Остров Тасос - 7

• 114 926
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, утре ще пътувам за о-в Тасос, та искам да попитам по кой маршрут е най-добре да се мине, защото на навигацията ми дава 3 варианта (Кулата, Гоце Делчев или Кърджали)? Благодаря  Simple Smile

Ние на отиване от София пътувахме през Кулата, на връщане през Маказа и Кърджали.Връщането беше по-кратко като път.Повече са завойте обаче.Чакахме на Маказа 40 минути Sad

През Кърджали де много добър маршрута.. на Магказа минахме и в двете посоки да по 5 мин. пътя е хубав ,Панорамна гледка, няма движение.. Безпроблемно пътувахме.

По кое време на деня сте минали за 5 минути? Защото аз когато и да съм минавала от там с по-малко от 30 минути не мога да се размина.
Иначе в петък следобед и събота сутринта е най-натоварено в посока към Гърция.
В четвъртък-сутрин към 9ч. на отиване и пак Четвъртък-следобед на връщане към 17ч.  по 2-3 коли на опашка....дори не очаквах да е толкова бързо..

# 481
  • На земята, която е всъщност звезда.
Около 2 часа и половина без да спирате според мен.
Често казано няма какво да се види.
Ние ходихме до Гьола. Представен в нета като прекрасно място за скокове във вода.
Е оказа се една смръдлива дупка.
След това спряхме на манастира Архангел Михаил. Разглеждането му отнема 10-15 минути.
Тръгнахме в 2 и се прибрахме в 6 часа.

Препоръчвам посещение на селището Теологос, в което има запазени доста старинни къщи и музей. Показва духа на Гърция отпреди 1-2 века, нещо като нашите Копривщица или Мелник. Има и хубави малки таверни, които не са комерсиални като в по- големите туристически селища и предлагат специалитети от агнешко месо.

http://thassos.holiday-in-greece.net/theologos/theologos.html

Гьола на мен ми хареса, макар наистина да не е толкова впечатляващ както на снимките. Но има доста ходене пеша до него.  

# 482
По никакъв начин не препоръчвам преминаване през автомагистрала Тракия тия дни-София-Пловдив вчера ни отне 3 часа...

# 483
  • София
София - Пловдив през обиколния път е много приятно. Пътят е хубав, а няма много движение.

# 484
Пак сме в дилема, ще пиша 1-2 дни преди да тръгнем за по актуална информация, за ремонти и т.н Simple Smile

# 485
Снощи се завърнахме от Тасос. И на отиване и на връщане минахме през Гоце Делчев, на Илинден нямаше никакви коли, пътят е предимно планински, на места липсва маркировка, но пък е много живописен и щом на мен не ми стана лошо, значи не е нещо страшно. Прекарахме  5 чудесни дни в Тасос. Времето беше лошо само в понеделник, след това имаше известни колебания, но всеки ден бяхме на плаж. Бяхме отседнали в Лименас, на плаж ходихме на Макриамос, Хриси Амудия и Салиара . За последния плаж няма никакви указателни табели, пътят е посипан с мраморен прах и после с лекота се познаваха колите, които са го посещавали, но пък си заслужаваше. Едно предупреждение, ако искате да си намерите място на плажа, трябва да се отиде сутрин по-рано, иначе става страшно. Вечер също става, но пък слънцето бързо запада и става хладно. Най-много ни хареса Хриси Амудия. Цените в заведенията/Лименас/ са приемливи - печени калмари- 10 евро, пържени - 8, салати- от 3 до 5 евро, царевица - 2 евро, топка сладолед -1 -1.40 евро. За любителите на планинския туризъм препоръчвам разходка до крепостта над  Лименас.

# 486
  • На брега на реката
Който тепърва тази седмица ще пътува към Гърция, нека разполага с достатъчно гориво, защото не всички бензиностанции ще оцелеят без доставки седем-осем дена.

# 487
  • София
Здравейте!

Ние също се завърнахме от о. Тасос. За първи път ходим, хареса ни, определено ще се върнем.
Пътувахме през Петрич- Кулата. На отиване беше добре, тръгнахме в 4:30 сутринта, нямаше трафик, опашки на границата, пътуването беше спокойно. Първо отидохме в Кавала, но там стана ясно, че ферито ще дойде чак след два часа и половина и от там отидохме в Керамоти, от където го хванахме веднага. Който го интересува, цените са 20Е на автомобил, 3.50 възрастен и 1.50 дете, като на нас ни взеха 28.50Е /малкото ни дете няма 2 години и беше безплатно/. Корабчетата  са на половин час- 40 минути, а самото плаване до Тасос също толкова.
Бяхме в Рахони Бей, Скала Рахони. Въпреки негативните мнения, мога да кажа, че за мен хотелът става. Ще го сложа в скрит текст, за да не натоварвам темата с излишна информация.
Скрит текст:
Бяхме в хубава стая на последния етаж- широка, нови мебели, нова баня, за 7 дни три пъти смениха чаршафите и кърпите. Храната- горе долу. За целият престой закуската една и съща- шунка, два вида мек и евтин салам, кашкавал, фета, пържени и варени яйца, варени кренвирши и корнфлейкс. Дори масълцата бяха маргаринчета. За обяд и вечеря имаше някакви гювечи и пр., изборът беше от 4-5 вида ястия. Не мога да кажа, че е било вкусно, но гладни не сме останали. Фрапето е хубаво, соковете им са натурални от кутии, не са на пос микс, както газираните напитки.
Плажът има съвсем малко камъчета на брега, изобщо не са необходими аква обувки. Ние взехме такива от там, от едно магазинче близо до хотела, чийто собственик е чилиец /по 7 евро/, защото мъжа ми с детето влизаха доста навътре да се гмуркат. От там си взехме и сувенирчета, собственикът е голям сладур. В близост до хотела има и голям супермаркет, от където си купувах безалкохолно /не ми харесват напитките от пос микс, а много обичам газирано/, кроасани за децата и т.н. Цените са абсолютно нормални.
Равносметка: бих се върнала отново в този хотел, но не и на база all inclusive, на каквато бяхме, просто няма никакъв смисъл да се дават такива пари за нещо, което не струва.
Всеки понеделник в Принос има пазар. Отидохме, уж за да усетим малко от местната атмосфера, но общо взето имаше само сергии с китайски стоки. Обиколката на островът е точно 98км.
Най-хубавият плаж за мен е Парадайс. Единственото, което не ми хареса там е гъчканицата. Много народ, шезлонгите са буквално г*з до г*з, а на свободната зона се опъват невероятни катуни /чадъри, тенти, палатки, чаршафи…/, определено не е за мен.
Мъжа ми улови един морски таралеж и ми го донесе да го видя, после го върна обратно. Интересното е, че докоснеш ли го, става на камък.
Обратният път бе по-тежък. Корабът по-бърз и по-люшкащ. На границата опашка /минава се бързо, да сме чакали 10тина минути/. На дефилето в Кресна обаче чакахме около половин час заради ремонта.
Хубав и спокоен остров. Идеално за почивка с малки деца.

# 488
  • София
Здравейте от Тасос!
Пристигнахме вчера в Скала Панагия около 13,30ч. Тръгнахме в 7ч от София и минахме през Гоце Делчев. Спирахме два пъти за похапване и почивка. На пътя бяхме само ние с един малък автобус. Завоите не бяха проблем, пътя е хубав. На границата не се чака.
Вчера беше хладно и облачно, но ходихме на плажа. Днес времето е прекрасно. Сутринта водата беше хладна, но около 11,30ч стана чай. Голямата едвам я изкарах, а бебето нещо се изплаши и след това не искаше да влиза. Мъжа ми каза, че на вътре била на пластове. Плажа е чудесен. Има от всички националности хора.
За сега знам, че поночките на плажа са по 2 евро.
Привечер ще се разходим.
Настанили сме се в Авра студио в апартамент. Дневната и терасата са доста просторни. За пръв път виждам такава чистота в Гърция. И стаите и барбекюто, та дори и посудата. Има и детски кът от страни, но за по малки деца. Точно като за нашето бебе.

# 489
Gina L., 20Евро на автомобил в едната посока ли? Щото на сайта на тасос ферис чета, че цената е 8.. или не е актуална:)

# 490
Gina L., 20Евро на автомобил в едната посока ли? Щото на сайта на тасос ферис чета, че цената е 8.. или не е актуална:)

В едната Simple Smile

# 491
  • София
Цената на Тасос ферис е актуална и е 20 евро в посока за автомобил над 4,25м., за малките коли е 16 евро в посока. Може би виждаш цена 8 евро за четириколесни превозни средства като предполагам, че това са бъгита, АTV-та и подобни.

# 492
Ясно. Заблуди ме това "професионални автомобили" и автоматично причислих возилото ни към четириколесните.

# 493
Момичета намерих си добра оферта да Трипити  хотел бунгала- до Лименария. Намерих си там добра оферта, но не знам дали уславията са добри. Всяка информация е полезна
Благодаря   bouquet
Ако не ви е късно,питайте какво точно ви интересува,вчера се прибрахме от Трипити.Може да съм претенциозна,но на мен там не ми хареса много-много.За следващ път бих търсила друго място за настаняване.

# 494
  • София
Преди малко се върнахме от таверна Капитана в Скала Потамиас. Имаше българин, който настанява гостите. Организацията им е малко шантава. Първо едни те настаняват, след това минава някой а електронно тефтерче да ти вземе сметката, а трети сервират. Не съм впечатлена от обслужването. Чакахме докато дойде една бременна гъркиня, за да ни вземе поръчката. За боб(голяма порция),  пържени картофи ( бяха истински и голяма порция), гръцка салата (голяма порция), риба меч ( на мъжа ми му хареса, с гарнитура варени картофи, резен домат и краставичка), калмар на скара ( с гарнитура варени картофи, резен домат и краставичка, по мое мнение беше малко жилав и недопечен), тиквички ( вкусни и много) хляб с вода( беше чудесен), узо 200г, два сока, платихме 55евро.
Но обслужването няма нищо общо от това в Каламици миналата година.
Но за съжаление заваля ситен дъждец по средата на вечерята и на бързо си плюхме на петите, че бяхме пеша.
В Скала Панагия изобщо не беше валяло.
Хубава е крайбрежната улица на Потамиас. Хареса ми. Но имам чувството, че липсва атмосфера, като че ли са унили хората. Има защо. Друг път като сме минавали по край таверни те приканват, предразполагат  те да влезеш, а сега никой не те забелязва.

Общи условия

Активация на акаунт