БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 421
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 21
  Здравейте кулинари,

Искам да направя фалшива шкембе чорба  т.е. с пилешко месо, но не намерих рецептата. Някой може ли да ми  помогне?

Предварително благодаря!

# 106
  • Мнения: 7 849
  Здравейте кулинари,

Искам да направя фалшива шкембе чорба  т.е. с пилешко месо, но не намерих рецептата. Някой може ли да ми  помогне?

Предварително благодаря!

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D1%81%D0%BE

# 107
  • София
  • Мнения: 12 248
Може ли да ми предложите някакви сосове за варен телешки език? Благодаря!   bouquet
п.п. Ще го правя следващата седмица, така че ще съм благодарна на всички идеи.
Може само залят с горещо масло, също така и сос Тартар,  също с дом. сос. Аз го правя с Тартар.

# 108
  • Мнения: 21

        Билян@, благодаря smile3525

# 109
  • Мнения: 1 884
Здравейте, аз първо искам да ви се похваля, че си направих Хумус, бях резервирана, но след като го опитах, вече не спирам да говоря за него.Ужасно ми допадна вкусът му Heart Само, че ми стана много гъст и се чудя дали това е правилната консистенция или аз съм сложила повече нахут(защото не го измерих на везна).И така е много вкусен, но първо го сложих в чопъра ми, беше прекалено много за малкото ми чопърче и той не се справи, преместих го в буркан и с пасатора, но беше доста трудоемко... При вас как е..?  newsm78 Hug

Сигурно е късно, но това е едно от любимите ми неща. Обикновено варя нахута в тенджера под налягане и после си запазвам водата. С нея го разреждам ,ако стане много гъст. Може и със зехтин, но става доста калоричен. Може и с бульон да го разредиш.Мисля,че съм чела такава рецепта.

# 110
  • Мнения: 7 849
Може ли да ми предложите някакви сосове за варен телешки език? Благодаря!   bouquet
п.п. Ще го правя следващата седмица, така че ще съм благодарна на всички идеи.
Може само залят с горещо масло, също така и сос Тартар,  също с дом. сос. Аз го правя с Тартар.

И с тартар  го правя, но също много го обичаме и с чеснов сос - запържвам 1/2 пак масло добавям 3-4 смлени скилидки чесън, ако имаш останал бульон може да добавиш малко. Подправки, чер пипер, понякога слагам и червен. По твой вкус. Нарязвам свареният език и го поливам със соса- чудно мезе!

ПП Аз всъщност влязох да питам за някаква оригинална гарнитура за скара ако може да ми предложите? Под оригинална визирам да не са дежурните пържени (печени) картофи или зеленчуци на скара. Искам да е нещо различно...

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 08:59 от Билян@

# 111
  • Мнения: 363
vela не е късно, аз попитах след като го направих Simple Smile За следващият път ще знам . Благодаря ти Simple Smile

# 112
  • Мнения: 47
ПП Аз всъщност влязох да питам за някаква оригинална гарнитура за скара ако може да ми предложите? Под оригинална визирам да не са дежурните пържени (печени) картофи или зеленчуци на скара. Искам да е нещо различно...
[/quote]
Сотирани зеленчуци плюс печените домати на Йоли. Обирам точките с тази гарнитура.

# 113
  • Мнения: 363
Имам червено цвекло, предложения какво да сготвя с него (може и салата).Благодаря    bouquet

# 114
  • Мнения: 47
Салата Романс - настъргано червено цвекло, настъргана зелена ябълка и настъргани моркови  - равни количества. Обърква се, подправя се с дресинг / мед, сол, зехтин и оцет/ и се поръсва с карамелизирани ядки. Много свежа.

# 115
  • София
  • Мнения: 10 825
ябълка, цвекло и моркови - настъграни и с майонеза.
цвекло, грах, моркови, кисели краставички - с оцет, олио, сол и черен пипер
И двете саладки много се тачат вкъщи.

# 116
  • Мнения: 2 144
имам арония и искам да я направя на сладко. Може ли някой да сподели изпитана рецепта за сладко от арония?
четох тук там, но никъде не е ясно написана рецептата... евентуално с лимони. Чудесно биха се допълнили вкусовете.

# 117
  • Мнения: 363
Благодаря ви за рецептите, като че ли тази първата ми хареса, без карамелизираните ядки Simple Smile

# 118
  • Мнения: 9 485
имам арония и искам да я направя на сладко. Може ли някой да сподели изпитана рецепта за сладко от арония?


Аз правя от арония с Гелфикс на д-р Йоткер, но зеления пакет - 1/1 , че ми е доста киселка.

# 119
  • София
  • Мнения: 1 659
Искам да изпробвам едва хавайска рецепта за бананови кексчета, но
много ме учуди, че изполват прясно мляко, пресечено с оцет.
Дали да не ползвам нашенско кисело мляко или да спазя рецептата,
никога не съм подкиселявала прясно мляко за сладкиши  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт