Остров Тасос - 7

• 113 922
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Зависи какво очакваш да видиш/да има.
Харесва ми това, че не е презастроено като по нашето Черноморие. Ходим заради хубавата вода в морето и вкусната храна.
И ние бягаме от лудницата по нашето море, особено на юг, дано ни допадне Тасос.

# 31
Записвам се да следя темичката, защото и ние искаме да ходим на Тасос септември или октомври месец.
Има много предложения, но ние най-вероятно ще ходим с кола и затова избрахме да е Тасос, тъй като е по-близичко.
Гледах офертите на Планет травел, тъй като ми препоръчаха тази агенция като  с най-много предложения за Гърция. Някой правил ли е резервация чрез тази фирма?

Тази пролет почивахме на Тасос чрез резервация направена през Planet Travel. Нямахме никакви проблеми. Ако нещо не е ясно по предлаганата от тях оферта питайте и ще ви отговорят. Аз кореспондирах с тях чрез и-мейли. На път за Гърция точно преди границата чухме по радиото, че фериботите стачкуват. Обадих се на указания телефон и любезно ми обясниха, че проблем на Тасос няма. Така беше. Насладихме се безпроблемно на нашата почивка.

# 32
  • В градината...
Ния бяхме на север, както винаги -  Крапец, Шабла, дивотия, няма хотели, строежи. Безкраен плаж, див. Има обаче вече много софиянци, та се чудех, не им ли е много 7 часа път, след като Гърция им е по-близо   Naughty Затова май започвам да преосмислям идеята за Гърция или греша  Thinking

# 33
Записвам се да следя темичката, защото и ние искаме да ходим на Тасос септември или октомври месец.
Има много предложения, но ние най-вероятно ще ходим с кола и затова избрахме да е Тасос, тъй като е по-близичко.
Гледах офертите на Планет травел, тъй като ми препоръчаха тази агенция като  с най-много предложения за Гърция. Някой правил ли е резервация чрез тази фирма?

Тази пролет почивахме на Тасос чрез резервация направена през Planet Travel. Нямахме никакви проблеми. Ако нещо не е ясно по предлаганата от тях оферта питайте и ще ви отговорят. Аз кореспондирах с тях чрез и-мейли. На път за Гърция точно преди границата чухме по радиото, че фериботите стачкуват. Обадих се на указания телефон и любезно ми обясниха, че проблем на Тасос няма. Така беше. Насладихме се безпроблемно на нашата почивка.

Благодаря ти за отговора, радвам се че всичко е било така и се надявам и при нас да е така. Все пак, ако има и други пътували с фирмата, могат да споделят мнение. Simple Smile

# 34
А можете ли да ми кажете горе-долу за каква сума, могат да се нахранят двама човека в заведение средна категория на Тасос?

# 35
  • София
Vergia
От 20 до 50 евро, зависи от поръчката. Може и повече с вино, алкохол, други екстри.

# 36
Тъй като ценичките са в евро, а и Тасос е курортно местенце... и аз предполагам, че ще е толкова долу горе. Абе направо го слагам двойно аз за нашата почивка... Simple Smile

# 37
Миналата седмица 4 възрастни и 2 деца платихме 60евро за приличен обяд без алкохол. Направи ми впечатление, че хляб сервират още докато избираш какво да поръчаш. Ние десерт обикновено не поръчваме, но донесоха по един сладолед за децата 2 порции диня за възрастните. Изненадах се приятно.

# 38
  • Варна
В предните теми има дадени десетки и стотици сайтове за резервации , гръцки туристически агенции предлагащи места за отсядане , адреси и мнения за много конкретни обекти.Просто не е възможно и безсмислено през 2 - 3 страници да се преповтаря всичко за това защото на някого не му се чете !!!

# 39
  • Варна
Ния бяхме на север, както винаги -  Крапец, Шабла, дивотия, няма хотели, строежи. Безкраен плаж, див. Има обаче вече много софиянци, та се чудех, не им ли е много 7 часа път, след като Гърция им е по-близо   Naughty Затова май започвам да преосмислям идеята за Гърция или греша  Thinking

Въпреки че имаме море на 10 мин. пеша от къщи нямаме година без гръцко или турско море.Разликите са прекалено много даже да се опитам да ги изброя - природата , морето , храната , хората .В Черно море живеят 110 вида риби - в Средиземно над 1 000.А и въпрос на желания и нагласа - има хора които стигат не само до Тасос , но и до Тасмания. Simple Smile

# 40
Някой да е спал в хотел Vlachogiannis ? Бил на 500 м. от центъра на Принос.Разгледах сайта, семпло е, но приятно. Само че, не мога да се ориентирам, там са хотели разположени на една линия извън самото село, така ли? Има ли какво да се прави в Принос? А някъде другаде може ли да отиде човек без кола?

# 41
Привет на всички и от мен  Hug
За първи път ще ходим на Тасос тази година. Съпругът ми е запазил места тук http://www.booking.com/hotel/gr/blue-sea-thassos.bg.html?aid=304 … eckout=2014-09-06
Искам де ви питам някой бил ли е в този хотел и какви са отзивите му?
Предварително се извинявам, ако в предишните постове има писано точно за този хотел, но честно казано не ми се четеше Embarassed Embarassed
Благодаря предварително  Hug Hug Hug

# 42
  • Кукуландия
Записвам се и аз в новата тема, за която благодаря Simple Smile

В края на август за първи път ще пътуваме за Тасос и по-точно Скала Потамия, Посидония апартмънтс. Имаше една съфорумка, която също ходи там и обеща снимки и актуална информация за цените на храната в таверните като се върне... съжалявам, но забравих ника - като се познае да пише Simple Smile

Много благодаря на всички за полезната информация, която споделяте! Сега си правя списък на таверните, които трябва да посетим Simple Smile Също ме интересува от Посидония апартмънтс накъде трябва да се отправим за пясъчната част на Голдън Биич? Правилно ли разбирам, че за да се ползват чадърите на плажа трябва да се консумира в бара, към който са? Иначе заплаща ли се и по колко? Ние ще сме с един батко на 3 и половина почти и едно бебе тъкмо навършило годинка та за това искам да науча максимално повече подробности Simple Smile

# 43
  • В светлината на слънцето
Uinen, пясъчната част е съвсем близо до Посидония. Хващате уличката, която води от Посидония към морето, пресичате основната им улица, успоредна на морето и сте на плажа. Няма и 5 минути пеш. Хубавият бар с чадърите ще ви се падне от ляво след като стъпите на пясъка. Чадърите се ползват срещу консумация.

# 44
Някой да е спал в хотел Vlachogiannis ? Бил на 500 м. от центъра на Принос. Само че, не мога да се ориентирам, там са хотели разположени на една линия извън самото село, така ли? Има ли какво да се прави в Принос? А някъде другаде може ли да отиде човек без кола?
Принос (или по-точно Скала Прину) е второто пристанище на острова - там спират фериботите от Кавала, както и товарни превози. Самото селище е леко индустриално и мърляво по тази причина. Иначе има няколко заведения, магазини, банкомат (в малките селца на Тасос това е рядкост Simple Smile)

Хотелът ви, обаче, за щастие не е там. Той е на Дасилиу Прину - това е плажът югозападно от Принос, широк нос с борова гора и пясъчна ивица по края (с малко камъчета е пясъкът). Дали ще е лесно и приятно да ходите тези "500 метра" - невинаги пишат истината - до селото, не съм съвсем сигурна. Плажът обаче е готин, мястото е идилично и почти без хора. Около Дасилиу Прину се е формирала нещо като вилна зона, със сигурност има поне един ресторант, може да се се появили и някакви минимаркети и развлечения.

В хотела не съм ходила, но отзивите са отлични - подгответе се да го делите с армия румънци, доколкото виждам все такива са го резервирали.
Дали може да се отиде другаде без кола? Трудна работа. На Тасос общественият транспорт не е кой знае какво.
Ето разписанието на автобусите. Гледаш Скала Принос, това е вашето село. Под "Тасос" се има предвид столицата, известна още като Лименас. Там можете да отидете на разходка. Иначе до плажовете без кола няма да стигнете.
От пристанището Принос можете да хванете и ферибота за Кавала (без кола, оскъпява и няма нужда от нея) и да разгледате града за половин ден, струва си.

Общи условия

Активация на акаунт