Остров Тасос - 7

• 114 016
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Поздрави от Тасос,Скала Потамя
Леко ми се разминаха очакванията от реалността,очаквахме да е по-уредено тук на острова.
Имахме и проблем още при пристигането с резервацията през ГрекХотелс-съжалявам,че ги ползвах ..въпреки,че им платих..оказа се много лоша резервация.Бях капарирала апартамент..настаниха ни в студио
Собственикът като извинение обеща бонус нощувка..да видим.
Иначе сме очаровани от храната..храним се в таверна Акрогиали-уникално вкусно,сервитьорът е българин..много бърз и вясел.Не бих сменила таверната..препоръчвам я.
И ние обиколихме острова..красив е.В деня на пороя имаше много свличания от планината на три место и беше трудничко..но си направихме обиколката
В повечето  плажове се вливаше червена кал..дано се е избистрило.В Скала Потамя плажът си е ок...водата е бистра.

# 106
Забравих да споделя ..че Кладис клуб холидей е прекрасен..бих почивала там..впечатли ме на фона на всички останали.
Харесаха ни е  Рейнбоу студиата.
Ядохме и кокореци в таверна Елена.Панагия.Имат специфичен вкус..на децата не им допаднаха.
Пълно е с крещящи румънци..бъдете подготвени..на моменти имаш усещането..че си сбъркйл държавата,малко българи,германци и сърби.
Зехтинът върви по 4 евро,има предимно зелени маслини.
За рибарите-моя мъж улови ципура и зархана на скалите,има кейче и към Хриси Амудия.

# 107
А какви са прогнозите? Това време няма ли да се оправя най-сетне? Бах чула че от утре ще спрат валежите ама като гледам в нета до неделя го дават все дъжд.Изобщо става ли за плаж и къпане на Голдън бийч?

# 108
sisa_misa, аз съм на златните. На прогнозите недей да вярваш много, те и сега дават уж че е разкъсана облачност и сравнително топло, ама не е.
Има камери на живо, гледай например на http://www.earthcam.com/greece/thassos/?cam=thassos_mp
В момента от време на време ръми, от време на време изгрява малко слънце през многото облаци, духа вятър, отделно тези 24-25 градуса които гледам по прогнозите определено не се стигат. Термометъра на колата вчера показваше 21-22 градуса най-много.
За плаж става само за най-големите ентусиасти, има и вълни, но не постоянно.

# 109
Благодаря за отговора Nikolina78. Явно няма да уцелим времето тази година. Жалко за децата-много се надяваха да се къпят в морето. Пък за прогнозите предполагам че не са съвсем точни,но ми се иска да познаят че от неделя времето ще е ОК

# 110
До неделя има време, в интерес на истината днес времето е малко по-добро от вчера, така че има някаква надежда за другата седмица. Дават го че ще е слънчево и малко по-топло, дано да имате повече късмет от нас. Истината е, че септември си е септември, няма как да искаме времето да е като през юли, тогава пак бяхме за седмица на Тасос, просто друга история си беше. Тогава беше къде по-топло, по цял ден висяхме на плажа, вечер също беше топло и не падаше студ като сега като се стъмни. Отделно се стъмваше час и нещо по-късно от сега. Това ще е последното ми септемврийско море, просто не си струва риска, а парите не са много по-различни.

# 111
От понеделник и ние сме на Скала Потамя и дано да е хубаво времето. Днес разбрах , че ще сме си само ние, другото семейство за съжаление няма да дойдат. Лично аз съм малко шашната защото не съм посещавала Тасос. Ако има и други по това време там ще се радвам да видя българи.

# 112
  • Стара Загора
Здравейте момичета.Чета ви от няколко дни.Искам да ви кажа че ние  сме на Керамоти.Времето е прекрасно.Днес беше 30 градуса,ходихме на плаж.Остров Тасос се вижда от плажа.Наистина ,че през целият ден беше в мъгла.Възможно е наистина там да вали.

# 113
  • Stuck in a moment
Мери, къде сте отседнали в Керамоти, има ли свободни места за настаняване ако се отиде без резервация? Плажът чист ли е?
Ако искаш, моля пиши ми на лични, за да не спамим темата за Тасос Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 19:46 от l'etrangere

# 114
Всеки ден сме били на плаж..освен в сряда..когато валеше.Преди малко се прибрахме,морето си е ок,слънце си има.Е,леко променливо,но не са жеги.Всичко си е ок,идвайте на почивка.

# 115
Здравейте на всички от Скала Потамия. Тази нощ се изля страхотен дъжд и сега времето е облачно, т.е. не става за плаж. Но е идеално за разходки и пазар. Надявам се слънцето да се покаже, както е по прогноза. Иначе Тасос си е Тасос - прекрасни гледки, вкусна храна, неповторима атмосфера....

# 116
Ние се прибрахме от морето в Неделя, като цяло този път останахме малко разочаровани заради времето. Обикаляхме много из острова, имахме няколко много сполучливи попадения на таверни разположени из селцата, мога да препоръчам таверната в селото на юг от златните, Кинира, таверната се казваше нещо като Георгиус. Също попаднахме на добра таверна и в Палеологос, обаче не се сещам сега за името. Като цяло заради времето обикаляхме навсякъде където се сетихме, главно с колата заради дъждовете. За следващия път май просто не остана почти нищо за гледане, направихме 2 пълни обиколки на острова. Време е за друг остров.

# 117
Здравейте! Моля да ми кажете най-добрия маршрут в момента от София. През кой пункт и откъде да се хване ферибота? Също необходима ли е зелена карта за колата? Има ли откъде да се наемат скутери в Лименария и дали ще е разрешено да се вози възрастен с дете на 5 г.

# 118
Здравейте много благодарности на цялата тема и на всички които писаха и ме накараха да тръгна за о-в Тассо много по-спокойна.
 Peace
За първи път излизам с децата в чужбина и ако не беше темичката тук щях да съм супер притеснена.
почивката на Тасос поне за мен се оказа страхотно приятно изживяване. Hug
Повечето от нещата тук се оказа верни, говоря за положителните, въпреки че имахме и няколко неприятни момента но те не бяха свързани с условията храната а с едни напити македонци. Wink
Бяхме в скала Потамия от 01. до 06.09 и единствено в сряда не сме ходили на плаж. по нашите изисквания за време и времето и водата бяха супер. ние като цяло не си падаме по големите горещини. за мое учудване въпреки че в България не мога да търпя да стоя на слънце и си носихме чадъри издръжах по цял ден на плажа без чадър. нямам обяснение за това но и мъжът ми каза че при него е така, дори като се върнахме се наложи да седнем в едно кафене и едва издържах на есенното слънце.
Отседнахме в Ефигения апартммантс собственичката е много усмихната и симпатична дама.
http://www.ifigenia-apartments.gr/ Единствено едното студио не беше почистено към 14.00 часа но собственичката ни се извинява толкова мило, че нямаше как да не забравим това неудобство. Всичко беше много чисто и готино, смениха ни чаршафите на 2ия ден и всеки ден минаваха да поизчистят. Външните площадки се миеха и метяха ежедневно поливаше се изобщо толкова чистене не съм виждала никъде по нашето Черноморие дори и в скъпите комплекси.
Плажът ни хареса много като на първият ден пясъкът беше мек и страхотен след дъжда в сряда остана мокър и по-твърд но пак не ни пречеше. Сякаш се степа. липсваше ми мекотата му.
не сме хапвали много навън заради страхотното барбекю и заради това че с две малки деца на по 2 год нашето и на другото семейство нямаше много възможности да ядем навън че все им се допспиваше. Опитахме рибата и то на няколко пъти но тая дето ние си я правихме май ни хареса повече. Ядохме гиросите хубави са и са доста големи, наистина си струват парите. Очаровани сме от едно замразени кисело мляко подобно на сладоледа- много е вкусно бихме опитали пак. Аз и мъжът ми харесахме много кафето им, но нашите приятели-не. Мъжът ми каза че не му допада бирата им и си купуваше Амстел аз опитах не е лоша но пък аз изобщо не пия бира. Храната определно изглежда по-истинска от нашата, такова ни е усещането. С хляба беше забавно първият ден дадохме 1 евро а после по 2 евро така и не разбрахме защо.
Цените ме стряскаха само на Керамоти при първото плащане, после забравих да обръщам от евро в левове и ми беше по-леко, но имаше стоки на нашите цени- примерно свинските пържоли.
Ходихме до мраморния плаж който беше нашето голямо разочарование. така и не разбрах защо и как но изглеждаше ужасно- може и от дъждовете но никак не ни допадна. След време може да кача снимки да покажа, но пътуването до него си струваше . Тръгнахме от Скала Потамия по някакъв черен път който върви по края на острова и гледката беше очарователна. И малко страшна за хора които не могат да се возят в близост до пропасти и скали. Е и тръскаше доста от мраморните камъчета по пътя. по този път имаше доста пешеходци и може би това си беше удачния вариант, защото с колите не беше толкова приятно, но с 2 год деца нямаше как да вървим толкова км.
За съжаление май друго не видяхме, много ни хареса нашия плаж, а на сина ми му стана лошо при едната разходка та решихме да си ходим на нашия плаж вместо да обикаляме и да го мъчим детето.
Аз лично съм изненадана само от трудната комуникация, явно все попадахме на хора дето не говорят английски, или просто е така на острова, та дори поръчването на гирос без горчица беше истинско предизвикателство. Щастие беше че поне от време на време някой обръщаше на български. Но приемахме това от веселата му страна.
най-смешната случка беше като срещнахме една Бг кола в Е регистрация от Благоевград и ги спряхме да попитаме за Макриямос дали е наблизо, мъжът ни говореше на гръцки, а жената на руски, така сме се смяли но видимо не ни разбираха. Опитът да си говорим с тях на английски също беше неуспешен.
за пътя през Маказа- личното ми мнение е че е страхотен, особено след Кърджали изобщо не съжаляваме за избор на път, нов лек завоите са полегати. Въпреки че синът ми е труден в пътуването издържа цялото пътуване без да му прилошее и в двете посоки. но за нас и не е оправдано от Велико Търново да стигнем до София и да пътуваме по други пътища. навръщане посетихме Перперикон който също много ни хареса но бързахме вече и малко набързо го разгледахме. не бяхме узнали че има сериозни наводнения в Южна България и след Димитровград ни се наложи да поемем пътя за Чирпан поради наводненията. вече ставаше и доста тъмно и пътят ни дойде доста ,т.к. не очаквахме обикаляне. Аз малко се притесних за Прохода на Републиката защото при предните наводнения го затвориха за месеци и звъннах на 112 да търся някакъв телефон за информация- просто не се сетих за друг вариант Жената беше много мила очаквах да ми се скара че ползвам телефона за глупости и ми даде телефона на НАПИ- е това са най-неинформираните служители. Отговори ми че нямало затворени пътища в страната, само след 5-10 мин обявиха по радиото че пътят Стара Загора Димитровград е затворен както и по морето около Ропотамо. Изкушавах се да му звънна да си ъпдейтне информацията но нямаше нужда да се занимавам с такъв вид служители. Изобщо не се държа и минимално учтиво. Важното беше че все пак минахме Прохода без проблеми. А спряхме да питаме и едни полицаи- нямали никаква информация. Но се смяхме защото те бяха на пост да спират колите а всички коли спираха да ги питат за какво ли не, даже на опашка се редяха. Нямаха шансове да спрат когото и да било за превишена скорост. Simple Smile
сигурно има да пиша още 100на дребни неща но като ми дойде пак музата и ще покажа плажа. Simple Smile

# 119
  • Разград
Здравейте, отново!
Ние, заминаваме на 19-ти, окончателно, за Тасос и дори, вече, сме си резервирали стаите!
Ще покажа хотела - http://www.booking.com/hotel/gr/vournelis-limenas.bg.html?aid=35 … tibluec-SUfstIP6l*Ve0CbdV3Z_3wC44819053926%3Apltopnovini.net%3Ataboomuserlist%3A%3A20110566%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aapnone%3Aned;sid=69cfc9ea92117e7205f4c97c38c71336;dcid=4;checkin=2014-09-21;checkout=2014-09-22;ucfs=1;srfid=c96ac1e8f908a540697dbb2b714e5bed6f210c18X1;highlight_room=54800901!Хотелът е Ворнелис, не знам дали така трябва да го напиша на български, но е на първо място на тази страница.
Ще помоля, тези, които са били в тази част на острова да ми споделят кои са хубавите таверни и какво задължително трябва да видим там. Също, се надявам да сме на един от хубавите плажове, а и да не сме, ние ще сме си с колата и ще обикаляме, така или иначе, но, поне, ако някой ми пише къде и на кой плаж си струва най-много да отидем, ще съм много щастлива.
Благодаря Ви, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт