БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 405
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
то се оставя да се пресече така, няма да ти кисели. Ползва се вместо buttermilk  , защото точно мътеница никъде в БГ не се продава (или поне не съм виждала)

# 121
Искам да изпробвам едва хавайска рецепта за бананови кексчета, но
много ме учуди, че изполват прясно мляко, пресечено с оцет.
Дали да не ползвам нашенско кисело мляко или да спазя рецептата,
никога не съм подкиселявала прясно мляко за сладкиши  Thinking

Ако е т.нар  бътърмилк, това е прясно мляко с оцет, погледни тук в продуктите за блата. От Pety съм го запомнила, но не намирам нейните обяснения. Peace

# 122
  • София
Благодаря ви, момичета   bouquet
Ще пробвам тогава както е по рецепта.

# 123
  • София
Имам червено цвекло, предложения какво да сготвя с него (може и салата).Благодаря    bouquet

Това приготвям най-често:

Салата "Клеопатра"

Салата от червено цвекло с майонеза

Салата от цвекло и портокали

# 124
  • София, България
Привет, купих в понеделник горски плодове от пазара - малини, боровинки, къпини и ягодки, всяко около 200 гр., в отделни кутийки, че ми трябваха за една торта.

Почти изцяло ми хартисаха, а вече не са в много добро състояние. Дайте идейка какво мога да ги направя  newsm78 Сладка не мога да варя, така че отпада. Довечера ще имаме гости, дали мога да ги направя на някакъв крем, сок ...  Praynig

# 125
такива изоставащи бисквити, плодове и ядки  и подобни влагам с цедено мляко или заквсена сметана в такива десерти http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

# 126
  • София
Имам спешен въпрос:

Направих едни руладинки от пуешко филе с плънка от броколи, спанак и моцарела - моя измислица е рецептата. Смятате ли че е добра идея най-напред да ги завия във свежо фолио и да ги попаря във вряла вода (за 5 минути например) за да се запечтат, а след това да ги запържа или запека до готовност?
Чакам мненията ви с нетърпение и слагам тенджерата с вода да заври за всеки случай  Simple Smile

# 127
не ги попарвай, запържи ги от всички страни и изпечи  Peace КАто ги вариш ще им излезе сока

# 128
  • София
И Бонго казва така.... Ми ще ви послушам, двама сте  Laughing
А при печенето само тях ли да сложа в тавичката или някакво сосче да им забъркам?

# 129
  • забравих си мисълта...
Имам спешен въпрос:

Направих едни руладинки от пуешко филе с плънка от броколи, спанак и моцарела - моя измислица е рецептата. Смятате ли че е добра идея най-напред да ги завия във свежо фолио и да ги попаря във вряла вода (за 5 минути например) за да се запечтат, а след това да ги запържа или запека до готовност?
Чакам мненията ви с нетърпение и слагам тенджерата с вода да заври за всеки случай  Simple Smile

Аз не бих ги попарила. Предполагам, че плънката си я запържила леко поне, пък и да не си, предполагам, че към нея има мазнина. Аз бих ги сложила директно да се изпекат. Но всичко е въпрос на вкус.
Ако мислиш, че може да се отворят, можеш да ги закрепиш с клечки за зъби, които преди сервирането да извадиш.

# 130
  • София
Аз не бих ги попарила. Предполагам, че плънката си я запържила леко поне, пък и да не си, предполагам, че към нея има мазнина. Аз бих ги сложила директно да се изпекат. Но всичко е въпрос на вкус.
Ако мислиш, че може да се отворят, можеш да ги закрепиш с клечки за зъби, които преди сервирането да извадиш.

Не съм запържила  Embarassed Спанакът и броколито са ми замразени, само ги размразих и сложих една розичка от едното и ситно нарязана 1 с.л. от другото и резен моцарела. Има и 2-3 капчици зехтин.
Ще ги овия с конец, така ще мога да ги запържа и запека, нали?

Уф.... много съм боса значи  Blush

# 131
да не забравиш ... първото парченце е за Бонго.  #Cussing out
а ако оцелее (Бонго) може и вие да го ядете.  hahaha

# 132
  • София
"Рецепта за обикновен крем със сметана

Необходими продукти: 500 мл. пълномаслена сметана, 1/2 ч.л. екстракт от ванилия, 1/4 чаена чаша пудра захар/или повече по пожелание/.

Начин на приготвяне: Изсипете съставките в една купа. Разбийте ги с електрически миксер, докато сместа не стане достатъчно тежка, така че да се задържа по стените на съда. След това кремът е готов за използване в приготовлението на различни вкусотии или като самостоятелен десерт. "

Защо никога не ми се получава? Течното си остава течно колкото и да разбивам. На най-висока степен на миксера 5-7 минути и - нищо.

# 133
  • София
Ще ти заделя едно, Бонго.... че как иначе! Simple Smile

радея, течна сметана ползваш, нали?

# 134
  • забравих си мисълта...

Не съм запържила  Embarassed Спанакът и броколито са ми замразени, само ги размразих и сложих една розичка от едното и ситно нарязана 1 с.л. от другото и резен моцарела. Има и 2-3 капчици зехтин.
Ще ги овия с конец, така ще мога да ги запържа и запека, нали?

Уф.... много съм боса значи  Blush

Да, може и с конец да ги увиеш

А за зеленчуците няма проблем, те ще се задушат. Щом са били замразени, тогава може и без предварителна топлинна обработка. По принцип броколите нямат нужда от предварителна обработка дори и да са пресни.

Общи условия

Активация на акаунт