Остров Тасос - 7

• 114 038
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз пък съм много доволна от пътя през Гоце Делчев. Тръгнахме в 7 часа и 13,45 бяхме в студиото. Като спирахме два пъти за по сандвич и напитка и почакахме на ферибота. Пътя беше много спокоен. През цялото време се изпреварвахме с едно автобусче. Не сме бързали, спазвахме ограниченията. Но мъжа ми често ходи до Гоце Делчев и знае пътя наизуст.

# 556
  • Варна
Параход - това е към настоящият момент а не по принцип.
Изчислява задръствания , отбивки и завойчета - все пак с космическо изчисляване Embarassed

Фърли си софтуера.Вярвай какво ти съветват.
Ние го пътуваме реално Simple Smile

# 557
Здравейте! Извинете, че нахлувам така в темата, но от доста отдавна не съм ходила в Гърция. Има, няма шест години. Тогава бях в Керамоти. Тази година ще пътувам септември. Може ли да ми кажете колко джобни да нося за четири, пет дена? Как са цените в таверните? Благодаря предварително!  bouquet

# 558
Здравейте хора! Благодаря на всички, които пишеха информация в темата и продължават да пишат.
Ние бяхме на Тасос от 28.06 до 06.07 - върнахме се вчера.

Супер рапорт!!!   bouquet Благодаря! Доста полезна информация.

Относно джобните, всеки разбира се разполага с определена и различна сума, аз смятам за двама минимум по 50 евро на ден, като разбира се варира, някой ден може да е повече, друг по-малко, но средно смятам, че това е минимума.

# 559
Добро утро, ние сме още на почивка, засега е по-спокойно положението, ще я бъде поне до края на почивката ни. Но миналата седмица много се беше спекло положението тук. Добре че останахме, времето също се оправи и е страхотно, дори и малко горещо ни идва.

Относно джобните, зависи какво включвате в тях, в смисъл с яденето по таверни или не. Ако е само за чисто джобни, 50 евро би трябвало да стигат на човек на ден, като минимум разбира се. Ако обаче искате да броите и яденето по таверни, сумата може и да не стигне. На сядане на таверна ние оставяме около 50-80 евро, в тези рамки според поръчките, не сме от най-ящните. Долната граница е, ако вземем от по-стандартните яденета от рода на мусака и подобни, а горната е при рибни истории и други деликатеси. Това за всички ни, т.е. на човек идва от 15 евро до 20-30евро яденето, без някакви пирове и преяждания разбира се. На ден общо всичко, освен хотела, харчим на място по около 200-300евро, с яденето и дреболийките, без някакви екстри. Всеки разбира се сам си прави сметките.

# 560
  • Stuck in a moment
http://ddvv.snimka.bg/travel/tasos.872787

Здравейте пак!
Ето отворен албум със снимки на двете места, където нощувахме. Достатъчно прагматично и прозаично направени - легла, бани, климатици, тоалетни  Mr. Green. Първото е Almyra. Там бяхме за по 60 евро на вечер. Има два климатика, постоянна топла вода, която НЕ е от слънчев колектор и не свършва, нямат ютия и термокана, имат два котлона и хладилник, банята е с прозорец, няма вентилация, която да бръмчи. Няма кошче на долния етаж и ползвахме найлон. Има комарници навсякъде. На терасите горе няма столчета за сядане, масичките са долу пред вратата и има тревичка и паркинг. На два етажа е и има стълби, който е с малки деца трябва да се съобразява.
В Zeus са апартаменти на един етаж, нямат вътрешни стълби. Има термокана, два подвижни котлона, кошче. Топлят се с колектор и водата привечер става хладка, защото всички се къпят след плаж, това беше голям минус. На обяд е гореща. При включване на лампата в банята се включва автоматично вентилацията и ако съседа ти става в 6 часът да се къпе се чува бръмченето. Терасите отпред гледат към морето, задните са с гледка планина.  Peace PeaceТам плащахме по 65 евро.  Обзавеждането е добро, чисто е. Имат двор отпред. Възрастните собственици изобщо не говорят английски, дъщеря им говори и не беше особено любезна.
И двете места са на съвсем приемливо пешеходно разстояние от Голдън Бийч. В близост има малко суперче.
Какви ще са ви съседите е въпрос на късмет. Но като цяло са все семейства и нощем спят  Laughing
Не съм качвала други снимки, защото са ни лични Simple Smile За хората, които се интересуват от настаняване, тези са ок Simple Smile
Според мен с 35 евро може да се седне на таверна и да се наядат 3 човека. Дала съм по-горе конкретни примери.
Весело изкарване на всички! Peace

# 561
Снимките са супер, браво! Изглеждат ми доста апетитни мидите пане Grinning

# 562
Според мен с 35 евро може да се седне на таверна и да се наядат 3 човека. Дала съм по-горе конкретни примери.
Не е невъзможно, но е трудно да стане. Че то само една мусака струва обикновено около 8 евро отделно като си вземе човек и някаква салата обикновена като тсатликито и си прехвърлил общата сума дори без да броиш пиенето. Разбира се, може и на гироси да се кара, тогава идва най-тънко, но просто представата за почивка в Гърция не се свързва с нагъването на гироси. На механа на човек под 15 евро трудно се вързва сметка.

# 563
Това не е вярно. Готвените ястия (магирефта) от типа на мусака са около 6 евро навсякъде, скарата също. Дзадзикито е 2-2.5 евро и не е при салатите, а при предястията. Салатите (гръцка и т.н.) наистина са около 6-7 евро, но са много големи.
Порция по-скъпа риба може да достигне 15-20 евро, но това е рядко. А дребната риба струва 6 евро в порция, миди, калмари, октоподи - между 6 и 10, с малки изключениия (на места с по-надути цени съм виждала октоподи и по 12-13).
Не се ограничаваме при яденето и заплащането на сметките в заведения и въпреки това почти никога не сме надхвърляли 35-40 за трима.
Да не говорим, че на по-некомерсиални места в Гърция можеш да се наядеш царски и за 20 евро (за трима, да), като това не е с гироси.

# 564
Това не е вярно. Готвените ястия (магирефта) от типа на мусака са около 6 евро навсякъде, скарата също. Дзадзикито е 2-2.5 евро и не е при салатите, а при предястията. Салатите (гръцка и т.н.) наистина са около 6-7 евро, но са много големи.
Порция по-скъпа риба може да достигне 15-20 евро, но това е рядко. А дребната риба струва 6 евро в порция, миди, калмари, октоподи - между 6 и 10, с малки изключениия (на места с по-надути цени съм виждала октоподи и по 12-13).
Не се ограничаваме при яденето и заплащането на сметките в заведения и въпреки това почти никога не сме надхвърляли 35-40 за трима.
Да не говорим, че на по-некомерсиални места в Гърция можеш да се наядеш царски и за 20 евро (за трима, да), като това не е с гироси.

Подкрепям на 100% казаното. Естествено, в по-луксозните ресторанти ( както е навсякъде) цените са по-високи и наитина няма да се вмъкнете в бюджета. Цените сме коментирали многократно ( с условието, че в северна Гърция според мен са изкуствено завишени в сравнение с южна - гръцки традиционни ястия - мусака, пастицио - 6 евро, салати 5-7 евро, порция сувлакита 6-7 евро, калмари , октоподи 8-9 евро, риба-лаврак, ципура ( порция с гарнитура) -8-9 евро, каничка наливно вино 5-6 евро, бира в заведение 2-3 евро.

# 565
  • София
За мен цените на Тасос са вдигнати от септември 2014, с по 1,2 евро на всичко. Рибите са 15-20 е/бр. Дзадзики 3-4 евро, салата 6-7, узо 200 - 7 евро, мусака, папуцаки - 8,50 евро. И това в малки ресторантчета, не от най-лъскавите.

# 566
Здравейте, днес ни е последния ден на Тасос.
Казвам го не заради друго, а защото цените за които говоря ги гледа и плащам всеки ден тук. Мусаката е 8 евро почти навсякъде, веднъж седнахме на по-забутана таверна за 7 евро, на една по-лъскава беше 10 евро, но масовата цена е 8 евро. Голямата наливна Митос е 2.50 евро, по плажовете стига до 5 евро. Тсатликито там където най-често сядаме е 3.50евро. Често вземаме и маслини, сервират ги в чиния поляти с зехтин и с подправки, те са евтини 2.50евро и много вървят с бира. Това са евтините цени, от там нататък деликатесите са нагоре. Ако искаш риба, цацата дето ѝ викат small fish, е 7.50евро, имам спомен че миналата година беше май 6 евро. От там нагоре, скумрията идва към 12-15 евро порцията, ципурата, лаврака и т.н. ектри са още нагоре, казвам за порция, зашото на повечето места цените за рибите са на килограм.
Както и да е, това което казвах е, че човек на механа може да хапне за 15 евро, да хапне нещо по-обикновено като порция мусака + салатка + бира, дава толкова и това е минимума. Лошото е, че тази година нещо рядко дават от безплатните десерти, най-много диня или пъпеш, а преди и баклава се е случвало да дават. Това ми липсва, но времената се менят, какво да се прави.

# 567
Тогава мога да кажа само, че са се самозабравили Simple Smile

# 568
  • София
Тогава мога да кажа само, че са се самозабравили Simple Smile

Да, това със сигурност. Аз реших, че се опитват да изкарат милиардите за връщане в ЕЦБ  Joy

# 569
  • Stuck in a moment
Цитираните от мен цени не ги говоря наизуст. Давам пример - ципура на скара, пълнен патладжан, телешко с картофи на фурна и доматен сос и салата зеле, една бира, един сок, едно узо - 35 евро. Ципурата я носят с гарнитура от пържени картофи, домат и микс ориз, салатата зеле е с моркови и зелени подправки, зехтин и чорбаджийски чушлета, отделно си носят хляб и вода.
По-горе също описвах поръчка, която беше на тази цена и трима се наяждахме.
Гиросите ги купувахме за по 2.50.
Бира, сок, фрапе на платена зона - по 3 евро, понички без шоколад по 2 евро и с шоколадов пълнеж 2.50.

Общи условия

Активация на акаунт