43, ЕЛП!

• 29 419
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Като каза 18+, напоследък ми е все по-терсене с децата, защото говорят все повече, много често разни неща, които ми звучат диста двусмислено и се чудя какво да правя.

Дали да си свиркам или да ги поправям?

# 166
  • n/a
Зависи какво се подразбира под двусмислено.
Ако има нещо, за което да внимавам - това е
боравенето с езика от Лоанида. Което не оз-
начава, че бдя да е литературен, а да го мо-
же онова, дето Добри написа Simple Smile И ако нена-
дейно се озове в компания на каруцари - да
може и с тях да се разбере. Т.е. обяснявам и
пак обяснявам, но държа да може да се изра-
зява всякак, дори и вулгарно.

# 167
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
една дама никога, повтарям никога не трябва да говори цинизми и да е вулгарна.
 Sunglasses но нищо не пречи да каже с думи прости неща, които другите да чуят и разберат като вулгарни. в края на краищата не можем да налагаме на хората какво и как да чуват Simple Smile

Скрит текст:
по-поетично е някак да споменеш "продължението на гърба", а не другото Wink

за иночетенето вече се разбрахме  Simple Smile мо'ем го, а за иночуванието?

реклама: "за истинския вкус на живота. Баничка!"

# 168
  • n/a
Една истинска дама, според мен, ама
много истинска, би трябвало да може
да намери изход във всяка ситуация.
Та, ако ще е с циничност - нека е. О,
понеже принцовете са на свършва -
не, а конярите обикновено не се све-
нят (или може би е единствен начин
на изразяване известен им) да полз-
ват и по-соленички думи, та ...

# 169
Simple Smile Simple Smile Simple Smile понякога срещам такива принцове, че ми се иска да целуна коня Simple Smile Simple Smile

похвалих ли се, че детето се върна от лагер? Simple Smile ей сега се хваля Simple Smile

# 170
И ако нена-
дейно се озове в компания на каруцари - да
може и с тях да се разбере.

И мен мама тъй ме е учила, много ми е полезно. Няма да спра да твърдя, че колкото повече езикови регистри ползваш, толкова е по-интересен животът. Глупостите и обръщенията от типа "гъз" са за най-близкото приятелско обкръжение. Даже, честно казано, не си представям да напцуя някой непознат. Ми то няма да е интересно, някак.  hahaha Виж, в трето лице и насаме мога.

Честито, Добри!

Ние, да ви кажа, сме в двоумение за детската градина, Кица не изглежда свръхщастлива от идеята -- почна да идва да спи при нас и да се гушка повече от обичайното. Накрая ще си продължим както досега, пък образованието кучета го яли. На Куркума се уповавам, дето беше рекъл едно нещо в смисъл, че не е жизненоважно пък. Confused

# 171
Пуц, книжката е "Застава"  Peace "Мальчик и тьма" тоже става Simple Smile а се оказа, че имам и още мноооого, цял архив са ми изпратили навремето, а аз съм прочела само една-две  Crazy както казува Мирончо: "За народа загуба велика", но ще се поправим  Hug

а за градинката какво да кажа  Confused нямахме избор - ни дали да ходи, ни на какви учители ще попадне  Confused
сигурно е най-добре да не се сблъсква с институциите до последно, но...

Скрит текст:
в нашата група имаше момиче, което плачеше от всичко: ако две деца се дърпат за играчка - то плаче; ако някое дете викне в близост до него - плаче; ако някое дете се бутне в него (не е задължително да е нарочно) - плаче; плака от дядо Коледа, от баба Марта, от музиката на празника на мама, а на завършването пак плака за нещо, не знам за какво...
имаха си баба, на градинката ходеше 5-6 пъти на месец, понякога и по-рядко

# 172
Горкото дете.   Confused Не знам дали е най-добре, според нас и двамата по-добре навреме отколкото късно, но ако може да е плавно и май ще стане.

# 173
  • Пазете Гор
...
Ние, да ви кажа, сме в двоумение за детската градина, Кица не изглежда свръхщастлива от идеята -- почна да идва да спи при нас и да се гушка повече от обичайното. Накрая ще си продължим както досега, пък образованието кучета го яли. На Куркума се уповавам, дето беше рекъл едно нещо в смисъл, че не е жизненоважно пък. Confused

Някои деца харесват да ходят в детски градини, макар че това далеч не значи, че последните са добро място. Други не харесват, но както казваме - свикват. "То свикна" е емоционално приемливата форма за "пречупи се". При някои деца пречупването има видими симптоми веднага, при други няма, при трети - има, но много по-късно. Ако можеш, Пуц - не й го причинявай. Ако не можеш - опитайте, леко, бавно, с разбиране, по-малко ходене, към хич...Ох!

Цялата махала - и отсрещната също - пече чушки. Опушено е, сладостно - да си топиш филията във въздуха напарво.

# 174
знам, че това не е био-градинарската  тема, но не мога да не се похваля  Blush

хинапът ражда  Blush
ражда основно зелен боб, около кило на седмица, но има и едно (цифром 1) хинапче  Crazy
ще си го кътаме за зор-заман  Whistling

# 175
Търся в гугъл обяснение как ухае шипърът и той ми каза да попитам Атти.  Laughing  Grinning Mr. Green

Та така - Мери Попинс я довява източният вятър, мен ме довя парфюмно благоухание.

Как сте, мили мои?  Hug

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 22:37 от Nickkie

# 176
добре завърнала се Simple Smile и да благодарим на шипъра  Hug WEIM

# 177
При добри върнала се Simple Smile Добри, душицо!  Hug Любимите ми цветя!  Laughing

# 178
аз пък ще чакам Розичка да се включи с вариации по темата  Whistling

драже с вкус на шкембе чорбасъ, карамелки с пълнеж от броколи, ашоа и чедър, дропс със скилидки чесън ...  Sunglasses

# 179
  • Пазете Гор
Ники, мила?!

Нямаше те напоследък. Кажи, че си била заета с хубави работи, на хубаво място, с хубави хора и чудесен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт