БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 594
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
  • София
различни са. Морковите варират на цвят от бял до черен. Белия е "най-малко" полезния от морковите. Тъмните са много мощни антиоксиданти. Но гии няма по нашите ширини.

# 526
различни са. Морковите варират на цвят от бял до черен. Белия е "най-малко" полезния от морковите. Тъмните са много мощни антиоксиданти. Но гии няма по нашите ширини.

+1 Peace 
Различни са. Белият морков е по-беден на витамини и микроелементи от пащърнака.
А пащърнакът по състав повече се доближава до целината, отколкото до моркова.

# 527
Може ли тогава да го давам този бял морков или е необходимо да го въвеждам няколко дни?

# 528
Аз го въвеждах като нова храна за по-сигурно, като го слагах в домашно пюре от картоф и тиквичка. Съставът му е различен от моркови, пащърнаци и т.н. и затова си го въвеждах като нещо ново, макар че се води слаб алерген. newsm78

# 529
Много благодаря за отговорите. За сега мисля да не го давам.

Обаче, имам нужда от още малко разяснение. По принцип започнах захранването с оризова каша, после тиква, картоф, пащърнак, морков, круша, ябълка, банан. Кашата първоначално въвеждах 10 дни, като после продължих да я прибавям в пюретата около 5-6 дни (тази комбинация обаче не се хареса). Тъй като реално бяха минали само 2 седмици от началото на захранването, не я изместих в отделно следобедно хранене, понеже ми се стори твърде рано. В момента давам зеленчук на обяд и между храненията плод. Много ли е грешно, че не съм продължила да я давам?

И още един въпрос. Искам да започна елда след плодовете. 4-5 дни достатъчни ли са или трябва повече?

# 530
4-5 дни достатъчни ли са или трябва повече?

Напълно достатъчни.

# 531
  • filibeto-maina:)
Този месец въведох овес и ръж
Помня че всеки ден трябвa дa се дaвa глутен веднъж, докaто свикне оргaнизмa.
Обaче не се сещaм в кой момент може дa се дaвa двa пъти нa ден глутен. След месец или след двa?
Искa ми се дa дaвaм зaкускa овесенa кaшa и нa вечерa ръженa. Момчето ми откaзвa млякa зa вечеря и си лягa глaден кaто изпивa шише с водa. Третa вечер прaви тaкa и се чудя кaкво дa му дaм зa вечеря. Просо със елдa дaвaм нa обяд. Кисело мляко също откaзвa... незнaм дaли е период, че вaдим зъби, но тaзи седмицa определено ми нaлитa нa кaшите имaм чувството че млякото не го нa яждa и си търси нещо друго. Скоро прaвим 9м. Чудех се дa въведa ли цaревичнa кaшa, зa вечерa със сирене и дa сложa и млекце. И още нещо кой вaриянт зa първa мaзнинa е по удaчен, зехтин или мaсло.

# 532
  • София
Здравейте,
чета ви редовно и съм ви много благодарна , тъй като много добри съвети намирам тук и много ми помагате.

Искам да ви попитам и за съвет по въвеждането на глутена.
От утре мисля да започна с овесена каша, но не съм сигурна дали ще я иска, тъй като тези сухите каши не ми ги иска много и редовно аз си ги дояждам. Какви ли не взимах. Харесва тези готовите, но те са с бисквитки, а те са с пшеница, която по ваш съвет съм я планирала последна за въвеждане.
Та питането ми е какво освен сухите каши има с овес , ръж и ечемик и мога да давам.
За сега нямаме проявена алергия към нищо. Въвела съм доста зеленчуци и плодове, пиле, пуешко и заешко.
Ще съм благодарна за съвети или рецепти  Hug

# 533
  • Sofia
Овесени,ечемичени и ръжени ядки. Можеш да ги пасираш, особено последните,моят не успява да ги яде непасирани.

# 534
Guerry, hipp имат овесена каша с круши в бурканче. Моето момиче много я уважава.

# 535
Guerry, hipp имат овесена каша с круши в бурканче. Моето момиче много я уважава.
Здравейте,
чета ви редовно и съм ви много благодарна , тъй като много добри съвети намирам тук и много ми помагате.

Искам да ви попитам и за съвет по въвеждането на глутена.
От утре мисля да започна с овесена каша, но не съм сигурна дали ще я иска, тъй като тези сухите каши не ми ги иска много и редовно аз си ги дояждам. Какви ли не взимах. Харесва тези готовите, но те са с бисквитки, а те са с пшеница, която по ваш съвет съм я планирала последна за въвеждане.
Та питането ми е какво освен сухите каши има с овес , ръж и ечемик и мога да давам.
За сега нямаме проявена алергия към нищо. Въвела съм доста зеленчуци и плодове, пиле, пуешко и заешко.
Ще съм благодарна за съвети или рецепти  Hug

Аз също започнах да въвеждам глутена като давах плодови пюрета с овес. Много са подходящи за първите дни на въвеждането, защото количеството овес в тях е минимално.

# 536
Здравейте, моята бебка утре става на 6 месеца, от три седмици я захранвам, на АМ е. Започнах с оризова каша, продължих с тиква, пащърнак, пащърнак с картоф, тикчичка с картоф и от два дни морков. Проблемът е, че нищо осен тиквата не й харесва и досега най-много е изяждало по 20на грама. По съвет на лекар й давам готови пюренца, тъй като нямам домашни зеленчуци, но не знам дали е от това или просто защото е ново - беба не иска да яде. Знам,че до 4та седмица от захранване е препоръчително да заместя харнене, но при нас е излючено това да се случи. Моля да ме посъветвате относно количествата и евентуали комбинации, които биха й се харесали....
И още един върпос- няколко пъти се запича - не ака по 4-5 дни и после 2 дни подред ака твърдо.....лл каза, че мога да започна със сок или пюре от круша, но ми се струва рано. Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря ви!

# 537
Момичета, и аз имам въпрос.
И ние започнахме захранване (днес е ден трети) с оризова каша.
Четох, че е добре да се дава около 10 дни кашата преди да се въведе следващо.
На десетия ден какво количество каша трябва да сме достигнали горе-долу?
Засега кашата се харесва.

# 538
Poppet до годинката детето се захранва с цел да опита нови вкусове, изобщо не е задължително да се замести хранене, даже до годинката всяко хранене трябва да е млечно, така че изобщо не се притеснявай. Много от децата, не достигат изобщо заместено хранене, камо ли след 4 седмици. Всяко дете е различно, моето и до ден днешен не харесва картофите, освен в комбинация с други храни. Има такива, като моето които ядат всичко с пащърнак, и такива, които не го харесват. Принципно тиквата разхлабва. А  недей да даваш сокове, вместо това давай плодово пюре, тези от круша и слива разхлабват. Месец след като си захранила със зеленчуково пюре на обяд, може да опиташ да даваш каша, почва се оризова, даваш в началото като захранване сутрин, а после с тази каша заместваш следобедното хранене. Няма закъде да бързаш, целият живот е пред него и ще яде само твърди храни. Сега остави детето да яде колкото иска, а дохранвай с АМ. Peace
Feride трябва е относително понятие, но примерно да речем 100-150гр. но както писах по-горе зависи детето колко иска да яде.

# 539
Ние въведохме основните зеленчуци и започвам да давам смесени зеленчукови пюрета. Забелязах ,че в смесените зеленчуци на Ганчев за 4м има и краве масло, трябва ли това да ме притеснява ? Давате ли такива?
Poppet когато започнахме захранването Нелинка се запичаше много, чак ревеше като ака . Личната каза да сменя млякото, но аз не се съгласих и продължих така, сега вече ака без проблем. Изглежда е от новта храна, докато свикнат стомахчетата им. Даже докато беше само на АМ акаше през два ,три дена а сега всеки ден  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт