слива. Общо взето по-меки плодове давам. Нищо не пасирам, сурови ги яде.

# 141
Здравейте момичета.Едвам успявам да ви чета а камо ли да пиша, а ми е толкова интересно тук.
 Моята бебка е вече на 7 м.
 Захраних преди месец и е с алергия към картофи   Grinning
 Вече и дадох повечето зеленчуци и плодове.Банани много харесва а после четах,че трябвало много по късно да се дават  Embarassed
 Да ви питам мами с момиченца, да ми кжете какви са мерките на вашите бебчета.
 Притеснявям се,че моята последните 2 месеца няма промяна в см. Питах личния,за него бебенце изгл. и се развива добре, лято е и големи жеги за това и малко наддава.
 А тя първите месеци качваше по 1.500 а сега едвам по 0.300
 Обиколката на гърдичките от преди 2 м. е 45 см а на главата 43 см.
 На ръст е 69 см и 7.940 кг.
 Така като чета,си е в норма,но ....... като,че ли това не ме успокоява.
 Утре пак ще я водя на лекар,но поне да знам някой друг има ли такива притеснения .
  Иначе от месец имаме  Grinning 2 зъбчета и сега още две им трябва най_ много ден два
  Върти се из цялата спалня и даже избутва възглавниците,голямо шило , пее ,мрънка, вика,всичко иска да докопа и да сложи в устичката
  И така , поздрави на всички мами и пак,извинете ме,че рядко пиша, чета ви постоянно,но и кирилица нямам ,което много ме затруднява
   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 15:05 от laplaiq

# 142
Здравейте на всички! Simple Smile
Може ли да попитам и аз за ФБ групата, защото тук е доста неудобно Simple Smile
Поздрави и желая хубави летни дни!

# 143
Здравейте, бебковци. Ние също станахме на 7м. Все още нямаме зъбчета. Уж кротко бебе е,а от месец насам само хвърля играчки, вика, рита, едвам го къпя, голямо шило е хихи много е смешен и забавен, милият ми  в тея жеги много се поти. А след кърмене направо цялата му глава в капки вода. Вашите бебчовци потят ли се? Да се оплача, че нямаме успех в захранването, започнах с безглутенова-1 седмица, след това глутенова каша 2-рата седмица и от там идеята ми бе за ЗВБ, имахме успех първата седмица, но след това незнам какво се случи, но не проявява никакъв интерес към храната. До момента все още не съм заместила едно кърмене  Thinking дали с времето ще дойде интересът към храната? Първоначално го лъжех с една лъжичка, която той си държеше и поднасяше към устата и аз веднага като зяпнеше и успявах до 4-5 лъжички да му дам, но от една седмица се научил да плюе всичко, което му натикам в устата..... /това за кашичките/, а иначе му предлагам плодчета, но пак нищо. Единствено коричка хляб му харесва да си смуче  Laughing Чета, че си говорите за изследвания-те задължителни ли са? Аз живея в Испания и тук няма такива-тук от консултация на 2 месец ни викат чак в 4 м от там в 6 и от там в 9 месец-изобщо няма нищо общо с България....налага се да ходя по аптеките да си тегля бебето, че да видя как върви с кг. Това е от нас  Hug

# 144
  • София
Среща в Борисовата следващата седмица - кой ден? Моля, гласувайте!

Понеделник 18.08.2014 i Разкъсана облачност 12° / 23°
Вторник 19.08.2014 i Слънчево 13° / 26°
Сряда 20.08.2014 i Слънчево 14° / 28°
Четвъртък 21.08.2014 i Слънчево 18° / 31°
Петък 22.08.2014 i Разкъсана облачност 20° / 32°

# 145
Ох.. Искам да хвана една среща и аз тази година!

Много сте изписали, имам да си чета.
Да ви се похваля... ОМЪЖИХ СЕ newsm44 Two Hearts txtloves

Затова съм поизпуснала малко темичката Simple Smile Искам да питам правихте ли си на децата изследванията - кръв и урина? Ние като бяхме болни се поизпуснахме и за малко да развием бронхит. И това точно 2 дни преди сватбата  Sad За щастие се разминахме, но пропуснахме ваксини, изследвания, всичко...

# 146
  • София
Kameliyaaa, честито   bouquet

До момента във фб няма гласували за ден - нито тук, така че чакам до утре вечер за срещата в Борисовата. Моля, споделете предпочитание (аз не мога в четвъртък).

# 147
  • София
Тази седмиуца - без среща... Айде за другата: Среща в Борисовата следващата седмица: кой ден?

Понеделник25.08.2014iРазкъсана облачност15° / 23°
Вторник26.08.2014iРазкъсана облачност13° / 26°
Сряда27.08.2014iНезначителна облачност16° / 29°
Четвъртък28.08.2014iНезначителна облачност19° / 29°
Петък29.08.2014iРазкъсана облачност20° / 29°

# 148
Запис и от мен на 10 страница.
Привет на всички.  Hug
Тъкмо имаше някакво оживление и пак спад. Или при мен нещо не работи?
Определено болшинството се премести във фб и тук запустя.
Аз  откога се каня да пиша и то главно на Тонини, ако не бъркам разбира се, заради варицелата. То сигурно вече е минал инкубационни период, но аз все пак ще споделя. Края на април баткото се разболя и педиатърът каза, че е почти убеден, че и беба ще се зарази. Бях много притеснена, защото беше само на 3 месеца и колкото и да ме успокояваха, че колкото по-малко е детето, толкова по-лесно би я изкарало, си бях под напрежение. Изключително кърмена беше и явно при нас се оказа вярно, че чрез кърмата се предават антитела и не се разболява бебето. Това е,ако майката е карала варицела. Та при нас се размина. Дано и при вас е така.  Hug

# 149
Сънфлаур, благодаря ти за загрижеността - добре сме, инкубационният период мина и нищо ни няма. Даже хепатитната инжекция бихме вече.

Ние се върнахме от село след повече от 2 месеца престой и резултатът е, че малкият се буди всяка нощ по няколко пъти от пилене на гуми и фучащи коли под прозореца - отвикнал е на градския шум. Ама то и аз се будя - бива бива Формула 1, ама в София всички са Шумахер братче.

Очаквах захранването да е допринесло за качване малко на кг, но уви, малкият е качил също толкова колкото докато беше само на кърма, но той и много изразходва, защото е много активен. Та равносметката е 70 см, 7500 кг. Не знам дали само на мен ми се струва така, но ми изглежда като че колкото му дам като твърда храна, толкова и излиза после от другата страна като количество  Joy Иначе си папка вече с апетит,не отказва нищо, особено месо. Изяжда по 150 мл на ядене. Смятам тия дни да почна и сутрин да му давам, но тъй като засега изчаквам с попарите заради глутена, се чудя какво да му давам.

Педиатърката ми каза да не бързам да давам жълтък, щом вече яде месо. Изследванията ще ги правим следващата седмица.

От глутена вече съм дала овес и ръж, приготвила съм ечемик, спелта и лимец. След тях давам и пшеница и се почва със сухарите спокойно. С елдата смятам да поизчакам, че я дават алерген. Тия дни ще дам чушка и грах, всичко друго съм въвела за тези месеци, което е.

Много много време за приятели и срещи в Борисовата откакто съм се върнала нямам, защото в нас е малък Бейрут след ремонта, който всъщност още не е приключил, но нямах търпение вече да стоя далеч от таткото хахаха, пък и малкият го забрави как изглежда /първата нощ рева докато го приспиваше/.

Еми това е от нас, ама като гледам и другите не бързат да се разпишат!  Mr. Green Stop

Общи условия

Активация на акаунт