БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 540
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Каква е целта в кекс да се слага хем сода, хем бакпулвер? И фатално ли е, ако пропусна бакпулвера?

# 451
Каква е целта в кекс да се слага хем сода, хем бакпулвер? И фатално ли е, ако пропусна бакпулвера?
И двете са набухватели, но не пропускай бакпулвера, иначе рискуваш да не се надигне кекса  Wink

# 452
И двете са набухватели, но не пропускай бакпулвера, иначе рискуваш да не се надигне к  Wink

точно това ме учуди - защо са нужни два набухвателя?

# 453
И двете са набухватели, но не пропускай бакпулвера, иначе рискуваш да не се надигне к  Wink

точно това ме учуди - защо са нужни два набухвателя?

Аз самата имам една много добра рецепта за мъфини в която слагам и бакпулвер и сода, но като се замисля и аз не знам. Всъщност бакпулвера се състои от сода и лимонтузу в съотношение 2:1.

# 454
с двата набухвателя резултата е много добър, ако ти се търси обяснение - провери в блога на Иррина Купенска  (макар че бакпулвера също е сода, но с лимонтозу) Щом пише двете - сложи и двете, лично аз съм доволна от тия рецепти

# 455
  • София

Дай да я видим тази рецепта.

# 456

То чичко Гуглю е затова - Пепи ти е дала името, чукаш и откриваш.

Не е нужно всичко да е сдъвкано, за да ти е лесно.

Спомни за оня дето не нахранил с риба гладния, а му дал въдица ...

# 457

За кекс e, от блог, посочен от svetlana21
4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1/2 коф. кис. мляко, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ванилия, 1-2 суп. л. какао
1 ч.л. сода, 1 бакпулвер, пудра захар за поръсване.

# 458
толкова набухватели за 2 ч.ч. брашно ми се вижда много.

# 459
  • София
Мисля, „е само бакпулвера без содата ще свърши чудесна работа за това количество брашно

# 460
  • София
Момичета и момчета (Бонго  Wink ), моля за рецепта за бял сос за пълнени чушки!

# 461
тук http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html , два вида с прясно мляко и с кисело мляко

# 462
тук http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html , два вида с прясно мляко и с кисело мляко

А може и с гола водичка и заквасена сметанка

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 20:40 от Батето със сопата

# 463
Мисля, „е само бакпулвера без содата ще свърши чудесна работа за това количество брашно

И сода, и 1 ч.л. Бакпулвер - за две чаши брашно- стигат

# 464

За кекс e, от блог, посочен от svetlana21
4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1/2 коф. кис. мляко, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ванилия, 1-2 суп. л. какао
1 ч.л. сода, 1 бакпулвер, пудра захар за поръсване.

Попринцип рецептата е с 1 ч.л. сода и 1 бакпулвер, но аз содата я слагам на око и винаги е по-малко от 1 ч.л.

Общи условия

Активация на акаунт