Остров Тасос - 7

• 114 937
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
То и аз юли съм искала да напиша, ама лапсус от една буква как променя... Grinning (а вече не може да се коригира постът)

# 361
Здравейте, тази година за първи път ще ходим на Тасос, в Лименас. Много моля за инфо в кои ресторанти е хубава храната и на прилични цени, както и за плажовете. От темите, които прочетох, разбирам че Голдън бийч е най-хубавия плаж. Ще ходим средата на юни.

# 362
То и аз юли съм искала да напиша, ама лапсус от една буква как променя... Grinning (а вече не може да се коригира постът)
Параход Simple Smile това значи ли, че средата на ЮНИ на Алики ще е спокойно?Мразя тълпите и ми се иска спокойствие, за 4дни отиваме в Скала Сотирос(четох добрите ти отзиви за това място), с кола сме и ще обикаляме.
Бях си набелязала Алики...

# 363
  • До морето
Зравейте, ние в крайна сметка ще ходим на Тасос Simple Smile Резервирахме това http://www.booking.com/hotel/gr/potos.bg.html?aid=376395;label=b … total;ucfs=1& Нямам големи очаквания, но дано е хубав!

Моля за препоръчани заведения в Потос, с малко дете сме и на обяд ще трябва да търсим някакви супи и манджички  Simple Smile

# 364
  • София
Извинете, ако е коментирано, но имам следният въпрос.
Мислехме да пътуваме през Кавала, отиваме н Скала Рахони, Тасос. Сега чета, че ферибота от Кавала е 1.45мин., а от Керамоти-0.45мин.
От София сме, бихте ли ме посъветвали, от  къде да минем?

# 365
  • София
Mинете през Керамоти. Освен, че фериботите пътуват по-кратко, са и по-начесто - през около час и са по-евтини отколкото от Кавала.

# 366
Включвам се за фериботите от Керамоти - по разписание са на всеки час, но на практика през 10-15мин един идва и друг тръгва наобратно.
От Керамоти ферито за Тасос е по-удобно - вероятно и по-евтино, не съм сравнявала цени.

# 367
  • София
Благодаря за отговорите!  bouquet
А до Керамоти през Гоце Делчев ли е пътя?

# 368
  • София
Да, за предпочитане е през Гоце Делчев - много по-спокойно е, предвид ремонтите по пътя за Кулата и отбивките около Петрич.

# 369
За Кавала - също. Можете да ползвате на отиване единия ферибот, а на връщане - другия, стига да ви пасва разписанието от Кавала. Така ще съчетаете и с разходка в града, който е много приятен. Малко по-скъпо е по този маршрут, но не е нещо страшно.

# 370
  • София
Още веднъж благодаря!

Ние бяхме в Кавала за 1.05. Въпреки, че водата беше още студеничка, прекарахме добре, съчетахме плаж с разходка.
Много се колебая. От една страна пътят до Петрич го знаем наизуст /баща ми е от там и поне веднъж в месеца пътуваме/, но както казвате ремонтите са кофти . От друга страна, никога не сме минавали по другия маршрут, четох, че имало доста завои. Малкото ни дете няма две години, беше доста учудващо, че като ходихме до Кавала, и стана лошо в колата и повърна /до тогава никога не е имало проблеми като сме на път/.

# 371
През Гоце Делчев си е планински път, и в българската, и в гръцката част около Драма. Има завои почти през целия път, без да са нещо страховито, но се пътува по-бавно. Наистина е много спокойно и няма никакъв трафик, няма и ремонти - минавахме го миналия четвъртък.
С Кулата си е тото - може да уцелите спокоен момент и единственото забавяне да ви е отбивката при Петрич, а може и да отвисите в задръствания по пътя или на ГКПП-то.
Иначе в Гърция придвижването е бързо и по маршрута Е79, от Солун се хваща на изток магистралата Виа Егнатия и до Кавала е 1 ч.

# 372
Здравейте на всички!
Мисля да ходя в Тасос и съм избрала този хотел Rachoni Bay
http://www.booking.com/hotel/gr/rachoni-bay-resort.bg.html?aid=3 … total;ucfs=1&
С малко дете сме на 1г и 10 месеца и гледам да сме на първа линия на плажа, да е спокойно, храната да е хубава, защото аз мога да си мина и с лоша храна, но за детето съм притеснена. Стаята да е нормално, все пак трябва да се поберем 2-ма възрастни и детето в кошарка. Гледам, че има хора, които скоро ще посетят хотела, моля дайте отзиви, какво има в селцето Скала Рахониу, има ли поне един детски парк, люлки, клатушки, каквото и да е. И не на последно място, моля споделете как е водата, топла ли е. Мисля да резервирам от 1.07-08.07, страх ме е водата да не е студена и детето да изстине, защото тя за вода и като цяло море "умира".
Благодаря на всички, които ще ми бъдат полезни и приятна почивка на всички Simple Smile

# 373
Здравейте,
Заминаваме в понеделник 15.06 за Скала Панагия.
Гледам по уеб камерата на Голдън бийч няма никакви хора, явно е голям студ.
И прогнозите май са кофти, застудяване от 17.06.
Много ме е яд. От януари сме запазили, толкова избирахме и накрая да не става за плаж Sad
Ама каквото-такова. Ще трябва да прочета назад по темите какво има за разглеждане по вътрешността на острова.

# 374
Във вторник се върнахме от Скала принос, , хотел Илио Маре, искам да споделя хубавите си впечатления от острова, за първи път съм на Тасос. Уцелихме хладно време, и поваля, но ставаше и за плаж. Водата още е хладна. Искам да попитам наскоро пътували за цените на ферибота - взеха ни 27 евро на отиване и 26 евро на връщане за  един автомобил и двама пътници от Керамоти до Тасос, нормално ли е? Цените в сайта са други

Общи условия

Активация на акаунт