БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 386
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 1 443
Ще ти заделя едно, Бонго.... че как иначе! Simple Smile

радея, течна сметана ползваш, нали?

дааа, не че не съм пробвала и със заквасена де   Rolling Eyes и със суха сметана... просто не ми се получава крем и това е

# 136
  • София
  • Мнения: 10 825
АЗ заквасена сметана също не мога да разбия, макар че съм чела че при подължително разбиване се втвърдялава и тя.
С течната обаче не съм имала проблеми.
Какви марки сметана ползваш?
И, не знам дали има значение или аз си внушавам, но ми се струва че по-добре се разбива когато е добре охладена и направо от хладилника.



П.П. Запържих руладинките, сега се пекат..... малко моцарела поизтече  Confused но миризмата, която се носи из кухнята е вълшебна. Дано и на вкус да ги бива.
Сметаново сосче ще им върви, нали?

# 137
  • Мнения: 7 779

П.П. Запържих руладинките, сега се пекат..... малко моцарела поизтече  Confused но миризмата, която се носи из кухнята е вълшебна. Дано и на вкус да ги бива.
Сметаново сосче ще им върви, нали?
хапваш ли смет. сосче ?  ако не - нема да им върви  hahaha

# 138
  • Варна
  • Мнения: 239
Здравейте, по погрешка се сдобих с карамел, разтопен в олио  Embarassed И сега се чудя какво да го правя. Имате ли идеи за нещо различно от крем карамел и макарони на фурна?

# 139
  • София
  • Мнения: 1 659
И аз пак да питам. Направих банановите кексчета с прясно мляко с оцет и сода,
като консистенция са най-невероятно пухкавите и топящи се в устата кексчета, които съм
правила, просто съм изумена, вкусът на банана е силен, НО - имат дъх на сода.
Мислех, че като изстинат ще изчезне, но се усеща.
Рецептата включва 1/2 ч.л. бакпулвер и 3/4 ч.л. сода, а в млякото се слага 1 ч.л. оцет.
Бъркам ли някъде нещо, изчезва ли този дъх на сода?

# 140
  • Мнения: 22 867
Здравейте, по погрешка се сдобих с карамел, разтопен в олио  Embarassed И сега се чудя какво да го правя. Имате ли идеи за нещо различно от крем карамел и макарони на фурна?

k a t r i n, на гости( т.е. на чуждо място) правих карамелизирания ябълков сладкиш на Лео. Наложи се да го направя с олио, защото нямаше масло, а нямаше и откъде да се купи. Сладкишът беше по желание на приятелите, черпила съм ги вкъщи с него и го харесаха. Е, а познай, дале пък някой разбра, че съм карамелизирала захарта с олио, ометоха всичко и за още питаха. А т.нар.карамел беше станал като някаква вода. Laughing

Carmela Biscuit, винаги гася содата с капки лимонов сок или оцет, така не се усеща. Peace

# 141
  • София
  • Мнения: 1 659
Благодаря labrex, аз пресях содата и бакпулвера заедно с брашното.
Содата в млякото с оцет ли трябваше да сложа?

Скрит текст:
Рецептата:

# 142
  • Мнения: 22 867
Благодаря labrex, аз пресях содата и бакпулвера заедно с брашното.
Содата в млякото с оцет ли трябваше да сложа?

Скрит текст:
Рецептата:


Ох, аз не съм много за пример, защото общо-взето не винаги спазвам рецептите, т.е. на едно място сухи съставки, на друго мокри......Слагам в купа течните, ако има сода, капвам от шишето малко оцет върху нея, както е в лъжичката и разбърквам в течността. После сипвам сухите, бъркам и така, не се престаравам толкова. Laughing

# 143
  • София
  • Мнения: 1 659
Благодаря ти   bouquet, ще знам следващия път да я угася предварително.
И аз, когато правя обичайните си кексове съм едно към гьотере и както дойде,
но принципът в тази рецепта с млякото с оцет и содата ми беше съвсем непознат.
Като изключим дъха на сода, много сполучлива рецепта.

 

# 144
  • Мнения: 371
       Получих подарък тостер с керамично покритие.Няма указание.
       Rolling Eyes Какво е необходимо да направя ,за да го ползвам?Трябва ли да го оставя да "обгори"?

# 145
  • Мнения: 219
Имам няколко наполовина изядени шоколада и ми се иска да ги разтопя заедно и да направя някакъв лесен, бърз и не много голям (ще го яде само МП) десерт  Rolling Eyes

# 146
  • Мнения: 140
Здравейте!

Редактирам си поста, намерих рецепта / макар и не с желираща захар/, то Домашна зимнина ще ми избоде очите, но кой да гледа Embarassed.....

А изпитана рецепта за пълнени патладжани без кайма, само със зеленчуци да имате?

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 16:45 от X*

# 147
  • София
  • Мнения: 12 765
Имам няколко наполовина изядени шоколада и ми се иска да ги разтопя заедно и да направя някакъв лесен, бърз и не много голям (ще го яде само МП) десерт  Rolling Eyes

Портокалови мъфини с шоколад

Наистина стават нежни.  Peace

# 148
  • Мнения: 8 495
Марче, Биляна, благодаря за отговорите.   bouquet

# 149
  • София
  • Мнения: 10 825
Моля ви за съвет:
За пръв път ми се случва подобно нещо  Shocked! Разбивам течна сметана със захар за един сладкиш. Оставих миксерът да си разбива сам и отидох да свърша нещо друго. Връщам се и.... в купата има разбито масло със захар + суроватка.... Аз ли сбърках някъде или проблема е в сметаната newsm78


П.П. И дали е възможно това избитото подсладено масло да си го прибера за последваща употреба (отцедено от суроватката) във фризера например?  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 18:00 от Onna-bugeisha

Общи условия

Активация на акаунт