Остров Тасос - 7

• 113 971
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте момичета, влюбени в Тасос! Искам да питам тези от вас, които са на острова в момента, как е водата, топла ли е още, става ли за къпане? Благодаря предварително за информацията!

# 721
  • София
Момичета,я кажете има ли комари в момента,че моите моми образуват едни големи пъпки от тях.
Благодаря

Нямаше комари, само един комар видях. На Керамоти ни изпохапаха комарите преди това. Аз се бях запасила с мазила от България ,и мазах малката всяка вечер. Сега няма и следа от пъпки.
Но вечер пръсках с това на Чико чаршави и възглавници +краката.

# 722
  • София
Здравейте.За първи път ще ходя на Тасос организирана екскурзия с нощувки в Ормос Прину .Къде ми препоръчвате да седнем за вечеря там и до къде на близо можем да се разходим пеша..

# 723
  • Пловдив / София
Здравейте, нашата почивка свърши.

Да кажа отзиви все пак, макар да не ни е за първи път.
Отново бяхме в Скала Панагия, но отседнахме тук
http://www.lina-apartments.gr/
Апартаментите не са лоши, но една идейка по-чисто си мислех, че е. Не че е няква мизерия, съвсем не. Просто мислех от снимките, че е "излизано" всичко дето се казва, а не беше така.
Друго - банята е доста малка. Както и двете спални. Иначе са приятни, зелено е на двора. Близо са до Голдън Бийч и до супермаркет. Имаше две тераси, едната от които доста голяма.
Имаше барбекю, както и пишеше, но беше само барбекю, а не както е по други места с беседка, с чешма и т.н.
Това си беше просто скара.
Иначе в къщата имаше доста посуда, както и кана за кафе, фурна, микровълнова, голям хладилник, даже и камина в трапезарията, която не знам точно за какво служи.

А наши приятели по същото време бяха тук.
http://www.nikolas-studios.gr/
Бяха доста доволни. Казаха, че е много чисто. Всеки ден чистят. При нас - веднъж за 6 дни.
Дворът им също беше доста приятен и голям. Тези Николас се намират точно срещу входа на къмпинга.

От три различни студиа, в които сме отсядали, Амарилис си ми остават фаворит.

Това, което тази година ми направи впечатление беше, че има стращно много хора за началото на септември. Ние три пъти сме ходили на Тасос от 5-6-7. 09., но толкова народ никога не е имало като сега. Чак ми стана противно на моменти.
Даже за първи път по това време чакахме на отиване ок.1,5ч. на Маказа, макар да беше неделя.

С времето горе долу улучихме, но пак беше най-лошото от всички ходения досега.
Но, все пак, беше почивка и приятно.

Иначе посетихме две нови места, на които не бяхме ходили. Едното - Гьола. Както и очаквах не беше ефекта Уау. А другото - Манастира Св. Панталеймон над Казавити.

# 724
Здравейте, нашата почивка свърши.

Да кажа отзиви все пак, макар да не ни е за първи път.
Отново бяхме в Скала Панагия, но отседнахме тук
http://www.lina-apartments.gr/
Апартаментите не са лоши, но една идейка по-чисто си мислех, че е. Не че е няква мизерия, съвсем не. Просто мислех от снимките, че е "излизано" всичко дето се казва, а не беше така.
Друго - банята е доста малка. Както и двете спални. Иначе са приятни, зелено е на двора. Близо са до Голдън Бийч и до супермаркет. Имаше две тераси, едната от които доста голяма.
Имаше барбекю, както и пишеше, но беше само барбекю, а не както е по други места с беседка, с чешма и т.н.

Това си беше просто скара.
Иначе в къщата имаше доста посуда, както и кана за кафе, фурна, микровълнова, голям хладилник, даже и камина в трапезарията, която не знам точно за какво служи.

А наши приятели по същото време бяха тук.
http://www.nikolas-studios.gr/
Бяха доста доволни. Казаха, че е много чисто. Всеки ден чистят. При нас - веднъж за 6 дни.
Дворът им също беше доста приятен и голям. Тези Николас се намират точно срещу входа на къмпинга.

От три различни студиа, в които сме отсядали, Амарилис си ми остават фаворит.

Това, което тази година ми направи впечатление беше, че има стращно много хора за началото на септември. Ние три пъти сме ходили на Тасос от 5-6-7. 09., но толкова народ никога не е имало като сега. Чак ми стана противно на моменти.
Даже за първи път по това време чакахме на отиване ок.1,5ч. на Маказа, макар да беше неделя.

С времето горе долу улучихме, но пак беше най-лошото от всички ходения досега.
Но, все пак, беше почивка и приятно.

Иначе посетихме две нови места, на които не бяхме ходили. Едното - Гьола. Както и очаквах не беше ефекта Уау. А другото - Манастира Св. Панталеймон над Казавити.
Здравейте,
Някой да е отсядъл в хотел Акти Белведере в Скала Рахони? Интересува ме хотела, двойните стаи, храната. Благодаря на всички предварително!

# 725
  • Варна

А нашите хотелиери само могат да се поучат от хазяйката ми Сотирия! Посрещане с фрапета, супер любезна. Вечер намирам плато с плодове в стаята. След плажа хавлиите са направени за радост на детето като слонче и пате.

Asia_nika, може ли да споделиш къде бяхте отседнали и как се казват студиата. Нашата хазайка също се казваше Сотирия  Simple Smile и също беше много любезна, но чак фрапета и плодове нямаше.

# 726
На Макриямос бунгалос бяхме от 1 до 6,09 ,комари нямаше много ,но беше пълно с оси .

# 727
  • София - Варна
Ще сме на Тасос в края на седмицата за почивните дни. В Скала Потамия. Бяхме миналата година в едни вили и пак ще сме там. Първата вечер излязохме на заведение само и въобще не улучихме заведението. Скъпо, малки порции, безвкусно. Въобще най-лошото място в Гърция, а аз доста съм обиколила. След това минахме на прясна риба на барбекю в двора. Ако може някой да ми препоръча таверна в Скала Потамия, т.к. поне един път ще искаме да вечеряме навън.

# 728
  • София
Ако ще е в Скала Потамия - "Капитана" или Green sea - по крайбрежието.
Но по-скоро бих препоръчала таверна "Елена" в селцето Потамия Панагия, горе в планината. Не е толкова далече, но определено си струва да отидете до там.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 21:32 от Vivi

# 729
  • София - Варна
Ако ще е в Скала Потамия - "Капитана" или Green sea - по крайбрежието.
Но по-скоро бих препоръчала таверна "Елена" в селцето Потамия, горе в планината. Не е толкова далече, но определено си струва да отидете до там.

Благодаря. А има ли повечко места, че сме 5 семейства с деца?

# 730
Миналата седмица бяхме в Скала Потамия, мога да препоръчам "Атос" на крайбрежната улица по към средата се пада и "Magic Coast" последната таверна на крайбрежната улица като вървиш в посока Панагия.  Peace
Таверна "Елена", която ние посетихме беше в Панагия, не знам дали за същата става въпрос.  Rolling Eyes Съвсем в центъра на селцето е, имаше двама сервитьори-българи.  Peace
Довечера ще напиша малко по-подробно за нашата ваканция.  Grinning

# 731
  • София
Точно така - "Елена" е в Панагия. Моя грешка.  Peace
Редактирах поста си.

sss197, места има и в трите таверни, не е като да няма (В "Капитана" и "Green sea" има и навън , и вътре, за "Елена" - нямам спомени). Но въпросът е дали по това време ще има много други туристи или не. Извън сезона е вече, все пак - би трябвало да успеете да се настаните.

# 732
В "Елена" вътре не е хубаво,поне от това, което видях - има две-три маси и е тясно...Ето тук може да видиш снимка http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2159195-d6648791-R … gean_Islands.html

А ето ресторантите в Скала Потамия http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g644221-Skala_Potamias_Th … gean_Islands.html

Сега се сещам, че в Атос /бяхме седнали вътре, има достатъчно място и маси/ има и детски кът с играчки. Дребното е на 5 и с още едно момиченце прекараха цялата вечер там. Peace

# 733
  • Пловдив / София
Ще сме на Тасос в края на седмицата за почивните дни. В Скала Потамия. Бяхме миналата година в едни вили и пак ще сме там. Първата вечер излязохме на заведение само и въобще не улучихме заведението. Скъпо, малки порции, безвкусно. Въобще най-лошото място в Гърция, а аз доста съм обиколила. След това минахме на прясна риба на барбекю в двора. Ако може някой да ми препоръча таверна в Скала Потамия, т.к. поне един път ще искаме да вечеряме навън.

Това Grean Sea не знам какво му харесвате. Сядала съм там. Не че е много лошо, но, сравнено с други, не ми харесва.

Аз бих препоръчала Magic Coast и Akrogialia. И двете са малко след Грийн Сий.
И в двете готвачите са българи. Супер вкусно беше. За почти едни и същи неща платихме по-малко, отколкото в Грийн Сий. И много любезни, освен това. И десерти си ни дадоха.

За три ходения на острова на Капитана не сме сядали, въпреки многото отзиви тук. Просто там винаги ми е било супер пренаселено и много глъч. Единствено заради това сме го отбягвали.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 12:53 от fam

# 734
Върнахме се от краткото посещение, благодаря ви за насоките   bouquet
Дори си къпахме и ходихме до манастира Ар. Михаил.

Общи условия

Активация на акаунт