Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 562
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Да се похваля, не само да се оплаквам, че моят вече успява да седне сам от легнало положение. Случи се 2-3 пъти само и още май не е схванал какво е направил, но беше голяма радост  hahaha Зъбите все така ни мъчат много яко. Още малко смучки ще си направи по ръцете. Какво ли не му давам и не предлагам, нищо не го забаламосва повече от няколко минути.

Яни, ние със захранването вече сме добре - плющи всичко /без броколи/, услажда му се, само дето час след това е гладен отново, без значение дали има вътре и каша, а уж засищала. Не мога да му давам повече като количество, защото го повръща. Засега изяжда 150 мл.

miika, почти всички каши на чужди марки са без захар. Аз засега съм ползвала Милупа, Хип, Бейбилав, Холе, много съм доволна. Само дето не може да ги изяде до изтичане на срока - 4 седмици, та хвърлям доста. Можеш да купуваш и от биомагазините точен грамаж, така излиза по-евтино според мен и не се хвърля. Аз например така купих ечемик и ръж.

tsweti 39, не знаех, че трябва още от 1-2 зъбчета да се ползва и паста за зъби  newsm78 Аз съм си приготвила само една четка за зъби, която е и залъгалка едновременно за чесане на зъбите. Смятам да му я дам при първо зъбче - още нямаме.
За проходилката - убедена съм, че е страхотна идея и върши работа, но с ММ решихме да не ползваме проходилки и бънджита заради опасността от деформация на крачетата. Та сега яка ни гърбина и по-малко оплаквания  hahaha

# 166
Браво Тонини и аз този момент го чакам с нетърпение,има желание, но не и възможност все още.   Laughing

Аз да попитам на каква възраст мога да му предлагам кисело мляко да хапва? Четох, обаче много не се ориентирах от противоречивите мнения... newsm78

# 167
  • София
Днес беше много приятно в Борисовата, но! Като стана дума за каши, ние се изложихме! За първи път го храня с нещо различно от мляко навън и бях сложила плод в кашата, та да се излъже и да я изяде, ама не! Половината изяде с погнуса и после плюеше и викаше БУУУУ. Това е то. Накрая я доядох аз. Не се стряскайте, ако децата ви не обичат каши. Явно не стават, или поне нашата е такава. После Катрин беше с мен, като яде плодово пюре и видя разликата в апетита.

Yani***, не си ме разбрала - ние си спим, не се буди.

Тонини, браво на вас! Аз не мога да се похваля с подобно нещо. Колкото до това кой какво ще пише и дали ще се хвали или оплаква, както и в какви дози ще го прави, си е лично негова работа. Лично на мен това ИЗОБЩО не ми пречи. Ако ти тежи нещо - оплачи се. Ако ти е хубаво - похвали се. Никой не се оплаква от хубаво. Ако те дразни даден човек, спираш да го четеш или да му пишеш. Нещата са много прости, според моите разбирания. Не е нужно да слагаме цедка на изказванията, стига те да не засягат пряко някого. И да - това да не можеш да се наспиш е голяма мъка!  #Crazy

тонито7, аз кисело мляко давам, но ако слушаш педиатрите, след годинка.

# 168
тонини и аз се чудих за това трябва ли да се мият зъбките и как. На места пише да се мият с марличка и вода само, на други - с паста и четка както тонито каза че прави. Има и мнения и да се изчака повече зъби да поникнат. Затова и попитах какво правят другите майки тук.
Браво на малкия! Щом и няколко пъти се е случило ще се усети как и защо Simple Smile

А моят юнак най- много обича с кабели да си играе. Измила съм му един и веднъж се случи половин час да не му чуя гласа  Laughing

