IPL фотоепилатор Philips Lumea ви осигурява перфектно гладка кожа до 6 седмици!

• 51 706
  • 510
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте и от мен, д-р Павлова,

Интересува ме какви трябва да бъдат интервалите между две отделни процедури и дали преди всяка от тях кожата и космите трябва да е подготвена по някакъв начин, както и дали след време облъчването може да доведе до нежелани кожни образувания, алергии и т.н. нежелани последици от дълготрайната употреба?
Здравейте,
Когато започвате да използвате уредът, препоръчително е да се правят  4 процедури на всеки две седмици. След това интервалите варират в зависимост от индивидуалното израстване на косъма, като е нормално да се правят на всеки 4 до 8 седмици.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 406
Здравейте, д-р Павлова?
Въпроса ми е има ли опасност от поява на пигментни петна в третираните зони (за лице то става въпрос)?
Здравейте,
Няма страничен ефект при използването на IPL .Тази технология има терапевтичен ефект при пигментации, поради това, че патологичните структури са по-богати на меланин (или друг пигмент) в сравнение с околните тъкани. При поглъщане на светлинната енергия от пигмента тя се трансформира в топлинна, което води до разрушаване на натоварените с пигмент клетки.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 407
Здравейте Simple Smile Защо процедурата не е подходяща при кърмене? Заради настъпилите промени в хормоните или има друга причина? На практика за една жена това би бил изключително удобен период за подобни процедури - докато е в майчинство и не се налага да ходи със зачервени части на тялото на работа.
Здравейте,
Хормоналните промени, които настъпват по време на този период може да предизвикат нежелана пигментация на кожата. Няма опасност за плода.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 408
Здравейте д-р Павлова,
Имам доста проблемна и чувствителна кожа. Интересува ме дали има някакви ограничения при този вид епилация – например при множество бенки, стрии, спукани капиляри. Също така има ли ограничения при използването на уреда през лятото, т.е. преди/ след излагане на слънце?
Благодаря Ви!

Здравейте,
Не препотъчително уредът да се използва върху участъци с бенки, тъй като може да затрудни диагностиката на потенциални заболявания.Няма противопоказания за използване върху спукани капиляри и стрии.Уредът може да се използва и през лятото , но трябва да се има в  предвид, че излагането на слънце преди да са минали  поне 24 часа след третиране е противопоказно. Дори след 24 часа се уверете, че повече няма никакви признаци за зачервяване на кожата от третирането, преди да я изложите на слънце като използвате слънцезащитен крем.Препоръчително е да изчакате  48 часа след излагане на слънце преди да използвате уреда, тъй като  излагането на слънце може да предизвика потъмняване или изгаряне на кожата. След тези 48 часа проверете кожата за следи от слънчево изгаряне. В никакъв случай не използвайте Philips Lumea Precision Plus, докато има такива следи. Когато слънчевото изгаряне изчезне, направете тест на кожата в областта, която ще третирате, за да определите подходящата интензивност на светлината.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 409
Здравейте, д-р Павлова. Моят въпрос е дали този уред повлиява неблагоприятно на чувствителна  кожа, по-специално спукани капиляри.
Здравейте,
Няма противопоказания за използване при спукани капиляри.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 410
Здравейте! Моя въпрос е намалява ли окосмяването след продължителна употреба на уреда?

Да, клинични изследвания показват, че значително намаляване на окосмяването може да бъде постигнато след съвсем кратък период на третиране – едва 4 процедури през 2 седмици, резултатът от които е гладка кожа без никакво окосмяване.

# 411
Здравейте д-р Павлова,
искам да попитам дали този вид епилация вреди по някакъв начин на здравето на кожата и има ли по-висок риск от рак на кожата при дълга употреба?
Здравейте,
Няма регистрирани случаи на появили се кожни заболявания в резултат от използването на IPL уреди.  Технологията използва широкоспектърни светлинни импулси от синя , жълта и зелена светлина. За разлика от ултравиолетовите лъчи, които променят структурата на клетките, този вид светлинни импулси са безвредни.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 412
Привет  !
Бих искала да получа информация относно:
Колко вреден е този начин на обезкосмяване за кожата и въобще за целия организъм ?
Колко е полезен и какви предимства има пред IPL в козметичен център ?
Благодаря !
Здравейте,
IPL  метода за премахване на нежеланото окосмяване се използва вече 20 години, като не  са регистрирани случаи на  кожни заболявания.Технологията използва ширикоспектърни светлинни импулси от жълт, зелен и син цвят, които са напълно  безвредни, за разлика от ултравиолетовите лъчи, които променат ДНК-то на клетките и стават причина за появата на рак на кожата.Тази технология има терапевтичен ефект при пигментации, поради това, че патологичните структури са по-богати на меланин (или друг пигмент) в сравнение с околните тъкани. При поглъщане на светлинната енергия от пигмента тя се трансформира в топлинна, което води до разрушаване на натоварените с пигмент клетки.
Домашните фотоепилатори имат същата дълбочина на проникване като тези от професионалните козметични салони, а са доста по-изгодни от гледна точка на цената и могат да се провеждат  в комфортна, интимна атмосфера.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 413
Здравейте д-р Павлова Simple Smile Искам да попитам, тъй като в следствие дългогодишно използване на епилатор, косъмчетата с които се боря изтъняха и сега врастват и положението сега е по-зле от преди, дали този тип фотоепилация би помогнал? Една приятелка ползва фотоепилатор (друга много хвалена марка) но не вижда кой знае какъв ефект, каза ,че били изтънели и понамалели.. Мен това изтъняване ме плаши, защото не пробиват. Правя редовно ексфолиране с какви ли не ексфолианти, явно кожата ми е по-плътна, по принцип не е суха дори напротив, което пък създава пъпчици, врастнали косъмчета. Лосиони трудно ми понасят, прекалено омазняват и почти не ползвам... Дайте съвет, много хора препоръчват лазерната епилация за окончателно премахване? Пред дилема съм това лято newsm78
Здравейте,

IPL фотоепилацията има много полезно въздействие върху зоните с врастнали или обърнати косми. Светлинните импулси унищожават врастналите косми, след което кожата ги избутва на повърхността и проблемът се елиминира. Фотоепилацията е препоръчителна за мъже, при които след бръснене се появява подобен проблем от възпалени врастнали косъмчета.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 414
Здравейте , интересува ме тези 40000 светвания за колко процедури са приблизително

Здравейте,
Зависи от това колко често използвате уредът. При нормална употреба ще ви служи вярно дълги години.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 415
Доктор Павлова,здравейте!  Интересувам се дали след процедурите с IPL Philips е необходимо да се използва крем/лосион за тяло/лице със защитен фактор?След дългогодишна епилация, се сдобих и с множество подкожни косъмчета, дали уреда повлиява положително подобен проблем?

Благодаря!

Хубав ден!
Здравейте,
Изчакайте поне 24 часа след третиране, преди да изложите кожата си отново на слънце. Дори и след 24 часа се уверете, че повече няма никакви признаци на зачервяване на кожата от третирането, преди да се изложите на слънчевите лъчи. Задължително използвайте слънцезащитен крем (SPF 30+) две седмици след третирането, когато излезете на слънце. IPL фотоепилацията има много полезно въздействие върху зоните с врастнали или обърнати косми. Светлинните импулси унищожават врастналите косми, след което кожата ги избутва на повърхността и проблемът се елиминира.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 416

Здравейте,въпросът ми е: има ли лимит на импусите и 140 000 импулса за каква зона са на тялото?Благодаря!
Здравейте,
При напълно заредена батерия уредът  може да възпроизведе до 370 импулса при интензивност на светлината 5.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 417
Д-р Павлова,

има ли противопоказания при хормонални проблеми, като поликистозни яйчници и хашимото?

Поздрави,
Вероника
Здравейте,
Няма противопоказания при използването на уреда, но фактът, че тези заболявания са от хормонално естество, това може да повлияе негативно на ефективността на процедурите.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 418
Здравейте, искам да ви попитам, колко е продължителността на живот на лампите?

Здравейте,
Продължителността на живот на лапмата е 40 000 светвания.
Поздрави,
Д-р Павлова

# 419
Може ли да се използва за интимна зона и за премахване на нежелано окосмяване по врата?
Здравейте,
Уредът може да се използва за премахване на окосмяване на бикини линията и лицето.
Поздрави,
Д-р Павлова

Общи условия

Активация на акаунт