Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 548
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Среща в Борисовата: вторник, от 10.30 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Може да е добра идея да носите одеало за пикник, добре се получава.

# 151
  • София
Ми да се разпиша и аз тогава Simple Smile Не че имам много за казване. Ама смее ли да се оплаче човек, или пък само за бебе да говори. В единия случай ти разправят как товариш другите с проблемите си, в другия случай защо сме го обърнали на отчетна.  Wink После същите хора леят словоизлияния с оплаквания и се чувствам малко като във вица - "Зайо, защо си с шапка?" и "Зайо, защо си без шапка?"  #2gunfire Няма угодия Joy Но затова сме толкова различни, за да е шарен светът и дето имаше една приказка - "разни хора - разни психични отклонения"  Mr. Green Аз от известно време изобщо не си го слагам. Хората се събират според интересите. А на мен определено ми писва от сутрин до вечер да мисля и да говоря за бебешки неща. Затова почти всеки ден се виждам с приятели, че ги бях зарязала покрай бебо. Пък и на тях им е много интересно да се занимават с детето, а на мен да си поговоря с тях. Той е доста закачлив, контактен и се смее на всички. Вече е доста лесно да се гледа, реагира си като голям човек.  Почти не плаче, да му се събира 30 секунди на ден най-много. Ако има проблем - мрънка (гладен, спи му се, наакан). Може да си играе сам с часове. Сутрин около час и половина гледа бейбиТВ, после хапва и иска да си играе на дивана в ъгъла. Нареждам му играчки и разни предмети, като неизползван телефон, кутия от CD, дистанционно (без батерии) и др. и започва една занимавка още час-два. Разбира се играем и заедно, но аз използвам това време основно за да поработя, защото ми изникнаха някои неща, пък и нали мисля скоро да се връщам на работа. После спане, разходки, срещи с приятели на мама или посещение на баби и дядовци и т.н. Много съм щастлива с него, просто не мога сама да повярвам. Щом почнах да мисля за друго, дето се заричах, че не искам да видя второ. Не е както в началото, когато едва ли не се чувствах като стисната за гушата. Но и таткото много се включва в отглеждането вече. Преди беше всичко на моите ръце, но преди няколко седмици имахме доста сериозен разговор по отношение на това и сега смея да твърдя, че много от нещата се промениха, но да видим до кога.... Освен това се върнах към тренировките си. 2 пъти седмично съм на тае-бо, а от другия месец мисля и веднъж (или колкото мога) на кунг фу.
От днес се опитах да заместя обедното хранене. Еми няма да стане май. Бурканче на бебевита пуешко с броколи, 190 мл. Изяде го цялото и не плака за мляко. Да, но огладня цял час по-рано от обикновено. Май няма да ми се получи със 190 мл само.

Тонини, радвам се, че всичко е ОК при вас. Тези дни те мислех, но понеже четох и аз за кърменето и варицелата, та бях спокойна, че едва ли ще имате проблеми. 150 мл яде, ама ти кърмиш после сигурно, иначе нашия това не би го заситило. Яни също се буди, но след като заспи за през нощта, спи около 20-30 мин и след това плаче и трябва наново да го приспивам. След това нощем има около 2-3 будения за кратко - мрънка. Давам бибата, обръщам го и заспива, но аз се разбуждам също. Само че вече съм свикнала и успявам да заспя след това отново доста бързо. При нас не е шумно, вие явно сте на булевард. Но за съжаление леглото ни доста скърца, не знам от къде идва този шум. ММ като спи се върти, като пиле на грил и предполагам детето от това се буди, макар и да не съм сигурна. Иначе започва да си измества последното вечерно хранене с мляко. Преди беше около 23-23:30, а сега около 22 ч., като сутрин отново се буди по същото време (7:30-8), а не по-рано. След това отново спим до около 10-10:30. Не мога да се оплача от липса на сън вече. Рядко имам безсънни нощи.

sunflower3, сега са отпуските, после ще има оживление пак, надявам се. Simple Smile Хубаво е, че и при вас се е разминало с варицелата! Радвам се, че се разписа.

Камелия, честито! ММ оня ден ме питаше дали все пак не е добре да се оженим. Ми знам ли... може и това да стане.

За срещата в Борисова може би ще смогна. Но при мен до последно не се знае Simple Smile. Отивам да спя сега. Лека!!!

# 152
Бейбифейс, направо ти завидях - упражнения, кунгфу, свободно време, сън  #Crazy Аз дотолкова нямам време, че ноктите не съм си оправяла от 2 седмици, дори яденето го правя между другото, когато ми прималее вече - просто не ми се позволява от малкия, ММ също е много зает покрай ремонта и работата, бабата идва 2 пъти в месеца. Въпреки захранването моят продължава да яде през 2-3 часа - няма денем, няма нощем. Ето снощи съм ставала на няколко пъти през половин-един час, направо ме съсипа. През деня спи на 3 пъти, но често сме навън и аз не мога да спя. Време за готвене няма - отново сме на каквото купя отвън и салати. Успявам да намеря време само неговите пюрета да направя и малко да почистя от ремонта в нас - това е, през другото време съм нонстоп с него да го забавлявам и разхождам. Времето, което прекарва сам, е максимум 1 час и то не на куп. Та така.

Относно забележката за това, че темата е станала отчетна - виждам, че не си разбрала какво се има предвид. Ставаше дума за това, че повечето от по-новите членове тук си задават въпросите без да са прочели преди това написаното - нищо че преди 2 страници само са обсъждали именно проблема, за който питат. Освен това не отговарят на по-рано зададените въпроси от други или пък да взимат отношение по техните проблеми. Еми как тогава очакват някой да им обърне внимание на тях?! Трябва да има двупосочна връзка все пак. Друго беше докато бременеехме, друг беше диалогът тук. Имам чувството, че някои даже не четат дали някой не им е отговорил на питанията - до там са нещата вече.

# 153
Тонини, споко. Бейбифейс вече няколко пъти стрелка заядки лично към мен, не е към друг. Но аз нямам никакво намерение да отговарям. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 09:35 от ♥Пандичка♥

# 154
  • София
Мале-мале! Светът не се върти около 5 човека. Ако чакам отговор - задавам въпрос. Споменах нещо, обсъждано по-нагоре и говорех общо. Ако някой се е познал в мои писания - негов проблем.
И... Успех в живота!   bouquet

Днес ММ има рожден ден и ви черпя виртуално.   party023
Довечера ще сме на ресторант с бебо. Той обича на маса, особено ако има неща за ядене на нея.

Тонини, явно не съм ви разбрала. То и без това не влизат много хора, та не е трудно да отговориш на всички вече. Относно бебо, не е чак толкова розово положението, колкото го описах, но се ядва Simple Smile. В сравнение с преди е направо супер. Само теглото му е малко повече от необходимото и едвам го вдигам! Проблемът при теб е, че беше споменала, че обичаш да спиш много - по 9 часа ако си спомням. На мен 6-7 ми стигат и толкова си спях и преди. Та затова сега съм се наспала. А и отделно, като не кърмя, той се буди директно сутрин (с малки изключения, както споменах). За тренировките успявам да го оставя за по 2-3 часа на майка ми и съм избрала следобеден час, когато тя е свободна. Гледам да не е повече, че и тя е доста натоварена. Вечер и сутрин е заета с баба ми и дядо ми. Пък и тя постоянно му прави забележки - не това, не онова. Ама какво ти разбира бебе от не????  hahaha ММ обеща да го поема някоя вечер също, за да имам време. Дали ще тръгна на друг спорт не знам, то и 2 пъти в седмицата си е постижение. За готвене и чистене е много трудно и при нас. Готвя веднъж в месеца Mr. Green, а иначе ядем готови неща от топлата витрина на Фантастико. Ноктите съм спряла да поддържам отдавна. Режа ги. За времето, в което се забавлява сам, не се притеснявай, ще се увеличи бързо. При нас това е от около 10 дни и то не всеки ден. Преди това бяхме като вас - по 20 мин и после рев. Но и ние доста сме навън и това е, което ми пречи да свърша нещо в нас. Но пък е започнал и много да пищи, направо ми гръмва главата по цял ден да го слушам как се забавлява с това.   

# 155
Гледам, че темата се е оживила малко, че последно хич никой не беше се вясвал.  При нас има новичко - Алекс вече пълзи и си има първо зъбче Simple Smile Обаче с пюретата работата хич не е розова. Хич не яде с кеф. От време на време месце малко хапва, но не винаги. Гледам 3 пъти на ден да му давам твърда храна - сутрин, обед и следобед. Тонини и моя хубостник не се отделя от цицата, даже сега в четвъртък сме на консултация и се замислям дали да не питам педиатърката дали мога да започна да му давам адапте вечерно време. Много ми се спи вече, ама като го гледам и адаптето няма да помогне. Той не се буди, за да яде, просто е неспокоен и иска гуш.

