43, ЕЛП!

• 29 460
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
За детските градини - при нас двете деца различно реагираха. Госпойца Прекрасна тръгна с голямо нетърпение на детска градина на 3 г. и седем месеца. Много й хареса, обичаше и двете учителки, децата от групата й още са й приятели и досега се виждат в кварталната градинка, а някои са в нейния клас. Ходеше с удоволствие на детска градина и питаше какво ще прави в почивните дни вкъщи, щяло да й бъде скучно без децата. Сега пътят й за училище минава покрай детската й градина и винаги с удоволствие се залепя на оградата с думите: Тук са ми били най-щастливите дни.

А Малкият Светъл Лъч тръгна на две години и 3 месеца на ясли с огромно отвращение и жестока драма. Спряха го. После пак правиха опити, доста несполучливи. От една година ходи на градина и като го питаш харесва ли му, отговаря: "Много ми харесва, но не искам да ходя".

# 181
  • n/a
Шипър! Разбира се! Знаех си аз, че има
някаква по-дълбока причина да ми се
нравят точно те (дори и причинявайки
понякога ужас във възприятията на ня-
кои случайни или не толкова случайни
обекти на поразяване)  Laughing
Ники,  Hug

# 182
  • гр. София
Ей ме и мен. Идвам и какво да видя - Ники е тук!  Hug
Бързам да й спретна личен ШНУР - фин млечен шоколад с пълнеж от печени, месести червени чушки (сезонно), листо мерудия и сърцевина от саламурено сиренце, оформено като топче.

Като сте отворили дума за детските градини...

Скрит текст:
Сами не ходи на ясла, но на градина ще ходи. Догодина септември тръгва. Като го гледам на площадката как се държи и лошо ми става дали ще свикне с градината. Предпочита да си е сам, не си играе с децата, дърпа се от тях, някое дете като се разпищи той се плаши, заплаква и идва да го гушна. Аз гледам все при другите деца да го тикам, да се учи, че се случва да му вземат играчката от ръцете, да го бутнат, да му дадат нещо. Обаче не му е много любимо като гледам, темерутест е май  Confused Та много се тревожа за като тръгне на градина какви драми ще са  Sad

Мен напоследък много ме няма тук, че едни драми ме тресат, свързани с работата, но си мисля за вас, така да знаете.
И много си ви обичам  Hug

# 183
  • София
Розе, никаква драма за работата не си заслужава нервите. Нали знаеш правиш каквото трябва пък да става каквото ще.

Аз между другото не знам дали съм ви казвала, ама съм отгледана от баби, а не от детска градина. Нашите ме спряха, много малко съм ходила. Смятам, че ми липсва. Заради социализацията. Много ми беше трудно да се социализирам в училище после. И досега ми е трудно да се социализирам.

И да ви кажа подстригах се! Наздраве!

# 184
  • Казанлък of all places
Ако е само бретон, не се брои! Наздраве!

# 185
  • София
тц! цялата!

# 186
  • гр. София
Именно за социализацията се притеснявам как ще стане и си мисля, че ще е голяма драма  Confused

Да ви покажа един мислител
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 18:00 от Зимна роза

# 187
  • София
Одрал ти е кожата!

Розе, ще стане! Може и да му хареса. Децата ни изненадват. Не се стягай само.

# 188
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
розе Simple Smile какво ли е намислил? елпско нещо ще да е Simple Smile

ние нямахме проблем с децата, контактите и социализирането - само с 1/2 от госпожите и 1/2 от лелите  Tired
и в двете градинки.

# 189
  • гр. София
Не знам. Ей го и днес - не ще и не ще да иде при другите деца. Стои сам на едно място като пенсионер и само се оглежда.  Confused Другите тичат, играят, разменят си играчки, моят хубостник нищо не прави.

Добри, да, елпско нещо мъдри, няма как.  Laughing

# 190
  • n/a
Прекрасен мислител, прекрасен.
Каквото и да е намислил - краси-
во го прави  Hug

Розе, ЛоДжуниър никак не пое да
се социализира в детската градина,
спрях я. Излизаше в коридора да си
починела от децата - уж заради тях
тръгна, пък не щеше тяхното при -
съствие. После в училище нещата
коренно се промениха. Та, колкото
и да го мислиш - то само ще се на-
реди по един или друг начин.

# 191
Розееее, прекрасен е! Голям сладкиш! И тия Очи...

Права е Ло, Розе. И да го мислиш, и да не го мислиш, ще стане, каквото ще стане. Пък и нали ще пробвате, ще се разбере. Пък и градината е по-добре от яслата. В яслата всички плачат, ако един се разплаче и става ужас някакъв. А това, че сега си играе сам и страни от децата, е напълно нормално за възрастта му. Той е на две, две и нещо, нали? На тази възраст рядко някое дете се заиграва с друго. Обикновено изучават другите деца и искат играчките им. Като го водех нашия на пясъчника, обичайна картинка - всеки сам с лопатката си. Никой с никого. Забучени в пясъка десетина дечица, пълна тишина, всеки си ровка самосиндикално. Единствено общуване - ако някой дръпне чуждата формичка или кофичка.
Не го мисли, Розе. Нека е здрав, другото се нарежда. И аз, като Ванчето, мисля, че може да му хареса. Децата обичат други деца. Обичат връстници.
Радвай му се сега, толкова е сладък.
Нашият Лъч, който беше много див и особен чешит, вчера го гледах как свободно вече общува с децата, колко е голям вече, вече си е личност. (Според мен децата са си личност, от момента в който се родят, но имам предвид, че вече са по-изявени личните му качества.)
 Имаше рожден ден и беше много весел и щастлив, но и някак овладян и сериозен...Хем се гордеех с него, хем ми стана някак...тъжно, че толкова бързо растат и губят бебешкото, което толкова обичам. А бебето Пчеличка спа през цялото време, проспа на баткото РД-то. Много сладка и тя.

# 192
  • гр. София
Голямо притеснение ми е това необщуване. А иначе е много любвеобилен и мил, гали с ръчичка, гушка се и скимти от умиление като ме гушне мен. Обаче е тотално необщителен с други хора. Много бавно се очупва в чуждо присъствие. Све4и, на година и 9 месеца е.

# 193
  • n/a
Розе, много се променят с времето.
Не се безпокой, излишно е. Всяка
индивидуалност си е хубава сама
по себе си - даже и остане стесни-
телен  Hug
При ЛоДж бе толкова драстично из-
бягването на децата, че като започ-
на училище - имах разговор с гос-
пожата да я предупредя, че си па-
да малко асоциален тип. И в края
на годината госпожата ме попита,
дали съм сигурна, че точно ЛоДж
съм имала предвид в първия ни
разговор  Mr. Green

# 194
Розе, ами той си е още бебе бе, мила. Бебе на 21 месеца. В повечето книги за отглеждане на деца до 24 месеца ги броят за бебета. Аз лично (не знам защо) ги деля така - бебе до 1 година и после - дете над 1 година. Но всичко е условно. Просто му е рано на човека за социален живот.

Общи условия

Активация на акаунт