Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 519
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Добър вечер,

Яна (този път крехките раменца ще поемат цялата вина) се оказа асоциално бебе. Разправям й аз предишната вечер: "Янче, утре ще се запознаеш с много бебенца като теб". И тя да види, че има и други същества като нея, освен каки грубиянки. Grinning Е, не чак грубиянки, но са малко джаста-праста около нея. Янче вече търпи крясък от упор, че даже й е забавно. И така по темата - тъкмо съм простряла десетки мънички дрешки, пеленки и кротичко си лягам, когато Яна отвори уста голяма и закрещя... и крещя, и така дълго време и на пресекулки, в 2 ч. (два) през нощта. Накрая спах седнала, а тя на моят крако-шезлонг.
Предполагам, че е от зъбки, защото киха с бистри сополки. Сутринта обаче се отемператури и цял ден поддържаше 37,5 градуса, а аз за всеки случай пропуснах срещата... ако е вирусче. След цял ден спане само докато суче се отряза на камиче след като я накърмих вечерно. Аз също в голяма степен споделях кревата с нея, защото на мен пък ми се запуши каналче на гърдата. Драма...

Зеленкооо, ама и късмет имам. :/ Много ми беше мерак да се видим. Даже мислех да взема и Косарчето.
Добавих те приятел във фейсбук и ще следя за срещи. Явката е бебе-мечта! Simple Smile Прегръдки!

Кайлис Добре завърнали се. Гърция звучи приказно. Точно такава е и моята любима ваканция. Всеки ден на различно място.

Тонини Дано не е алергия. Пъпчиците от претопляне при Яна са били леко грапавки.

Честити зъби Минка. И на всички останали.

Яна има само един все още, и той вече е поизрастнал, та ми е малко като Нани Ог. И доста й е криво може би, заради така трудно пробиващите зъбки. Аз я обзаведох с кехлибарено герданче. Купих гелче за зъбки на което пише, че е за измиване и от днес малката ми Яна Ог има мито зъбче, защото я обзаведох и с четка. Много й е интересно, когато си мия зъбите. Разбира, че не се храня с четката, защото ако ли хапвам нещо то ръчичките много целенасочено се опитват да си вземат. А тя ме гледа и се усмихва.

да сте здрави!

# 76
TeodoraDim -Ами когато се събуди почва да ритка и ако не го взема до минута две тогава проплаква, но когато го взема и засуче си е заспал веднага, не се нуждае от приспиване наново, общо взето сучи докато спинка /рядко се пробужда и се налага да го приспивам на ново/ ,  Зелено човече, той е така от новороден почти- а представям си като почнат зъбките, но да факт е че жегата доста го мъчи- много се поти милия, направо незнам..дали и другите са така?
 tonniny - и аз съм пробвала с шума, аз пускам от прахосмукачка, но отдавна не се е налагало да го правя. Май наистина ще бием рекорд по нощно будене, но няма как, това е част от удоволствието да бъдеш мама-да правиш всичко в името на детето.
babyface7 -честно да си кажа отлагах захранването, защото някак си като че ли ми се искаше да си бъде повече време само на мляко-жал ми беше /малко тъпо обяснение, но честно незнам как да /го обясня... ами днес 5 ден имаме напредък с безглутенова каша хапна две три лъжички дори почна сам да си отваря устата, от там ще въведа и глутен другата седмица и после почваме ЗВБ /за ЗВБ почти съм изчела всичко/ и нямам търпение да почнем твърдата храна да го видим. Няма още зъбче , от две три седмици го пускам да сяда и доста напредва...до преди два дни можеше да се обръща само по корем, а сега може и обратно...Вчера го оставих на гимнастиката и излязох до терасата и след 5 мин като се върнах беше на метър от нея, дали е пълзял или се претъркулил нямам идея, от кога почват да пълзят бебетата? Някой  може ли да обясните за гърнетата --опитните мами, по добре ли е да е музикално или е по добре да е най-обикновенно? Това е от нас  Hug

# 77
Привет! Много имам за разправяне, но честно казано се чудя дали да ви занимавам. Темата ми се струва много различна от това, което беше преди да родим. Някак всичко се е превърнало в отчет и рядко някой някого отразява. Sad Странно ми е, защото с другата ни отчетна бяхме бъбриви поне до годинката, че и до втората.

Накратко. Кофти седмица за нашето семейство. Бях ви писала, че го закъсах с гърба. Два дни буквално рева от болка. Ходих и на неФролог поради съмнения, че може и бъбрек да е, но не е. днес неВрологът каза спазъм на мускула от редица неща и ми препоръча "покой и никакво вдигане на бебето". Ъъъ, как да стане това?!  newsm78 Вчера голямото ми детенце имапе р.д. Стана на цели 5г. Тоооолкова го чаках този ден, а накрая не успях да се израдвам, колкото и да се постарах. И най-лошото е, че и детето усети. Sad А за капак вечерта си разби устата. Като я видях едва, ама едва се сдържах да не избукна в неистов рев, както ми дойде... Днес ми биха мускулно болкоуспокояващо, ако се наложи и утре повторим, защото в неделя ни е гранде купона, с който наистина трябва да ощастливя милото ми детенце, съответно трябва да съм във форма.

Тонини, цикъл а? Е нали знаеш, по-добре да го има, отколкот да го няма.  Joy Колкото до пъпките. Хммм на мен пък педиатърът ми каза, че тези от претопляне са ситни, по-грапавички и баш по гръб и гърдички. А тези от хранителна алергия не са съсредоточени на едно място, могат да са повече или само тук-там, обикновено са по-големи и можело дори да са само под формата на петна. И не минавал само от къпане и прохлада, а можело да се влачи и 2 седмици. Бе много е трудно със сигурност да се каже, но си мисля, че в твоя случай не е алергия, а пъпчици от потене. Той и гол може да е, като е на влага и жега, в количката, на ръце, независимо с кърпа или не, пак излизат пъпчици.

Нури, вие во веки ли се завърнахте или временно? А За Яна то нали знаеш, че и от зъбки се вдига Т? Днес как е?

Минче, честито озъване и на Ния. Simple Smile

Кайлис, звучи ваканция - мечта. Благородно завиждам и си пожелавам и нас да ни огрее още този септември. Бая сте попътували, щом и ферибот е имало, браво. И на мен много ми се мърда по-надалеч от Халкидики, но да видим. Как ви беше водата откъм Т?

И накрая питанка от мен. Основно към кърмещите и захранили преди поне 3-4 седмици, но разбира се нека и даващите АМ се включат. Как си разпределяте храненията през деня? Аз до скоро кърмех по 6 пъти, от десетина дни станаха 5, а от два дни малката иска да пропуска и ханенето в 11ч. Sad Режимът от последната седмица (ориентировъчно само) е следният: суче към 4-5.00, 8.00-9.00, (до преди седмица и 11.00, но вече не ще), пюре в 12.30-13, суче към 15.00 и от там насетне всеки ден варира, в зависимост от съня. Понякога към 16,30-17ч давам плод. пюре, после в 18.00 давам да суче и после каша в 20-20.301. А понякога в 18.00 направо й давам половин бурканче каша+половин плод пюре и към 20.30 й давам да суче. Как е при вас? За попара или каквато и да е закуска още е рано (за нас говоря). Не по-рано от 8-9м мисля да пробвам. Страх ме е съвсем да не спре да суче, колкото и вече да не ми се кърми, мисля да се понапъна до 1г. Апропо Луиза вече ме хапе с половината си зъб. Леле, дано не е от хапливите, като племенникът ми, който буквално перфорираше до кръв сестра ми. Ако така стане, може и по-рано да помисля за отбиване.  Confused

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 14:14 от ♥Пандичка♥

# 78
Хилоу.
Пандичка - много неприятна ситуация. Данод а се мобилизирате и да имате прекрасен купон в неделя.
Що се отнася до въпроса ти - предлагам твърда храна 2 пъти на ден - на обед - яде заедно със сестра си. И след обед - някакъв плод. Каши не давам още. Останалото е сукане, но определено е повече от 5 пъти на ден. Например от 7 до сега има - 3 сукания+едно пюре. До вечерта ще има поне още 2-3 сукания.
Мен не ме хапе, но като му свърши активното сукане ми опъва зърната, което никак не ме кефи и веднага го отстранявам от гърда, щото те не са му за игра на него, а за ядене. Зъби няма.
Водата на почивката беше чудна, каката и по цял час откарваше преди да излезе на брега.
Нурии - ние пък ви чакахме  Hug Но и аз си тръгнах рано де, към 13 някъде. Да се оправя Яна и ви чакаме на някоя от следващите срещи. Иначе - кажи ѝ на Яна, че не само нейните каки крещят от упор и дърпат крачета и опъват ръчички - и нашата го прави  Hug
При нас нещата са нормални, опитвам се да наваксам със снимките от Гърция, че те са толкова много, пък аз си имам едни 20 минутки на ден Crazy Хахах
Весел и усмихнат ден ви желая  Hug

# 79
  • София
И накрая питанка от мен. Основно към кърмещите и захранили преди поне 3-4 седмици, но разбира се нека и даващите АМ се включат. Как си разпределяте храненията през деня? ... Страх ме е съвсем да не спре да суче, колкото и вече да не ми се кърми, мисля да се понапъна до 1г. Апропо Луиза вече ме хапе с половината си зъб. Леле, дано не е от хапливите, като племенникът ми, който буквално перфорираше до кръв сестра ми. Ако така стане, може и по-рано да помисля за отбиване.  Confused

Режим у дома не потребяваме. Суче на поискване, друго предлагам когато успея и когато си поиска (да, иска си понякога). Обикновено му предлагам заедно с останалите хранещи се (винаги се намира нещо, подходящо за него, дори да не съм подготвяла специално), но понякога, ако напр. точно е сукал или се е заиграл, се случва да пропусне. Някои дни се случва и по 3-4 пъти да му предложа, други дни - по 1 или дори да откаже всеки път и да си е само на кърма. В по-горещите дни сякаш няма особен апетит. Зъби още няма. Захранвам по ЗВБ.
Относно хапането, сега е моментът да вземеш мерки. Обикновено кратка ясна реплика (напр. "Хапеш ме и ме боли!"), прекъсване на сукането (с разваляне на вакуума с пръст в ъгълчето на устата) и започване отначало дават резултат (понякога след известно време). Някои майки сподлеят, че промяна на позата им е била от полза в подобна ситуация. Всякакви мерки за зъбките между кърменията - охладени чесалки, масаж с пръст, намокрена изстудена хавлиена кърпа за смукане и всичко, което действа при вас - понякога повлияват хапането.

Срещата беше много приятна, а накрая като наизскачаха едни четирилистни детелини  Shocked В петък ще пусна анкета за следващата седмица, както обикновено.

# 80
Зелено човече, благодаря за съветите за хапането.  thumbsup Да, развалям вакуума, дърпам, казвам кратките реплики, всякаквите мерки за чесане също са налице. Да видим... А за храненето според мен във вашия случай, визирамм захранващите по ЗВБ, е различно, защото "предлагате" - с вариращи порции, а аз давам конкретна порция и с ясната идея лека-полека да замествам млечни хранения. Желанието ми е на този етап да си има 5-те сукания до навършени 8м, до 9м - 4, до 10м - 3, до 11м - 2 и на годинката да се отбиваме, но да видим дали моите планове ще съвпаднат с нейните.   Laughing

Кайлис, това с опъването като ластик и на мен ми е до болка познато.  ooooh! Браво за снимките.  thumbsup

# 81
Снимките от срещата са супер Simple Smile всички сте супер! Още не мога да се примиря, че пропуснах...

Яна също хапе и опъва. Прекъсвам кърменето и започвам да хапя и аз Grinning шега или не Янините крачета и ръчички са ми тъй сладички, че всякогаж ги опитвам.

Пандичке Ако искаш да останат повече сукания може да намалиш дажбата. Явно за нейното стомахче количеството е достатъчно, за да засити за по-дълго. И двете ми деца проядоха около годинката, тогава намалиха и сученето - от ястие премина на приятна залъгалка за приспиване.
Яна няма режим.
За гърба те разбирам много добре. Моят мъж има дискова херния... случват му се кризи за жалост, при това съвсем непредвидими. При няколко такива, по-тежки, много му помогна един човек, занимаващ се професинално с масажи. Той загрява мускулите с ток (съобразен разбира се) и след това прави дълбок внимателен масаж. Оправи се за няколко посещения. След това му препоръча съответните упражнения, за малките мускулчета, които редовно всъщност колабират поради внезапно прещипване.
Бих могла да попитам мъжът ми за телефона.

Ние сме тук за лятото. Заминаваме за Камен Бряг и след това обратно в Билбао до декември.

Кайлис Каките са задължителни! Simple Smile Сама ще видиш разликата в развитието на дечкото благодарение на каката Simple Smile

Да сте здрави!

# 82
Нури, казваш проядоха от годинката. Това беше контролирано от теб (тоест умишлено си давала по-малки количества твърда храна, за да сучат по-дълго) или те самите не искаха твърда храна, за сметка на сученето? За гърба, аз съм пробвала какво ли не и съм скептично настроена към всякакви подобни манипулации, НО нищо не пречи да получа повече инфо за този човек, ще съм ти благодарна. (На лични.) А сега чакам някакъв лекар мануален терапевт, да видим може ли да помогне с лек масаж. Повече не бих му позволила в това състояние.

Освен, че каката си разиби устата снощи на връх рождения си ден, преди малко бебето падна назад по глава с новата си люлка, чиито крака са безумно измислени да не могат да се разтварят максимално без чук! Милата кака искаше да я успокои, че ревеше от зъб неистово, а без да иска някак успя да допринесе за падането. Sad Та както и предполагах, за нас черната седмица явно все още не е приключила. Вече място не мога да си намеря от безсилие...  cryОставям ви. Лека.

# 83
  • София
Пандичка, аз тая работа с плановете, еле па за храненето, я играх навремето с батко. Направо ми обра лайката това дете на всичките планове. Дано ви се получи - виждам, че имаш много ясна визия. Повечето сукалчета обаче рядко заместват много хранения до годинката. Аз установих, че много по-лесно и ефективно ми е да следвам детето, но знам, че за друг това може да е неприложимо.

Nuriii, срещите в Борисовата са всяка седмица, споко  Peace

# 84
Зелено човече, дам и аз принципно съм ЗА следването на детето, но в моя случай ако стриктно "следвам", значи още сега да е на 3-4 сучения, пък аз искам поне 5. Simple Smile

# 85
  • Пловдив
Добра вечер,
Темичката се е размърдала приятно.
Много полезни дискусии за кърменето и захранването сте отворили.

При нас също липсва режим. Захраних преди малко повече от две седмици, но интереса е нулев. Млякото си остава основна храна - когато и колкото пожелае.
Изяжда по 10 грама пюре, но трябва да е в абсолютно настроение - наспана и не твърде гладна.
Отделно не отваря уста, даже я стиска.

Панди, да ти минава! Да е много здрава каката и незабравим празник!

# 86
  • София
Само аз ли нямам проблеми с Яни с яденето И на мляко, И на пюре?! Тук няма обичам-не обичам или гладен съм-не съм. Всичко се яде и дойде ли време за хранене, винаги е гладен. А като си види шишенцето, пищи от щастие.

Днес направих 9 пюрета - 4 плодови и 5 зеленчукови (3 от тях с месо). На купените хич нямам вяра, нищо че той си ги обича и тях. И от ХИП се разочаровах. Блъскани са с какво ли не. Не че не давам, но предпочитам аз да ги правя.

За сметка на това заспиването е някакъв ужасен проблем. Сложа го в креватчето, спи, след 10  мин реве, пак приспивам и така по час и половина вечер.

# 87

Имам едно питане към мамите, които вече са направили изследванията в 6тия месец. В коя лаборатория взехте кръв от бебето? Доволни ли сте от екипа? Имам много горчив опит с взимане на кръв от малкия в 3тия месец и не искам да се повтаря ужасът. Сега освен кръвни изследвания трябва да му вземем и за Вит Д.

Взимали сме кръв на сина ми от 3 лаборатории (от новороден го започнаха горкия):

- Цибалаб в Студентска поликлиника - пълен кошмар... една кукувица като започна да му стиска пръстчето, за да събере необходимото количество, малкият вече ревеше безутешно, а после вместо да сложи памуче с лепенка, тая се зачуди защо не спира да тече кръвта и продължи да точи докато не види, че се съсирва! А ние с мъжа ми като я подхванахме да не го мъчи, тя започна да се прави на компетентно лице и т.н. Луда работа!

- Синево - много по-добре, но все има чакащи хора и като че ли се дразнят, че бебето е с предимство!

- Рамус - най-добре засега. Имат и услугата посещение по домовете, което е ссупер, ако ти е далеч и не шофираш.

# 88
Здравейте,
аз скоро не съм се разписвала, а и по принцип не бях от най редовните. Но това за което пише Пандичка леко мога да се намеся. Относно гърба и аз имах същият проблем. При мен се получих като се прибрах при родителите ми за 1 месец и там ми се налагаше да сменям и преобличам малкия наведена. После като се прибрах в къщи при всяка възможност гледах да легна. Надявам се и ти да успееш, въпреки че и с каката предполагам че е малко трудно.
А относно захранването доста хора съм питала и едни ми казват води се по бебето, други ми казват че трябва да има поне 5 хранения с мляко. На ММ снаха му ми каза, че на обяд е дава да сучи след пюрето, а след обед е давала каша, като в началото я е правела с кърма а след това с АМ, че не и се е занимавало да се цеди. На по - късен етап е добавила към кашата с АМ и плодово пюре.
Дано скоро да ти мине Панди стискам палци.

Някоя мама беше писала, че ще идва към Варна. Аз съм от Варна, ако иска да се обади да се видим, ще ми е много приятно.

Ами това е от мен. Другата седмица ще дам отчет от консултацията.  Grinning

# 89
Да пробвам да се запиша в новата тема, докато Алекс спи, а? Поне известията да си получавам, че съвсем ви изтървах. Пък темата живна. Simple Smile

Ние тъкмо бяхме напред със захранването и хоп моя хубостник отказа да яде. Според мен има връзка че от няколко дни насам го мъчи зъб, та се надявам пак скоро да я подкараме. Педи си изяждаше цялото бурканче от 125 гр, следобед хапваше оризова каша + половин плодово пюре от малките, но сега йок - няколко лъжички с 300 зора. Иначе мляко си обича, на ден е 34678 пъти на гърда и си суче доволно, къде за наяждане къде за успокоение.

На Алекс му взеха кръв във Цибалаб в МЦ Калимат в Борово. Доволна съм, малкия гък не каза, даже се усмихваше. Само че хемоглобина му леко нисък - 99. В понеделник ще го водим за Хепатитната ваксина, да видим какво ще го правим.
На гърне още не съм го слагала, то аз и не съм купувала още, де. Той не седи стабилно, та това упражнение ще ни е на един по-късен етап.

Панди, бързо да минава лошото. Ето днес започва нов месец и ти желая само хубави неща от тук натататък.

А срещите в Борисовата са много приятни. Макар и малко далече все накакси се замъквам натам, къде с ГТ, къде с Вики с колата.

Хайде хубав дъждовен ден на всички. Алекс ще ми изяде ушите, че няма да се разхождаме навънка.  Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт