Остров Тасос - 7

• 114 014
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Здравейте ,момичета . Искам да попитам дали , ако отидем без предварителна резервация ще си намерим места ? Мислихме да спим в Керамоти ,но ако няма свободни хотели трябва да търсим нещо на Тасос !!

Би трябвало да си намерите! По това време е пълно основно с българи, но едва ли всичко ще е заето!
Само, ако можете да тръгнете в делничен ден, според мен ще ви е по-лесно!
Благодаря ти ! Мислим да тръгнем в петък сутринта . Да се надявам , че ще си намерим нещо .

# 91
Писах тук, че ще ходим през септември на Тасос, но пътуването се отлага вероятно за средата на октомври. Много ме притеснява времето, някой има ли понятие как е там в този период? Предполагам, че е малко по-топло от България. Разбира се, не отиваме за плажа, да се разходим и разсеем малко.

# 92
  • София
Vergia
За съжаление октомври времето, и то на Тасос е почти като при нас, е къде е...
Ние сме от хората, които ходим извън сезона, но както каза ти, повече за забележителности и разходка.
Така, че се настройте за това.
Ето ти една наша карта, направена точно с тази цел, да се обикаля...
ТУК

# 93
Vergia, средата на Октомври е малко късно за добра почивка на Тасос. Времето може да се е задържало топло, не много вероятно, но бъди готова да е ветровито. По някаква причина още Септември започва един вятър на острова, и това разваля положението. Отделно, фериботите разреждат много, не са на половин час, а по спомен на 2-3 часа веднъж, затова ги проверете предварително за да не чакате. Още нещо, повечето плажове работят до края на Септември или до 10 Октомври, това съм го чувала от хората които съборат парите по плажовете това лято. На Парадайз казаха че работят от 10 Май до 10 Октомври, по до късно, но той си е по-южен плаж все пак.
Ако държите на почивка на море през средата на Октомври, по-добре отидете по на юг, някъде около Атина поне. Все пак това лято не беше от най-топлите, дори си беше студено с изключение на 1-2 седмици.

# 94
Благодаря ви!  bouquet То няма да е почивка, а организирана екскурзия, само за три дни. Първият до обяд е разходка в Ксанти, следобеда и целия втори ден на Тасос. Третия ден-разходка в Кавала.
За плаж не искам и да чуя по рождение, от Созопол съм, и в края на лятото отидох два пъти до плажа с голямо скърцане, че то направо срамота да не съм ходила въобще Simple Smile.
Струпаха ни се много проблеми този месец и искам да отида, да се разхождам и за нищо да не мисля. Просто релакс и разсейване. Иначе жестокият морски вятър ме брули цяла зима и съм свикнала, но поне се надявам да не е дъждовно и да не е много студено в Гърция през този период.

# 95
  • Бургас
Здравейте,
някой, който в момента е там да каже как е времето. Утре тръгваме, а прогнозата хич не ми харесва. В Потос сме резервирали.

# 96
времето в момента е слънчево,водата не е много топла с доста големи вълни,духа си и вятър. вечерта в 20 ч. става студено. времето го дават от сряда да се влоши.

# 97
От вчера ни е налегнал голям дъжд и студ на Тасос. Почивката ни май трябва да я пишем заминала, не сме ходили на плаж вчера, а днес като гледам пак няма да става. Времето си е студено и вали неприятно, единствено вятъра от последните дни започна да отслабва но пак си духа и то студено.
А вечер наистина си е студено, като седнеш на ресторант ако не си сложиш по-дебело яке замръзваш. Ние си взехме сравнително тънки дрехи и като гледам или трябва да пазаруваме по-топли дрехи или ще си е приключение да изкараме още 3 дена тук.
Гадното е, че вече се мръква рано, около 19:30 часа започва да се стъмва, в 20 часа е тъмно, съответно още по-студено.

П.П. През нощта става доста студено, а климатиците по стаите май са ги слагали повече за охлаждане, като ги пуснеш на отопление почти не се усещат. Така че, доста се завиваме с каквото намерим.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 12:12 от Nikolina78

# 98
  • Munich
Ние втора поредна година се озовахме на Тасос и понеже ми бяхте много полезни при планиране на първата почивка, малко отзиви и от мен. Миналата година изкарахме чудесна почивка в Амарилис на Голдън бийч с доста обикаляне из острова. Стигнахме до извода, че плаж, какъвто искаме ние, има само там, където се бяхме установили. Не много пълен, с красиви планини за фон, ситен фин светъл пясък и плитка прозрачна вода... Парадайз, Алики и Макриамос наистина са много красиви, но сигурно извън сезона. Такава лудница съм виждала само веднъж на един прехвален плаж на Сардиния. Народът като сардини Wink И миналата, и тази година останахме две седмици. Всичко беше чудесно. Тази година не случихме особено. Това, което с две ръце препоръчвам, е къщата, Амарилис. Мария е най-страхотната хазяйка, която някога съм имала. Каквото и желание да имахме, изпълняваше се. Не ни стигаха закачалки, прескочи да купи. Ножът ни затъпял, след два часа имаше нов. Пра ни дрехите, върна ни ги ароматни, старателно сгънати да не се измачкат. А как чисти, нямам думи... Сменя спално бельо и хавлии и чисти на три дни. Предложи ни да останем и една вечер гратис, беше и свободен апартаментът, в който бяхме настанени, само за въпросната вечер, изпрати ни с буркан мед от майка и... Къщата е нова, удобна, на 50м. от най-хубавата част на плажа. Били сме главно в апартамента, но и за шест нощувки в студио, просторно, удобно. Барбекюто в двора не сме го ползвали, но другите гости не пропускаха. Любимата ни част от плажа беше между Александра голдън и плажния бар в посока Скала Потамияс. На бара не бих отишла и пари да ми дават, обичам да имам въздух на плажа, да виждам морето, а не глави пред мен, а и за децата не ми се струва подходящо. Цената, която плащаш за това обаче е е, че си на свободната зона и се оправяш сам с чадъри и шезлонзи. Но ние имаме желязна логистика и не ни е проблем. А и тази година имаше точно там платени чадъри и шезлонзи, 4 евро за чадър и два шезлонга и ги ползвахме, които обаче последния ден, незнайно защо, останаха наполовина. Тази година обаче ивицата беше изядена от морето, поне една трета я нямаше. Блатото, минаващо край петзвездния хотел и нашата къща, се беше разширило и два дни видяхме, как в него се изливаше вода от мръсния канал на Александра Голдън. А един ден блатото имаше връзка с морето. Много приятно... И така бягахме на юг от нашата зона и ни се стесни диапазонът много и за моите представи си беше пълно в нашата част на плажа, макар че няма сравнение с лудницата по баровете и ресторантите. Морето беше често бурно, за щастие не хванахме студовете сега началото на септември. На някои места бях разочарована от обслужването. Няма да забравя, колко бях впечатлена от всяко заведение, в което седнахме на Ситония. Услужливи, усмихнати, мила дума за всеки клиент. Такова нещо на Тасос по местата, на които бях, не видях. Дадохме втори шанс на таверна Елена горе в селото, след провала миналата година и беше още по-зле. На супер "комуникативно" място, минават нон стоп коли, масите са супер нагъсто, обслужването на конвейр. От храната останахме разочаровани и двата пъти, имаше и други неща. На наши приятели им хареса много в ресторанта срещу Елена. Федра ставаше. Капитанът също не е лош и от Крамбуса останахме доволни. Седнахме два пъти в Та Пефка, близо до къмпинга, първия път забравиха моето основно и накрая нямаше дори извинение. Не ни погледнаха цяла вечер, да отсервират нещо абсурд. Втория път обаче беше страхотно и бих повторила. Много е просторно, атмосферата сравнително автентична, има люлки за децата и доста място да тичат навън. На отиване пътувахме от София през Гоце Делчев, прекрасно. Над Гоце Делчев има едно село Делчево, архитектурен резерват, заведе ни моя приятелка от града. Има невероятна кръчма, нямам думи за панорамата и обстановката. Много е походящо за бърз обяд, когато тръгнеш от София около 9ч, горе-долу на половината път е. На връщане пътувахме към Бургас и минахме съответно по друг път. Ад... чакахме два часа на Маказа, отворен само един пункт, лудница... Минахме преди това през Керамоти, отидохме на плажа пред хотел Афродита с намерение да направим плаж за цял ден, но уви, кофти късмет, морето беше ужасно мътно, студено и неприятно. И силен вятър. Даже се чудих, дали не си е такава мътилка непрекъснато, но видях прекрасни снимки от същото място, прозрачна плитка вода, на плажа спокойно, така че явно не случихме. Който си пада по плажните барове, тамошният изглеждаше също добре. Извинявайте, бях много подробна, но ми се искаше да съм полезна. А можеше и повече да е, сдържах се  Simple Smile

# 99
Искрено ти благодаря за изчерпателната информация! В събота пътуваме точно за Тасос и сме резервирали в Амарилис. Избрахме тези студия главно защото са близко до любимата на мен и съпруга ми част от Голден бийч. Но това, което си написала за плажа леко ме разочарова Sad Имам един въпрос - успяхте ли да посетите двете кръчми горе в самото село Потамия, което се пада малко в планината? Благодаря за информацията още веднъж! Желая хубаво време и изкарване на всички влюбени в Тасос!

# 100
  • София
Ние в неделя пристигаме. Поръчала съм слънце, гледам и прогнозата - ще бъде!
 Hug

# 101
  • Бургас
а някакво мнение за макриамос бунгалата и наоколо къде са хубавите заведения според вас?

# 102
  • Stuck in a moment
Как е времето на Тасос в момента?
Става ли за къпане?

# 103
става за къпане,но зависи къде.заради дъждът на места водата е ужасна -мътна,мръсна. днес също имаше превалявания на места.вечерта студено
след разказът за голдън бич ми е странно този плаж кога е бил чист? толкова мръсен плаж не бях вижда и е пренаселен - шезлонг в шезлонг. всъщност почти всички плажове тук са пренатъпкани с народ , затрупани с шезлонзи. Един чист плаж не видях това от сериозно обикаляне и завирене по всевъзможни  плажчета.само гьола пропопуснахме, че с тази буря днес нямаше да е интересено.

# 104
Честито, и днес ще ни вали дъжд  Close
Още от сутринта се е смуглило, а уж го даваха днес да е с по-малко облаци. Морето стана мръсно, предполагам от всичките реки и ручейчета които се изливат в него заради многото дъждове тези дни. Водата е хладка, става да се топнеш за малко, ако уцелиш момента за деня в който грее слънце, разбира се.
Обиколихме почти целия остров тези дни от нямане какво да се прави. Ние сме отседнали на златните, никога не бяхме ходили на западния бряг и ни беше интересно да видим и там какво има. Има какво да се гледа, но дъжда много пречи да се обикаля нормално. Септемврийска почивка, какво да се прави, не е силен сезон.

Общи условия

Активация на акаунт