Остров Тасос - 7

• 114 927
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Може ли някой да ми каже колко време отнема обиколката на острова. Ще бъдем на почивка  на Голдън бийч, и ми се иска да обиколим острова, но ако отнема повече от 2 часа не ми се рискува с малко дете в жегите. 

# 451
Около 2 часа и половина без да спирате според мен.
Често казано няма какво да се види.
Ние ходихме до Гьола. Представен в нета като прекрасно място за скокове във вода.
Е оказа се една смръдлива дупка.
След това спряхме на манастира Архангел Михаил. Разглеждането му отнема 10-15 минути.
Тръгнахме в 2 и се прибрахме в 6 часа.

# 452
Мисля че 90 км беше панорамната обиколка на острова, като имайте предвид, че се кара бавно, тъй като пътя не е много широк и има завои.  Peace

# 453
  • София
Благодаря за отговорите. А Манастира колко е далече от Скала Панагия?

# 454
  • София
Здравейте почитатели на гръцкото море!
В края на седмицата заминаваме за първи път на Тасос. До сега сме ходили предимно на Халкидики.
Ще отседнем до пет звездния на Голдън Бийч. Четох, че до него имало блато...
Искам да питам хубав ли е плажа пред пет звездния и в близост, че сме с две деца, а едното е голямо бебе?
Дали има много комари?
До сега по заведенията сме яли предимно риба и морски храни. Дали имат някаква супа, подобна на нашата пилешка без люто и много подправки, и как се казва? Защото пюрета не иска, а там кухня едва ли има?

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 01:23 от geryger

# 455
  • На гарата
Момичета какво е времето на острова? След тези дъждове тук и тези температури дали и там е така?

# 456
Здравейте почитатели на гръцкото море!
В края на седмицата заминаваме за първи път на Тасос. До сега сме ходили предимно на Халкидики.
Ще отседнем до пет звездния на Голдън Бийч. Четох, че до него имало блато...
Искам да питам хубав ли е плажа пред пет звездния и в близост, че сме с две деца, а едното е голямо бебе?
Дали има много комари?
До сега по заведенията сме яли предимно риба и морски храни. Дали имат някаква супа, подобна на нашата пилешка без люто и много подправки, и как се казва? Защото пюрета не иска, а там кухня едва ли има?

Досега само веднъж ме ухапа комар. Вечер е малко хладно, може би заради това няма. Плажът според мен е ок. За храната не мога да помогна.

Ние сме на Тасос от неделя.  В понеделник не ставаше за плаж и обиколихме острова. Следващите 2 дни времето беше супер. Тази сутрин е валяло, но облаците се разкъсаха вече. Преди обед водата в морето на мен ми е малко студена, но следобед ми е ок

# 457
  • До морето
А мен ме изядоха комарите. През деня е горе- долу добре, но вечер е кошмар. Вземете си спрейчета.

# 458
  • София
Благодаря Eli-t, mariposa,
Ние ще сме на Скала Панагия. Знаете ли, дали там минава баничарка от която да продават риба?

# 459
Благодаря Eli-t, mariposa,
Ние ще сме на Скала Панагия. Знаеш ли, дали там минава баничарка от която да продават риба?

Да, всяка сутрин минава бусчето.

# 460
  • София
Благодаря Salex,
Продължавам да се чудя с какво да храня дребната. Приготвила съм няколко бурканчета с домашна манджа, но като излезем ще иска и то да яде нещо милото... Не помня - мусаката май не беше с много подправки, нали? Че веднъж каката си поръча супа топчета на Вурвуру и беше толкова люта, че ядвам аз я изядох.

# 461
Благодаря Salex,
Продължавам да се чудя с какво да храня дребната. Приготвила съм няколко бурканчета с домашна манджа, но като излезем ще иска и то да яде нещо милото... Не помня - мусаката май не беше с много подправки, нали? Че веднъж каката си поръча супа топчета на Вурвуру и беше толкова люта, че ядвам аз я изядох.

В заведенията има супи, мусаката има доста подправки.

# 462
Носила съм бурканчета (по 1 на ден за обяд), когато бебето е било под 1 г., но няма никакъв проблем и с храната в кръчмите. Навсякъде готвят различно, нормално е някъде да е по-пикантно, а другаде - не.
Моята е захранена на 6 месеца, на 8 вече се самозахранваше с гръцка мусака, на 10-11 ядеше печена риба. Подправките даже ги толерирам Simple Smile

# 463
  • София
Параход разбирам те. Но Ади е с АБКМ и все още се захранваме с млечни храни. Много и е нежно стомахчето и се раздразва от малко. Риба изобщо не може да яде на този етап.
Момичета как са порциите като грамаж и цените на Тасос?  
Според колегата на мъжа ми, върнал се тези дни от Халкидики. Грамажа на салатите е намален, а цените увеличени. На места рибата била по 65 евро.  Shocked Shocked
Не мога да отворя линка за фериботите на първата страница. Намерих този http://www.holidaysinkeramoti.com/liatno-razpisanie-feribot-Thasso.html
Дали е вярно това разписание? Прави ми впечатление, че няма ферибот от Крамоти в 13,00 часа когато вероятно бихме пристигнали.  hahaha

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 02:06 от geryger

# 464
Geryger....чудно ми е детето ти като е с алергия как изобщо го храниш в ресторант.
Първото ходене на сина ми в Гърция беше на 1.5 години. Не съм носела нищо. За сметка на приятели които си носеха бурканчета с храна.
За цените незнам, защото бяхме тази година на Тасос за 3 дни. Но при нас нормална сметка за 3 души е 30 Евро. Количеството храна си е съвсем нормално
Рибата зависи от вида. Сина ми яде един по- голям вид ципура. Незнам как е на български. Фагри е в Гърция и килото винаги е било 40 евро.
Аз пък ядох....тип сафрид. 10 рибки : 5.50 евро
Такова е горе долу разписанието. Имам го снимано нателефона и ще се пробвам да го кача довечера.

Общи условия

Активация на акаунт