# 169
Ехо здравейте и от мен! Вчера бяхме на консултация 75 см, 8500. При нас какво ново...растем и ядем. Няма наяждане това детенце...
 babyface76 направо ти завиждам как детенцето ти се занимава самичко, при нас няма такива неща...някой трябва да е с него защото е пълно камикадзе, вече само прав иска да е, а краката не го държът. Даже в кошарата немога да го оставя, той се изправя на обиколниците и понеже не е стабилен и пада и все си удря главата на нещо...после рев и така... Много е хубаво че си започнала да тренираш. Аз мисля от септември да почна на йога, когато бях бременна мн добре ми се отрази. Не мисля за по силови спортове, че така или иначе си върнах килограмите, само поддръжка.
 tonniny и ние не спим. Малкия продължава да се буди, направо ми се реве вече. Това неспане ме съсипва!! Като заспи 21ч се почва 24ч...2ч...4ч...6ч...и аз трябва да ставам с него. Какво ли не пробвах само гърдата го успокоява..и то нащо не е реване ами викане направо....незнам зъби ли е какво е...няма нито един още...но просто съм на предела си вече. Започнах през деня да спя с него...иначе немога да издържам.
 miika аз вечер давам каша на Hipp елда или оризова уж да го засищат повече и после си му давам да суче. Мисля че и двете са само витамини и брашно от елда/ориз. И двете ги харесва много, даже като му сложа някакъв плод се мръщи...иска си ги такива безвкусни  Laughing
 tsweti_39 кактто казах по горе малкия е камикадзе...пада от спалнята два пъти и така на главата си падна...аз съм заспала а той буден и почва да си лази нашия...обаче спалнята не е безкрайна...поревава малко и се успокоява, но сега аз вече съм на тръни. Ноо за мен са си деца...ще падат все повече...няма как всичко да предовратим... Пък за зъбите, нямам опит но като им дойде времето, мисля поне с четка да ги минавам или марля, да не ползвам паста за зъби.
Някои пита мисля за кисело мляко, неможах да намеря кой беше, извинявам се за което...аз съм давала 2-3-4 лъжички, страшно много му харесва, за нищо друго не отваря така уста. Не ми е давало някакви рекации, може и да е заради малкото количество, но педиатърката ми каза да му давам щом му харесва и даже много засищало и тези дни ще пробвам да му дам повече
Айде хубав ден на всички....днес съм без бебо, но нали се замисах да уча имам да пиша кърсови работи!!  #Crazy

# 170
Здравейте,
Попрочетох ви по диагонал:-)
Във ФГ ми е тъпо и скучно. То май с второ е така. Ама чесно, писна ми от едни и същи въпроси, кой когато се присети. То и аз имам да питам, но чета първо. Явно е по лесно директно въпроса.

Липсват ми срещите. Но у нас е весело, ремонт, каката спи на обяд и няма как. Не ми се разйарва за 2 часа.
Не излизам с никоя мама. Лило е в Младост 2, но каката седи на площадката с приятелки. Не че се оплаквам.
Та така. Илиян е ок, яде. Има и горен зъб, сега чакам и другият и 3,4 долу са почти пробили.
Пълзи, изправя се и иска да ходи.

Хайде много Hug

# 171
Здравейте ...не съм писала от месеци..
Моита Лиза ,не пълзи,няма зъби,станала е една злояда..Трябва да правя по големи паузи за да си изяжда следващото...С характер,но много добро бебе..Пее на поразия...Маха с ръчичка и скача като чуе музиката...Любопитна е за трима. Шум и движение не и убягват.През ноща се събужда Н пъти и си търси цицата..В този смисъм къде е ЗЕЛЕНКОТО да ми отговори..Или по скоро да ми утечи съвеста...
Аз все още имам кърма,макар и много малко..Насабира се вечер..Та...Лиза цоца през ноща ,пътите когато се събужда ( втория сън я взимам между нас,иначе трябва да ставам на всеки 30 мн.) , след 30 мин, пак е гладна ...Нищо не я засища..Та от Гърция си взех лекарства за спиране на кърмата..Чудя се да я спирам или да изчакам да излезнат първите зъби поне...

