БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 528
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
много ти благодаря,за бързите отговори Hug

# 616
В момента въвеждам безглутенови зърнени храни и се зачудих трябва ли да дам от всичко, което е на пазара. От една страна е добре да опитва нови вкусове, от друга страна се чудя какъв е смисъла от това след като вкъщи не ядем нищо с просо, амарант или киноа.
Вие захранвате ли с храни, които са нетипични за семейната трапеза?

# 617
  • UK
Да, просото, например, е много богато на желязо, в тази възраст когато тя все още не хапва месо е много добре за нея. Масово децата около 6-7 месец вече изчерпват запасите си от желязо в организма и е добре освен млякото да поемат и с други храни. Същата работа с елдата. Всички тези храни са много полезни и дори и после да не яде често от тях, все са и от полза сега.
Между другото точно със захранването на голямото ми дете въведох просто и киноата в семейното хранене, оказаха се много вкусни, освен и полезни, преди въобще не съм се сещала и да ги опитам. Елдата така и не се хареса от никой вкъщи. Разните му там манго, папая не съм давала, ако съм давала е било за разнообразие, защото е било ок за съответната възраст, когато може да яде много малко плодове.   

# 618
Здравейте отново Simple Smile
Спрях кашата и се оправихме Simple Smile До сега от зеленчуците дадах моркови и картофи .. купих пюре с смесени зеленчуци пак на хип и не го яде .. Дави се мръщи се и не става  Laughing
Как мога да го залъжа да яде зеленчуци...
Скоро ще започна аз да ги приготвям може да има по добър резултат но за момента как да постъпя имам цели 6 пюрета ... и ми ги отказва а трябва да хапва зеленчуци.
Направо не знам как да постъпя  newsm78

# 619
  • Стара Загора
Пробвай да въведеш оризова каша, може и просо. След това може да смесваш част от зеленчуковото пюре с каша - при нас има ефект за пюрета, които не му допадат, например само така яде риба.

# 620
Мами, да ви попита, какви кус-кус и макарони (паста) давате? Вчера педиатърката ми спомена, че има бебешки такива. Досега не съм търсила конкретно такива продукти и не съм запозната. Видях в нета, че Плазмон имат бебешки кус-кус. Други марки имат ли такива продукти?

# 621
Аз ползвам бебешки кус-кус на плазмон, те са на номера. Първо давах най-ситният сега давам следващият номер. Не съм чувала да има други марки.

# 622
  • UK
Момичета, дали мога да слагам вече в храната намачкани царевица и грах необелени? Тя е на 10 месеца вече.

# 623
Момичета, дали мога да слагам вече в храната намачкани царевица и грах необелени? Тя е на 10 месеца вече.

Разбира се, че можеш.

# 624
Здравейте! За първи път се включвам..  моето бебче е на 3 месеца и половина. до преди 2 седмици го кърмих ,но вече сме на АМ. На 2м. и половина му дадох сок от морков, ябълка и круша...много ги хареса ,но се разболяхме и спрях.От другата седмица мисля пак да му дам.Въпросът ми е като веднъж съм му дала и не е имал реакция мога ли да започна направо по 30мл на ден да му дам и комбинация от морков и ябълка добра ли е...а следобяд да започна с плодово пюре по-малко ? Благодаря предварително за съветите  Wink

# 625
  • Северозапада
Соковете са абсолютно ненужни, според мен. Можеш направо с пюре да си продължиш, щом вече си започнала да захранваш. Мисля че ябълка, круша и морков може да считаш за въведени. Оттам насетне всичко друго ще е ново, така че е по-добре да го даваш до обяд  Peace

# 626
Здравейте! За първи път се включвам..  моето бебче е на 3 месеца и половина. до преди 2 седмици го кърмих ,но вече сме на АМ. На 2м. и половина му дадох сок от морков, ябълка и круша...много ги хареса ,но се разболяхме и спрях.От другата седмица мисля пак да му дам.Въпросът ми е като веднъж съм му дала и не е имал реакция мога ли да започна направо по 30мл на ден да му дам и комбинация от морков и ябълка добра ли е...а следобяд да започна с плодово пюре по-малко ? Благодаря предварително за съветите  Wink
Според последните препоръки се започва захранване на 6 месеца.
Спри сокове и др поне до наеършването им

# 627
Знам че захранването трябва да започне от 6месеца,но ми се струва малко късно,а и имам друга причина.На 3 месеца трябва да изпива 130мл, които не му стигат в никакъв случай,другата доза на АМ което ползвам е 170мл но пак реве след това...200 ми се струва много а е дадено като количество за неговите кг. Затова си мисля че може да не му е достатъчно и искам да въведа пюре за обяд ( зеленчуково) но ще поизчакам...за сега с плодово мисля да започна между храненията следобяд.Взела съм слива,круша,абълка и банан на хип.Добре ли е за начало. newsm78

# 628
  • UK

Разбира се, че можеш.
Благодаря, досега белих, все ме е страх да не ревне от корем Simple Smile Червена леща сега мисля да дам, мога ли направо и от небелената или да изчакам още?

# 629
Знам че захранването трябва да започне от 6месеца,но ми се струва малко късно,а и имам друга причина.На 3 месеца трябва да изпива 130мл, които не му стигат в никакъв случай,другата доза на АМ което ползвам е 170мл но пак реве след това...200 ми се струва много а е дадено като количество за неговите кг. Затова си мисля че може да не му е достатъчно и искам да въведа пюре за обяд ( зеленчуково) но ще поизчакам...за сега с плодово мисля да започна между храненията следобяд.Взела съм слива,круша,абълка и банан на хип.Добре ли е за начало. newsm78
Аз захраних на 3 месеца с пюре от сладък картоф, морков, нектарина и ябълка, но е домашно направено. От пюретата на Хип се обрина, и трябваше да давам Фенистил. Сега е на 6 месеца и започнах да давам банан, след седмица ще включа и месото.  Ако твоето бебе харесва пюретата на Хип, няма проблем да даваш, но тази комбинация от слива и круша и ябълка мисля, че ще докара разтройство  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт