Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 31!

• 46 823
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
Момичета относно запека- аз си взех свещички Eva Qu понеже можело да се ползват при бременност. С тях сега доста по-добре се справям с този запек, но сега като чета май и аз ще пробвам  Мели лакс, та дано нещата малко се пооправят и не се налага толкова да се седи в тоалетната, защото много се притеснявам с това стоене там.

# 676
Здравейте, момичета, днес бях на преглед и съм много спокойна и доволна - вече се водя в 7-ми месец (29 седмица), бебето е приблизително 1,150 кг. Докторът ме успокои, че дори и бебето да тръгне да излиза рано (което не би трябвало да става), серклажът ще успее да го задържи достатъчно, за да се ударят инжекциите за белите дробове на бебето. До този момент доста ходех напред-назад, но сега ми каза да се позалежавам, защото бебето става голямо и механичният натиск в/у шийката се засилва. Също ме посъветва да огранича контактите с много хора, за да се предпазя от върлуващи наоколо болести.
Много съм обнадеждена и вече мисля да се отдам на мисли за раждане (в 9-ти месец!), кърмене, списъци за пазаруване за бебето и други такива.
Засега успявам да решавам проблема със запека с разни храни тип мюсли, вода с мед или мляко с малко кафе. Но сигурно и лекарствата са си съвсем ок ако с храна не става...
Откакто съм бременна хапвам доста сусамов тахан с мед - прочетох, че съдържа много ценни съставки необходими особено по време на бременността, също е много вкусен и задоволява нуждата от сладко Simple Smile

# 677
Момичета, как сте всички? Не съм писала отдавна но ви чета постоянно Simple Smile ние с бебка сме добре, днес бях на преглед , тя е вече 2.600кг, аз съм в 34+3 дни. Продължавам с програмата ( лежане) Wink и стискам кълките най- рано до началото на ноември, по -рано, никакво мърдане. Надявам се всички сте добре, заредени положително и сигурни в успешния край. Прегръщам ви!
П.с. Къде се загуби Марго? Някакви вести от нея?

# 678
Да се отчета и аз - вчера бяхме на ЖК, бебка е добре, близо 700 гр. е вече. Разположена е седалищно, но АГ ме успокои, че може да се премести, тъй като все още има много място... Плацентата ми също започва да се вдига и силно се надявам да продължава така  Praynig
Сега с оплакванията Sad - с анемия съм, хемоглобина ми падна на 91 и съм много притеснена. Започнах веднага да пия желязо и витамини на Допелхерц
Следващия ми преглед е чак на 11.11 и сега се филмирах дали нещо няма да навредя на бебка  Shocked

# 679
Амария, Няма ли да пуснеш все пак желязо, жск и б12?

# 680

Искам първо да мина консултацията с имуноложката, после да проуча къде в Бургас има добър хематолог, че нали знаеш колко е трудно със "специалистите"

# 681
Привет и от мен! И аз все още удържам, макар че тази нощ по едно време почнах да засичам контракции, но към 6ч. спряха. Да ви кажа свалила съм си 2 приложения на телефона за засичане на контракции и според мен са много удобни, защото директно ти засича колко е била дълга и през колко минути. Препоръчвам ви, ако телефонът ви позволява, да се възползвате, защото спестява писане и помнене..

А за запека и ставащите все по-популярни микроклизми / Мелилакс, Релаксит/, моя доктор не ги препоръчва, защото действали само на малка част от дебелото черво (демек на изхода само) и не водели до пълно освобождаване, освен това било много вероятно да предизвикат контракции. Така че аз се въздържам да ги ползвам за сега.

# 682

Искам първо да мина консултацията с имуноложката, после да проуча къде в Бургас има добър хематолог, че нали знаеш колко е трудно със "специалистите"

Не ти трябва специалист за изследването. Отивай в Цибалаб, там го правят, и си готова.

# 683
Здравейте мами, ние да си кажем, растем Simple Smile вече сме 2780 в 35 +5, лошото е че ми откриха бактерии и ми изписа докторката Augmentin... някоя мама да е пила или да знае нещо?

# 684
  • Велико Търново
Здравейте момичета, вчера си направих изследванията ПКК и урина. Има неща, които ме безпокоят, а не мога да се свържа с моята АГ, май чак в понеделник - те кога ли са насреща когато имаш нужда от тях #Cussing out  Та от ПКК като по-нисък ми е хемоглобина - 100 (реф. 120-160). Левкоцити, еритроцити, хематокрит и MCV са под или над граница, но с малко...
От уринното изследване най-много ме притесни наличието на левкоцити в урината - 25. Четох, че означава, че има някаква инфекция.
Моля дайте някаква информация, докато се свържа с моята АГ.
Хубав ден на всички  Hug.

# 685
Аз
Здравейте мами, ние да си кажем, растем Simple Smile вече сме 2780 в 35 +5, лошото е че ми откриха бактерии и ми изписа докторката Augmentin... някоя мама да е пила или да знае нещо?
[quote autho

Здравей
Аз пих два пъти за цялата бременност
 Не се притеснявай а де лекувай инфекция е по опасно от АБ

За левкоцитите
Знам,че при бременност се увеличават
Не се филмирай излишно но понеделник веднага ги покажи на АГ
Ако все пак е инфекция да се лекува навреме
Мадмоазел
Радвам се да те видя пак
Виждам ме оредявате с грахчето
Браво само така

# 686
Елфи   Hug Ние пак сме цъфнали и вързали, но с малко повече късмет....

# 687
zdr momi4eta iskam da popitam ne6to koiqto ot vas ima mnenie neka pi6e imam edna priqtelka sa6to e bremena ot kakto e zabreminiqla ne e spriqla cigarite ne e rodila o6tesega na kraq na oktovri i prestoi rajdaneto az kogato q vijdam se yjasiqvam no tiq si znae neinoto kazva 4e po zdravo 6tiqlo da stane  :bad-words:kakva opasnost imaza bebeto mn se pretesniqvam za neiq

# 688
zdr momi4eta iskam da popitam ne6to koiqto ot vas ima mnenie neka pi6e imam edna priqtelka sa6to e bremena ot kakto e zabreminiqla ne e spriqla cigarite ne e rodila o6tesega na kraq na oktovri i prestoi rajdaneto az kogato q vijdam se yjasiqvam no tiq si znae neinoto kazva 4e po zdravo 6tiqlo da stane  :bad-words:kakva opasnost imaza bebeto mn se pretesniqvam za neiq
Да ти кажа, много зависи, зависи и колко пуши. Имам позната, която също не спря да пуши през цялата бременност и то не малко, за щастие детето й е живо и здраво.

# 689
Много е относително, каква ще бъде вредата, моята майка като е била бременна с мен, и после с брат ми и сестра ми, които са близнаци е пушела като комин! Според мен си е до късмет. Майка ми е имала, като ни е родила живи и здрави! Брат ми и сестра ми са родени в седмия месец, но мисля че това се случва често при близнаци! Чувала съм че води до преждевременно раждане! Пожелавам на приятелката ти да роди едно живо и здраво бебче!

Общи условия

Активация на акаунт