Остров Тасос - 7

• 114 927
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Параход разбирам те. Но Ади е с АБКМ и все още се захранваме с млечни храни. Много и е нежно стомахчето и се раздразва от малко. Риба изобщо не може да яде на този етап.
Момичета как са порциите като грамаж и цените на Тасос?  
Според колегата на мъжа ми, върнал се тези дни от Халкидики. Грамажа на салатите е намален, а цените увеличени. На места рибата била по 65 евро.  Shocked Shocked
Не мога да отворя линка за фериботите на първата страница. Намерих този http://www.holidaysinkeramoti.com/liatno-razpisanie-feribot-Thasso.html
Дали е вярно това разписание? Прави ми впечатление, че няма ферибот от Крамоти в 13,00 часа когато вероятно бихме пристигнали.  hahaha

Впечетления за цените имам от преди две години - бяха много по-нормални от тези на Халкидики. Порция гирос - 5-6 евро, гръцка мусака 5-6 евро, октопод 8-9 евро, калмари 8-9 евро, пастицио - 6-7 евро, бира в заведение 3-3.5 евро, каничка наливно вино - 7-8 евро.

# 466
  • До морето
Параход разбирам те. Но Ади е с АБКМ и все още се захранваме с млечни храни. Много и е нежно стомахчето и се раздразва от малко. Риба изобщо не може да яде на този етап.
Момичета как са порциите като грамаж и цените на Тасос?  
Според колегата на мъжа ми, върнал се тези дни от Халкидики. Грамажа на салатите е намален, а цените увеличени. На места рибата била по 65 евро.  Shocked Shocked
Не мога да отворя линка за фериботите на първата страница. Намерих този http://www.holidaysinkeramoti.com/liatno-razpisanie-feribot-Thasso.html
Дали е вярно това разписание? Прави ми впечатление, че няма ферибот от Крамоти в 13,00 часа когато вероятно бихме пристигнали.  hahaha

Впечетления за цените имам от преди две години - бяха много по-нормални от тези на Халкидики. Порция гирос - 5-6 евро, гръцка мусака 5-6 евро, октопод 8-9 евро, калмари 8-9 евро, пастицио - 6-7 евро, бира в заведение 3-3.5 евро, каничка наливно вино - 7-8 евро.

И в момента са същите цените.

# 467
  • София
geryger, щом детенцето ти е с АБКМ и не иска да яде пюрета от бурканчета, не мислиш ли, че ще бъде по-подходящо да се настаните в апартамент с условия за готвене в него? И моето дете беше така до към 1,3 годишна възраст, но ядеше пюрета и трябваше само да му ги топля.

# 468
Момичета какво е времето на острова? След тези дъждове тук и тези температури дали и там е така?
Времето на Тасос е доста променливо.. 2 дни валя 2 дни слънце през другото време слънчево ,ту подухва ту напича..е..поне не се изгаря.. от тук тръгнахме в дъжд и студ..но на юг се разнесоха облаците.. годината е такава.. и там и по начето море е така..
Но е приятно! Пълно е с туристи..Водата е хладничка за мен.. децата се къпаха..Ако изпече 2-3дни ще е добре.. Правихме си доста екскурзии не може да се скучае там..

# 469
Здравейте, да споделя моите впечатления от Тасос.. Снощи се завърнахме.. бяхме в хотел Рахони бей  . Хотелчето е хубаво на брега на морето .Мястото е красиво, на плажа има дебели борове.. За семейства с малки деца предимно. Залива е много красив..Има всички удобства да си направиш почивката идеална. НВ е достатъчно  мисля.. по обед нещо да хапнат  децата и е ок. Дойдохме си с по няколко кг отгоре-)) Най-много румънци имаше.. но и доста българи, руснаци ,молдовци ,сърби. Администраторката ни посрещна на български което беше голямо облекчение за нас-))
Има комари обаче..изхапаха ни първия ден..Сложихме от тези в контакта с пластини - край на проблема.. Задължително и горна дреха че е хладничко вечер но ако захлади бързо преминава.. абе лятно време..Има някой детайли където може да се желае повече,но  все пак е 3***.. но като цяло не е фатално..
Важното е човек да може да се отпусне и да успее да се наслади  на почивката си и красивата природа..-))
Посетете Острова ,Уникално място е съвсем различно от нашето крайбрежие..
За цените ..да по-скъпо е -- но си струва - вески евро цент.
Ако на някой му предстои пътуване и се интересува от  повече детайли пишете на ЛС.

# 470
Здравейте, утре ще пътувам за о-в Тасос, та искам да попитам по кой маршрут е най-добре да се мине, защото на навигацията ми дава 3 варианта (Кулата, Гоце Делчев или Кърджали)? Благодаря  Simple Smile

Ние на отиване от София пътувахме през Кулата, на връщане през Маказа и Кърджали.Връщането беше по-кратко като път.Повече са завойте обаче.Чакахме на Маказа 40 минути Sad

През Кърджали де много добър маршрута.. на Магказа минахме и в двете посоки да по 5 мин. пътя е хубав ,Панорамна гледка, няма движение.. Безпроблемно пътувахме.

# 471
Здравейте, утре ще пътувам за о-в Тасос, та искам да попитам по кой маршрут е най-добре да се мине, защото на навигацията ми дава 3 варианта (Кулата, Гоце Делчев или Кърджали)? Благодаря  Simple Smile

Ние на отиване от София пътувахме през Кулата, на връщане през Маказа и Кърджали.Връщането беше по-кратко като път.Повече са завойте обаче.Чакахме на Маказа 40 минути Sad

През Кърджали де много добър маршрута.. на Магказа минахме и в двете посоки да по 5 мин. пътя е хубав ,Панорамна гледка, няма движение.. Безпроблемно пътувахме.

Да попитам пътя със завой ли е или не, защото за мен пътя през Гоце Делчев ми е ужасен и бавен. Предпочитам да ми е по дълго като километри, но да си караме на прав участък със средна скорост 100-120, защото сме с малко дете и като спре за малко колата или намалим скоростта се събужда и почва да не седи мирно. Дилемата ми е отново да заложа ня Кулата или да пробваме през Маказа, но гледам, че има ремонтни дейности на пътя. Пада ни се да пътуваме на 13.07 понеделник, дали като е първи ден от седмицата има задръствания и чакане на опашка на границата ?

# 472

По кое време на деня сте минали за 5 минути? Защото аз когато и да съм минавала от там с по-малко от 30 минути не мога да се размина.
Иначе в петък следобед и събота сутринта е най-натоварено в посока към Гърция.

# 473
  • София
Благодаря Ви момичета,
В апартамент сме с условия за готвене, дори има и МВ. На готвила съм едни буркани. Но вече на Година и 8 месеца и всичко иска. И ако не дам става едно тръшкане един рев. Ще съберем панайр... Пък то за две седмици все трябва да излезем на таверна. Затова съм заразпитвала.
Иначе до сега не се е хранила на вън.

# 474
Пътя през Маказа е много удобен, няма фрапиращи завои, настилката е гладка.
За 4-те пъти през, които сме минавали сме чакали максимум 10мин - включително през август.
Но един път минахме тази година през Кулата - повече не бих си го причинила. Посоката към Северозападнала България го наложи и не очаквахме опашка на пункта, бавно придвижване заради дупки още в гръцкия участък. В Б-я едвам пъплихме с 50км/ч и така почти до София.

# 475
  • Варна
Makaza e най - добрия път за Гърция.Вчера граница -15 мин.

# 476
Мерси на всички, бяхте ми много полезни! Решихме го ще бъде през Маказа Simple Smile
П. С : Не знам дали има значение, но тръгваме от Враца Simple Smile

# 477
Makaza e най - добрия път за Гърция.Вчера граница -15 мин.
За съжаление от София е много далече.

# 478
Личното ми мнение, че от Враца през Маказа си е безумие.
Освен че идеята е повече пътуване по магистрала....друго като плюс няма.
Не забравяйте обаче , че магистрала Тракия има много места в ремонт.
Та според мен , освен че ще минете повече километри, ще пътувате и повече време.

# 479
Личното ми мнение, че от Враца през Маказа си е безумие.
Освен че идеята е повече пътуване по магистрала....друго като плюс няма.
Не забравяйте обаче , че магистрала Тракия има много места в ремонт.
Та според мен , освен че ще минете повече километри, ще пътувате и повече време.
Не знам поради каква причина, но този сайт препоръчва хората от Враца и София да минават през Маказа, а не през Кулата : От Враца: 500 км - през ГККП „Маказа” - 6 часа и 10 мин - това е до Керамоти, ако не се лъжа.
http://www.keramoti-bg.com/do-keramoti.html
Ако не се лъжа четох някъде, че пътя е по дълъг с около 50км, но за сметка на това се стига по бързо, това вярно ли е? И относно ремонтите, нещо фатално ли е или има много отклонения през други места? И според теб от къде е по бързо да се мине?
Благодаря предварително за съветите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт