Остров Тасос - 7

• 113 984
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Не може да се препоръча плаж на всеки, защото едни харесват навалица, други не, някои искат пясък, на други не им пречат камъчетата, за това всеки трябва да си отдели 1 ден от почивката, за да разгледа и да прецени. За мен рая в момента не е на Парадайс или Макриамос, а на Пефкари. Толкова красиви камъни има, такава тишина, спокойствие с една дума ралакс.
Вчера карах кану за 5 евро, половин час. Изживяването е невероятно, толкова много се изкефих. Вечерта ходихме в Теологос, седнахме в таверна Стелиос, понеже всички местни ни я препоръчаха (питахме на гръцки, няколко човека), минахме и покрай Аугустос, но там е доста по скъпичко. При Стелиос, единия от собствениците е учил в Бг и ни направи отстъпка. Взехме си половин кило агнешко (сложиха ни много повече) за 9.50 евро, отделно с пристигането ни сервираха домашна ракия с мезе маслинки и вода. Поръчахме си патладжан с доматен сос, снежанка, една бутилка рецина и всичкото това само за 22 евро Simple Smile  Препоръчвам горещо заведението!

# 616
Аугустос според мен го държат българи - почти целия персонал говори български иса българи.
Влизаме питаме за маса на гръцки и един мазен сервитьор с два пръста ланец ми изстрелва под мустак: "Българи сте нали? Усетих ви аз вас." Обслужването не искам да коментирам - храната беше вкусна иначе. Не бих се върнала.

# 617
Здравейте
Ние пътуваме на 22 за Тасос Скала Рахони.Бих искала да попитам някой който е бил тази година
да препоръча евтини места за хапване и ако може ориентировачни цени .Ако пък имате снимка на меню ще съм много благодарна. Знам, че има голям супермаркет до селцето знае ли някой на верига ли е може ли да се видят цените в нета или някои ориентировъчни цени на основните продукти
За хубави и евтини таверни приемаме препоръки из целия остров:))). Четох някъде за тези камиончета с рибата.Къде да ги търсим,по евтина ли е цената на рибата там Simple Smile))
Ще съм много благодарна за всякаква информация подкрепена с примерни цени, може и снимки
Хубава почивка на всички!

# 618
  • София
Вероника, такова камионче съм виждала на пазара в Принос /всеки понеделник има пазар там/, което е до Скала Рахони.
За цените на стоките в супера- същите като в БГ, само, че в евро.

# 619
  • На земята, която е всъщност звезда.
А, поне половината стоки са с цени като у нас. Бисквити, маслини, зехтин, перилни препарати и др. (особено големите разфасовки).

# 620
Здравейте всички! Аз съм обратно на Софийска земя и пиша, за да се отчета с пътуването до Тасос. Минахме през  Кулата и на отиване и на връщане, без чакане и проблеми. В Тасос бяхме в Лименас, за да сме близо до заведенията, а плажовете така или иначе виждахме пътувайки с колата ( и един ден с моторче, но беше доста злополучно). Хотела е този:

http://www.booking.com/hotel/gr/george-thassos.bg.html

Прекрасна градина, стаите бяха семпли, но така или иначе само спяхме там. Идеален за цената си.

Цялостно Тасос много ми допадна. Много близо до София, а същевременно прекрасен остров със зеленина, хубави плажове и атмосфера.
Видяхме Голдън бийч, кристална, плитка вода, много приятно. Ходихме в Ла скала, мореден плаж с бийч бар, много красиво направено:

На Мраморния плаж малко се пообърках, единия е по-див, без чадъри и бар, невероятно красив, но супер мръсен, с много боклуци по плажа, доста неприятно:

Малко след него по един черен път се стига до друг плаж, с бийч бар и много приятна, кристална вода, но наблизо се виждат машините, за добива на мрамор и е малко индустриална картинката.

Единия ден наехме моторчета и ходихме до един много приятен плаж, Pachis, с маслинови и борови дръвчета, водата беше плитка, много чиста и цялостно май това беше плажа, който най-много ми допадна.

Храната навсякаде е уникално вкусна, но това едва ли има нужда да се споменава. Горещо препоръчвам ресторант Сами, срещу пристанището в Лименас, Митос, който е малко по-нагоре по посока бийч баровете. Последната вечеря ни беше в ресторант Горгона, в Скала Рахони. Масата беше буквално на пясъка, храната- неприлично вкусна и ако някога се върна в Тасос, което планирам, пак ще отида там. Прилагам кратка видео справка:

https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif
Пожелавам на всички прекрасно, слънчево лято и много емоции!!

# 621
  • Stuck in a moment
Не може да се препоръча плаж на всеки, защото едни харесват навалица, други не, някои искат пясък, на други не им пречат камъчетата, за това всеки трябва да си отдели 1 ден от почивката, за да разгледа и да прецени. За мен рая в момента не е на Парадайс или Макриамос, а на Пефкари. Толкова красиви камъни има, такава тишина, спокойствие с една дума ралакс.
Вчера карах кану за 5 евро, половин час. Изживяването е невероятно, толкова много се изкефих. Вечерта ходихме в Теологос, седнахме в таверна Стелиос, понеже всички местни ни я препоръчаха (питахме на гръцки, няколко човека), минахме и покрай Аугустос, но там е доста по скъпичко. При Стелиос, единия от собствениците е учил в Бг и ни направи отстъпка. Взехме си половин кило агнешко (сложиха ни много повече) за 9.50 евро, отделно с пристигането ни сервираха домашна ракия с мезе маслинки и вода. Поръчахме си патладжан с доматен сос, снежанка, една бутилка рецина и всичкото това само за 22 евро Simple Smile  Препоръчвам горещо заведението!

Вярно е това  - за всеки хубавото е различно. Аз като търсех къде да бъдем приоритетно ми беше да сме на пясъчни плажове - детето ми не обича камъни и само щеше да мрънка. За това съм доволна от Голдън и от Парадайс. Не ми е било и пренаселено.
Ето тази информация за кръчмата е много полезна и се вижда, че на острова не е безумно скъпо Simple Smile И завиждам за кануто! Скала Потамия имаше един французин, който предлагаше гмуркане с екипировка на някакво много красиво място и после давал филмче и кадри от гмуркането на диск - цената беше 50 евро и моят мъж се отказа.

Вероника, мога да кажа за сирене и кашкавал насипни - сиренето е от 5 до 8 евро, кашкавалът по 9 евро. Не сме снимали меню, но на тази и 2-3 страници назад има писано за цените по заведенията. Simple Smile
Захир, чудесен разказ!

# 622
  • Пловдив / София
Здравейте
Ние пътуваме на 22 за Тасос Скала Рахони.Бих искала да попитам някой който е бил тази година
да препоръча евтини места за хапване и ако може ориентировачни цени .Ако пък имате снимка на меню ще съм много благодарна. Знам, че има голям супермаркет до селцето знае ли някой на верига ли е може ли да се видят цените в нета или някои ориентировъчни цени на основните продукти
За хубави и евтини таверни приемаме препоръки из целия остров:))). Четох някъде за тези камиончета с рибата.Къде да ги търсим,по евтина ли е цената на рибата там Simple Smile))
Ще съм много благодарна за всякаква информация подкрепена с примерни цени, може и снимки
Хубава почивка на всички!

На скала Рахони има няколко кръчми. Едната май Костас се казваше. Няма много избор. Но където и да седнете, е вкусно и цените са едни и същи.
Плажът на самото село не е кой знае какво. Ние ходихме там миналия май месец. Не знам дали, защото беше още рано, но целият беше тревясъл. Сега в сезона, вероятно е почистен.
Та, ходихме тогава на Пахис. Захир също го е препоръчала. На този плаж също има 1 таверна май. И няколко кафенета. Но е мн. приятен плаж. Д

Близо до Скала Рахони е другият плаж Ла скала. Ние там не плажувахме, само спряхме и го разгледахме.

# 623
На Скала Рахони е това, което просто ми спря тока- Горгона, на брега на морето. Храната беше страшно вкусна, цените - леко занижени в сравнение със столицата и в комбинация с морето на една крачка....рай!! Менюто беше доста разнообразно.

# 624
Колебаем се дали да не повторим пак Ситония или този път да изберем Касандра (на мен не ми се иска), или да се насочим към Тасос. Искам ми се Тасос, защото е остров и защото не сме били, и ще е нещо ново.
Въпросът е, че не знаем накъде да се насочим, затова ще питам тук - търсим място с красиви, спокойни плажове, без навалица, с прозрачно, кристално синьо-зелени води, без таралежи, в близост до по-голям град/селище/градче, с афтентична гръцка атмосфера, за да може да се разхождаме и да разглеждаме, но и без твърде много шум, нощен живот, барове, дискотеки и т.н..
Може би много са ни претенциите Crazy

# 625
Здравейте,
За съжаление тази година не можахме да планираме нищо до последния момент. Тези  дни ми пламна главата от четенe на темите за Тасос, правене на лист с хотелите и прозвъняване. С никакъв ефект - всичко е заето.
Търсим апартамент/студио за трима възрастни  и две деца, близо до плаж с пяськ и с чадъри и шезлонгi  (досегa сме били на Керамоти и там доста ни хареса), може  и малък да е плажа , но да е с  пяськ и уреден, още по-добре ако е спокоен. От това което изchetoh  Голдън Беач май e подобно място въпреки, chе е доста посещавано има простор и е уреден, но досега прозвъних там много  места и  всичко е заето. Бях на страницата с всички хотели на Тасос, това което съм прозвинила от там e  заето, а времето наближава. Имаге ли идея за апартаменти там, които има шанс  да са все още свободни, или село , което да отговаря на горните условия и да не е на Голдън Беаch, което може би не се знае от толкова хора.... .......или агенция, която да предлага на нормални цени подобни. Имам  само няколко дни и се чудя как да намеря това което ни трябва и то бързо.

# 626
Пробвай Скала Сотирос, Дасилиу Прину.

# 627
Параход, благодаря!   bouquetсега почвам да гледам там. За Принoс като разглеждах страниците, не можах да видя дали има чадъри и шезлонги където е боровата ивица? За Скала Сотирос видях, че има ....

# 628
  • Stuck in a moment
Можеш да потърсиш тук, ако не знаеш за този сайт. В него има доста предложения:
https://nikana.gr/en/accommodation/thassos-greece

# 629
Здравейте от мен! Снощи късно се прибрахме от прекрасния Тасос. Равносметката е следната в хотел Есперия и на плажа в Пефкари- обслужването, храната, персонала, хотела, всичко е на супер ниво. Всичко беше супер, много любезен собственик, супер готин и усмихнат персонал, готвача е върха, а за манджите му прост нямам думи, супер са Simple Smile  Препоръчвам горещо хотелчето, също и плажа.
Пред последната вечер ходихме на разходка в Лименария, седнахме в една таверна цялата в сини столове, има вход към нея от крайбрежната и от търговската улица, не си спомням името, щ я познаете по табелата с менюто на Бг език.. Пада се някъде на около 100 метра, след началото на крайбрежната улица като идвате от Пефкари. Викач е един възрастен рошав мъж с бяла коса, въпросния господин първо зарибява с уж големи порции с това, че готвача бил българин и слагал големи порции. Седнахме ние на въпросното заведение, защото искахме да ядем морски деликатеси. Първо държа се отвратително, питахме го да ни препоръча вкусна риба, не можа, през цялото време обикаляше да гледа за други клиенти, пъшкаше, че не сме си избрали храна и др неприятни сцени. Поръчахме си октопод на скара, горчеше, донесоха ни 3 мижитурни пипала с 3 малки парченца варени картофи за гарнитура, имаше 100 грама риган, беше прегорял, цялата порция дали имаше и 100 грама с чинията... Панирани калмари, те бяха вкусни, но пак смешна малка порция, някаква малка рибка 5-6 бр, забравих и името, уж пържена, но не беше хрупкава, а отвърнала се, селска салата и половинка рецина за 35 евро... Ужасно скъпо и си останахме гладни. На някакви българи до нас, които ядоха само по една салата им донесе десерт, а ние където направихме 35 евро оборот, нямаше. Викача ни се ядоса, защото го попитахме по колко грама са порциите и понеже знае, че са мизерно малки си замълча. Та не ходете там, ужасно е. Където има намеса на българин, все гледат да те прецакат...

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 16:32 от Tsurka88

Общи условия

Активация на акаунт