Остров Тасос - 7

• 114 079
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • в обкръжаващия ме хаос
Здравейте, ние се завърнахме миналата събота. Бяхме в студията "Корали" на Голдън бийч и бях приятно изненадана, че ни посрещнаха много топло и обслужването се е запазило същото от първото ни отсядане там през 2009 г.  Тази година бяхме разочаровани от нашествието на румънците. Предните години, като че ли в началото на септември нямаше толкова много от тях. Даже с мъжа ми се шегувахме, че са толкова шумни и неприятни, че дори и осите са избягали от острова  Grinning

# 121
Дали има някой в момента на Тасос?

# 122
soniapro, има, казвай какво те интересува?
Ако е за времето да питаш, ами развали се. Вчера валя порой, днес вече е студено и облачно, духа вятър излязоха и вълни, не става за плаж. Май вече идва края на сезона, идея нямам какво ще правим днес, а и цялата седмица докато сме уж на море. Май ще правим английски туризъм в БГ, разбирай от таверна на таверна и пийване повече.
Ако питаш за нещо друго, казвай.

# 123
То основно беше за времето , и аз го гледам на една камера и днес няма никой на плажа. Чудим се дали изобщо да тръгваме в петък , дават го да се оправя , но дали ще е достатъчно топло? А водата до вчера как е била, тя поне не би трябвало да изстине за няколко дни? Вие къде сте отседнали?

# 124
обещания Marble Beach на 07.09 нашето разочаравание от Тасос, но всичко друго бе едно приятно изживяване за нас:

# 125
Но пътуването от Скала Потамия до плажа беше истински красиво преживяване:

# 126
soniapro, току-що се прибрахме в хотела, затова сега пиша. Ние сме на Потос, на южния бряг.
Водата като цяло си беше сравнително хладка предните дни, след вчерашния порой го брой да е към студена вече. Днес не сме ходили на плаж, но то на плажа няма никой, просто времето е студено, ходим по дълъг ръкав, отделно вятъра е силен и вали от време на време. Като цяло може би това е края на сезона, за съжаление. Е все пак сме средата на Септември, нормално е.
Иначе, става за почивка, но не и за плаж. Зависи какво търсите. Едва ли тук ще стане лято до петък, така че ако държите на плаж, тогава по-добре отивайте някъде на юг, като Пелопонес например. Надявам се че там все още става, макар че може и там да вали, няма да се учудя.

# 127
Някой беше публикувал карта на гугълмап със плажове и забележителностите на Тасос, но не мога да я намеря. Дали ще ми помогнете?

# 128
# 129
# 130
  • Разград
Ние, пристигаме утре!  Heart Eyes
За мен, хубаво или не толкова времето, ще си е една почивка. В неделя, като гледам прогнозите, и за плаж ще става. А, ако не, ще си обиколим острова, защото и без това догодина ще отидем по на-юг. Благодаря на всички за споделеното. Резервирали сме си хотел в Лименас, а един от най-хубавите плажове ни е на някакви си 12км. За Таверни ще опитаме и ще видим. Все се надявам на едно прекрасно време, на невероятни емоции и на чудесна храна!

# 131
Кой хубав плаж ви е на 12 километра?

# 132
  • Разград
Кой хубав плаж ви е на 12 километра?
За Голдън Бийч пиша, за него четох добри отзиви, а и смятам да обиколим и да си избираме. Все ще попаднем на хубавите местенца и плажове!

# 133
Голдъна хич не голдън, ние бяхме базирани там - плажа нищо не струва. Мръсен, пренаселен, водата не беше бистра, имаше си вълни редовно. Определено след обиколката видяхме по-добри места, но навсякъде беше пренаселено( известните плажове пък беше абсурдно просто дори да парираш).
Ще кача по-късно снимки от плажа ние от 10 дни май само 2 бяхме там и главно от мързел, че не ни се ходеше другаде( нямахме друг близък и лесно достъпен плаж). Между другото Голдъна е мисля беше на 6-то място в трип адвисора - късно го видях.

# 134
  • Варна
Преди седмица се върнахме от Тасос и мога да кажа, че това беше най-неприятната почивка, която някога сме изкарвали. Не мога да се начудя на превъзнасянето за този остров. Плажовете не ни харесаха - малки, пренаселени и скъпи. Водата беше прекалено солена - децата издържаха по 10 минути вътре, въпреки че бяха с очила и маски. Цените в таверните бяха невероятни. За капак и 10 часовото пътуване до там, беше просто ужасно.
Не помня кой каза, че максималната цена на рибата е 9-10 евро. Не е така. Ципура и лаврак са около 9 евра, калмари - 18, риба меч - 20, барбуна - 22, скариди - 13.
Хубавото нещо беше студиа Амарилис, които бяха на много високо ниво и качването ни до връх Ипсарио. Хареса ни също и Потамия - типично гръцко селце с местни хора и никакви туристи.
За почивка не си заслужава според мен. Може би да отидеш за 2-3 дни да разгледаш набързо и толкова.
Та така, де. Ходихме до там, но няма да повторим.

Общи условия

Активация на акаунт