БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 405
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Момичета и момчета, решила съм да тази година да експериментирам  и да консервирам киселите краставички със стевия.  Rolling EyesНякой от вас пробвал ли е? Thinking

# 166
не, но няма начин да не станат, щом стават с подсладителя на хапчета

Тинки, питките за прощъпулник тук бяха и са кръгли, с дупка вътре (за детето), без значение как са оформени. Но не сиропирани, защото детенцето влиза в дупката.

А изпитана рецепта за пълнени патладжани без кайма, само със зеленчуци да имате?

ето http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,649.msg6876.html#msg6876 пълнен със зеленчуци

и ветрилото от патладжани, където можеш да сложиш разни зеленчуци любими http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_5395.html

# 167
Здравейте!

Благодаря за рецептите!

Аз направих имамбаялдъ и май стана доста сполучливо / по моя оценка/ Wink

Хубав ден!

# 168
Моля Venetta или някое друго момиче да ми прати копирана рецептата на лични НА                   омайващ кекс venetta

старата тема е изтрита, а линка с рецептата във фейсбук ми дава, че съдържанието е временно недостъпно, не ползвам и фейсбук.
Venetta моли рецептата да не се копира в темите, затова молбата ми е някой който го е правил да пише на лични

# 169
Здравейте,
в тази рецепта

Бисквити от корнфлейкс и сметана

Необходими Продукти

брашно - 1 ч.ч.
корнфлейкс - 2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
сметана - 1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
стафиди - ½ ч.ч.
канела - на върха на ножа
сода - ¼ ч.л.

Захарта, сметаната и яйцата се смесват. Добавят се стафидите, корнфлейксът, брашното, содата и се замесва тесто.
Правят се топчета, които се сплескват леко и се нареждат в тава, намазана с мазнина.
Поръсват се с канела и се пекат 20 минути на 200 градуса.

Имам следните въпроси:
1. Какъв вид е сметаната? Мога ли да я заменя с кисело мляко, ако да - в какво количество трябва да бъде то.
2. Ако използвам хартия за печене, трябва ли да я намазня отгоре?

Благодаря!

# 170
  • София
Аз искам да ви питам нещо не много кулинарно-купихме си нов хладилник, който мирише безобразно гадко на пластмаса. Някой преди време беше писал с какво се чисти хладилник-оцет и сода ли беше  newsm78
И пак към Пеп-чо-оризът с пиле стана превъзходен на вкус, направо невероятен, обаче пак ми се слепи гадно Sad

# 171
Здравейте,
в тази рецепта

Бисквити от корнфлейкс и сметана

Необходими Продукти

брашно - 1 ч.ч.
корнфлейкс - 2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
сметана - 1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
стафиди - ½ ч.ч.
канела - на върха на ножа
сода - ¼ ч.л.

Захарта, сметаната и яйцата се смесват. Добавят се стафидите, корнфлейксът, брашното, содата и се замесва тесто.
Правят се топчета, които се сплескват леко и се нареждат в тава, намазана с мазнина.
Поръсват се с канела и се пекат 20 минути на 200 градуса.

Имам следните въпроси:
1. Какъв вид е сметаната? Мога ли да я заменя с кисело мляко, ако да - в какво количество трябва да бъде то.
2. Ако използвам хартия за печене, трябва ли да я намазня отгоре?

Благодаря!

1.Мисля, че е заквасена сметана. Според мен може да се замени с кисело мляко, но да е качествено и с по-висока масленост, същото количество.
2. Може да не я намазняваш. Аз ползвам тази от Лидл и не намаслявам, не съм имала проблем.

# 172
лошо, Цвети. Да не би да е от сорта? Какъв ориз ползваш?
и:
1. изми ли го в цедка, докато спре да пуска бяла вода?
2. Заля ли го с вряла вода?

почти всеки ориз поема различно вода, затова гледам да готвя с един и същ. А в последните години моя е от оризище, тук наблизо.

raldimi, хартията си е намаслена, като слагаш сладките на нея/сладкиши - не мажеш, нищо не залепва. Сметаната най-вероятно е заквасена, сложи същото количество гъсто и с по голям % масленост  кисело мляко + 30-40-50 г масло

между другото, този сайт (е пълен със снимки от интернет и несъответстващи рецепти. Бих си имала едно на ум

# 173
  • София
Помощ!Меся за пръв път и незнам до кога се меси,ми то все си поема брашно...
По тази рецепта:http://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D1 … 0%B2%D0%B0%D0%BB/
Забравих да сложа олио,много ли е фатално?
Сега трябва да втаса и с кърпа ли да го покрия,да го мажа ли с нещо?...

# 174
  • София
Аз искам да ви питам нещо не много кулинарно-купихме си нов хладилник, който мирише безобразно гадко на пластмаса. Някой преди време беше писал с какво се чисти хладилник-оцет и сода ли беше  newsm78
И пак към Пеп-чо-оризът с пиле стана превъзходен на вкус, направо невероятен, обаче пак ми се слепи гадно Sad
Аз мисля, че бях букнала един от линковете, които мернах по въпроса - http://ladyzone.bg/article/za-doma/da-unishchozhim-loshite-miriz … v-hladilnika.html
Не знам дали точно в тази тема беше пуснат.

# 175
  • София
Магика  Peace  Hug
Пепчо, ами ориза е някакъв продълговат бял, мъжа ми го домъкна от Гърция. Странното е, че от него въобще не тече тая бялата вода и реших, че тоя е идеален, ама като нищо е от ориза. Ще пробвам пак с обикновен утре и пак ще поша. Но пък на вкус беше мммммммммм!

# 176
Пълнели ли сте еклери с крема от варено кондензирано мляко.
Дали няма да стане много сладко?!

# 177
Пълнели ли сте еклери с крема от варено кондензирано мляко.
Дали няма да стане много сладко?!

Нали разбиваш с краве масло сгущьонката, нормално сладко става. Peace

# 178
  • София
Моля Venetta или някое друго момиче да ми прати копирана рецептата на лични НА                   омайващ кекс venetta

старата тема е изтрита, а линка с рецептата във фейсбук ми дава, че съдържанието е временно недостъпно, не ползвам и фейсбук.
Venetta моли рецептата да не се копира в темите, затова молбата ми е някой който го е правил да пише на лични
Аз го правих и ще ти пратя на ЛС рецепта, но определено на нас не ни хареса . Има мноооого по-хубави рецепти за кейк.  Peace

# 179
  • София
Имам въпрос свързан с Шоколадовото гато /суфле/ и се надявам да ми помогнете Simple Smile
Ако заменя кравето масло с кокосово или какаово, дали ще се получи?
Нещо не ми се хаби какаовото, но с него според мен, ще се получи по-добре
Дори си мисля, че с кокосовото нищо няма да се получи / заради ниската точка на топене/ и ще стане мазно
Ако някой е пробвал, моля да сподели

Общи условия

Активация на акаунт