БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 503
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 340
Elli9502, тавата не трябва да е с незалепващо покритие. В една от рецептите пишеше дъното на тавата да не се маже с мазнина, а да се полее с малко от плънката. В началото, като пробвах, и аз имах две изсипвания, но слагах една голяма дъска под тавата, та ми беше лесно връщането на баницата обратно. От тогава нямам, ама ......няма гаранция, че пак няма да ми се получи. Laughing  Веднага след изваждането я обръщам върху чашки, не чакам да изстива. Важното е, да е захваната за дъното на тавата. Peace
Ами не е с незалепващо, тавата е старичка, от баба ми още. И то не пада цялата баница, да не остава нищо на дъното, ами се късат самите кори, мисля, че не е в дъното проблема ..

# 496
  • София
  • Мнения: 1 316
Здравейте, имам спешна нужда от съвет  Hug Реших да правя лютеница, обаче нямам машинка за месо. Ще стане ли с пасатор или блендер? И още, на котлон ли трябва да се бърка или мога да оставя тавата във фурната. Благодаря   bouquet
Още един въпрос - солта и захарта кога се слагат преди да се вари или след като е готова? Искам да направя точно определена лютеница, но са ми дали рецептата без тези подробности.

# 497
  • Мнения: 9 485
щом е точно определена лютеница, най-добре да питаш този, който ти я е дал  Peace КАкто и къде я е бъркал.
иначе солта и захарта се слагат в края, защото количеството продукти се редуцира; с пасатор или блендер ще ти останат семките от доматите в сместа.

# 498
  • София
  • Мнения: 1 316
пеп-4o, правят я в тава на котлона, ама аз се чудя дали няма да стане по-лесно във фурната  Embarassed
Хмм, за семките на доматите не се сетих, че ще останат. Може би с това ще трябва да се примиря. Иначе вкуса не би трябвало да стане по-различен, нали?

# 499
  • Мнения: 47
Можеш предварително да изчистиш доматите от семките. Обаче във
фурната ... незнам. Лютеницата пръска, цапа.
Иначе в блендера става. Аз лично, не бих правила пипера на пюре.

# 500
  • София
  • Мнения: 1 316
Благодаря, явно ще се прави на котлона   chef

# 501
  • Sofia
  • Мнения: 29 296
по-хубава според мен става лютеницата във фурна

# 502
  • Мнения: 18 959
по-хубава според мен става лютеницата във фурна

Дай рецептата сега  Heart Eyes

# 503
  • Sofia
  • Мнения: 29 296
само един път съм правила Blush,но съм хапвала много пъти и повече ми допада от другата варена на котлон

# 504
  • София
  • Мнения: 11 879
Здравейте, не зная дали ми е за тук въпросът, но все пак - от много време не мога да намеря естрагон /сушен/  newsm78
Моля, някой ако е купувал наскоро да ми каже от къде?
Били, Фантастико, Т-маркети - какво ли не обиколих и няма! За София става въпрос...

# 505
  • Мнения: 9 485
търси и в обикновените хранителни магазини - тук го има в 2 нормални по големина супермаркета

# 506
  • Мнения: 47
Някой правил ли е питка с лимонада? Не става ли сладка?
Искам да я пробвам, но не обичаме сладникави питки.

# 507
  • София
  • Мнения: 10 825
Здравейте, не зная дали ми е за тук въпросът, но все пак - от много време не мога да намеря естрагон /сушен/  newsm78
Моля, някой ако е купувал наскоро да ми каже от къде?
Били, Фантастико, Т-маркети - какво ли не обиколих и няма! За София става въпрос...
Продава се и под името "тарос"  Peace
Наскоро-наскоро..... може би преди около месец купих от Хит

# 508
  • София
  • Мнения: 10 825
Имам 5 белтъка ( с мъничко изпуснат жълтък в тях  Blush) броколи и едно домашно крема сирене, което вече започва да накиселява (то ми е първа домашна продукция и ми е много сантиментално.... не ми се ще да го хвърлям) Идейки как да ги  оползотворя?

# 509
  • София
  • Мнения: 11 879
Благодаря ви за естрагона! Ще продължавам да го издирвам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт