32 соу униформи 2014г.

• 24 189
  • 177
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Това, което аз разбирам от последната "новина" е, че до 01.12.2014 децата могат да носят само един от елементите. Но днес, вземайки си готовата униформа, реших да си поръчам още една тениска с дълъг ръкав, но по-голям размер. Срокът за производството й е месец и половина. Т.е., учениците, които до 15.09 не са си поръчали униформа ще имат такава чак на 01.11, като до тогава няма да имат нито един от елементите. Това ме навежда на мисълта, че евентуално искат да ни съобщят, че до 01.12 униформата няма да е задължителна, а след това ще е задължителен само един елемент.

И аз така го тълкувам, ноооо ще видим. Блузките са ОК

# 46
Класовете са разделени по 3 в една смяна - на нас се пада първа смяна първия срок - това само като информация.

Що се отнася до униформите - голямо гадаене падна  Joy

Може в момента да се поръчват на място в отдел Клиенти в производствената им база, тоест в магазина не може вече.

Аз не съм поръчала, чакам все пак родителска, на която да ми разтълкуват докога може без униформа и ще съм до последно на изчакване. Не ми харесва нито униформата, нито идеята.

# 47
  • София
Днес от  разговор с класната, разбирам, че първия срок ще учат следобед /за втори клас става въпрос/. Когато имат 5 часа ще свършват в 17:45ч., а когато имат 6, в 18:25ч.

Не би трябвало във втори клас да имат по 6 часа.
Миналата година бяха 4 дни по 5 часа и 1 ден с 4 часа.

И аз чакам родителската среща. И на мен никак не ми харесва начина на въвеждането на тези униформи.

Въпрос към тези, които вече са взели униформа: Логото бродирано ли е или е пришито върху дрехите? 

# 48
  • София
Mrs. Jan, а възможно ли е класната да се е объркала /аз съм сигурна, че чух правилно, защото си го записах и на листче/? newsm78 А, иначе не ми се вярва да имат ден с 4 часа, та те в първи клас имаха всеки ден по 5.

# 49
До преди 2 дни на сайта на училището стоеше програмата от миналата учебна година. И аз се зарадвах, че часовете са с 1 по-малко от първи клас. Може да се провери и в раздел "Информация" на сайта - сборът на всички предмети за седмицата (за втори клас) е 23 + час на класа, стават 24, т.е. един от дните ще е с 4 часа Simple Smile.

А относно логото на униформата - има го само върху суитчера и е избродирано.

# 50
  • София
Може ли някой, който разполага вече с униформа, да покаже блузките?

# 51
  • София
  Поръчах днес униформата. Искам да уточня, че дамата, която отговаряше на посоченият телефон, беше крайно нелюбезна. Попитах я къде да отида да поръчам, отговори ми, където искам, но по-хубаво в магазина да отида. Отидох в магазина и едно от момичетата учудена ме попита защо не съм отишла в производствената база, нямало да не ми вземат поръчката, но в магазина били натоварени с още две училища, а в производствената база се занимавали само с нашето училище. Отговорих, че това са неща, които следва те да си координират помежду си.
Поръчах две блузи с къс и две блузи с дълъг ръкав+ суичер. Тези с дълъг ръкав струват 14лв, с късия-13, суичера- 37. Ако платите авансово и накуп, имате 10% отстъпка, така направих аз и вместо 91лв, ми излезе 82лв. Казаха, че ще бъде готова след 1.11.2014г., да ходя след тази дата, за да си я получа от производствената база в Западен парк.

# 52
  • София
Може ли някой, който разполага вече с униформа, да покаже блузките?
Жълтата е с къс ръкав, а бялата е с дълъг.

Цветовете са упоменати тук.

# 53
Първо искам да уточня, че някой се опитва да пише от моя профил. Но написаното тук си е мое засега.

Тази от снимката униформа не изглужда както тази - която беше във фейса на директорката. И по-добре - защото тази изглежда по-добре, но и доста различно, което ме учуди.

Гина - да, в производствената база и на мен казаха - аз назад бях написала в темата. Но аз няма да бързам да ходя. След последната новина съвсем се обърках и ще изчакам родителската ни среща за уточняване.

# 54
Тази униформа, която беше показана по-горе в убития зелен цвят е за среден курс, а за начален суитчъра е в по-ярко зелен цвят, който наистина е по-приятен и точно както е показала Сисето.
Днес взехме униформата, като дължина и ширина блузите и суитчъра са ок с изключение на ръкавите, които са изключително дълги и на двете, но няма варианти, ако взема с по-къси ръкави ще са й тесни и няма да покрият кръста на детето. Не знам защо като правят така или иначе поръчка не можеше ли като в 20 -то да вземат мерки направо на децата. Сега ще трябва или да скъсявам ръкави някъде или да ходи със запретнати.
Между другото, оказа се, че нашите блузи и с късия, и с дългия ръкав били жълти. Понеже не бил записан друг цвят, а основния бил жълт, ще е в патешко през цялото време. Laughing
Ето нашите: http://mupa.snimka.bg/arts/risunki.739630.33951063

# 55
Дааа, този суичер определено повече ми харесва и Слава Богу, но се замислям тогава - децата от средния курс, които са по-големи и следователно с повече претенции към облеклото - защо така са осакатени...

Също искам да попитам - директно ли отивате да поръчате униформата - или първо минавате да попълните заявлението в училището?

# 56
  • София
Ние на родителската среща през юни направихме поръчката, но доколкото разбрах в склада в Западен парк също правят поръчка.
Мира, нашите с дълъг ръкав са само бели, ако има жълти по-нататък ще му взема. Ръкавите наистина обаче са дълги. На суитчъра поне имаме ластик на ръкава, но пак му е дълъг.  Tired

# 57
Вилико, както е писала и Сисето, поръчахме и платихме още на родителската среща юни и сега само ги получаваме срещу разписката.
Сисето, добре, че имате ластик, на момичешкия вариант няма нито на ръкава, нито долу и е неудобно.
С риск да изместя темата, но тук има активност, бихте ли ми обяснили какви са критериите и как се преценява дали след втори клас детето ще е на занималня в училището?  По социален принцип ли - ниски доходи, самотен родител и т.н. Вярно, че има време до втори клас, ама да се подготвим емоционално от сега.

# 58
Аз критерии не знам да е имало. Срокът е бил обявен на сайта на у-щето - за подаване на заявление/желание за посещаване на занималнята. Тъй като мъжът ми води и взима детето - а той не рови в нета - съответно не знаеше. Съвсем случайно последния ден от срока - разбрахме и веднага отидохме. Не знам дали това има връзка, но ние не сме приети така или иначе.
От 6 паралелки - правят само три групи занималня - тоест точно наполовина на учениците.
Също така имайте предвид, че занималнята за втори и + класове не е вече в техните класни стаи - а в стаи на приземния етаж.

# 59
  • София
Сисето, благодаря.

Аз не вярвах, че няма да сме класирани за занималня. Подала съм заявлението още първия ден, двамата с мъжа ми сме работещи, освен това имаме и малко дете на година и един месец /което мислех, че ми дава някакво предимство/. Но всяко зло за добро, и да бяхме приети, едва ли щяхме да се възползваме- групите са от по 32 деца, няма да е същата госпожа /изключително доволна съм от Г-жа Стела Найденова, която беше в занималнята на първи клас м.г./. Определено частната занималня е по-добър вариант, ако доходите позволяват.
Ясни и точни критерии няма. Според мен, ако имате крайно желание и нужда детето да посещава училищната занималня във втори клас, към края на първи  трябва да  говорите с учителката, един вид, да я помолите за съдействие.

Общи условия

Активация на акаунт