# 156
Ми освен и аз да взема да се разпиша както трябва. Simple Smile Какво ново? Обикаляме напред, назад, грабим с пълни шепи от лятото.  Heart Eyes Предстои ни кръщене в събота. Simple Smile Ще го правим в същата църква в Казанлък, където кръстихме и каката. После идва 1.09, с което по принцип за мен свършва лятото и цялата лудница започва с нова сила. Но тази година се вълнувам, защото с мама от темата ни, с която станахме супер близки, ще правим гръцко моренце.  bowuu  Друго, друго. А. След кой къде бил през лятото, си спретнахме сбирка на "старите кучета"  Grinning от Южния парк. Беше и като за изпращане на Роси4ка. Беше много приятно. И въобще е супер да има с кого да си разхждаш детенце в парка.  Heart Eyes

Тони, ох, много ти съчувствам за положението. Sad Имаше доста да разправяш. Трябва да се видим скоро.  Hug

Ей Деситке, и ти се появи тук. Simple Smile

Камелия, честито!   bouquet Преживяването наистина е страхотно.

Това е от мен. Прекрасна седмица ви пожелавам!  Hug

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 12:33 от ♥Пандичка♥

# 157
Тук темите са отчетни. Кой какво и дали е прочел няма значение и няма наказания. Всеки сам си решава дали ще отговори на някой или ще подмине. Аз изказвам мнение. Никого не закачам!!!

Няма да се отчитам за децата точно сега. Лека и приятна ви!

# 158
Здравейте, момичета. От толкова лято нямаме време да се скараме като хората! Simple Smile Шегувам се, а то и лятото, както всички виждаме, май предимно се шегува с нас! Wink Ние спретнахме обаче едно първо моренце на бебчо, мина без мокрене (не ми хареса нещо водата), баткото за сметка на това си взе море за цяла година! Simple Smile Нещо ми бяха хремави изминалата седмица, затова отложихме ваксината и ще ни я поставят утре. Тогава ще знам и колко е наддал мъникът. Много, много го мъчат зъбки, горкият, има само два появили се, трети се мъчи да пробива. Но е голямо чудо. Sad Иначе бебокът е много шиляв, както се шегува татко му Simple Smile - буквално не се спира на едно място по цял ден. Крачи, като го държим за ръчичките, изправя се сам, обикаля от стая в стая и все търси какво да захапе. Та съм на тръни и все обикалям по него. Такова нещо с баткото не съм патила. Толкова са различни! Мислех, че е клише, но се оказа абсолютна истина. За кърменето - продължаваме с пълна пара и не ми изглежда скоро като на отбиване eat , но когато, тогава. Сетих се да попитам ползвали ли сте каша БЕЗ добавена захар? Все не попадам, а пък не ми се иска да му давам отсега такива добавки. Имаше и други неща, които ми се щше да прокоментирам, за да си сверя часовника, но ЕГН. Ще се включа пак на свеж акъл.  Hug на всички, и спокойна нощ!

# 159
Здравейте и от мен,

не съм писала скоро, но нямам и много време.

тонини и моят беше така, не искаше сам да е, но от както го сложих в проходилката рахатясах. Обикаля си, пипа каквото иска, а преди все мрънкаше, че иска нещо да стигне, а не може. И той яде на 2-3 часа и денем и нощем. Сутрин най- късно в 7 става. След това през деня спи на 2 пъти по около час и половина. Има дни, в които много мрънка, в други си е ок. Началото на месеца му излезнаха двата долни зъба. Та да попитам миете ли зъбите по някакъв начин?

babyface честито на ТМ. Да си изкарате много добре довечера. Ти определено звучиш по ведро Охх това пищене ... съседите не знам какво си мислят, че го правя това дете  Laughing  Занимаваме се с видеообработка тук и скоро снимахме едно кръщене на едно колкото нашия на възраст и си го обработвах тук - моят пищи, а аз гледам запис на оново как плаче в църквата ... направо луднах Simple Smile

Иначе имахме кофти случка, затова и не ми се пишеше. Малкият успя да падне от количката. Количката беше в най- легнало положение, той се беше изправил сам и се държеше. Аз се обърнах за секунда и стана белята. Охлузи се милият, но за 3 дена му мина. Но аз доста се уплаших. Дано да не ви се случва на вас!

miika каша съм давала само оризова на Милупа и елда на Хип - нямат добавена захар. Може би си гледала Справочника с каши тук във форума?

Щях още нещо да казвам, но змеят се обажда.

Хубав ден   bouquet

# 160
Здравейте и от мен,
(...)

miika каша съм давала само оризова на Милупа и елда на Хип - нямат добавена захар. Може би си гледала Справочника с каши тук във форума?

Щях още нещо да казвам, но змеят се обажда.

Хубав ден   bouquet

Може, от години съм в този форум, ама обикновено съм кон с капаци! Simple Smile Благодаря, ще погледна. Ох, момичета, поредната нощ с 200 кърмения, мрънкане, обиколки из леглото и почти никакво спане. Като новородено не ме е мъчил така. Опитваме с разни гелчета, е няма такива зъби, няма такова нещо. SadС баткото на 2 месеца отказахме нощното хранене, с туй чаве на поти 8 и не можем!

# 161
  • София
Таман се оправяме за Борисовата и малкия заспа. Ще ходим с една мама от темата пеша. Само да се събуди. Че нещо ми се видя малко топъл. Дано си внушавам.
babyface честито на ТМ. Да си изкарате много добре довечера. Ти определено звучиш по ведро
Благодаря ти много! Беше хубаво, само дето накрая ядохме на бързи обороти, защото взе много да мрънка, а като се прибрахме в нас се оказа, че е било, защото е свършил голямата работа в памперса.
За другото - аз съм си ведра по принцип и който ме познава отдавна знае. Един колега ме е кръстил Усмивката. Нещо ми беше дошло в повече, но се наместиха нещата. Малкия се метна на мен - само се смее и се закача с хората. Баща му е по-намусен.

Лошо за кофтито случка, но това е неизбежно. Колкото и да ти се иска да го опазиш, няма да успееш. Вчера, след като писах, Яни падна от дивана. Това май му е 5-то падане вече. 2 пъти от дивана и 3 пъти от столчето за кола, което е на земята и няма поражения, само се стряска. Вчера бях сложила възглавница на пода до дивана и баш на нея се приземи, но пак плака, от уплаха предполагам. Иначе никъде не се е ударил. А за пищенето - вчера пищя половината вечер в заведението, но никой не му обърна внимание. По едно време мислех, че ще ни изгонят Grinning

miika, аз купих една каша на тьопфер, овесена с банан и ябълка, и няма захар, но я пробвах, направена по указанията - ми няма и вкус. Направо е гнусна, затова сега ще му сложа настърган плод вътре, та дано се излъже да я яде.

Айде оставям ви, че се събуди. Лек ден!

# 162
Здравейте,

да се похваля влизам, че обичам така да си пиша Simple Smile
Яна има вече втори зъб - Ура! Викам си и радостно си пея... наум обаче, че да не събудя дребните дето спят, след скандала (да му се невиди) и в отделни стаи една от друга. Яна естествено не спи ами се въргальосва около мен. Говори си смешно по бебешки и току се присламчи към мен да се обляга и катери. Не ще и не ще да спи следобед малкото му караконджулче. Такъв вой и крясък надава ако я сложа легнала, че се отказвам на мига от всякакво приспиване.
Повиването отдавна вече не върши работа. И аз съм безсилна. Ама пък ми е лъчезарка Simple Smile
Малкият човек вече що годе лази, след едномесечно приплъзване, стил - ранен партизанин. И сега ако съм около нея няма нужда да я нося Simple Smile

Морето й се отрази чудно. Топихме я във водата и тя си умираше от кеф Simple Smile Рита и пищя радостно.

Това е то. Изгря ми слънчицето, време е и настроението да се подобри... Отивам да коля пъпеш и будя деликатките ми.
Здраве!

# 163
miika  каши без захар има доста, но както вече t
sweti
ти е писала във хорума ще ти е най-лесно за се ориентираш каква да вземеш, вместо за зас
танеш да четеш в магазина  Laughing . Аз до сега съм ползвала само на Хипп био оризовата и ми харесва. Иначе "Слънчо" всички модели са бъкани със захар, дори и зеленчуковите каши ooooh!

tsweti аз съм се спряла на Nenedent baby паста за зъби. Няма аромати, овкусители и е с ниско съдържание на флуор. А от четките за зъби най-ми хареса на Chicco. Струва ми се с най-мек косъм. Накой, ако има други модели да писне  Peace Laughing

# 164
Тонини, Бейбифейс и ние сме така/с риск да се повторя/ Макси се събужда през 40 мин , час рядко през два часа, цоцка малко и заспива. Това за кураж ....И със захранването нямаме много успех и общо взето е само на кърма. За др. седмица съм записала час за консултация, да видим какво ще каже педиатърката. Зъбче още си нямаме. Прегръдки на всички

Общи условия

Активация на акаунт