БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 440
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • под тепетата
Благодаря, пеп-4о!

# 91
Абе въпроса ми не знам дали е много за тук, но ще попитам, понеже тук са най-готвещите  Simple Smile
 Някой ползва ли вградена фурна с каталитични панели? Интересува ме заслужава ли си туй чудо на чудесата, как всъщност се осъществява каталитичното самопочистване, цялата вътрешност на фурната ли се почиства (както при пиролизата) и дали въпреки тях пак ще се налага търкане на ръка...   Laughing

# 92
  • София
Бихте ли ми казали рецептата за Омайващият кекс на Венета, не мога да я открия.
+1

# 93
  • София
Започвам да готвя пилето с ориз на Пеп-чо. Стискайте ми палци  Embarassed

# 94
  • София
 fingerscrossed
Започвам да готвя пилето с ориз на Пеп-чо. Стискайте ми палци  Embarassed
fingerscrossed

# 95
Здравейте, аз първо искам да ви се похваля, че си направих Хумус, бях резервирана, но след като го опитах, вече не спирам да говоря за него.Ужасно ми допадна вкусът му Heart Само, че ми стана много гъст и се чудя дали това е правилната консистенция или аз съм сложила повече нахут(защото не го измерих на везна).И така е много вкусен, но първо го сложих в чопъра ми, беше прекалено много за малкото ми чопърче и той не се справи, преместих го в буркан и с пасатора, но беше доста трудоемко... При вас как е..?  newsm78 Hug

# 96
Може ли да ми предложите някакви сосове за варен телешки език? Благодаря!   bouquet
п.п. Ще го правя следващата седмица, така че ще съм благодарна на всички идеи.

# 97
  • София
Искам да направя галет по тази рецепта --> http://zornitsapizza.blogspot.com/2012/06/blog-post.html

Маслото трябва ли да е разтопено или може да е на стайна температура?

# 98
Той, Бонго знае много разбира се,  Simple Smile но не винаги е прав. Понякога се налага, както при козуначеното тесто за да може да има добро втасване , първо да се активира маята. По принцип работя само със суха мая, инстантна, френската.  Peace
не останах с впечатлението ,че колежката ще прави козуначено тесто. но дори и такова да е аз никога не съм активирал маята предварително - дори и за козунак. използвам само суха мая - френската и турската. провал с маята при втасването не съм имал. в това време и с тези температури  също не би трябвало да има проблем при колежката. нека да не втасва предварително сухата мая , а да спазва температурата на втасване на тестото. вероятно ще се оправят нещата. френската мая е достатъчно силна за да се справи.  ето я как изглежда - http://www.randi.bg/%D0%A1%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%8F- … 0-11%D0%B3%D1%80.

# 99
  • Там, където ме обичат
Момичета, искам да сготвя пиле в плик, който ми е останал от онези пакетчета на Маги, които са с микс вътре. Обаче микса съм го ползвала някога и сега имам само плик. И пиле, де.  Grinning
Та се чудя с каква смеска да намажа пилето?

# 100
  • София
Момичета, искам да сготвя пиле в плик, който ми е останал от онези пакетчета на Маги, които са с микс вътре. Обаче микса съм го ползвала някога и сега имам само плик. И пиле, де.  Grinning
Та се чудя с каква смеска да намажа пилето?
сол, черен пипер, червен пипер, мащерка, риган, куркума + мъничко зехтин да стане на кашичка. Можеш да добавиш и каквото ти още душа иска - чесън на прах, босилек, кимион.....

# 101
с една дума - слагаш каквото ще ядеш. стандартен отговор , но ..... hahaha
пп. и съм момче все пак  Laughing

# 102
  • Там, където ме обичат
с една дума - слагаш каквото ще ядеш. стандартен отговор , но ..... hahaha
пп. и съм момче все пак  Laughing

Щом така казваш, веднага го мятам във фурната.
А, ако не стане, идваме на вечеря у вас.  smile3508

Onna-bugeisha, много мерси.
Никога не съм ползвала куркума. Сега ще сложа.  Peace

# 103
Щом така казваш, веднага го мятам във фурната.
А, ако не стане, идваме на вечеря у вас.  smile3508

Onna-bugeisha, много мерси.
Никога не съм ползвала куркума. Сега ще сложа.  Peace
мое да не вечеряме , ама ще се накъркаме. hahaha  ела ми само ...
аз не бих мъчил птицата с куркума. ама не всеки е жалостив като мен.  Laughing
намажи го с масло, а кашичката я получи като сипеш  66 мл бира.

# 104
  • забравих си мисълта...
Бихте ли ми казали рецептата за Омайващият кекс на Венета, не мога да я открия.
+1

Заповядай

Омайващ кекс Venetta или когато ученикът надмине майстора

Бих искала само да кажа, че линкът към рецептата води към моят FB профил и достъпът към нея е обществен. Ако някой не може да я види, знаете какво означава. Ще помоля тези, които я виждат да не я копират, където и да е било другаде. На лични какво ще се изпраща е без значение за мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт