Остров Тасос - 7

• 113 965
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
l'etrangere,
Много ти благодаря , май успях да намеря  точно от тази страница нещо свободно , дано да успеем с резервация, че направо се бях отчаяла.

# 631
Чета, че има доста разочаровани от Тасос, нека да има повече такива, че стана доста пренаселено от българи  Wink Човек когато не знае да живее и в рая да отиде, пак ще е отвратен.

# 632
  • Stuck in a moment
Аз съм от очарованите! Вече съм почитателка на острова и пак ми се ходи!  Laughing

# 633
Пренаселено е от българи по комерсиалните плажове и места. Винаги може да се избегне този проблем, като се отиде на по спокойно и не до толкова известно място. Ако искате да няма българи Пефкари е вашето място, има само сърби и румънци и то семейства с деца или по възрастни двойки. Разстоянието между шезлонгите и чадърите е около 2-3 метра, нито ги чувате какво си говорят, нито ви се навират в носа Simple Smile
На Тасос си е супер Simple Smile

# 634
  • София
Цурка, аз съм от хората, които предпочитат спокойните плажове, не обичам да ми е пренаселено.
Може ли някой да препоръча някакви студиа в Пефкари?
Така, въпреки, че на Рахони имаше малко камъчета, се чувствахме перфектно, защото плажът беше само за гости на хотела. А, например на Голдън бийч и Парадайс едва искарах.

# 635
Цурка, аз съм от хората, които предпочитат спокойните плажове, не обичам да ми е пренаселено.
Може ли някой да препоръча някакви студиа в Пефкари?
Така, въпреки, че на Рахони имаше малко камъчета, се чувствахме перфектно, защото плажът беше само за гости на хотела. А, например на Голдън бийч и Парадайс едва искарах.
Не мога да ти препоръчам, защото самото Пефкари представлява 5 хотела на кръст, мога да ти препоръчам хотел Есперия в който бях, по евтино излиза от студио, ние плащахме по 70 евро на ден за стая със спалня и отделно легло с включена закуска и вечеря. Бяхме мъжа ми и детето, което е под 2 год. През ден чистеха стаята и сменяха кърпите. На 7-8 минути пеша е от селцето Потос, което на мен страшно много ми хареса. Но там не си взимай стая, защото е много шумно и е страшна лудница, супер е за разходки.

# 636
  • Burgas
Здравейте! Ние искаме да отидем до Тасос тази година, бихте ли ми препоръчали не толкова скъпо местенце близо до плаж Салиара, много искаме да го видим.

# 637
  • София
Препоръчвам "Grean sea studios" в Скала Потамия. Студиата са след направен основен ремонт, с луксозно обзавеждане. Има големи тераси с изглед море. Имат си таверна пред къщата, с превъзходна кухня, в началото на плажа. Шезлонги и чадъри на плажа, включени в цената на студиото. Също и басейн в двора. Нямат барбекю /това ми е забележката/. Първа линия на плажа. Цената, която платихме беше за 75 евро апартамент  с две стаи и кухненски бокс, първата седмица на юли. В едната стая дивана се разпъва и могат да спят две деца.

# 638
Въпроси към наскоро завърналите се: как стои въпроса с тегленето на евро  от банкомати ? На Тасос  и въобще в  Гърция сега, и има ли например на Скала Потамия или Панагия банкомати?

# 639
  • Русе
В Скала Потамия видях два и си работеха денонощно, но не съм теглил. Въобще там хората не знаят че в страната им има някакви проблеми.

# 640
Ние не използваме никога банкомати, така че не мога да помогна. Но мога да кажа, че на 100% не се усеща напрежение или някаква криза, всичко си е напълно нормално.

# 641
  • Stuck in a moment
Имаше един банкомат в Скала Потамия на уличката със забавленията.

# 642
Много благодаря за инфото за банкоматите.

Такааа.. от нямане, сега изникнаха три неща. За Скала Потамия и Панагия е ясно вече, все едно съм била там от вашите описания. Grinning

За Пефкари обаче, намирам много малко инфо . На снимките виждам пясък, но в два поста прочитам че имало в морето скали и камъни. Има ли някой впечатения от там? Къщата, която гледаме е около 300м над хотела Есперидес, но не мога да разбера дали по принцип е стръмно в района .

И последното, Амос беач - там изглежда да е пясък, чиста вода , плитко и май не много тьпкано поне по снимките, някой дали е бил там да опише как го е усетил .....И на тези от вас, които сигурно повтарят едно и също на всеки втори питащ  - Hug за търпението, инфото е безценно, особено като човек го притиска времето.

# 643
За Пефкари обаче, намирам много малко инфо . На снимките виждам пясък, но в два поста прочитам че имало в морето скали и камъни. Има ли някой впечатения от там? Къщата, която гледаме е около 300м над хотела Есперидес, но не мога да разбера дали по принцип е стръмно в района .
Пефкари на Брега е с много камъчета, там където са чадърите е едър пясък. Като застанеш срещу морето в лявата страна са повече скали в общи линии на всякъде има скали в морето, но на мен страшно много ми хареса това, защото гледах рибките и се гмурках. Бях с обувки и нищо не ми е пречело. Купи си обувки и очила и ще си изкараш супер Simple Smile

# 644
  • Русе
Здравейте, искам да благодаря за инфото за паричен превод с https://transferwise.com/. Работим с банка ОББ и за 150 евро ми поискаха 35 лв такса. Реших все пак да рискувам с този сайт след като прочетох мнения и в други форуми. Пуснах парите по обед и още на другата сутрин човекът от Гърция ми прати мейл, че парите са в сметката му. Таксата беше 2,80 лв., изтеглиха още 9 лв. гаранция някаква за превалутирането, но до края на деня ги бяха върнали отново в сметката. Аз успях да намеря места в последният момент от тук : http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels/all/deals.
Хубаво лято на всички!

Общи условия

Активация на акаунт