Литературни рецепти!

• 11 853
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Сиси,и на мен ще ми е интересно, а джалебито ще го пробвам при първа възможност.
Имаше една поредица по 24 kitchen, как не мога да се сетя името преди 2-3 години мисля, ястия сготвени от картини на известни художници, бих я гледала отново с удоволствие

# 16
Ние правим вече 3 рецепти от "Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия"на Роалд Дал.
-Киселчета
-Пилешката яхния на Богис
-Грахова супа
Получават се доста вкусни и трите.

# 17
Прекрасно – винаги се впечатлявам от рецепти, описани в художествена литература – купувала съм си книги само заради това – напр. имам 2 книги на Исабел Алиенде, а скоро си купих „Красивата Тоскана” – колебаех се, че съм гледала тв-версия на „Под небето на Тоскана”, но видях, че тук там има и рецепти. А кулинарни книги имам вече доста, но не просто изброени рецепти, а такива с "литературни отклоненя" - тези книги си ги чета и разглеждам постоянно.

# 18
Страховна тема! Направо съм очарована! Simple Smile В книгите на Питър Мейл за Прованса се говори много за готвене и рецепти за провансалски манджи Simple Smile Simple Smile

# 19
Ние правим вече 3 рецепти от "Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия"на Роалд Дал.
-Киселчета
-Пилешката яхния на Богис
-Грахова супа
Получават се доста вкусни и трите.
А би ли споделила тези гнусни-вкусни рецепти? Simple Smile

# 20
  • Най-красивата страна
В ммента чета ,,Пикник в Прованс,, на Елизабет Бард.
Книгата е пълна с рецепти от френската кухня.

Крем супа от тиквички с бял вино
Огретен от тиквички
Фасул с домати и подправки
Смокини запечени с Рокфор и мед
Салата от Рукола,авокадо,смокини и пилешко
Сладкиш със смокини и бадеми
Лаврак с Прошуто,зелени маслини и шампанско
Капоната с розмарин
Бадемови кексчета с кайсии и лавандула
Печени сардини
Пълнени домати и тиквички
Черешово клафути