Остров Тасос - 7

• 114 026
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Порция по-скъпа риба може да достигне 15-20 евро, но това е рядко.
Хубава голяма риба лесно достига и 30 , и 40.Избирате си я от хладилната витрина , мерят , чистят приготвят сервират с сосове , хляб , салати , картофи....Таксуват я според теглото на рибата като така наречения първи клас риби са м-у 40 и 60 евро.
примерно 0,780 кг*50 =39 евро
Simple Smile

# 571
Здравейте, днес ни е последния ден на Тасос.
Казвам го не заради друго, а защото цените за които говоря ги гледа и плащам всеки ден тук. Мусаката е 8 евро почти навсякъде, веднъж седнахме на по-забутана таверна за 7 евро, на една по-лъскава беше 10 евро, но масовата цена е 8 евро. Голямата наливна Митос е 2.50 евро, по плажовете стига до 5 евро. Тсатликито там където най-често сядаме е 3.50евро. Често вземаме и маслини, сервират ги в чиния поляти с зехтин и с подправки, те са евтини 2.50евро и много вървят с бира. Това са евтините цени, от там нататък деликатесите са нагоре. Ако искаш риба, цацата дето ѝ викат small fish, е 7.50евро, имам спомен че миналата година беше май 6 евро. От там нагоре, скумрията идва към 12-15 евро порцията, ципурата, лаврака и т.н. ектри са още нагоре, казвам за порция, зашото на повечето места цените за рибите са на килограм.
Както и да е, това което казвах е, че човек на механа може да хапне за 15 евро, да хапне нещо по-обикновено като порция мусака + салатка + бира, дава толкова и това е минимума. Лошото е, че тази година нещо рядко дават от безплатните десерти, най-много диня или пъпеш, а преди и баклава се е случвало да дават. Това ми липсва, но времената се менят, какво да се прави.

Е това не е нормално...Аз си мислех, че в Севрна Гърция само цените на нощувките са завишили тази година, но явно и по таверните са ги вдигнали.... Странна работа.... newsm78

# 572
Заминаваме утре, живот и здраве. Темата ми беше много полезна, ще дам и аз информация от първа ръка.

# 573
  • Пловдив / София
Ние тая година пак на Тасос. Искаше ни се някъде по-далече, но за пореден път - не успяхме да се организираме. Crazy

Та, ще сме в Студиа Лина в Скала Панагия нач. на септември. Много хубава оферта ни дадоха.

На първа стр. съм виждала някакво инфо за начините за плащане на капарото. Обаче сега не ги виждам.
През Уестърн Юниън е страшно висока таксата спрямо сумата, която ще изпратим. 

# 574
  • Stuck in a moment
Гледала съм ги тези студия, изглеждат много добре. Ако не е тайна каква ви е офертата?

# 575
Ние тая година пак на Тасос. Искаше ни се някъде по-далече, но за пореден път - не успяхме да се организираме. Crazy

Та, ще сме в Студиа Лина в Скала Панагия нач. на септември. Много хубава оферта ни дадоха.

На първа стр. съм виждала някакво инфо за начините за плащане на капарото. Обаче сега не ги виждам.
През Уестърн Юниън е страшно висока таксата спрямо сумата, която ще изпратим. 

Ние използвахме вече няколко пъти https://transferwise.com/ - безумно евтино в сравнение с останалите.

# 576
Тасос може ли да се сравнява със Ситония като спокойствие и красота? Искам красиво, спокойно място, без нощен живот, без шумотевица и гъчканица по плажовете, диви плажове, като на Халкидики. И задължително ли е да се влиза в морето само със специални обувки заради таралежите?

# 577
  • На земята, която е всъщност звезда.
Да, може да се сравнят. Била съм на Скала Марион, много спокойно селце с прекрасна пекарна, 5-6 таверни, един супермаркет и аптека. Има два плажа, единият е с пясък, плитък, без камъни, само за деца, но пък винаги фул:

http://www.sail-la-vie.com/discover/sailing-in-North-East-Aegean … kala-Marion-Beach

Другият е пак с пясък, но има камъни в началото при влизане, той е спокоен и се посещава предимно от местните. таралежи не сме виждали на плажовете, мисля, че по- скоро са по скалите. С кола могат да се посетят Лименария /вторият голям град на острова/, плажът на Алики, старинният Теологос, манастирът Архангел Михаил.

# 578
Здравейте, знам че има доста информация относно почивка в Тасос, но това което търся е къде е най-добре да се отседне? Ако може тези които са били там да споделят за местата за настаняване, защото не мога да избера!? Благодаря Ви предварително! Simple Smile

# 579
  • Бургас
rosi_27 първо задай критерии. Различните хора харесват различни места.

# 580
  • София
Здравейте, знам че има доста информация относно почивка в Тасос, но това което търся е къде е най-добре да се отседне? Ако може тези които са били там да споделят за местата за настаняване, защото не мога да избера!? Благодаря Ви предварително! Simple Smile
Наистина различните хора харесват различни неща. А и изборът зависи от това в кой град сте решили да отседнете.
Аз бях на Тасос миналата година, с туристическа агенция и хотелът беше в Скала Прино. Аз останах много доволна от хотела и почивката, като цяло.
Изпращам Ви линк с информация за хотела. Той се казва Vlachogiannis : http://www.booking.com/hotel/gr/vlachogiannis.bg.html?aid=323175 … total;ucfs=1&
Собственичката е българка.
Ето и едно клипче със снимки от моят престой там: https://www.youtube.com/watch?v=1hnaht5ovSw

# 581
Ние бяхме от 4 до 9 юли ето тук

http://www.studiosirina.gr/

и съм много доволна. Стаите да реновирани и не са това, което се вижда в сайта- по-хубави са. Не е на брега на морето, но не виждам смисъл при условие, че се ходи на различни плажове в Тасос. Поне аз така направих. Стаята ни имаше гледка към морето, много чисто, ново, има и ресторантче. Ние не го ползвахме, защото обичаме да се храним на брега на морето.
Плажът, който ни хареса най-много и е близо до Потос е Росогремос.Малко по-далеч е Парадайс бийч, където е прекрасно, много красиво ситен пясък, наистина брашно, заведението там е хубаво, много по-скъпо от Росогремос, но има всичко. Росогремос има една малка каравана, но чадърите се плащат 4 или 5 евро с 2 шезлонга. Но за сметка на това гръцкото кафе е  1 евро и други неща- много евтино, но еспресо няма, само един вид сандвичи и безалкохолни. В съседство- буквално един път ги дели има хотел и бар и ресторант, където можете да обядвате , да пиете еспресо и много други неща. Цените са различни.
Ходихме на Алики- не ми хареса- много тясна ивица. Ходихме на Псили Амос- много хора, на Росогремос е по-спокойно. Ходихме на Салоникос- отвратителен път, плажъте каменен, малък, но хора няма, чадъри също. Пътят към Парадайс, Гьола също са стръмни, черни пътища  с остри завои .
Заведенията- Харесаха ми в Потос. В Лименария може би не улучихме, но храната не ни хареса.
Ходихме в Теологос- красиво е, само на 10 км от Потос, хубави таверни, агнешко. Купихме захтин, мед, подправки.
Кризата изобщо не се чувства. Бензин си имаше, Заведенията работеха с пълна пара.

Приятно прекарване на тези, които сега тръгват!

# 582
Ние бяхме от 4 до 9 юли ето тук

http://www.studiosirina.gr/

и съм много доволна. Стаите да реновирани и не са това, което се вижда в сайта- по-хубави са. Не е на брега на морето, но не виждам смисъл при условие, че се ходи на различни плажове в Тасос. Поне аз така направих. Стаята ни имаше гледка към морето, много чисто, ново, има и ресторантче. Ние не го ползвахме, защото обичаме да се храним на брега на морето.
Плажът, който ни хареса най-много и е близо до Потос е Росогремос.Малко по-далеч е Парадайс бийч, където е прекрасно, много красиво ситен пясък, наистина брашно, заведението там е хубаво, много по-скъпо от Росогремос, но има всичко. Росогремос има една малка каравана, но чадърите се плащат 4 или 5 евро с 2 шезлонга. Но за сметка на това гръцкото кафе е  1 евро и други неща- много евтино, но еспресо няма, само един вид сандвичи и безалкохолни. В съседство- буквално един път ги дели има хотел и бар и ресторант, където можете да обядвате , да пиете еспресо и много други неща. Цените са различни.
Ходихме на Алики- не ми хареса- много тясна ивица. Ходихме на Псили Амос- много хора, на Росогремос е по-спокойно. Ходихме на Салоникос- отвратителен път, плажъте каменен, малък, но хора няма, чадъри също. Пътят към Парадайс, Гьола също са стръмни, черни пътища  с остри завои .
Заведенията- Харесаха ми в Потос. В Лименария може би не улучихме, но храната не ни хареса.
Ходихме в Теологос- красиво е, само на 10 км от Потос, хубави таверни, агнешко. Купихме захтин, мед, подправки.
Кризата изобщо не се чувства. Бензин си имаше, Заведенията работеха с пълна пара.

Приятно прекарване на тези, които сега тръгват!

Каква е цената?

# 583
Здравейте от Тасос!  Heart Eyes Ние сме в Хотел George, в Лименас. Засега всичко е прекрасно. Пътя до тук беше без проблем, минахме през Кулата, чакахме 10-на мин. Има доста хора на острова. Криза не забелязвам. Вчера бяхме на Голдън бийч, като за първи ден, за да има чадъри и шезлонги, но днес вече отиваме към Макриамос. Времето е прекрасно, топло, но не задух, лек ветрец...супер е. Ще пиша пак.

# 584
Гледала съм ги тези студия, изглеждат много добре. Ако не е тайна каква ви е офертата?
Аз имах оферта от тях за началото на Септември - 50 евро. апртамент на приземен етаж. Апартаментите са точно до Ники струдиос - и двете места са сравнително нови и много добре поддържани. Нямат изглед към морето и т.н. глезотии, но пък е чисто и уютно, на 50 м. от Golden beach, до къмпинга.

Общи условия

Активация на акаунт