Аз искам дете, той – не!

• 20 003
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
Винаги съм знаела, че искам да имам деца, по-точно дъщеря. Ако някой мъж ми беше заявил, че не иска деца, защото първият му брак не завършил добре и тем подобни,  щях да се врътна и да си замина. Не може едно от най-съкровените ти желания и цели да е обречено, преди да се е зародило, защото другият ще реши за двамата.  А обяснението му - значи той смята,  че евентуално и вашата връзка ще свърши като предишната, защо му е да си утежнява живота и с още едно дете. Ехоо, този мъж просто не вярва във ВАШАТА връзка и бъдещето й, харесва му етапът на който сте и се надява да го обичаш достатъчно, че да се примириш да си останеш на това положение.  А вайкането да отидеш при друг - манипулация. Да ти изтръпне сърцето как е готов да те остави да полетиш към щастието с друг мъж, той благородно ще те пусне, в нищо не можеш да го обвиниш, защото той е честен с теб. Обича те, но не достатъчно да рискува. Ти ще рискуваш ли да останеш с човек, който не гледа явно в твоята посока?

# 31
  • София
За мен връзката ви е обречена.
По-добре да я прекратиш още сега, докато си "загубила" с него само 2 години, а не 12 и докато можеш спокойно да си намериш друг спътник в живота и да родиш детето/децата, за които мечтаеш. Това не на всяка възраст е леснопостижимо, особено ако искаш повече от едно дете. Часовникът си тиктака, а надали ще  можеш да  промениш мнението му, дали проблема е в това, че не вярва достатъчно във връзката ви или му е достатъчен опита с играта на семейство и деца...
Ти и сега не си щастлива от положението, колкото повече години минават, толкова по-нещастна ще ставаш вероятно и наистина ще почнеш да го обвиняваш, дори и сега да не го правиш, че  не ти е дал това, което така силно желаеш...
Не е като да не се разбирате за озавеждането на дневната ви примерно, за децата трябва да имате единодушие.

# 32
  • София - Рим и обратно
Решението, което ще вземеш сега, ще касае годините до края на живота ти. Помисли върху това. Никой мъж не може да запълни мястото на децата за една жена, която иска да е майка.

# 33
И аз няма да ти кажа това, което искаш да чуеш. Бягай, колкото сили имаш в обратна посока! Любовта не е да гледаш в очите на другия, а да гледате в една посока. Вашите са безкрайно различни. Такава връзка е пълно губене на време, в период от живота ти, в който то ти е кът.

Дали те обича или не е без значение. Нямате бъдеще заедно и това е убийствено за една връзка.

Като майка ти казвам, че няма по-хубаво от това да имаш дете и няма мъж на тази планета, заради който бих жертвала това.

Дано и ти го осъзнаеш по-бързо, че накрая да не стане - нито читава връзка, нито дете.

Не мисля, че изборът ти е самотна майка или с мъж. Изборът ти е да си намериш друг мъж и да имаш дете с него или да останеш с този и след няколко години да се разделите. За мен изборът е ясен, но приложението е болезнено. Просто трябва да събереш кураж. Успех.

# 34
Моето мнение не е много различно от това на по-голямата част дами.

Едно дете е цял един свят, нещо неповторимо и уникално. Децата са страхотно нещо, но най се радваме, когато са наши собствени. Ако ти искаш дете,  не е редно да заравяш, това си чувство, тази мечта заради него. Не знам дали някога си посещавала, под какъвто и да е предтекст, клиника за репродуктивно здраве, но там можеш да видиш ясно последствията от такъв тип връзка. Дами на 35/40+ години, даващи куп пари за да "хванат" последния влак, без гаранция за успех да получат така копняното майчинство на собствена рожба. Тъжно е.

Да не говорим, че той , мъжа , който твърди, че те обича, ти казва да си хванеш друг, ако искаш дете.
Може да е привързан към теб, може да е свикнал с теб, но думите и постъпките не съответстват на истинска безкористна любов, а на егоцентризъм.

За две години не си успяла да "поправиш" и да събереш счупените парчета на разбитата му душа от предишната му връзка. Според мен, няма да успееш, колкото и да се опитваш. Накрая той, ще счупи твоята. Сериозно решение е това, което следва да направиш. Никой от нас не казва, че ще е лесно и просто, но крайното решение е ИЛИ ТОЙ ИЛИ ТИ. За момента, той е преценил, че е за него си.

# 35
Значи той казва, че не иска деца заради тежката си предходна връзка, от която има дете newsm78   И аз се питам защо е започнал нова връзка, щом има травми от предходната? Едва ли травмите са от детето, по-скотобот жената...   

Това, че не иска повече деца е, защото веднъж го е преживял и знае, че детето е 24-часов ангажимент. Вече не сте волни като птички и няма кеф ти моренце, кеф ти планина, когато ви скимне. Няма търкаляне до късно между чаршафите. Да не говорим, че ти ще си уморена в края на деня (поне аз съм). Той го е преживял и се е отървал. Предоставил е цялата грижа на бившата и сега да си го причини отново...

Според мен не иска да се отказва отново от свободното си време и не желае да се нагърбва с дете. Явно щастието с което те дарява детето, за него, не е достатълно като компенсация.

Ако е така... Нямаш бъдеще с него  Sad   Имам позната, която роди първото си дете на 40, а второто на 42г. Така, че имаш време да опознаеш нов човек.

Ние, с моя човек, решихме да имаме дете на 6-тия месец от връзката и за миг не сме съжалили, че сме бързали. Когато си с точния човек просто го знаеш и няма нужда да чакаш.

Детето е най-хубавото нещо в живота ми (клише, но е напълно вярно). Успех и ти да се сдобиеш поне с едно  Hug

# 36
имам позната с подобен случай само че разликата  е че мажът има голям син и скоро ще чака внуци Simple Smile и въпреки всичко искат да имат общо дете ,всеки сам може да си направи изводите Simple Smile ,подкрепям с две ръце предходните мнения няма нищо по хубаво от това една жена да стане майка, може би който не го е изживял не може да го разбере  Hug

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 14:30 от vaniq180

# 37
  • София
За мен лично няма никакво значение каква е причината той да не иска повече деца...важен е само факта, че не иска, дали е заради травмата, личната свобода, дали той самият  разбира защо не иска повече деца или не, дали причината е съвсем друга някаква си негова хипер измислена... никакво значение няма... важен е  крайния резултата, който не е в плюс на авторката и връзката им.

# 38
  • Nice
Не е лесна тази ситуация, много жени попадат в нея (че понякога и мъже  Thinking). Моят съвет е да се замислиш дали наистина те обича този мъж. Просто се сещам за една така подобна ситуация в която най-добрата приятелка на майка ми, преди време, беше попаднала. Имаше приятел с дете от предишен брак който постоянно ѝ повтаряше, че друго дете НЕ иска, в никакъв случай. Е та въпросната приятелка първо реши, че ще е на неговото но след известно време го напусна. Беше над 35 и мисълта за дете явно не я е оставила. Намери си друг мъж, имат детенце и така. Интересното е обаче, че този въпросният господин който не искаше да има други деца доста бързо е ''клекнал'' в следващата си връзка. Имаше дете с новата си жена малко преди и приятелката на майка ми да забременее! Та тя беше много огорчена.
Поговори с мъжа ти, обясни му колко е важно това за тебе и колко егоистичен е той в тази ситуация. Това, че той има дете не означава, че ти не може да имаш!!Ако наистина много искаш дечуца, а той не иска и да чуе просто не се измъчвайте и двамата.

# 39
изприщвам се от ранени, огорчени, изстрадали мъжове 'дали всичко от себе си на лоши жени, които са им окършили ранимото его' и в резултат просто не могат да дадат на сегашната си половинка каквотоо й е нужно. аман! животът всички ни рита, но целта е да станеш и да се отупаш, а не въргаляш в праха.

апропо - познавам няколко мъже, които изнудваха емоционално с тоя тип лафове 'не те заслужавам' 'ще намериш някой, който ще те направи щастлива/ще ти даде каквото искаш' и прочее дивотии. смешното във всички случаи беше, че когато на жените им втръсна да слушат глупости и си потърсиха (и намериха) щастието другаде бяха заклеймени като к***и и въпросните мъжове продължиха към новите си връзки още по-съкрушени и емоциално обременени, опявайки 'как проължават да дават всичко от себе си, а лошите жени се подиграват с тях и затова са неспособни да се доверят никому и да се обвържат сериозно'

моето мнение също е, че при никакви обстоятелства ти НЕ трябва да се лишаваш от деца. това е най-голямата благодат, която можеш да получиш в живота си. и мъж, който те обича и държи на теб, ще е благодарен и горд да бъде баща на твоите деца Peace

# 40
Babunka, именно! Това е манипулация, ама кой да се сети. "Не те заслужавам"...ми де, заслужи я, ако я обичаш! Мразя я тая реплика.

# 41
Ха, как не го е срам твоя "мъж"?  #2gunfire С тези си думи и нелепи оправдания направо си те праща при друг. Ситуацията е просто нелепа, дано вземеш правилното решение (да се разделите докато е време).

# 42
  • където ми харесва
Този мъж не те обича. Зарязвай го докато си млада за да не ревеш после че ти е отнел и младостта, и майчинството. Той и сам ти го е казал- "ще си намериш друг, който да ти даде това което искаш". Какво още чакаш?

пс. Никога не питам мъж иска ли дете. Мъж който не иска да свършва вътре повече не повтаря. И дойде ли, той е последния когото ще питам да раждам или не.
Твоят случай обаче е друг- явно говори не само за липса на чувства...този мъж просто ти се подиграва като ти казва в очите че си само за развлечение. От такъв деца не ти трябват.
Такива писания, можеш да прочетеш само от жена, която е била излъгана и вече вижда конспирация във всичко. Не прави проекции на собствените си случки и емоции върху чужди проблеми.
Човекът не иска деца, не конкретно от нея, а по принцип. И вместо да я лъже и баламосва е бил честен с нея. Това не значи, че не я обича. Ясно му е, че тя на 30 години вече иска да бъде майка, за това й е казал, че ще си намери друг, който да я направи щастлива. Не е толкова лесно да се откажеш от собственото си щастие в полза на някой друг и вместо да го изисква от нея, го прави самият той. Все пак тя има избор-да остане с него, но да няма деца (или поне, не заченати с желание и от двамата), или да намери мъж, който да я обича И да бъде баща на децата й.
Така че, това, което си написала ти са пълни глупости.

# 43
Такива писания, можеш да прочетеш само от жена, която е била излъгана и вече вижда конспирация във всичко. Не прави проекции на собствените си случки и емоции върху чужди проблеми.
Човекът не иска деца, не конкретно от нея, а по принцип. И вместо да я лъже и баламосва е бил честен с нея. Това не значи, че не я обича. Ясно му е, че тя на 30 години вече иска да бъде майка, за това й е казал, че ще си намери друг, който да я направи щастлива. Не е толкова лесно да се откажеш от собственото си щастие в полза на някой друг и вместо да го изисква от нея, го прави самият той. Все пак тя има избор-да остане с него, но да няма деца (или поне, не заченати с желание и от двамата), или да намери мъж, който да я обича И да бъде баща на децата й.
Така че, това, което си написала ти са пълни глупости.
Не е ли по-логична стъпка да напуснеш човека, който твърдиш, че обичаш, вместо да му говориш, как го оставяш да си търси щастието. Казва й да ходи да си търси друг мъж способен да и даде това, което тя иска, но не прави крачка да се дръпне от нея, за да може тя да започне от някъде. Понякога празните приказки ... са просто ненужни, важат само действията. Особено когато става въпрос за такова житейско решение. 

# 44
  • където ми харесва
Ами, може би не си тръгва, защото тя не иска той да си тръгва. Това е решение, което зависи изцяло от нея, не от него. Най-лесно е след това, което й е казал да си тръгне и да я остави сама и объркана. После би излязъл путьо в очите на пишещите тук, че я е зарязал. Жените понякога просто не знаят какво искат.

Общи условия

Активация на акаунт