Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 565
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
tonniny картинка сте вие Simple Smile количката и ние я ядем, където я докопа и я дъфче, най му допадат коланите Wink лъжичките и тях ги яде да. Мен зора ми е вечерта, тогава са му кризите, дере се, вика, понякога дори да му дам да суче пак се почва... Поне един зъб да избие, че да се успокоя че е от това... Благодаря за отговора!!

# 181
Не знам, момичета,ама с тези зъбки е чудо някакво. С големия ми син такова нещо като сега не съм патила! Мъникът ми е на почти 8 месеца вече, а още не е отказал нощното сукане (буквално през 2-3 часа  #Puppy dog ) , придружено с дискомфорт и откровен рев. През деня неистово си хапе ръцете и би гризал всичко, което му попадне ако го оставя, ама не го оставям! Simple Smile ) И аз пробвам какви ли не средства да облекча някак неприятното му усещане, но засега без особен и траен успех. Иначе е най-слънчевото, подвижно, енергично и прекрасно бебе ( bowuu), но тази умора да не беше ... направо ходя на автопилот.

# 182
  • София
Малчо онзи ден ми отказа банан с авокадо, а много го обичаше преди. Май ще става злояд, като мен, а така му се радвах, че омита всичко.

Спокойно, просто рязко си сменят предпочитанията. Съвсем нормално е любимото внезапно да мине в пълен отказ и след време пак да се приема с охота. Свиркай си, пробвай с друго и след време не пречи пак да предложиш. Нищо чудно да се изненадаш  Peace

Виждам, че сме много в групата "Уф, тия зъбки, няма ли да поникнат!". Кураж и търпение, ще поникнат. Само да не ви притеснявам предварително, ама те са двайсетина и се точат до втората годинка някъде. Обаче пък не е задължително всичките да поникнат еднакво трудно  Peace

Среща в Борисовата
: петък, от 10,30 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Носете одеало за пикник и няколко бебешки играчки, много хубаво се получава  Peace

# 183
И моята е в кюпа за ядене на количката,коланите,моите чехли,онзи ден се опита да нагризе една маса,обаче опищя света. Ох,да излизат тези зъби вече.
Като за капак е и болна,със сополи,които слизат към гърлото. Сега е на антибиотик,че Оксилококцинумът не даде резултат.Има подобрение,но си е голяма борба с яденето,даването на капки,сироп и антибиотик. Вече имам чувството,че ще си проскубя косата.  Rolling Eyes
Надявам се скоро да минат мъките на всички бъдещи зъбатки и зъбатковци,ама надали...

Днес влизах в справки на НОИ-осчетоводено е майчинството,явно утре ще е по картите!  Peace

Лек ден и дано имате късмета да поспите покрай тези малки зверчета,които имаме. Аз нямам този късмет-на вечер ставам по 100 пъти да я завивам,храня,сменям пампи и т.н. Crossing Arms

# 184
  • София
Ето ме и мен - върнах се към реалността. mama_Todorova, после е по-гадно, особено след кратко бягство, когато нямаш много време да се отпуснеш. Чувствам се като след отпуска през първия работен ден.  Mr. Green Трябва си му на човек поне 7-8 дни. За съжаление от майчинството отпуска няма. 
Да ви питам, вие сигурни ли сте, че това хапане и слагане на всичко в устата е само от зъбите? Според мен е и любопитство, за да усети вкуса на всичко. Не съм чела много по темата, но мисля, че това е един от начините на опознаване на предметите за бебето. Иначе и ние в кюпа - всичко се гризе и слага в устата. Преди тичах да мия падналите играчки на земята, сега вече дори не обръщам внимание кое къде се е търкаляло. Ами той всичко мята, някои неща със засилка. Лигите много се точат, сменям лигавници непрекъснато и все са мокри. На количката съм сложила едни котета и тях ги яде постоянно, а ако го сложа в ергото, гризе колани и всичко каквото намери. Предпочита да си играе не с играчки, а със съвсем други предмети. Като изключим дистанционното и телефона - шишета от шампоан, пластмасови бутилки, кутийки от крем, кутийки от бира  Grinning и др. подобни.

ladybb, аз давах дентокинд още 2 месеца преди да избият зъбките. Не знам от това ли е, или си внушавам, но такива кризи не е имал. По-трудно заспиваше преди, будеше се повече. Миналата нощ в 22.15 заспа, към 4 се събуди през нощта и искаше да си играе. Опитах се да го приспя, но не му се спеше и понеже нямам нерви да вися над креватчето, го оставих да се наиграе и сам да поиска да го приспя. Даже мислех да го взимам при нас. По едно време утихна, като надникнах си беше заспал сам. Такова нещо не ми се е случвало, може би само веднъж в шезлонга. След това чак в 8 стана да яде и пак заспа до 10.20. Пу-пу да не ни е уроки, но наистина не знам защо така се получава при вашите деца с това неспане. И интересното е, че сякаш повече се случва при кърмените бебета.
За сметка на това при нас през деня Яни е голямо мрънкало, особено вечер. Май ще му избиват и горните зъби.  Днес не издържах и ги изгоних с баща му в 21.30 навън с ергото, за да правя пюрета. Той се чудил къде да го разхожда, че е тъмно и влязъл в тмаркет. Някаква баба се радвала на малкия и казала "Мама сигурно чисти или готви." А ММ отговорил "Мама ни изгони, че й писна от нас."  Mr. Green

зелено човече, може това с банана и авокадото да е било защото се получи доста гъста смес и му е присядало. Аз преди разреждах с вода или АМ, сега му го дадох само пасирано, с мисълта, че вече е голям, но явно не е. Simple Smile
За срещата добре си избрала деня. И аз гледах прогнозата, че засега само в петък няма да вали.

Лошо, отиде си лятото преди да е настъпило. Тази година просто беше някакво шантаво лято за мен.  Изобщо не можах да го усетя. Докато почна и.... свърши! Не помня такива дъждове от много години. В допълнение ми се размина и морето. От 15г. не съм го пропускала, но това е положението. Simple Smile Догодина ще наваксваме.

__Malcho__ , скоро да се оправяте. Жалко, че се е стигнало до АБ. Само сополи ли има?
По мои изчисления утре са майчинските, да. До сега винаги първия вторник на месеца са били. За завиването, аз съм си разрешила проблема със спално чувалче Simple Smile.

Хайде и аз да лягам, че сега му е най-дълбокия сън на бебо, да използвам докато не се е събудил.

# 185
  • София
Да ви питам, вие сигурни ли сте, че това хапане и слагане на всичко в устата е само от зъбите? Според мен е и любопитство, за да усети вкуса на всичко. Не съм чела много по темата, но мисля, че това е един от начините на опознаване на предметите за бебето.

Да, точно така си е. Да ви вметна тема за размисъл, от личен опит. Дълго време пъхането в устата остава чудесен начин да провериш какво са пясъкът и фасовете в него  Mr. Green

# 186
miika все едно описваш моето дете!! Същите сме!  baby_neutral
babyface76 при нас такова нещо като игра вечер няма! Той се буди с мрънкане и ако не го сложа на гърда започва да реве/вика. Немога даже да го взема защото се изпъва като струна и непрекъснато се върти, страх ме е да не го изтурва. Снощи ме използва за жив биберон! 5:30 ми писна, оставих го да се наврънка, събуди се ии почна да си играе с възглавниците. Помислих че ще заспи ама.... Купих аз дентинокс, не е много приятенн на вкус, даже незнам дали го успокоява нещо ама мажа...повече няма накъде да се разреве... Иначе през деня даже не мрънка!!  Shocked Пък за опитването на всичко, то ясно че не само да чеше венците ами и да опознава света Simple Smile
зелено човече аз за пясъка съм много доволна. В събота като бяхме на плаж го опита, понеже го оставих да си лази по него, много се намръщи. В неделя пак си го оставих да си лази, даже не се сети да пробва!!  Grinning

# 187
  • София

Да ви вметна тема за размисъл, от личен опит. Дълго време пъхането в устата остава чудесен начин да провериш какво са пясъкът и фасовете в него  Mr. Green

Няма много за мислене. Вече съм мислила по темата, след като заявих на ММ, че мравката е кисела на вкус и той ме пита откъде знам. Нямам спомен, но съм сигурна, че е кисела. Представяте ли си, май съм яла и мравки!  Mr. Green Mr. Green Sick Знам вкуса на почти всичко, което ни заобикаля, а изобщо не помня повечето неща кога съм ги опитвала - напр. листата на дърветата, разни треви и др. подобни.  Joy

ladybb, дентинокс е една пастичка за мазане, нали? Май я имаме. В състава има лидокаин. 2-3 пъти съм мазала и не видях ефект. Пробвах я и аз. Не е гадна за мен на вкус, но има леко изтръпване на венците за 5 минути и после край на ефектите.

Ей, при нас денем е ужас вече 3-ти ден. Както сам си играеше и се забавляваше, сега е станал мрънкало и половина. И аз мисля, че са зъби. Много настървено хапе всичко, а не от любопитство. Освен това е нервен. Вече не се усмихва. Странното, което е, че си спи, даже повече от преди, но събуди ли се, се почва.
Имам едно въпросче за яслите и детските градини. Родените 2014 не могат да кандидатстват по-рано от догодина, нали? Това май го бяхме обсъждали. Аз въведох Яни в системата - т.е. регистрирах се, въведох данните на детето, моите и на бащата, адресна регистрация, месторабота и толкоз. Повече не ми дава. Не видях опция за избор на детски заведения, за които да кандидатстваме. Това догодина ли трябва да стане? Защото отвсякъде ми повтарят "Въведи го в системата да си пази ред". Да де, ама като не сме подредили желания и не може да го направим, има ли смисъл?

# 188
Бейбифейс, след като навърши 10 м. ще отворят системата. И аз свърших регистрацията вече, но не може повече.

# 189
Мамииии,здравейте!Давам направо-с вьвеждането на месни пюрета стигнах до пиле,пуйка,заек и миналия ден-риба.На почивка сме и в магазина до хотела имаше само Ганчев и само черен дроб(брррорр) и агнешко и избрах по- малкото зло-агнешкото,сьдьржащо джоджен!?!?!? Бебето ми повьрна обилно,на фонтан,4-5 часа след консумацията му.Няма t,жизнена си е,няма разстройство,изпи около 300 мл мляко!Аз сьм много предубедена за Ганчев...Чувала сьм,че и от зьбките може да е(още няма нито един).

# 190
  • София
Tonniny, мерси за инфото!

Valeyto, да не е някакъв грип? Каза, че сте на морето все пак. Аз Ганчев не съм давала и нямам опит. Агнешкото е тежко. Дано всичко е ок!

# 191
# 192
  • София
Защото отвсякъде ми повтарят "Въведи го в системата да си пази ред".

Защото когато направиха системата, класирането вземаше предвид невероятно "справедливия" критерий време. И защото преди системата е имало места, където си "пазиш ред" със заявяване едва ли не след раждането на бебето.

Горещо препоръчвам на майките в София СТРАСТ-ната тема. Макар и пълна с повтарящи се въпроси, следенето й за продължителен период от време помага да се вникне в тънкостите на смятането на шанс за влизане поне в гранична група и правилното му претегляне, за реално подреждане на желанията.

# 193
  • София
Здравейте момичета!
Времето се развали-поне в София. Така си обичам топлото време.....
При малката нищо ново. Няма все още зъбки, хапва си вече доста неща, като мисля риба да дам тези дни. Не си пада по пълзенето. Гледа да се хване за нещо и да се изправи на крака. Говори нещо, като на моменти крещи-сигурно ни се кара  Simple Smile. Съсредоточила съм се върху баткото, защото е второкласник. Старая се всичко необходимо да вземем преди 15.09., пък има и рожден ден скоро и съм в чуденка какъв подарък да вземем.
Лек ден на всички!

# 194
  • София
Защото отвсякъде ми повтарят "Въведи го в системата да си пази ред".

Защото когато направиха системата, класирането вземаше предвид невероятно "справедливия" критерий време. И защото преди системата е имало места, където си "пазиш ред" със заявяване едва ли не след раждането на бебето.

Да, сега ми стана ясно! Благодаря! Абе имам аз спомен, че един колега с 2 деца, голямото е на 7 сега, другото май на 5, беше осъмнал на работа пред компа да ги записва на детска или ясла (не помня) и останах с впечатление, че и времето е от значение.

Valeyto, значи е от Ягнешкото Simple Smile Някои стомахчета са по-чувствителни.

milensky1980, свърши лятото, да. Аз не го усетих.

Общи условия

Активация на акаунт