Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 572
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Привет  Simple Smile
Да попитам-елдата има ли разхлабнащ ефект,така да се каже? От няколко дни правя на А. каша и той ачка всеки ден. Преди да я въведа беше през няколко дни процедурата.  newsm78

# 196
  • filibeto-maina:)
Привет  Simple Smile
Да попитам-елдата има ли разхлабнащ ефект,така да се каже? От няколко дни правя на А. каша и той ачка всеки ден. Преди да я въведа беше през няколко дни процедурата.  newsm78
При моя бебчо, стaнa тъкмо обрaтното, мaлко се позaпече с нея. В описaнието в един био мaгaзин бях прочелa че е подходящa при диaрии. Но при вaс може дa е рaзлично.

# 197
Зеленко Благодаря за насоките..
Но гледаи какво стана....
От 2 дена ,днес 3 ден...Моита Лиза не искаше да яде през ноща ,и снощи ..Нарочно реших да я приспя на гърдата,,,Дърпа детето от двете,хапеше ме и накрая взе да плюе зърното..Дадох и малко Ам колкото да се унесе и си го изцока и искаше още...То не излизало от цицата..И реших ,че така или иначе няма нищо да взема да пиина едно хапче..Пародел....Малеее
В 6 сутрината се събуждам от лошо..Лошо ми е едвам стигнах до банята,,Повръщане яко.И съм припаднала в банята..ММ ме намерил и каза,че съм била бяла като стената...Днес вобще не съм предлагала цица,мека са ми гърдите.Не ме болят,не са напращели..Въпроса ми е : въпреки че са меки и не са пълни.Трябва ли да изцеждам по малко на ръка ,за да не се образуват буци???
Тея хапчета ще ги хвърля....

# 198
  • София
От 2 дена ,днес 3 ден...Моита Лиза не искаше да яде през ноща ,и снощи ..Нарочно реших да я приспя на гърдата,,,Дърпа детето от двете,хапеше ме и накрая взе да плюе зърното..Дадох и малко Ам колкото да се унесе и си го изцока и искаше още...То не излизало от цицата..И реших ,че така или иначе няма нищо да взема да пиина едно хапче..Пародел....Малеее
В 6 сутрината се събуждам от лошо..Лошо ми е едвам стигнах до банята,,Повръщане яко.И съм припаднала в банята..ММ ме намерил и каза,че съм била бяла като стената...Днес вобще не съм предлагала цица,мека са ми гърдите.Не ме болят,не са напращели..Въпроса ми е : въпреки че са меки и не са пълни.Трябва ли да изцеждам по малко на ръка ,за да не се образуват буци???

Леле, добре си се подредила! Хормоните влияят по различен начин на всички и това, че някой се е чувствал ОК от тези хапчета не значи, че на друг ще му е добре. Аз навремето така бях от едно хапче за отлагане на менструацията - примолут нор май се казваше. Моята приятелка го пиеше по време на сесия за отлагане на цикъла. Много добре се чувстваше. Аз реших да си го отложа за едно море и си купих. Изпих едно хапче и през нощта като теб точно - събуждам се и не знам къде съм. Бях на има - няма 20 г. Не го спрях, а намалих дозата на половина и беше по-добре. (Надявам се не те дразни начинът ми на изказване - т.е. не се старая да говоря за себе си, а давам пример със себе си.) Другото което е - налага ли се да пиеш хапчета за спиране на кърмата? Моята също спря без да пия каквото и да било. Опитай да изцедиш, но след като няма, какъв е проблемът? Питам и за себе си, понеже аз като стисна зърното още се събират 1-2 капчици. Но не съм получавала до сега бучки, а гърдите са ми меки.

# 199
Привет на всички мами Simple Smile Аз съм щастлива мама на две деца - голямата скоро ще стане на 7г., а сега си имам малко човече на 7 месеца. Роден е на 29.01. Аз съм от София, Княжево - дали има друга мама от тук? Не съм се включвала до сега в групата, не ми остава много време да влизам и чета  Sad Обаче си имам разни текущи питанки около бебчо newsm78 И ми се искаше да чуя и вашите мнения и опит. Първото, което ме вълнува е забелването на пишлето...страх ме е, трудно ми е...нужно ми е споделяне на опит Praynig Второто е захранването ooooh! С каката схемата за захранване беше друга, сега СЗО си има друго мнение, което обаче при нас не сработи...и аз мнооооооооооого съжалявам, че не го захраних като нея Thinking Как върви при вас захранването, има ли друга мама с проблем? Ще ми е приятно ако мога да споделя.