Трябва да и обогатя менюто предложения ,... newsm78

# 172
  • София
mammapak, тука съм - къде да съм. Малко не разбирам на кое да отговоря обаче? Струва ми се, че обмисляш да спираш с кърменето, но не си сигурна дали, кога и как.
Виждам, че избиването на зъбките предстои. Обикновено това е доста болезнено и сукането самО по себе си понякога облекчава ситуацията.
Отбелязваш, че Лиза е станала злояда. В такъв случай вероятно не е добра идея да премахваш източник на калории, който тя все пак приема с охота.
Нашите януарчета вече са "големи" и жадно откриват света наоколо. Понякога заобикалящото е толкова интересно, че буквално не им се губи време в ядене през деня. Нощното "наваксване" е често срещано и е важно за растежа на бебето.
Споделяш, че имаш малко кърма, която се събира вечер. Удобно ли е да помоля за малко повече информация за кърменето през деня? Оставам с впечатление, че не предлагаш сукане през деня? Ако е така, нормално е кърмата да намалява, все пак тя се произвежда на принципа на търсенето и предлагането. Ето накратко от тук (само дето втория абзац при теб се случва вечер, вероятно поради организацията на кърменето): Как правим мляко:
Цитат
Произвеждаме мляко най-бързо, когато чувстваме гърдите си най-празни и обратно, произвеждаме най-бавно когато чувстваме гърдите си най-пълни. И тогава какво става, ако чакаме гърдите ни да се “напълнят” преди да кърмим? Като увеличаваме интервалите между кърменията, намаляваме възможностите да се отделя млякото. По-малко мляко. И ако чакаме гърдите да станат все по-пълни и по-пълни, това просто означава, че производството на мляко е все по-бавно и по-бавно. По-малко мляко. Честото изпразване на гърдите и то ефективно, е това, което ни сигнализира да произвеждаме повече мляко.
А какво да кажем за тези ранни сутрешни часове когато чувстваме гърдите си най-пълни и бебето яде най-много? Събрало се е много мляко и именно него суче бебето, но всъщност нивото на производство е доста ниско. Но пък по-късно през деня, когато сякаш бебето суче постоянно и имаме чувството, че въобще няма мляко? Няма много събрано мляко и затова бебето го изсуква бързо, но тогава нивото на производството ни вероятно е в най-високата си точка от целия ден.
Надявам се да съм ти помогнала да вземеш решението си, каквото и да е то.

Среща в Борисовата следващата седмица: кой ден? Моля, гласувайте, в неделя обявявам.

Понеделник01.09.2014iДъжд13° / 26°
Вторник02.09.2014iДъжд13° / 18°
Сряда03.09.2014iДъжд с гръмотевична буря14° / 17°
Четвъртък04.09.2014iКраткотраен дъжд15° / 19°
Петък05.09.2014iКраткотраен дъжд15° / 22°

# 173
Зеленко много   bouquet за отговора...
Сега съвсем ми заговорори съвеста... Cry
Иначе само нощем се кърмим,и то в сънено състояние...И след малко пак..така цяла вечер.
Ами..незнам какво решение ще взема..Ама аз нали танцувам(преподавам) ,,и като се разтреса ме болят гърдите...И напоследък Тя като суче имам болки,които в процеса на съкане утихват....

# 174
  • София
mammapak, кърменето е танц за двама. Щом танцуваш, знаеш, че и на двамата трябва да им е хубаво - или поне да не им е много гадно Simple Smile Никой не е "в твоите обувки" и само ти си човекът, който може да вземе решение как да продължите. Не си длъжна да се аргументираш или обясняваш на когото и да било. Ако прецениш, че искаш да намалиш/спреш кърменето, не пречи да опиташ. А ако резултатът не е подобрение на ситуацията, спокойно можеш да прекъснеш опита. Специално за танцуването може да пробваш дали безшевен спортен сутиен тип потник няма да облекчи дискомфорта. Болките при сукането е възможно да са от лекото препълване, което вероятно се случва поради паузата през деня. Може да е добра идея да прегледаш облеклото и евентуалните чанти/носилки - т.е. всичко, което би могло да притиска гърдите през деня. Евентуално позата за сън през нощта.
Ако все пак прецениш, че искаш да прекъснеш кърменето, най-щадящо за двете ви е това да стане колкото може по-постепенно. Би могла да опиташ да спиш  с по-затворени дрехи (затрудняващи достъпа до гърдата). Ако има как, друг да помага с нощното успокояване, поне на първо време. Много майки, спрели нощното кърмене, с неприязън установяват, че детето продължава да се буди и другите начини за приспиване са по-бавни, разсънващи, уморителни (или всичко изброено накуп). В някои домакинства цялото семейство спи в една стая и е важно разбуденото човече да бъде бързо приспано, за да не събуди другите (или да се изнесете другаде, будувайки). Понякога, особено при по-топло време, бебето може да е просто жадно и за вече захранено кърмаче не е проблем да се предложи вода (чиста вода, без захар и подобни). Някои майки успяват понякога да разсеят детето от желанието за сукане, гушкайки го, масажирайки гръбчето и шът-кайки. Други обаче се налага дълго да люшкат и да пеят песнички. Разбира се, има и бебета, при които нощното кърмене отпада сравнително рано, но за януарско бебче с растящи зъбки и не-сучещо през деня това по-скоро не е много вероятно.

# 175
  • София
Здравейте и от мен. Ние сме за малко на хотел в Самоков с една голяма група приятели и познати. Малчо е при баба и дядо. Малко ми липсва, но имам нужда и от такива моменти. Почивам активно, за съжаление на маса основно.
Елг, една от причините рядко да пиша във фб групата е тази, макар че съм с първо.
Малчо онзи ден ми отказа банан с авокадо, а много го обичаше преди. Май ще става злояд, като мен, а така му се радвах, че омита всичко.
Това е около нас засега. Пиша от тел. и ми е трудно да отговоря на всички. Приятен уикенд Simple Smile

# 176
Ох моля ви помагайте!! Някои ползвал ли е гелче когато са пробивали зъбите?? Няма такова дране..то не зъб ами цяло чене вади това дете!! Снощи, днес...едвам заспива, вече го кърмя само вечерта, а само гърдата го успокоява и през деня неискам така да се научава да заспива, а то и като цяло... И то ако не гелче, нещо деруго, не съм запозната. Не съм вярвала че ще е такъв зор...  #Crazy Cry

# 177
  • Пловдив
Ако бебето се успокоява само на гърда, не бих му отказала.

# 178
ladybb, да те успокоя, че няма спасение  Mr. Green Аз съм се въоръжила с цял арсенал и пак реве и си яде ръцете до побъркване. Давам хомеопатични лекарства /има много, ти трябва да си избереш кое/, давам и гелче за зъби /пак има много/, давам и гризалка намазана с гелче Бочко, за да се занимава малко повече време с нея, давам и ледена гризалка. Бибероните и залъгалките тип биберон ги отказа отдавна. Та, ефектът е за 5-10 мин. и после пак като че ли нищо не си правил. Моят е стигнал до там, че си яде вече и количката - освен предния борд, който е мек заради плата, яде и пластмасите отстрани!!! Много го успокоява една от лъжичките му за ядене - с нея доста добре си чеше венците. Гърдата също е един от лековете. Случвало ми се е да ставам през половин час нощно време заради тези зъби и единствено гърда успокоява тогава. Успех!

# 179
Хахаааааа ,Тонини,значи не сме единствените с яденето на пластмасите на количката.Нищо братче не го спира моя хубавец да гризе дори и чехлите на кака си (как ги докопа онзи ден незнам Joy).

Бейбифейс,блазе ти благородно ти завиждам,ако знаеш как точно имам нужда от маааалка почивка тип бягство от реалността в планината,нооо няма как ММ  е в командировка и аз съм сама с децата цяло лято #Crazy

Е какво да се прави.Лека вечер на всички нямам никакво време ,Б. е станал ужасен и незнам зъби ли е или просто криза наа възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт