Остров Тасос - 7

• 113 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • Кукуландия
Uinen, пясъчната част е съвсем близо до Посидония. Хващате уличката, която води от Посидония към морето, пресичате основната им улица, успоредна на морето и сте на плажа. Няма и 5 минути пеш. Хубавият бар с чадърите ще ви се падне от ляво след като стъпите на пясъка. Чадърите се ползват срещу консумация.
Страхотно! Много благодаря, lulumba!!!

# 46
Здравейте,

двама човека сме, искаме да къмпингуваме на палатка (на регулирани къмпинги) на Лефкада. Все още прочуваме къде, как, защо.. ще се радвам, ако може да се включи някой, който вече е минал през такова нещо.
Също малко ме притеснява пътя, може би да го разделим на две newsm78 Тръгваме от София.
Досега не съм била в Гърция, с изключиение на Атина..

# 47
Шанс,
пиши в другата тема - "На море в Гърция". Тази е само за о-в Тасос.
Там на 1-ва страница ще намериш и списъци и координати на къмпингите в Гърция, да си извадиш за Лефкада, които те интересуват.
Пътят не е чак толкова страшен - аз съм го минавала няколко пъти с междинна нощувка, но много момичета наведнъж, абе заповядай с въпросите си в темата Simple Smile

# 48
Шанс,
пиши в другата тема - "На море в Гърция". Тази е само за о-в Тасос.
Там на 1-ва страница ще намериш и списъци и координати на къмпингите в Гърция, да си извадиш за Лефкада, които те интересуват.
Пътят не е чак толкова страшен - аз съм го минавала няколко пъти с междинна нощувка, но много момичета наведнъж, абе заповядай с въпросите си в темата Simple Smile
оф, и аз от много четене, обърках темите, в Гръцката тема исках да пиша, сега ще си копирам мнение, мерси и извинявайте за оффтопика!

# 49
Някой да е спал в хотел Vlachogiannis ? Бил на 500 м. от центъра на Принос. Само че, не мога да се ориентирам, там са хотели разположени на една линия извън самото село, така ли? Има ли какво да се прави в Принос? А някъде другаде може ли да отиде човек без кола?

Хотелът ви, обаче, за щастие не е там. Той е на Дасилиу Прину - това е плажът югозападно от Принос, широк нос с борова гора и пясъчна ивица по края (с малко камъчета е пясъкът). Дали ще е лесно и приятно да ходите тези "500 метра" - невинаги пишат истината - до селото, не съм съвсем сигурна. Плажът обаче е готин, мястото е идилично и почти без хора. Около Дасилиу Прину се е формирала нещо като вилна зона, със сигурност има поне един ресторант, може да се се появили и някакви минимаркети и развлечения.

Brian's Restaurant и таверна Faros са приятни, с добро обслужване и вкусна храна. Срещу Фарос има мини-маркет, съвсем до плажа.

# 50
  • София
Здравейте  Laughing
Прекрасни теми за Гърция.С невероятно полезна информация за което голямо-Благодаря  bowuu и от мен.
Искам да попитам-това лято ако някой е посещавал Тасос но на къмпинг моля да сподели мнение,цени и впечатления. Laughing

# 51
Здравейте
Някой отсядал ли е в Lina Apartments в Скала Панагия? Какви са впечатленията ви-отговарят ли мезонетите на описанието в сайта им и колко близо са до плажа? Благодаря предварително

# 52
  • В светлината на слънцето
sisa_misa, били сме в Ники, които са съседни на Лина. Имам външни впечатления, как е вътре - не знам. Дворчето им е малко и едно такова дълго, като коридор. Но има зеленинка де. Хубаво изглеждат, чистичко. Много близо до плажа са - на 2-3 минути само. Просто се спускаш по една от пресечките на основната улица и си на плажа. Отвън отговарят на 100% на снимките в сайта - разглеждала съм го преди да се спрем на Ники. Peace

# 53
  • sofia
Здравейте:))и благодаря за готината и полезна тема(както и другата за Гърция)
Запазих пз букинга апартамент в Скала Потамия-Panagiota apartments
Ако имате отзиви или препоръки,мнения,ще ми бъде от полза.За 1ви път сме се насочили към Тасос

# 54
  • Варна
Привет!

Кой път препоръчвате от София за Керамоти:

Вариант 1: София – Пловдив – Кърджали - Керамоти / 406 км. / 5 ч.
Вариант 2: София – Благоевград – Петрич – Кавала – Керамоти / 399 км. / 5 ч. 44 мин.
Вариант 3: София – Благорвград – Банско – Гоце Делчев – Керамоти / 357 км. / 5 ч. 30 мин.

Благодаря!

# 55
  • София
Ние сме минавали само по втория и третия маршрут и на нас повече ни допада през Гоце Делчев. Не сме бързали и време не сме засичали  Peace

# 56
  • в обкръжаващия ме хаос
Привет на всички! Дано не ви се стори смешен въпросът ми, но искам да попитам тези от вас, които са ходили повечко пъти на острова, дали е обичайно за  началото на септември да духа повечко, по-специално на Голдън бийч? Ние тази година сме с бебче, което ще е почти на три месеца тогава и много ни се иска пак да отидем на Тасос, но предните 3 пъти като сме били пак в началото на септември е било доста ветровито, та се притеснявам за бебо. Благодаря предварително  Hug

# 57
  • Варна
дали е обичайно за  началото на септември да духа повечко, по-специално на Голдън бийч?

Виждаш какво е шантаво напоследък времето , никой нищо не може да ти каже.Параход си е купувала пуловер по това време , ние в края на септември сме били на жега и сме спали на климатик.

# 58
Здравейте  Hug
Ние тази седмица се върнахме от Тасос и мога да кажа, че си изкарахме страхотна почивка  Grinning За семейство с малко дете е супер-тихо, спокойно, чисто и красиво. Минахме през Маказа, пътя е хубав и няма завои като на Златоград.
Бяхме отседнали в Потос. Малко селце от 5-6 улици, но си има всичко необходимо-заведения, магазини. Плажа е с малко малки камъчета, но не е фатално. Водата беше чиста. За да ползваш два шезлонга и чадър за няколко часа е 5 евро,а за цял ден 10 евро или си поръчваш консумация от заведението към което са чадърите. Много е удобно хем си пиеш кафето и сокчето хем си на сянка  Mr. Green Имаше и свободна зона разбира се. На мен ми хареса това, че плажа не беше претъпкан и спокойно можеше да си гледам детето, докато си играе, а не да тичам като луда .... Нямаше онази гъчканица като по нашето Черноморие. В селцето имаше доста сърби и румънци,  нямаше много българи.
Потос

Разходихме се до Лименария, Теологос, Giola, Alyki beach, Paradise beach, Saliara beach (мраморния плаж).
Лименария е по-голямо от Потос, оживено, но не видях да има много плаж.
За Теологос мога да кажа, че освен едни таверни, в които предлагат печено агнешко на чеверме друго няма.
Пътя до Giola е ужасен. Бяхме прочели, че е лош, ама чак толкова. Само камънак и пепеляк. Добре, че ММ включи 4x4то Sunglasses, че успяхме да стигнем понапред. Ако трябваше да вървим целия път в тоя пек и с малката......щеше определено да го пропусна. Един трактор копаеше, явно ще правят поне черен път през маслиновата горичка. Не успяхме да му видим очарованието на Giola може би, защото през ноща имаше буря и водaта беше доста мътна, а не кристалнo чиста като по снимките в google Simple Smile Чак ММ се отказа да се къпе Simple Smile
Giola

До плажа на Алики не слязохме, защото ни се видя доста претъпкано. Отгоре иначе водата е синьо-зеленикава, красиво е. Всички корабчета за разходка от Потос спираха на Алики и имаше доста народ.
Алики

В Paradise beach се влюбихме Heart Eyes. Стахотно местенце, сгушено сред хълмовете с фин пясък, кристално чиста вода, плитко на доста метри на вътре в морето, просто наистина рай за малки и големи. Mr. Green Казахме си, че ако дойдем пак на Тасос, ще търсим място за настаняване около него. Simple Smile
Paradise beach

Пътя за мраморния плаж е много лош. Самия плаж, ако може да се нарече плаж, е доста малък и целия е покрит с малки бели камъчета. Водата е чиста с зелено-син цвят. Беше доста претъпкано като се има предвид размерите му и че няма пясък Simple Smile
Saliara beach

За Golden beach не остана време и го видяхме от високо, но като знам, че повечето ходят там, предполагам че ще има доста народ. Stop А ние търсехме по-тихо и спокойно място.
Ами това е на кратко, ако някой има въпроси ще се радвам, ако мога да помогна Simple Smile
Хубава почивка на всички, които им предстои. Simple Smile

# 59
дали е обичайно за  началото на септември да духа повечко, по-специално на Голдън бийч?

Виждаш какво е шантаво напоследък времето , никой нищо не може да ти каже.Параход си е купувала пуловер по това време , ние в края на септември сме били на жега и сме спали на климатик.
Мен ми изникна питането какви дебели дрехи е нужно да се носят? Дали само суичери леки са достатъчни или и нещо по-дебело?

Общи условия

Активация на акаунт