# 200
  • София

С хапчетата шега не бива. Който ти ги е предписал е трябвало да те предупреди как да се приемат и какво можеш да очакваш. Щом детето отказва да суче, производството на кърма постепенно намалява и спира. Природата си го е натъкмила без хапчета да се случва отбиването, когато му дойде времето и детето израсте нуждата да суче. Но станалото - станало. Ако си уверена, че не желаеш повече да кърмиш, добре е да следиш гърдите поне още няколко дни. В случай на препълване може да се изцеди малко, до облекчаване, но в никакъв случай до край, за да не се стимулира наново производството.

babyface76, дори месеци след приключването на кърменето от зърната може да протичат капчици кърма при стискане или пък спонтанно да се подмокрят напр. при чуване на детски плач или силно вълнение. Това е съвсем нормално.

mimoza°, добре дошла. Разкажи повече за захранването у вас, за да можем да се включим с по-адекватни коментари. В темата ни има май почти всички видове захранвания: и класическо, и педиатрично, и Захранване, водено от бебето. Все ще има кой да сподели опит.

За утрешната среща в Борисовата, междувременно прогнозала доста се е смарангясала: Вероятност за валеж 92%, вероятност за буря 61% http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011?auto  Някой ще идва ли при това положение  newsm78

# 201
За утрешната среща в Борисовата, междувременно прогнозала доста се е смарангясала: Вероятност за валеж 92%, вероятност за буря 61% http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011?auto  Някой ще идва ли при това положение  newsm78

То и за днес го даваха лошо, пък си беше ок. Аз предлагам да се види какво ще бъде към 10-11 ч. и всеки да си прецени дали да отиде или не.

Мимоза, добре дошла. Наистина малко общи са въпросите ти - дай конкретно какво не е провървяло в случая с второто бебче в сравнение с първото, за да ти помогнем ако можем. За пишлетата вече говорихме - всеки избира сам как да действа, няма правилно или неправилно. Аз лично избрах да слушам моя педиатър, който ме съветва да почна да си "играя" с пишлето чак след първата година. Но други съветват друго. Така че....

Момичета, известно ли ви е дали в НМ все още има примоцията да връщаш дрехи в замяна на отстъпка при покупка? Защото някой ми каза, че май е приключила....

# 202
Важи си примоцията още. 15% е отстъпката, но трябва да са изпрани и изгладени  Peace  Simple Smile . Важи и 3 за 2 от бейсика и минус 10лв. на избрани модели детски дънки. Само да се върна в Сф и аз натам съм се запътила.

Някой може ли да ми препоръча какви обувки да вземем на малкия. Напира да ходи, а навън няма как бос да стъпва. Ортопедични ли, що...,ако може и марка и модел...най-добре  Laughing

# 203
  • София
Мимоза, добре дошла. Има една мама от Княжево, нека тя да си каже коя е. За захранването кажи какво те интересува конкретно. В темата има майки захранили по всякакви начини. Пишлето аз пробвам, като мия нещо да направя, но не си давам зор, защото напоследък казват да не се пипат. Обаче при нас е много зле положението, имам чувството, че само карфица може да се вкара и дано са верни новите теории, че иначе цепенето не ни мърда.

Зеленко, аз спонтанно подмокряне май никога не съм имала, дори в началото. Купих си подплънки за кърмачки и си трия грима с тях. Останаха неизползвани. Също и такова чудо като препълване на гърдите не ми се е случвало. Само преди първото цедене, когато със зор тръгна кърмата, след това винаги са били меки. А потичане на струя при стискане - това никога! Струя съм имала след 5 мин мъка с помпата. Май доста зле съм била и не случайно не се получи кърменето.
За утрешната среща с Катрин се бяхме навили да дойдем пак пеша, но прогнозата почти ни отказа. Но нека, както Тонини предлага, да видим какво ще е утре времето и тогава да решим.

Ей, каква е тази промоция и какви дрехи трябва да се връщат? Има ли ограничения в марки, видове, големина???

# 204
  • София
babyface76, абсолютно няма никаква връзка това с успеха на кърменето. Въпрос на особености на организма е. Бих дала аналог с това, че няма връзка между наличието на капки коластра през бременността (при някои има, при други няма) и успеха на кърменето след раждането. По-скоро струпването на повечко стрес, напрежение, лоша организация на кърменето - ей това са неща, които имат по-значително отношение. Много майки нямат никакво протичане, струи и т.н., но кърмят безпроблемно с години.

За срещата днес аз съм пас. Тук вали от сутринта, а на мокро с тримата предпочитам квартално.

За дрехите на H&M чак пък изгладени? Аз не гладя от години...

# 205
Дааам, няма да има среща днес - много кофти време

за НМ - аз съм връщала - приемат всякакви размери торби, даже и не поглеждат какво има вътре, пък камо ли да гледат изгладени ли са или не. Естествено съм давала само чисти дрехи. Но те май и без това после ги минават през чистене.
Срещу 1 торба дрехи ти дават талон за 15 процента отстъпка в един продукт.

Тонито7, има си специални обувки за прохождане - с ципче посредата. Марка не знам. Масово купуват на Колев и Колев. На моя още му е рано за тях. Аз купих чорапки с подметка, за да не му духа навън. Пробвах го с буйки, но не мога да му ги обуя, а и той ги приема за играчка.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 10:22 от tonniny

# 206
  • София
Размина се срещата в Борисовата, но напразно.  Не само че не валя, а изгря слънце. Някой трябва да ги набие колегите от БАН, дето дават инфо за Синоптик.бг. ММ не случайно го е кръстил този сайт Мошенник.бг.

Не го знаех това за H&M. Аз толкова много дрехи съм хвърляла, ако знаех щях да ги пазя. Как така всякакви размери торби? Странно.

Обувки за прохождане ще му взема след 1-2 месеца и то ще трябва да са за вътре, че навън едва ли ще излизаме по снега да ходи. Буйки съм му взимала, вече втори чифт, първите омаляха. Основно за да не му е студено на крачетата.

# 207
  • София
Мда, малко излагация днеска, ама то денят още не е свършил, де. Но аз поне като съм с тримата, прогнозата за времето ми има по-голямо значение, отколкото само с един Simple Smile

Среща в Борисовата следващата седмица - кой ден? Гласувайте тук или във Фб!
Прогноза: http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/10-days

# 208
Ми да ви дам идея ако имате да изхвърляте неща... Wink
Тук примерно,във феиса има много групи “подарявам ако доидеш да си го вземеш зона ....“, или “ продавам разменям копувам зона ....“ . или пък “ мами на мами всичко за нашите деца,продавам,подарявам,копувам ,разменям “.....Не можете да си представите какво се подарява..като почнеш от обзавеждане до прежда за плетене...

Зеленко мерси..ама аз пак да попитам : вече е 5 ден дето не кърмя,не са ми напращяли гърдите,не ме болят, ама пък не са ми и меки в смисъл,да са празни...Да изцеждам ли по малко или не?

# 209
Привет на всички и от мен и Добре дошли на новоприсъединилите се  Simple Smile
Леле, не бях влизала от месец и хм... поопустяло е тук някак...
Иначе какво ново? И ние в отбора на неособено спящите, всичко-гризящи и много-шаващи. Сега разбирам, че трудното наистина предстои, защото отсега се тревожа доколко е възможно обезопасяването на едно човече, което няма капка инстинкт и страх, но пък за сметка на това иска да шава повече от всичко друго???  #Crazy Confused Вече отваря чекмеджета, гризе кабели, хвърля се напред с всичка сила.... А, и открихме земното притегляне - нещата падат, пуснати отвисоко!
Бяхме в Смолян и на море. Изводът е, че срещите с роднини и джакузито спомагат изразходването на енергия и с това и сънчо. Та сериозно ще проуча плуването за бебета (ама видях при Александра цена от 25 лв. за посещение - е, много е, сори!)

И да ви споделя за месечния цикъл (много обилен е след раждането, това и други майки бяха споделяли). Та някой има ли усещането, че по време на МЦ става особено емоционален (вкл. раздразнителен)? на мен вече ми е така, а преди не беше, та чак леко се стряскам от тази промяна!

И последно за тези,коото продължават нощния маратон - имам усешането, че пиенето на мляко нощем не е просто навик, а е в случаи, когато млякото не е било достатъчно през деня (дали поради разсейване или също защото се предлага друга храна). Може и да не ви казвам нешо ново, но ... уви,
хайде лека от мен!

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 23:18 от sevi_to

Общи условия

Активация на акаунт