32 соу униформи 2014г.

• 24 189
  • 177
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Mrs. Jan, а възможно ли е класната да се е объркала /аз съм сигурна, че чух правилно, защото си го записах и на листче/? newsm78 А, иначе не ми се вярва да имат ден с 4 часа, та те в първи клас имаха всеки ден по 5.

Писах по колко часа имаха 2 клас през миналата учебна година. Освен да са променили учебния план и да са увеличили някоя дисциплина, но  newsm78

Показаната униформа е много по-добре от предишната снимка. Може пък и да отида другата седмица и да поръчам, но определено няма да е в Западен парк. Не ме интересува колко училища обслужват в магазина и колко им е натоварено. Адреса ми е много по-удобен.

Другото, което си мисля - щом блузите са без лого, то няма причина да ги поръчвам точно в тази фирма, след като ръкавите им са дълги. Сина ми е слаб, обикновено рамото му пада и ръкавите и на другите дрехи са му по-дълги. Може да се огледам и на друго място.

За занималнята. В началото на май приемат заявления в канцеларията. В първи клас класната ги беше накарала да ни напишат в бележника. За втори клас не, но следях сайта за датите. Не знам какви са критериите - приеха го и миналата година и тази е в списъка. Нямам никакви предимства.

# 61
  • София
Вилико, не съм ходила до училището. Поръчах направо във фирмата.

# 62
Благодаря!
Аз все пак ще изчакам началото на уч.година и тогава ще ходя.

Имам един въпрос към майките, чийто деца не са приети в занималнята - склонни ли сте да поверите децата не на занималня частна, а на жена, която да се грижи за тях в дома си, разбира се в района на у-щето? Съжалявам, че измествам темата, но тази е най-посещаваната от всички теми за нашето 32  Laughing

# 63
Аз съм много склонна, но ние сме свикнали с персонална грижа, дъщеря ми има детегледачка отпреди да навърши 2 г. Догодина ще е първокласничка, живот и здраве (може да е в 32-ро у-ще), и ще й търся пенсионирана учителка, която да я взима от училище, да я води у дома, да учи с нея, да я води на извънкласните занимания и т.н. Един вид частен учител.

Ти защо мислиш детето да ходи в нейния дом в района на училището? Домът й може да е всякакъв...Детето ще се чувства по-добре в собствения си дом.

# 64
  • София
Вилико, не отричам този вариант, но не го предпочитам. Ако детето е на 2г. бих избрала персонална гледачка пред сборна формация /частна или държавна/. Но те са вече големи. Когато са сред връстници освен, че се забавляват и учат, някак се учат на конкуренция. А с учителката само ще учи уроци, не мисля, че би се харесало. То, аз която съм на 32 години не си седя цял ден на бюрото, ами разговарям с колеги и за неща извън работата, все пак това са 8 часа….

# 65
Защото аз не допускам хора всъщи да ми се мотаят, дори мъжа ми ме дразни като ми размества нещата  Joy
Сега сериозно. Идеята е да е до у-щето евентуално, за да не се налага да ангажирам с движение в градския жената първо. Второ у-щето е наблизо до работата ми и ще ми е много по-удобно взимането - воденето. Трето си мисля, че има вариант да се комбинираме примерно две майки - и да водим заедно децата, вместо на занималнята - при жена. Мисля, че така грижата ще е малко по-персонална. А и синът ми ще се чувства по-добре - той никога не е обичал колективните занимания и групи, може и малко глезен да е...

Сега - ясно е, че в колектив си има предимствата също. Но все пак ми се иска поне половината ден да не е точно типичното у-ще на чин и с учителката. В домашна обстановка ще има повече отмора и свобода.

И да ви кажа - още обмислям - нищо не съм решила на 100%. Затова събирам мненията ви  Blush

# 66
На мен варианта на Вилико ми се струва удачен, даже си мислех такъв, още повече, че моята щерка ще има първа браточедка, също първи клас в същото училище и идеята беше свекърва ми да ги взима и гледа, има и къде и то наблизо, но етървата не иска - не обясни защо.
Според мен ще се социализират достатъчно и при нецелодневно училище, но пък умората няма как да се избегне. Моята яде много малко от готвените неща, освен вкъщи, и се опасявам, че ако е на стол ще набива само хляб, много е притеснителна и стиска с часове, без да посещава тоалетна и наистина ми се вижда неудачно да е на занималня, но сме подали заявление, пък ще преценим в хода на годината и при натрупване на опит.

# 67
  • София
На мен варианта на Вилико ми се струва удачен, даже си мислех такъв, още повече, че моята щерка ще има първа браточедка, също първи клас в същото училище и идеята беше свекърва ми да ги взима и гледа, има и къде и то наблизо

Моя син няколко пъти е оставал с майка ми и си го прибирах с ненаписани домашни. Бил уморен, малко да си почине и т.н. - тя не може да го накара да седне и да учи. От занималнята рядко му е оставало нещо малко за дописване.

# 68
Оо, оставя ли го при баба му - два реда се пишат за два часа  Crazy
Вярно, всичко е написано, но така неорганизирано и разпокъсано, че накрая той е забравил какво прави вече. Моите наблюдения са, че просто децата имат много повече респект към чужди хора, това е истината. Естествено, с мен всичко се пише и учи, но обикновено накрая съм лоша или направо гадна...

# 69
  • София
И ние не сме приети на занималня Cry
Втори клас ще е моята девойка сега. Записах я на частна.
Униформа още не сме поръчвали, но мисля тази седмица да отскоча.

# 70
  • София
Моят син е първи клас, висок 125см, но ми се наложи днес да сменям поръчаните размер 122 с размер 116. Просто са много уголемени тези униформи, а за ръкавите да не говорим. В офиса имаше още 5 родители, които сменяха размери, но ми се струва, че пак ще има доста деца с униформи като за двойно по-големи.

Как се справят вашите с копчетата? Нито тениската, нито блузата могат да бъдат свалени или облечени, без да се откопчаят/закопчаят и двете копчета и не ми се мисли какво ще става по физическо или просто, ако му стане топло.

# 71
За всяко дете е различно - моята дъщеря е 140см и размер 146 й е точно по мярка. Когато я поръчвах (в магазина) имаше възможност детето да пробва различни размери, предполагам още е така.

Само да спомена, че програмата за първи срок е налична на сайта на училището. Новото е "модул ФВС". Някой да има идея какво е това? Има го дори и за първи клас, т.е. те имат един ден с 6 часа, а нашите деца миналата година имаха само по 5 часа седмично.

# 72
  • България, София
Новото е "модул ФВС". Някой да има идея какво е това?
Физическо възпитание и спорт. Само за начален етап е качена програмата. По-големите ще чакаме.

# 73
Новото е "модул ФВС". Някой да има идея какво е това?
Физическо възпитание и спорт. Само за начален етап е качена програмата. По-големите ще чакаме.

Благодаря!
Учудва ме, защото имат 2 пъти седмично "Физическо" и още един път да имат и "Физическо възпитание и спорт" и то шести час (по време - седми час) е малко прекалено, но няма лошо - нека спортуват децата.

# 74
  • София
А каква е разликата между "ФВС" и физическо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт